HABERLER>GÜNCEL
21 Nisan 2013 Pazar - 09:07

Beko Egedesonsöz’e konuştu: Gündeme DİSK bakışı

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın kendisini arayarak akil insan listesine girme teklifinde bulunduğunu söyledi. Beko, teklifin DİSK Yönetim Kurulu kararı ile ret edildiğini ifade ederken bağımsız olarak rapor hazırlayacaklarını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki 650 kişi ilgilendiren ihale krizi ile ilgili de, “İşçilerimiz taşeronda çalışmayacak. Aziz Kocaoğlu da işçiler de kaybetmesin. Biz hakkımızı arayacağız” dedi.

Beko Egedesonsöz’e konuştu: Gündeme DİSK bakışı

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Olağanüstü genel kurul kararı ile geçtiğimiz günlerde Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanlığı görevine getirilen İzmirli sendikacı Kani Beko, Egedesonsöz’ü ziyaret etti. 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’na çıkacaklarının ifade eden Beko, bu konuda kararlı olduklarını söyledi. Sendika olarak ülkenin içinde bulunduğu durumla yakından ilgilendiklerini belirten Beko, AK Parti hükümeti döneminde sendikaların susturulmaya çalışıldığını anlatırken taşeron sistemine destek verildiğini hatta korumak için yasalar çıktığını da söyledi
 
ATALAY ARADI KABUL ETMEDİK
Çözüm süreci kapsamında ön plana çıkan Akil İnsanlar Komisyonu ile ilgili de konuşan Beko, eski Genel Başkan Erol Ekici’nin ret ettiği komisyon üyeliğinin kendisine de teklif edildiğini belirtti. Beko, “Seçildikten sonra Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay beni aradı. Önce görevim nedeniyle tebrik etti. Ardından bana ‘Marmara Bölgesi Heyeti’nde koltuğun hazır. Seni orada görmek istiyoruz’ dedi. Ben de kendisine ‘bunun kararını DİSK yönetimi ile görüşüp verebilirim’ dedim. Ardından sendikamızın ilgili kurullarında bu konuyu tartıştık. Yönetim kurulundan süreç ile ilgili bağımsız bir şekilde ayrı rapor hazırlanması kararı çıktı. Biz bu raporu tamamladığımızda kamuoyu ile paylaşacağız. DİSK, partiler üstü bir kurumdur. Sendikamızın yönetimi ve kurumsal kişiliğinin üstünde de hiçbir şahıs yoktur” dedi.
 


TİMSAH GÖZYAŞLARI
4857 Sayılı İş Kanunu’nun sendikalar açısından birçok zorluk getirdiğini belirten Beko, taşeron sistemin önünü açtığını söyledi. Birçok kamu iktisadi teşekkülündeki insanların çıkartılarak işsizler ordusuna dahil edildiği vurgulayan Beko, “ Yasa çıktığından bu yana Türkiye’de ölen insan sayısı 11 bini buldu. Yasayı çıkartan bu hükümetin derhal düzenleme yapması gerekiyor. Ben Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e de bu konuları birçok kez anlattım. Ama yine bildiklerini yapıyorlar. Yasalar ile taşeronun önünü açan hükümetin bakanları ve yetkilileri Tuzla’da, maden ocaklarında işçiler ölünce alana gelip timsah gözyaşları döküyorlar. Türkiye taşeron cumhuriyeti haline geldi. Türkiye’de bana göre 10 milyon işsiz var. Sendikalar olarak bu işle mücadele etmeliyiz. Sendikalar siyasal partilerin güdümünde olmamalıdır. Siyasallaşmasının tek gerekçesi işçi ve emek mücadelesinde olmalıdır. O konuda taraf olmalı ters politikaların karşısında durmalıdır” diye konuştu.
 


KİM DESTEK VERDİ?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan 650 kişilik işçi krizini de değerlendiren Beko, Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun işçilere durumu anlatmak yerine ‘sizi işten atacağız’ sözünü doğru bulmadığını söyledi. Beko, “ Sen DİSK’i ziyarete geldiğinde biz 10 bin kişi ile seni karşıladık. Meydanlarda ‘ben taşın altına elimi soktum, taşeronu kaldırdım’ derken belediye başkanı olarak olayı anlatmalı, analiz etmeliydin.397 yıl hapis cezası talebiyle yargılandığın davada adliye önüne kim geldi? Sana kimler destek verdi. Bunların analizinin yapılması gerekiyor. Bu süreçte işçiler de, sendikalar da Aziz Kocaoğlu da kaybetmemelidir. Kimse kaybetmesin istiyoruz. Bizler kaybetmezsek demokrasi, özgürlük kazanır” dedi.
 
Beko, taşeron şirket Zigana-Hanoğlu’na şu anda İZELMAN bünyesinde çalışan personelin gideceğini sanmadığını söyledi. Beko, “İşçiler şu anda aldıkları maaşların aynısını alamayacaklar. Kimse taşerona gidip asgari ücret ile çalışmaz” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MEHMET 22 Nisan 2013 Pazartesi 13:12

KARDEŞİM ABARTMAYA GEREK YOK BU İNSANLAR SİZLERİ KANDIRIYOR GİDİN EKMEĞİNİZİ KAZANMAK İÇİN ŞİRKETE BAŞVURUN NASIL OLSA ŞİRKET BÜTÜN PERSONELİ AYNI ŞEKİLDE VE AYNI HAKLARLA İŞE ALACAK ÇÜNKÜ HUKUKEN ADAMLAR HAKLI İHALE ADAMLARDA KALMIŞ BU SAATTEN SONRA BAŞBAKAN BİLE DEĞİŞTİREMEZ BU İHALEYİ

Yorumu oyla      13      7  
mehmet 22 Nisan 2013 Pazartesi 13:07

ya kardeşim ne asgeri ücreti ya bu kadar cahil olunmaz birde akil insanım diyorsun 650 personelin hepsi teknik şartnamede yazan ücreti alır onun altında kimseye ücret verilmez en azı %80 fazla alacak asgeri ücretten yani 1500 tlyi geçiyor biraz araştırın öyle çıkın haberlere sanki izelman şirket değil tabi izelman senin cebini dolduruyor sen de haklısın

Yorumu oyla      12      8  
İzelman işçisi 22 Nisan 2013 Pazartesi 11:59

Sayın İzenerji çalışanı arkadaşım. İzelman'ın maaşlarına takmışsın ama kazın ayağı öyle değil işte. Siz taşerondan kurtulasınız diye İzelman personeli iki yıl zam almadan çalıştı. Bu durumda sizin gibi düşünenlere ne denir. Ben bir şey demeyeyim de siz düşünün.

Yorumu oyla      14      5  
MAĞDUR 22 Nisan 2013 Pazartesi 11:43

RAHMETLİ PRİŞTİNA HİSSEDİYORMUSUN BİLMEMM İŞÇİN AYAKLAR ALTINDA....

Yorumu oyla      16      5  
İZELMAN 22 Nisan 2013 Pazartesi 11:41

BİZ İZELMANCILARI NEDEN DUYMUYORLAR....BUNDAN SONRAKİ EYLEMDE AZİZ KOCAOĞLUNA SESLENECEĞİZ HABERİNİZ OLSUN...MEMİŞ SARI BUNA ENGEL OLAMAZ HANİ BAŞKANLA ARASI İYİYMİŞ YA O ZAMAN ÇÖZÜM BULSUN VE GÖRÜŞSÜN...KİMSE OLACAKLARIN ÖNÜNE GEÇEMEZ FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK BU.....

Yorumu oyla      17      5  
22 Nisan 2013 Pazartesi 09:38

6000 izenerjili var kimin umrundaydı kimsenin Yalansın sendika

Yorumu oyla      15      8  
İZMİRLİ 22 Nisan 2013 Pazartesi 09:09

işiniz gücünüz işçiyi siyasetinize alet etmek.ayıp be mademki bu 650 arkadaşı kapıya koyan KOCAOĞLU'da niye mitinlerde AK PARTİYİ hedef alıyorsunuz ? bir kerede çıkın belediye başkanını eleştirin DEMOKRAT olun !

Yorumu oyla      19      10  
SEÇKİN 22 Nisan 2013 Pazartesi 01:34

EVET SAYIN KOCAOĞLU VE SAYIN BEKO.NASIL OLSA 650 İZELMAN İŞÇİSİNİ KULLANARAK 2005 TEKİ YASAYI DEĞİŞTİRMEK İSTEMENİZ AKIILLICA BİR DAVRANIŞ.AMA OLMADI..UMARIM 650 KİŞİYE BİRŞEY OLMAZ.İNŞALLAH İNSANLARIN EKMEĞİLE OYNANMAZ.UMARIM BU 650 KİŞİ 520 KİŞİYE DÜŞMEZ.SEVGİLİ PİRİŞTİNA YI BİR KEZ DAHA RAHMETLE ANIYORUM.

Yorumu oyla      21      8  
yuh yuhhhh 21 Nisan 2013 Pazar 23:32

izenerji arkadaşlar kendinize gelin siz taşaronda çalışırken sizleri belediye şirketi olan izenerjiye alsınlar diye hata sizin 2 nolu şube yani sendikaya uye değilken bile en büyük desteği biz verdik hata izenerjiye geçesiniz diye bizim toplu sözleşmeye yuzde 5 zam verdiler yinede biz size destek verdik çünkü hepimiz işçiyiz hepimiz emekçiyiz tabiki eşit işe eşit ucret bunu en çok biz savunuyoruz eğer biz kaybedersek sizde bir gün yok olup gidersiniz o yüzden kendinize gelin

Yorumu oyla      21      7  
Bu krizin gerçek sebebi ne ??? 21 Nisan 2013 Pazar 22:34

Bir yanda sosyal demokrat olduğunu idda eden bir yönetim, diğer yanda yasaları değiştirip taşeronu desteklediği idda edilen bir iktidar. Ve biz 650 çalışan ne yapacağımızı bilmez bir şekilde, sarayın önüne götürülüyoruz, fakat Akp'i protesto ediyoruz. Bırakın artık ekmeğimizle oynamayı. Bırakın siyasete bizleri alet etmeyi. Kimseyi tanımıyoruz, tek derdimiz işimiz. Geleceğimizi elimizden almaya kalkmayın...

Yorumu oyla      19      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şok! İlçe emniyet müdürü ölü bulundu
Adana'da, Pozantı İlçe Emniyet Müdürü Nazif Kızmaz'ın, kaldığı emniyet ...
Sahte öğretmenden öğrencilere porno tuzağı
Tokat’ta kendini internet ortamında öğretmen olarak tanıtan Ö.Ö., kız ...
İzmirli Deprem Profesörü’nün acı günü
Prof. Dr. Ahmet Ercan, 86 yaşındaki annesi Zekiye Ercan’ı kaybetti.
 
‘Herkes İçin Demokrasi’ hedef büyüttü
Merkezi İzmir’de bulunan ve kurulduğu günden bu yana önemli etkinliklerle ...
Menderes’in avukatı yaşamını yitirdi
Eski başbakanlardan Adnan Menderes'in de avukatlığını yapan Burhan Apaydın, ...
Öcalan’dan Kandil’e sert yanıt: Hemen çekilin
İmralı’da görüştüğü BDP heyeti aracılığıyla PKK’ya geri çekilme çağrısı ...
 
İzmir’deki kuruyemişçide yangın paniği
İzmir’in Konak İlçesi'nde, kuruyemiş dükkanında elektrik kontağından çıkan ...
En sert ‘T.C.’ tepkisi: Sen Apo’nun valisi misin?
MHP, Bursa Valisi Harput’a sert çıktı, ‘Apo’nun valisi, makamını terk ...
İstanbul’un göbeğinde silahlı saldırı dehşeti
Beşiktaş'taki bir araç kiralama şirketine kimliği belirsiz kişilerce ateş ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Dön evine bitsin bu çile' demek yeter mi?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Uzlaşma, akıl ve kızıl düve üzerine!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva