HABERLER>POLİTİKA
23 Mayıs 2015 Cumartesi - 13:42

Baykal: O bakanlığı kesin almamız gerekiyor!

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, "Erdoğan anladı tek başına iktidar olamayacağını, baktı, gördü Davutoğlu ile bu iş olmuyor. İndi meydanlara miting yapıyor" dedi. Hedeflerinin tek başına iktidar olmak olduğunu belirten Baykal sözlerine şöyle devam etti: Oldu da bir koalisyon hükümeti olursa kesin olarak Tarım Bakanlığı’nı bizim almamız gerekiyor. Ülkenin kalkındırılması için çiftçinin durumunu düzeltmek gerekiyor.

Baykal: O bakanlığı kesin almamız gerekiyor!

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya 2’nci sıra milletvekili adayı Deniz Baykal, Korkuteli İlçesi’nde seçim çalışmalarına katıldı. İlçe binasında partililerle buluşan Deniz Baykal, daha sonra Kızılcadağ, Manay, Osmankalfalar, Kırkpınar, Taşkesik, Sülekler ve Dereköy mahallelerinde vatandaşla bir araya geldi. Dolaştığı mahallelerde kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri geri çevirmeyen Baykal, hasta ziyareti yaptı, ikram edilen gözlemeyi yedi.
 
"ÜLKENİN KALKINDIRILMASI İÇİN..."
Gezilerindeki konuşmalarında hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Deniz Baykal, "Hedefimiz tek başına iktidar olmak ama oldu da bir koalisyon hükümeti olursa kesin olarak Tarım Bakanlığı’nı bizim almamız gerekiyor. Bu ülkenin kalkındırılması için çiftçinin durumunu düzeltmek gerekiyor. Biz çiftçiye gereken önemi vermiyoruz. Tarıma zamanında Koç Holding girdi, devasa araziler alıp domates ekmeye başladı ama 2- 3 yıl sonra baktı zarar ediyor, vazgeçti.
 
"TARIM BATMADI ÇİFTÇİ BATTI"
Siz koskoca Koç’un başaramadığını başarıyorsunuz. ’Tarım battı’ diyorlar ama böyle bir şey yok. Bu ülkede tarım batmadı, sadece çiftçi battı. Hiç batan tohumcu, fideci gördünüz mü? Ben görmedim. Tarımdan herkes çok ciddi paralar kazanıyor hatta zengin oluyor, ama çiftçinin durumu giderek kötüleşiyor. İşte biz bu durumu düzelteceğiz" diye konuştu.
 
"O DA ANLADI İKTİDAR OLAMAYACAĞINI"
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı korku sardığını söyleyen Deniz Baykal, "O da anladı tek başına iktidar olamayacağını, baktı, gördü Ahmet Davutoğlu ile bu iş olmuyor. İndi meydanlara garip bir şekilde miting yapıyor" dedi. CHP’nin seçim vaatlerinden de bahseden Deniz Baykal, Büyükşehir Yasası’nı kaldırıp, köylere statüsünün geri verileceğini anlattı. Emekliye 2 maaş ikramiye verileceğini ve asgari ücretin 1500 lira olacağını kaydeden Baykal, "Siz oyunuzu verin, sonra bu vaatler yapılmazsa hep beraber yakasından tutup indirmesini de biliriz" şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yaşar Hikmet 24 Mayıs 2015 Pazar 04:00

Doğruluk payı varsa bile şimdi zamanı mıydı bu sözlerin? Daha seçim olmamış, ortada iktidar hedefiyle koşan bir CHP varken, Baykal'ın partisini düşürdüğü duruma bakın. AKP şimdi "Bunlardan cacık olmaz, daha şimdiden pazarlığa oturdular" dese, haksız mı olur?!?! Yazık ki ne yazık! Değil Baykal, partinin çaycısının bile bu kadar düşüncesizce acemice laf etme lüksü olamaz, olmamalı. Hele Baykal gibi kurt bir siyaset adamı şimdiden bakanlık pazarlığı eder görüntüsü verirse; ben çok üzülerek söyleyeyim, bunda ancak "kasıt" ararım. Sayın Baykal ne yapmaya çalışıyor, kasaptaki ete soğan mı doğruyor(!) acaba? :(((

Yorumu oyla      12      5  
Lombak 23 Mayıs 2015 Cumartesi 23:44

Arkadaşlar. Sn. Baykal doğru söylüyor. Yiyecek güvenliği gelişmiş ülkelerin gelişmekte ülkeleri boyunduruk altına alma yöntemlerinden biri. Bugün yediğiniz tüm meyve sebze, bizim tohumların çalınıp batı laboratuarlarında genetiği değiştirilmiş hali. Yani adam senin tohumunu senin çiftçine daha pahalıya ve sağlıksız olman için satıyor. Lütfen Meksika'nın Monsanto'dan kurtuluşunu inceleyin. Sonra dönün ülkenize Monsanta'nun neden ülkenizi merkez seçtiğini inceleyin. Bizler yavaş yavaş ve zehirlenerek öldürülüyoruz. Kanser yakaları sadece yaşam süresinin uzaması nedeniyle artmıyor. Bu yüzyılda yiyecek güvenliği olmayan da ulusal bağımsızlığı olmayan gibi tutsaktır. O yüzden doğru söylüyor. Çiftçi zehir üretirse zehir yersiniz. Çİftçi ülkeye has tohumdan üretirse sağlıklı beslenirsiniz. Ama hiç kimse aç kalamaz. Zehirli veya sağlıklı. Yersiniz.

Yorumu oyla      11      5  
RÜYA 23 Mayıs 2015 Cumartesi 21:25

Baykal yine rüya görmeye başladı, hayırlı rüyalar dileriz.

Yorumu oyla      14      9  
bostanlı 23 Mayıs 2015 Cumartesi 17:03

Çevre ve şehircilik bakanlığı onların elinde kalmasın, herkes müteahhitlik yapmasın, her yer beton olmuş, nefes almakta zorlanıyoruz, otoparklar yapılmıyor, daracık sokaklar.

Yorumu oyla      19      9  
muhalif 23 Mayıs 2015 Cumartesi 15:48

8 haziranda bir koalisyon doğacaksa, CHP. milli eğitim bakanlığı, içişleri bakanlığı, kültür ve turizm bakanlığı da almalıdır.restorasyon gerekiyor...

Yorumu oyla      18      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş: Abdullah Gül’den tüm liderlere mesaj var!
Onbirinci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 7 Haziran seçimleri öncesinde siyasi ...
CHP’den AK Partili o vekile yaylım ateşi: IŞİD zihniyeti!
İzmir notları paylaşımlarıyla büyük tepki toplayan AK Parti Diyarbakır ...
İçten’e AK Parti cephesinden bir sert tepki daha: İşgüzarlık!
‘İzmir notları’ mesajlarıyla büyük tepki toplayan Diyarbakır Milletvekili’ne ...
 
Şimşek’ten ‘makam aracı’ mesajı: Çerez parası bile…
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, muhalefetin, devlet kurumlarındaki araçlara ...
MHP’li Akşener: Ben o zaman dehşete düştüm!
MHP'li Meral Akşener, doğru olmayan bir haberle ilgili yapılan okuyucu ...
Erdoğan’dan ‘Mercedes’ tepkisi: Bunların çocuklarının altında…
Kahramanmaraş'ta vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı, Diyanetin makam ...
 
AK Partili Vekil 29 mesajda İzmir’i vurdu, 30’dan sonra geri sardı!
Kentte temaslarda bulunan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Twitter’dan ...
Delican'dan AK Partili o vekile sert tepki: Mesnetsiz!
Twitter adresinden 29 maddelik ‘İzmir notları’ paylaşan ve kentte yaşam ...
İzmir’i yerden yere vuran AK Partili Vekile tepki seli!
Twitter adresinden 29 maddelik ‘İzmir notları’ paylaşan ve kentte yaşam ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva