HABERLER>POLİTİKA
18 Şubat 2013 Pazartesi - 08:51

‘Bilim’ Bakanı’ndan ‘Darwin’ çıkışı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, Darwin'in Evrim Teorisi tartışmalarını değerlendirdi, 'Bilimsel teoriler mutlak doğru sayılmaz. Biz, bilimsel bir olayı inanca dönüştürüyoruz' dedi.

‘Bilim’ Bakanı’ndan ‘Darwin’ çıkışı!

ANKARA - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, Darwin'in Evrim Teorisi tartışmalarını değerlendirdi, 'Bilimsel teoriler mutlak doğru sayılmaz. Biz, bilimsel bir olayı inanca dönüştürüyoruz' dedi
 
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bilim ve inanç tartışmalarını Akşam gazetesinden Ebru Toktar Çekiç'e değerlendirdi. TÜBİTAK'ın dergilerinden Evrim Teorisi'nin çıkarıldığı iddialarının doğru olmadığını belirten Bakan Ergün, Türkiye'deki sorunun Darwinizm'in inanca dönüştürülmesinden kaynaklandığını söyledi. Ergün'ün açıklamalarından satır başlıkları şöyle:
 
İNANÇ ÖLÇÜLMEZ
Bir şeyin bilimsel olması, mutlak doğru olmadığının baştan kabul edilmesidir. Bilimsel teoriler, mutlak doğru sayılamazlar. Eğer mutlak doğru sayılırlarsa bilim olmaktan çıkar, inanca dönüşürler. Evvela bunu kabul etmek gerekir. Bizdeki hastalık şu ki bilimsel bir olayı inanca dönüştürmeyi çok çabuk beceriyoruz. Bilim ve inançlar arasında bazı çok önemli farklılıklar vardır. Mesela bir şeyin bilimsel olması için ondan şüphe edilmesi lazım. Şüphe edilmezse bilimsel olmaz.Ya doğru değilse ya yanlışsa? gibi Soru işaretleri olacak ki araştırmalar devam etsin. Ama inançtan şüphe edilirse o inanç, inanç olmaz.
 
İnançları bilimsel ölçülerle ölçmeye kalkarsanız yanlış yapmış olursunuz. Ölçülmez çünkü! İnançların böyle bir şeye de ihtiyacı yoktur. Mesela bir insan 'Allah'a inanıyorum ama şüphem var' diyorsa o zaman inanmıyor demektir... Şüphen olmayacak ki inanç olsun. Ahirete inanıyorum diyen insan, bunun varlığını da yokluğunu da ispat edemez, buna da gerek yoktur zaten. Çünkü inanan bir adamın böyle bir ispata ihtiyacı yoktur.
 
DARWİNİZM VAR
Darwin'in TÜBİTAK dergilerinden çıkarıldığı iddiası doğru değil. TÜBİTAK'ın telif hakkı ödeyerek bastırıp, dağıttığı bilimsel kitaplar var. Darwin'in teorisi de bu kitaplarda işleniyor. Türkiye'nin sorunu; Darwinizm'in inanca dönüştürülmesidir. Kardeşim bu bir inanç değil ki. Bunu niye dönüştürüyorsun? Darwin'in teorisi, bilimsel bir teori, ama inanç değil. İnsanlar da bunu mutlak doğru olarak algılamamalı zaten! İnançlarla bunu mukayese etmenin anlamı yok. Darwinizm, bilimsel olarak kaldığı müddetçe bir problem yok. Bunu inancın yerine geçirmeye çalışırsanız, sizinki de inanç olur, bilim olmaktan çıkar ve o zaman çatışma yaşanır.
 
CERN MALİYETLİ
CERN'DE Tanrı parçacığını bulamadılar, ama izine rastladılar. Çok sayıda araştırmacımız orada proje yürütüyor. Ama CERN'e tam üyeliğin yüksek bir maliyeti var. Bunu araştırıyoruz.
 
81 İLE BİLİM MERKEZİ AÇILACAK
Bakan Nihat Ergün, 81 ilde kurulacak bilim merkezlerinin dünyadaki gelişmiş ülkelerden esinlenerek inşa edileceğini belirterek, şu bilgileri verdi: 'Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu kararı ile bilim merkezleri kurma kararı aldık. Mesela kitapta 'yerçekimini' okuyor, ama yer çekimi olmazsa ne olduğunu bilmiyor. İşte yer çekiminin olmadığı ortamları görüp, onları yaşatmayı planlıyoruz.
 
PATLAMANIN ARDINDAN...
(Vatikan'ın tanrı parçacığına sıcak bakmamasının sorulması üzerine) Karşı çıkmalarına gerek yok. Diyelim ki evren öyle yaratıldı, bilimsel olarak bunu yakaladık. Din adamlarının bundan kaygılanmalarına gerek yok. En sonunda 'bu patlamayı kim yaptı' diyecekler. Bu patlamanın arkasında Allah'ın iradesi var. Allah'ın varlığına inanmak, bir gayptır. Varlığı yokluğu ispat edilemez. Bilim de Tanrı var mıydı, yok muydu diye bir şey ararsa zaten bulamaz. Bilim alanı ile inanç alanı bu konuda çatışmaz.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
IŞIK DİKİCİGİL ŞUNUMU SAVUNUYOR... 19 Şubat 2013 Salı 14:50

EVRİM TRORİSİ...Ataizme dayalı ,Bir DOĞMA , Bir İKONDUR.Biz böyle algıladık...

Yorumu oyla      11      5  
Bilal-İzmirli 18 Şubat 2013 Pazartesi 11:54

Bilim de Tanrı var mıydı, yok muydu diye bir şey ararsa zaten bulamaz. Bilim alanı ile inanç alanı bu konuda çatışmaz.....Bakanım kızakcaksınız bana biliyorum ama İNSANDA KONUŞMAK için konuşmazki.hani derler ya adam bir konuştu ama ne konuştu ne konuştu demişler bir konuştu bir konuştuki demiş dinleyenlerde .... git ya demişler.Sahipsiz Vatandaş.

Yorumu oyla      14      7  
Erdi 18 Şubat 2013 Pazartesi 11:23

Nihat ergün tebrik ediyorum tabuları yavaş yavaş yıkıyorlar.Dünyada evrime inanan toplum mu kaldı...

Yorumu oyla      15      10  
İzmir'e Yazık.. 18 Şubat 2013 Pazartesi 10:51

Tabi Dikicigil, sen ve senin gibiler de teorileri ideolojik bakış açınızla kutsallaştırdınız. Ondan sonra kabul etmeyenleri de bilim dışı ilan ettiniz. Bilim de zaten sizin tekelinizde, değil mi?!

Yorumu oyla      18      8  
Işık Dikicigil 18 Şubat 2013 Pazartesi 09:09

BU ZİHNİYET İLE BİLİM HİÇ BİR ZAMAN AYNI DÜZLEMDE OLMADI. BAZI ÜNİVERSİTELER BU ADAMLARI KONUŞMACI YAPTI, FAHRİ DOKTORA VERDİ. YETMEZ AMA EVET. ÜNİVERSİTE BİLİM YERİNE DİNİ REFERANS KABUL ETTİ.

Yorumu oyla      20      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şengül'den Başkan'a cevap: Ben Kocaoğlu uzmanıyım
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Mustafa Sarıgül’e farklı bir bakış: Solun umudu...
Akşam Gazetesi yazarı Gürkan Hacır Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün ...
Baykal’dan sert çıkış: Kaset işi başka bu iş başka
Deniz Baykal, yargıyı etkilemeye çalıştıkları iddiasıyla 23 şüphelinin ...
 
Vural İzmir'den yüklendi: İmralı'ya mahkum olmuş
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İzmir'in Urla İlçesi'nde partililerle ...
CHP Konak muhtaç elleri tutuyor
CHP Konak İlçe Başkanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Halkla İlişkiler Komisyonu ...
'Kılıçdaroğlu da bizim gibi zenci'
BDP'li Sırrı Sakık, anadilde savunma ile ilgili sözleri nedeniyle Kılıçdaroğlu'nu ...
 
Hülya Güven'den Karaburun çıkarması
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, İzmir’in doğal güzellik ...
CHP’den AK Parti’ye Ödemiş’te ‘Bergama’ misillemesi
CHP İzmir İl Örgütü ve milletvekilleri AK Parti’nin Bergama’da köylere ...
"Erdoğan'ın yalanlarından ansiklopedi yapacağız!"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ATO Congresium Kongre Merkezi'nde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva