HABERLER>POLİTİKA
2 Temmuz 2015 Perşembe - 15:40

Bekaroğlu'dan MHP'ye: O zaman sen de meşru değilsin!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, "Bu son durum MHP-AK Parti koalisyonunun bir işareti olsaydı, Ekmeleddin Bey seçilirdi.Hangi açıdan bakarsanız bakın, MHP'nin yaptığı anlaşılır bir şey değil. 'Ben, HDP ile hiçbir şey de olmam, orası flu' diyor. HDP, seçimde yüzde 13,1 oy aldı, 80 milletvekiliyle TBMM'ye girdi. Sen de aynı seçime girdin, 'o zaman sen de flusun, sen de meşru değilsin' anlamına geliyor" dedi.

Bekaroğlu dan MHP ye: O zaman sen de meşru değilsin!

CHP'de, MHP ve HDP'nin bulunduğu koalisyon seçeneğine "zor" gözüyle bakılıyor. Koalisyon görüşmelerini, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı 14 ilke etrafında gerçekleştirecek CHP'de, bu maddelerde anlaşılması durumunda, Ak Parti ile bir hükümetin kurulabileceği görüşü ağır basıyor."Dönüşümlü Başbakanlık modeli"nin konuşulduğu CHP'de, Kılıçdaroğlu'nun, iki yıl süreyle başbakan olması halinde, seçim meydanlarında verdiği "taşeron işçiliğin bitirilmesi, emekliye yılda iki maaş ikramiye, asgari ücretin bin 500 liraya çıkarılması" gibi sözlerini yerine getireceği belirtiliyor.
 
MECLİS BAŞKANLIĞI AKP'YE HEDİYE EDİLDİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, Meclis Başkanlığı'nın sembolik bir makam gibi görünse de Meclisin yasama ve denetleme görevlerini yerine getirmesi bakımından önemli olduğunu söyledi.İktidarın 258, muhalefetin ise 292 milletvekilinin bulunduğunu anımsatan Bekaroğlu, "292 hükümet kuramayabilir, anlaşamıyor ama meclis başkanı çıkarabilirdi. Bu, çok da iyi olurdu. Cumhurbaşkanı, iktidar partisinin kurucu genel başkanı, başbakan da aynı partiden, hiç olmazsa meclis başkanı muhalefetten olabilirdi. Bu şık, doğru olurdu. Ama maalesef MHP'nin anlaşılmaz bir tutumuyla, Meclis Başkanlığı, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne hediye edildi" dedi.
 
Bekaroğlu, MHP'nin bu davranışını siyaseten bir yere koyamadığını ifade ederek, şöyle devam etti:"Hangi açıdan bakarsanız bakın, anlaşılır bir şey değil. 'Ben, HDP ile hiçbir şey de olmam, orası flu' diyor. HDP, seçimde yüzde 13,1 oy aldı, 80 milletvekiliyle TBMM'ye girdi. Sen de aynı seçime girdin, 'o zaman sen de flusun, sen de meşru değilsin' anlamına geliyor. Sayın Bahçeli'nin bu tutumunun anlaşılır tarafı yok. 'AKP ile koalisyon kuracak, o nedenle böyle yaptı' yorumları var. Ben bunun doğru olmadığını düşünüyorum. MHP'nin, AKP ile bir anlaşması olsaydı, o zaman meclis başkanlığını niye verdi?"
 
'MHP'NİN TUTUMU ANLAŞILMAZ VE AKIL DIŞI"
MHP'li milletvekillerinin, "Biz, CHP'den Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklemelerini istedik, desteklemediler" dediğini iddia eden Bekaroğlu, "Peki CHP, İhsanoğlu'nu destekleseydi, MHP kendi adayını desteklemeyecek miydi? Çünkü HDP'den oy almadan İhsanoğlu'nun seçilmesi mümkün değil, HDP'nin oyuyla seçilecekti İhsanoğlu. Dolayısıyla Bahçeli'nin bu tutumuna, 'anlaşılmaz, akıl dışı, saçma' denilebilir. Siyaseten izahı yok. AKP ile koalisyon konusunda anlaştıysa, alsaydı meclis başkanlığını" diye konuştu.Bekaroğlu, MHP'nin, meclis başkanlığını AK Parti'ye hediye ettiğini ve Bahçeli'nin, "koltuk tedarikçisi olduğunun" ortaya çıktığını savundu.Küçük oyunlarla Türkiye'nin bir yere gelemeyeceğini bildiren Bekaroğlu, "Üzülerek ifade ediyorum, Ankara'da maalesef bu krizin üstesinden gelecek siyasal akıl göremiyorum. MHP Genel Başkanının dünkü davranışı da buna en yakın örnek" dedi.
 
'KOALİSYON OLSAYDI İHSANOĞLU SEÇİLİRDİ'
Bekaroğlu, TBMM başkanlığı seçiminin, AK Parti-MHP koaliyonuna işaret etmediğini iddia ederek, "MHP-AK Parti koalisyonunun bir işareti olsaydı, Ekmeleddin Bey seçilirdi. Böyle değil. MHP Genel Başkanının bu anlaşılmaz, saçma davranışının siyasi yorumunu yapan, bir süre sonra saçmalayacak. Anlaşılmaz bir şey bu" ifadesini kullandı. Bekaroğlu, bu sürecin, Türkiye'yi erken seçime götürme ihtimalinin bulunduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:"TBMM başkanlık seçimi, koalisyonu biraz zorlaştırdı ama olmayacak diye bir şey yok. Siyasetçiler, yaklaşmakta olan siyasal, uluslararası krizleri dikkate alarak bir hükümet kurabilirler, kurmalılar da. Fakat olmazsa, seçim olacaktır. Fakat olası bir seçimde de bugünkü tablodan farklı bir sonuç çıkmıyor. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, 'Meclis başkanlığı seçimi ile hükümet müzakerelerinin farklı olduğunu' daha önce, birkaç kez söylemişti. CHP'nin koalisyon için 14 ilkesi var, Başbakan hükümet kurma teklifiyle CHP'ye geldiğinde, bu maddeler üzerinden konuşacağız. Bu maddeler üzerinde büyük ölçüde bir anlaşma olursa, hükümette olur CHP. Meclis başkanlığı seçimi, koalisyonun kurulmasını etkilemez." (a.a)

 
Arınç: Bu ülkede bir seçim oldu mu gerçekten?
 
22 yıldır sönmeyen ateş!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 2 Temmuz 2015 Perşembe 21:48

Türkiyede akıl tutulması devam ediyor. Secere belli olanlar konuşmasa....

Yorumu oyla      11      6  
İzmirli 2 Temmuz 2015 Perşembe 20:52

Bu MHP'den ne köy nede kasaba olur.Ancak ve Ancak AKP'nin koltuk değneği olur.

Yorumu oyla      14      7  
hesabı elbet sandıkta sorulur 2 Temmuz 2015 Perşembe 17:30

sayın devlet bahçeli yemin ediyorum bügün şeçim olsa 83 tane oy vermiş bir aile olarak sizi deyil de chp yi tercih ederdik yazık sizin artık o koltuktan gitme zamanınız bence geldi yazık verdiğimiz oylara

Yorumu oyla      19      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arınç: Bu ülkede bir seçim oldu mu gerçekten?
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "TBMM Başkanı, AK Parti'nin değerli ...
Roman Vekil'den Keşan operasyonuna sert tepki
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, ...
Kamer Genç'ten o iddialara fotoğraflı yanıt
CHP eski Milletvekili Kamer Genç, rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. ...
 
Disiplin Kurulu’ndan flaş açıklama: Sertel dosyası Ankara’ya gitti çünkü…
CHP İl Disiplin Kurulu Atila Sertel dosyasını tüzük gereği ifadesini almaya ...
Karabağlar’da CHP krizi büyüyor: Meclis üyesinden zehir zemberek sözler
CHP’de krize neden olan Karabağlar çatlağının ardından Belediye Başkanı ...
CHP’de başkanlar Egedesonsöz’e konuştu: Kimler göreve yeniden talip?
Kongre maratonu öncesi ilçe başkanları kartlarını açtı. Örgüte danışma ...
 
Katliamın 22. yılı: Artık gramofon olmak istiyoruz!
Sivas'ta katledilen Metin Altıok'un kızı CHP Milletvekili Zeynep Altıok, ...
Devlet Bahçeli'ye en ilginç tepki HDP'li vekilden!
Devlet Bahçeli'nin 'HDP'nin desteklediği adaya destek vermeyiz' çıkışına ...
MHP'den CHP'ye ilk yanıt: Destek vermeyince...
TBMM Başkanlık seçiminin dördüncü turunda AK Parti'li İsmet Yılmaz'ın ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva