HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Kasım 2012 Perşembe - 10:56

Bergama hedef tüm engellilere ulaşmak

Bergama Belediyesi tarafından kente kazandırılan Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi engellilere yönelik verdiği hizmetlerle göz doldururken, engellilerin sosyal ve kültürel faaliyetler gerçekleştirebilecekleri bir tesis olma yolunda hızla ilerliyor.

Bergama hedef tüm engellilere ulaşmak

İZMİR- Engelli vatandaşların hayata daha fazla dahil olması için çalışmalar gerçekleştiren Bergama Belediyesi, bu yönde yürüteceği çalışmalar için ilçede yaşayan engelli vatandaşlara daha kolay ulaşabilmek, sayısal bilgi toplamak ve sağlam bir veri tabanı oluşturmak amacıyla engelli envanter çalışması başlattı.
 
Çalışma kapsamında, Bergama Belediyesi’nce oluşturulan ekipler, kayıtlarda bulunan mevcut engelli vatandaşları ziyaret ediyor, kayıtlarda bulunmayan engelli vatandaşları tespit ediyor,   incelemelerde bulunuyor, engelli vatandaşların hangi tür sosyal hizmet ve yardıma ihtiyaç duyduğunu belirleyerek (özürlü aracı, tıbbi malzeme, yiyecek, yakacak...) gerekli yardımların yapılmasını sağlıyor.
 
Envanter çalışması kapsamında Engelli Kayıt Sistemi’yle kayıt altına alınan engelli vatandaşlara yönelik yakın zamanda rehberlik, yönlendirme ve danışmanlık hizmeti de verilecek.
 
“VERİLER YETERLİ DEĞİL”
Fiziksel ve çevresel kaynaklı engellerin, bireylerin sosyal hayata katılımını zorlaştırdığını dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, sosyal eşitlik çerçevesinde tüm engellerin ortadan kaldırılması gerektiğinin altını çizdi. Engellerin ortadan kaldırılması için, kamuoyunda bilinç yaratmak adına bugüne kadar benzer bir çalışmanın gerçekleştirilmediğini söyleyen Gönenç, çalışmanın Bergama için önemli olduğunu söyledi.
 
Mevcut bulunan engelli kayıt verilerinin yetersiz olması sebebi ile engelli vatandaşlara yönelik detaylı çalışmalar gerçekleştirilemediğine dikkat çeken Başkan, envanter çalışmasıyla kentteki engelli sayısının belirlendiğini; engel grubu, yaş, cinsiyet, eğitim, gelir, mesleki durum ve iletişim gibi sosyo-demografik bilgileri kapsayan bir veri tabanı oluşturulduğunu söyledi.
 
Oluşturulacak veri tabanından yararlanılarak yapılacak ihtiyaç analizi neticesinde, Bergama Belediyesi tarafından yürütülecek engelli hizmetlerinin bilimsel ve istatistiksel bilgilere dayandırılacağını hatırlatan Başkan Gönenç, gıda, yakacak, akülü araba, tekerlekli sandalye ve işitme cihazı, medikal malzemeler, eğitim malzemesi gibi çeşitli yardımların öncelikli ihtiyaç sahiplerine kolayca ulaştırılmasını amaçladıklarını söyledi. 

Hedeflerinin henüz daha evinden çıkma şansı bulamamış kişilere ulaşıp, onlara hizmet götürmek olduğunu vurgulayan Gönenç, ''Talep gelmeden hizmeti götürmek arzusundayız. Çalışma şehirdeki engelli vatandaşlarımıza ulaşmamızı ve gereken her türlü desteği vermemizi kolaylaştıracak” şeklinde konuştu. Başkan, çalışmalar sırasında ekiplere yardımcı olan mahalle muhtarlarına da teşekkür etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’tan Altınpark’a kardeş proje geliyor
İzmir Kalkınma Ajansı’nın 2012 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında ...
Solak'tan taksicilere durak ve takım elbise sözü
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Çiğli’de görev yapan taksicilerin ...
Aliağa Belediyesi’nden ücretsiz SBS kursu
Aliağa Belediyesi kent merkezine 15 km uzaklıkta bulunan Helvacı mahallesindeki ...
 
Başkan Sındır’dan esnafa ziyaret
Gediz ve Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddelerindeki dükkanları teker teker ziyaret ...
Güzelbahçe'den yaşlılara evde ödeme hizmeti
Güzelbahçe Belediyesi, örnek bir uygulamaya daha imza attı. Yaşlı ve hastaların ...
Seferihisar’ın kalitesi belgelendi!
Seferihisar Belediyesi ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 10002:2004 ...
 
Hasta ve yaşlı bakımını İzmir'den öğrenecekler
Hasta ve yaşlı bakımı konusunda Türkiye’de incelemelerde bulunan Hollandalı ...
Büyükşehir'den camilere toptan çözüm harekatı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçelerdeki ihtiyaçlı bölgelerin fiziki düzenleme, ...
Kestane ağaçları şahesere dönüştü
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Akdeniz’ temasıyla düzenlenen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva