HABERLER>GÜNCEL
5 Aralık 2013 Perşembe - 11:53

Belediye-İş Sendikası’nda iç kavga!

TÜRK-İŞ’e bağlı Belediye-İş Sendikası’nın İzmir’de örgütlü bulunan 6 Nolu Şubesi’nde kriz çıktı. Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 20 biriminde faaliyet gösteren şubenin Başkanı Buket Mertoğlu’nu devirmek isteyen genel merkez operasyon yaptı. İki genel merkez yöneticisi İzmir’e gelirken sessiz sedasız delege seçimlerine başladı. Mertoğlu, kendisine yapılan operasyona destek veren belediye bürokratları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Belediye-İş Sendikası’nda iç kavga!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi’nde örgütlü bulunan TÜRK-İŞ’e bağlı Belediye İş Sendikası 6 Nolu Şube’nin İzmir’deki yönetimi ile Ankara arasında uzun süredir devam eden gerilim farklı boyuta taşındı. Sendika Genel Başkanı Nihat Yurdakul’un görevden almak istediği, Örgütlenme Genel Sekreteri Ali Çelenk’in bizzat karşı çıktığı Şube Başkanı Buket Mertoğlu kavgayı savcılığa taşıma kararı verdi.
 
Sendika genel merkezi ile İzmir’deki şube arasındaki gerilimin fitilini bu kez delege seçimleri ateşleri. Mertoğlu ve ekibini devirmek isteyen genel merkez sendikanın Genel Mali Sekreteri Cahit Korkmaz ile Genel Eğitim Sekreteri Bayram Özkan’ı İzmir’e göndererek bizzat operasyonun düğmesine bastı. Metroğlu’nun yönetiminde olan fakat kendisine muhalefet yapan CHP Parti Meclis Üyesi Hüseyin Saygılı’nın kardeşi Davut Saygılı ve Veysel Giray’ı da alan genel merkez ekibi birçok yerde delege seçimlerine gitti.
 
Genel merkez Mertoğlu ve ekibinden habersiz Büyükşehir Belediyesi İdari İşler Müdürlüğü, huzurevi, aşevi, Eşrefpaşa Hastanesi, balık ve sebze hallerinde seçimi gerçekleştirdi. Ayrıca sendikanın örgütlü olduğu en çok üyeye sahip İZBETON,  Bornova Belediyesi ve belediyenin bazı birimlerinde ise seçim tartışmalar nedeniyle ertelendi.


 
İKİ YILDIR YIPRATIYORLAR
Büyükşehir Belediyesi’nin 20’ye yakın biriminde başlatılan operasyon itfaiye, mezarlıklar müdürlüğü ve ana binanın diğer birimlerinde sürerken kriz çıktı. Sendika Şube Başkanı Buket Mertoğlu konuyu yargıya taşıyacağını açıkladı. İki binin üzerinde üyesinin bulunduğu belediyenin birimlerinde işverenin kendilerini engellediğini ifade eden Mertoğlu, savcılığa suç duyurusunda bulunma kararı aldı. Delege seçimlerinden sonra şube yönetimini seçecek delegelerin belirlenmesine müdahale edildiğini ifade eden Mertoğlu, “ İşveren sendikamızın içişlerine müdahale ediyor. Bizi zor durumda bırakmak isteyen bazı belediye yöneticileri var. Kimse bizim çalışmalarımızı engelleyemez. İki yıldır yapamadıklarını bu kez seçimlere müdahale ederek yapmaya çalışıyorlar. Sendikanın içişlerine bir belediye bürokratı karışamaz. Yıpratma faaliyetlerine izin vermeyeceğiz” dedi.
 
Öte yandan Mertoğlu ile Sendika 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Mutoğlu arasında yumruklaşmalara kadar varan kavganın görüntüleri ortaya çıktı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
oktay baş 7 Aralık 2013 Cumartesi 13:33

haklı mücadelende sonuna kadar arkandayız buket abla

Yorumu oyla      31      15  
işçi 6 Aralık 2013 Cuma 20:25

yorumların bazıları tam ibretlik...hemde sol adına yazdığını zannediyorlar yada uzaktan kumandayla yazıyorlar..bir kere olay buket musa yada genel merkez olayı değil...sorunun özü sendikaların gelmiş olduğu nokta yani ağalık sistemi...bu güne kadar kimse genel merkeze en ufak bir eleştiride bulunma cesareti gösterememiş...herzaman boyun eğmiş diz çökmüş...asıl sorun bu...tabi anlayana...ne işverene nede sendika ağalarına yalakalıkla bir yere varamazsın belki günü kurtarırsın ama sonra çocuklarının yüzüne bakamazsın...

Yorumu oyla      35      14  
güven 6 Aralık 2013 Cuma 16:39

Ben kongremizi tamamlayıp rahata huzura ereceğimiz günlerde gelecek, inanıyorum. yandaş savunucularınızla düşün yakamızdan, Biz sendikamızın ve Genel Başkanımızın yanındayız.

Yorumu oyla      24      26  
Mahmut 6 Aralık 2013 Cuma 16:35

İzmir de kazanan emekçi olacak, sendikamız kazanacak, yandaşlar, yanınızdaki yandaş savunucularınızı da alın hızla düşün yakamızdan, yeter artık, işçi kendi kendini yönetecek.

Yorumu oyla      25      6  
nurcan 6 Aralık 2013 Cuma 16:32

sayın başkan kimse sütten çıkma ak kaşık değildir.Genel merkez ve işverenin işi gücü yok seninle uğraşacak, sen kendi hatalarını gözden geçir bence, senin işçi sınıfına yapacağın en büyük kıyak bu işi bırakmak olacaktır.

Yorumu oyla      23      24  
işçi 6 Aralık 2013 Cuma 15:28

buket mertoğlu işçi adına ne yapmıştır %40 eksik çaışmaya protokole imza atan kendisi değilmidir ??

Yorumu oyla      29      23  
Belediye iş 6 Aralık 2013 Cuma 15:28

"İşveren sendikamızın içişlerine müdahale ediyor" sa süreci buraya taşıyan kim yada kimler, bu korku niye, aslanlar gibi gidilsin sandığa, aslanlar gibi sandıktan çıkan çıksın,kazanan işçi sınıfı adına kim hayırlıysa o olsun.tabi emekçilere de düşen hakedene hakettiği gibi davranmak, seçimini o na göre yapmak.

Yorumu oyla      22      15  
6 Aralık 2013 Cuma 15:04

Belediye iş sendikası demokrasinin işlediği azınlık sendikalardan biridir, Belkide bu nedendir ki bu rahatsızlık. Demokrasinin işleyişine engel olmak işverenlerin ekmeğine yağ bal sürmektir.Bu sadece izmir de değil her yerde aynıdır.Genel başkanımız Nihat Yurdakul ve ekibine inancımız sonsuzdur.Bir an önce seçimlerin yapılması ve rahat huzura ermemiz temennimizdir.

Yorumu oyla      23      24  
hakan 6 Aralık 2013 Cuma 14:58

Koltuğa sahip çıkma adına verilen mücadele sözleşme masalarında verilmiş olsa daha ne ister bu işçi, ama malesef herkes kendini düşünüyor, Ne güzel demokrasi işliyor, sandıktan korku niye, Genel merkez gelmiş seçimleri kuralına uygun şekilde yaptıracak, bu endişe niye.

Yorumu oyla      24      21  
erkan 6 Aralık 2013 Cuma 14:56

Belediye bürokratları olaya karışsın karışmasın ne farkeder düş artık izmir emekçilerinin yakasından bu ne koltuk sevdası, Belediye işçileri Belediye iş e güveniyor.

Yorumu oyla      24      20  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in tarihi otelinde can alan yangın!
İzmir’de, iki yıl önce alevler içinde kalan metruk 4 katlı bir otelde, ...
Türk kahvesine UNESCO onuru
"Türk kahvesi" UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras listesine dahil edildi. ...
Gümrük operasyonlarında şok eden olay: Timsah kafası
Antalya Havalimanı ve ilçelerde gerçekleştirilen operasyonlarda ele geçirilen ...
 
Ruhat Mengi de Vatan'dan gönderildi!
Ruhat Mengi'nin Vatan gazetesindeki görevine son verildiği belirtildi. ...
Özkök’ten sert çıkış: Asker dövmek moda oldu
2004 yılındaki MGK kararlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan eski ...
Akit'den Zaman'a ağır suçlama: 'Dershane'nin ardında...
AK Parti ile Gülen cemaati arasında süren sert "dershane" tartışmalarında, ...
 
Anayasa Mahkemesi Başkanı’ndan tutuklu vekil çıkışı
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'tan, dün verilen karar sonrası başlayan ...
Yeni üniversite için 15 milyon lazım!..
Erdoğan ailesinin de üyeleri arasında bulunduğu vakıf tarafından kurulacak ...
İzmir'de yine kuyumcu soygunu: Aynı cadde aynı yöntem!
Karabağlar’da duvarı delinen bir kuyumcudan 6.5 kilo altın çalındı. Önceki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva