HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Nisan 2015 Çarşamba - 13:13

Bayraklı’da işçi isyanı: Örgütlenmek istediler, atıldılar!

Belediyenin işlerini yapan taşeron firmada çalışan işçilere örgütlenme konusunda öncülük yapan 3 işçinin Başkan talimatıyla işten atılması sonrası isyan var! Belediye-İş sendikası çalışanları belediye binası önünde oturma eylemi yaptı ve Başkan Karabağ’ı topa tuttu!

Bayraklı’da işçi isyanı: Örgütlenmek istediler, atıldılar!

Mehmet İŞLER-Onur DENİZ / EGEDESONSÖZ - Kamuda çalışan taşeron işçilerin sendikal haklara kavuşabilmesinin önünü açan yasal düzenlemeden sonra çalışmalara başlayan Bayraklı Belediyesi’ndeki üç işçi pişman oldu.

Yasal düzenleme sonrası belediyenin temizlik işlerini yapan POSTAŞ firmasında kendileri gibi çalışan 255 işçiye öncülük eden Abdullah Karaman, Erdal Ballıkaya ve Ersan Deniz Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın talimatıyla işten atıldı.

Şok karar sonrası sendika eylem kararı aldı ve işçiler 3 isme destek için belediye önünde toplandı.



Belediye-İş Sendikası’na bağlı işçiler belediye binası önünde ellerinde 'Sadaka değil, hakkımızı istiyoruz', 'Kölelik düzeni istemiyoruz', 'İşçi eğilme Bayraklı seninle', 'Taşeron bataklığını kurutacağız', 'İş, ekmek yoksa barış da yok' yazılı dövizlerle oturma eylemi yaptı ve slogan attı.



Eylemde konuşan Belediye-İş 4 No’lu Şube Başkanı Şahin Kaya, “Bayraklı Belediyesi’nde
temizlik işlerinde çalışan taşeron POSTAŞ’a ait 3 sendikalı arkadaşımız işten atılmıştır. 1’inci ayın 20’sinde biz sendika olarak örgütlenmeye ve üye toplamaya başladık. 2’inci ayın 11’inde arkadaşlarımız işten atıldı. Bu taşeron şirketin 254 çalışanı var. Biz 180 kişiyi sendikamıza üye yaptık. Çoğunluğu sağladık. Atılan arkadaşlarımız 5-6 yıldır burada çalışıyordu. Başkan, ‘Ben solcu bir belediye başkanıyım, örgütten yanayım’ diyor. Sayın Kılıçdaroğlu, ‘Taşerona karşıyım’ diyor. Kendi partisine ait bir belediyede işçisi sendikaya üye olduğu için işten atılıyor. 3 kişi işten çıkarıldı. Bugün 17:00’ye kadar oturma eylemi yapacağız. Her yerde taşerona karşıyız. Bu bir uyarı eylemdir. Adım atılmazsa ne gerekiyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı.
 


Belediye İş 2 No’lu Şube Başkanı Ahmet Mutoğlu da “Biz kavga istemiyoruz. Başka şeylerin peşinde değiliz. Arkadaşlarımızın geri dönmesini istiyoruz. Adalet istiyoruz. Sendikayla başkanı müzakereye davet ediyoruz. Sayın Başkan; sabrımızı zorlamayın. Gelin oturup konuşalım. İşçiler üzerindeki baskıyı kaldırın. Bugün burada mesaiyi sizinle birlikte bitireceğiz. Şunu da unutmayın; mutlaka bizimle masaya oturacaksınız’” diye konuştu.
 
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter’e de yüklenen Mutoğlu, “Sayın Serter,’ tüm STK’ları geziyorsunuz. Taşeronla ilgili birçok söz söylediniz. Sizi bugün burada bu sözleri ispat etmeye davet ediyoruz’” dedi.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA
Öte yandan eylem sonrası POSTAŞ firmasından bir açıklama geldi. Şirkentten yapılan açıklamada 3 personelin iş ahlakına aykırı hareketler nedeniyle işlerine son verildiği duyuruldu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
partili 2 Nisan 2015 Perşembe 09:58

Bir defa postaş firması suç işlemekte çıkarılan üç işcinin iş ahlakına uymadığını gerekçe göstermiş o zaman açıkla ahlaksızlıkları,asıl açıklayamaz isen senin yaptığın ahlaksızlıktır sen hangi aşcinin alınıp çıkarılacağına karar veremiyorsunki işciyi alanda belediye başkanı çıkaranda ben olsam işcilerin yerinde bu firmayı dava ederim.

Yorumu oyla      12      5  
chp li 1 Nisan 2015 Çarşamba 22:51

Bu işe genel Başkanımız müdahale etmeli olmaz böyle bişey hasan bey

Yorumu oyla      14      5  
taner 1 Nisan 2015 Çarşamba 22:44

murat arkadşım hasan karabağı bizler oraya getirdik neyin nasıl olduğunu hepimiz biliyoruz bizler ezilen emekci arkadaşlarımızın yanıdayız herzaman 1500 tl alıyoolar dıyosun ama nasıl alındını bil ondan sonra yaz derim buraaya bu calışan arkadaşların yolu yemeğini mesaisini cık nt maşş ne alıyor gor görku nasıl demekratik sol görüşlü olduğumuzu görsünler hem bir basamak olmaktan yoruldu bu halk görüyo

Yorumu oyla      15      5  
BORNAVA LI 1 Nisan 2015 Çarşamba 21:07

Sözde sosyal demokrat olduğunu söyleyenler bunu yaparsa ötekileri düşünemiyorum.

Yorumu oyla      19      5  
murat 1 Nisan 2015 Çarşamba 17:20

sendikalı olmak istiyosalar önce hükümete baskı kuracakalar.bu sistemle sendika olmaz.belediye iş sendika yöneticileri bu işten çıkarılan işçilerin sırtından pirim yapmaya çalışıyolar.belediye iş sendika yöneticileri mhp ve akp liler bunlar işçiler haklarını alsınlar diye değil işçilerin sırtından ayda (10) onar milyar maaş almak için kullanıyorlar bence hasan karabağdan başka sendikacı yoktur çalışanların en düşük maaşı 1500 tl dir.eğer gerçekten partili olan kişi kendi partisine zarar vermez verenede mani olur.eylem falan boş çalışanların sırtından para kazanarak eylem yapılacaksa beni sendika başkanı yapsınlar bende 10 milyar maaş alıp yiyeyim

Yorumu oyla      16      16  
Gerçek yüZ 1 Nisan 2015 Çarşamba 14:00

İşte H. Karabağ budur.

Yorumu oyla      24      11  
BAYRAKLI genç 1 Nisan 2015 Çarşamba 13:33

Gerçekten çok üzücü bi durum işçiler nezaman işten atilcaz diye bekliyorlar mesayi vermeden köle gibi kullanıyorlar tabikide sendika istemezler sözüm ona sosyal de.okrat beledeyiyeyiz

Yorumu oyla      33      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da Gamzeli Park'a hüzünlü açılış
Kamuoyunun lösemi tedavisine başlarken oğlu Atakan'a yazıp sosyal medyada ...
Başkan Şenol’la minik röportaj!
İlkokul öğrencilerine röportaj veren Başkan Şenol, yerel yöneticiliği ...
Yazar Hüseyin Yurttaş'tan Bornovalı çocuklara nasihat
İzmirli yazar Hüseyin Yurttaş, Bornova Belediyesi'nin Dünya Kütüphaneler ...
 
Başkan Pekdaş: Konak’ta gelecek güzel olacak
Görev süresinin bir yılını geride bırakan Konak Belediye Başkanı Sema ...
Karabağlar Belediyesi otizmin farkında
Tüm dünyada kabul edilen 2 Nisan “Dünya Otizm Farkındalık Günü” etkinliklerine ...
Güzelbahçe’de zabıtadan etiket denetimi
Güzelbahçe Belediyesi Zabıta ekipleri, pazaryerinde etiket ve terazi denetimi ...
 
Başka Soylu’dan muhtarlar zirvesi
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, mahalle muhtarlarıyla ile bir ...
Başkan Kocaoğlu izne çıktı!
Fuar İzmir açılış süreci ve önseçim maratonuyla yoğun bir mesaiden çıkan ...
İzmir’de tiyatro coşkusu sokağa taştı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Dokuz Eylül Üniversitesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva