HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Mart 2015 Salı - 17:29

Bergama’ da mantar yetiştiriciliği başlıyor

Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu, Bergama Kaymakamlığı, Bergama Belediyesi ve Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, Bergama Meslek Yüksekokulu MantarcılıkProgramı tarafından gerçekleştirilen Mantar Yetiştiriciliği Kursu’nu başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

Bergama’ da mantar yetiştiriciliği başlıyor

İZMİR - Bergama Kaymakamlığı’nın yürütücüsü olduğu, Bergama Meslek Yüksekokulu, Bergama Belediyesi ve Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, Bergama Meslek Yüksek Okulu Mantarcılık Programı öğretim üyeleri Dr. Erkan Eren ve Dr. Mehmet Çetin tarafından 192 saatlik kurs ile Ayaskent Mahallesi’nde gerçekleştirilen ‘Bergama’da Mantar Yetiştiriciliği Projesi’ne katılan ve başarı ile tamamlayan 11 kursiyer sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.

Bergama Kaymakamı Uğur Kolsuz, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Ege Üiversitesi Rektörü Prof. Dr. CandeğerYımaz, Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, Bergama Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Metin Artukoğlu ve çok sayıda öğretim üyesinin katılım gösterdiği törende ayrıca Bergama Meslek Yüksekokulu’nda görev yapan eski okul müdürleri Prof. Dr. Atilla Güney, Prof. Dr. Hüseyin Vural ve Prof Dr. Ertan Kırtay’ın isimlerinin verildiği kütüphane ve konferans salonlarının açılış törenleri de gerçekleştirildi.

“AMACIMIZ BERGAMA’YI EĞİTİM VE TURZİMLE BİRLEŞTİRMEK”
Bergama Meslek Yüksekokulu’nun bugün geldiği yere ve önemine dikkat çeken Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz emek veren herkese teşekkür ederek Bergama Meslek Yüksekokulu’na taleplerin her geçen gün arttığını belirtti. Bergama’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girerek büyük bir başarı ve kazanım elde ettiğini dile getiren Yılmaz, “ Bize düşen görevde Bergama’yı eğitim ve turizmle birleştiren bir kent haline getirmektir. geçmişinde eğitim anlamında deneyimi olan bu kenti yeniden bölgenin en hatırı sayılır yerlerinden biri haline gelmesi için elimizden geleni yapacağız. ” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN ÇIKIŞI YERELDE KALKINMADAN GEÇİYOR”
Bergama’da gerçekleştirilen projenin düşük maliyetlerle yerelde kalkınma için önemli olduğunu ifade eden Candeğer Yılmaz, “ Yerelde kalkınmanın önemini hepimiz biliyoruz. Üreten ve ürettiğini değerlendiren bir toplum olmak için yerelde kalkınma modellerini iyi bilmeli ve incelemeliyiz. Çünkü Türkiye’nin yükselişi ve çıkışı yerelde kalkınmadan geçiyor. Bergama gibi hem tarihi hem de verimli topraklara sahip bir kentte üniversitemizin gerçekleştirdiği bu proje gerçekten gurur verici. Turizm konusunda turizmi yalnızca Bergama’nın kendisine ait turistlik kültüründen çıkarıp eko turizm ile birleştirdiğiniz zaman bu kent için çok farklı sonuçlar ortaya çıkacaktır. Mantar da bunlardan birisi. Bergama ile bütünleşmiş örneklerden birisi. Sanırım tüketimi hızlandırmak için Gıda Bölümümüzde ve yemek çeşitlendirmesi ile ilgili yeni bir programı da buraya eklememiz gerekiyor. Mantarla ilgili yemek çeşitlerinin yapılması, bunların sunulması, satılacak restoranların yapılması konusunda yeni bir şeylere daha ihtiyaç olacaktır diye düşünüyorum” dedi.

BAŞKAN GÖNENÇ’TEN ÜRETİCİ PAZARI DESTEĞİ
Bergama’da gerçekleştirilen bu projenin üretimi teşvik etmek açısından örnek bir proje olduğunu belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, kursiyerlere ürettikleri ürünleri Bergama Belediyesi tarafından önümüzdeki günlerde açılacak olan üretici pazarında değerlendirebileceklerini ve bu konuda gereken desteği üreticilere vereceklerini söyledi. Özellikle yerelde gerçekleştirilen bu tarz projelerin desteklenmesi gerektiğini ifade eden Başkan Gönenç, “ Bergama Belediyesi olarak üreticilerimizin ürünlerini daha iyi değerlendirebilmeleri için kooperatifleşme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda gerekli eğitimleri vermeye başladık. İleri ki süreçte de güzel sonuçlarını hep birlikte göreceğimize inanıyorum.  İnşallah bu güzel projede zamanla daha da gelişir ve kooperatifleşme gibi güzel bir sonuç alır. Bu konuda gereken desteği her zaman vermeye hazırız” diye konuştu.
Tören kursiyerlerin Bergama Kaymakamı Uğur Kolsuz, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Ege Üiversitesi Rektörü Prof. Dr. CandeğerYımaz, Bergama Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Metin Artukoğl’nun elinden sertifikalarını almalarıyla son buldu.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu'nun 11.yılında rekor geldi: 1,5 milyar TL
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Mart’taki yerel seçimlerin ardından 3. ...
Avrupalı çocuklar Karşıyaka'da
Avrupa'nın farklı ülkelerinden, Erasmus KA2 Okullararası stratejik ortaklık ...
İzmir'e bahar 'sanat yağmuru'yla geliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Nisan ayında birbirinden renkli kültür-sanat ...
 
Çiğli’de Bardakçı Baba Sahnesi
Çiğli Belediyesi tarafından 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle düzenlenen ...
Suriyeli mültecileri sosyalleşmek istiyor
Karabağlar Kent Konseyi Mülteci ve Göçmen Çalışma Grubu tarafından düzenlenen ...
Başkan Akpınar'a coşkulu yıldönümü kutlaması
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, yerel seçimlerin yıldönümünde ...
 
Konak'ın parkları artık kitap da kokacak
Kentin ortak yaşam alanları olan parklara yönelik bakım ve yenileme çalışmalarını ...
Başkan Uyar İstanbul'da kadın başkanlara seslendi
“Uluslararası Kadın Belediye Başkanları Zirvesi” Avcılar Belediyesi’nin ...
Başkan Selvitopu: Zabıtanın her zaman yanındayız
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Tüm-Bel-Sen 2 No’lu Şube ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva