HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Eylül 2015 Cuma - 10:09

Basketbolun yıldızları Bergama’da nefes kesti

03-04-05 Eylül 2015 tarihlerinde Bergama’da Dünya tarihinin ilk spor hekimi olan “Bergamalı Galenos” adına düzenlenen 2.Galenos Cup Türkiye Basketbol Ligi(TBL) Turnuvası nefes kesen karşılaşmalarla başladı.

Basketbolun yıldızları Bergama’da nefes kesti

İZMİR - Bergama Belediyesi Kapalı Spor Salonu’nda basketbolun yıldızlarının kıyasıya mücadele ettiği turnuvanın ilk karşılaşmalarında basketbolseverler heyecan dolu dakikalar yaşadı.
2.Galenos Cup Erkekler Basketbol Turnuvası’nın ilk karşılaşmasına Tofaş hızlı başladı. Maçın ilk periodu karşılıklı sayılarla geçilirken ( 19-19 ) derin rotasyonu ve deneyimli oyuncuların katkısı ile soyunma odasına önde girdi. ( 50-37) 3.periodun başından itibaren farkı açmaya başlayan Tofaş, Best Balıkesir karşısında maçı 86-63 kazanmasını bildi. Müsabakayı Turgut Işık, Fatih Güler ve Ayhan Baykara hakem üçlüsü yönetti.
2.Galenos Cup Erkekler Basketbol Turnuvasında ilk gün 2.maçında ise Mamak Belediye DSİ - Socar maçı müthiş bir çekişmeye sahne oldu. 1.periodu 18-15 önde geçen Mamak Belediyesi DSİ , devreyi 41-34 önde kapadı. Mamak Belediyesi DSİ 3.periodu 64-59 önde geçmesine rağmen, son perioda iyi başlayan Socar Spor Klubu oldu. Maçın son periyodunu devamlı önde götüren Socar son 3 dakikada Mamak Belediyesi DSİ'nin müthiş geri dönüşüne engel olamadı. Seyir zevki yüksek, sert ve tempolu oynanan maçı Mamak Belediyesi DSİ 80-76 kazandı.
SPORUN VE SPORCUNUN KENTİ BERGAMA
Son bir yıl içerisinde Kardeş Şehir Olimpiyatları, 4.Uluslararası Veteran Basketbol Turnuvası ve Galenos Cup gibi ciddi spor organizasyonlarına ev sahipliği yapan Bergama’nın sporun ve sporcunun dostu bir kent olduğunu belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, ilkler şehri Bergama’da gerçekleştirilen bu turnuvaya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duydukların ve bu tür organizasyonların önemli olduğunu dile getirdi. “Geleceğin yıldızları Bergama’da yetişecek” diyerek çıktıkları yolda sporcuların her zaman yanında olduklarını belirten Başkan Gönenç, “ Bugün Bergama’ya baktığınızda sadece yüzme sporu dışında bütün branşlarda spor yapabilecek alanlar ve alt yapı mevcut. İnşallah kısa zamanda da bir kapalı yüzme havuzunu kentimize kazandıracağız. Bergama Belediyesi olarak sadece futbolda değil diğer bütün branşlarda da sporcularımıza destek olmaya devam ediyoruz. Bergama’da ikincisini düzenlediğimiz Galenos Cup Turnuvası’nın genç sporcularımız açısından önemli olduğunu düşünüyorum.  Basketbolun tanınmış isimlerinden Barış Ermiş gibi Kaya Peker gibi başarılı oyuncuları burada izleme fırsatı bulup onlarla tanışıp tavsiye alabilme imkanı da buluyorlar. Dünya tarihinin ilk spor hekimi olan Bergamalı Galenos adına düzenlediğimiz bu turnuvaya destek olan ve katılan tüm takımlarımıza ve sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.
 

 
Sütü üretiyoruz ama, içmiyoruz!
 
Fatih Terim kulübede çıldırdı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’da bayram hazırlığı: Hem satıcı hem alıcı memnun
Buca Belediyesi, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Olduruk Mevkii’nde ...
İzmir'in ücretsiz internet ağı büyüyor!
Kentin 8 farklı noktasında ücretsiz internet hizmeti sunan İzmir Büyükşehir ...
Başkan Soylu emlakçılarla buluştu
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Menderes Emlakçılar Derneği’nin ...
 
İzmir trafiğine maraton ayarı: Hangi noktalar kapatılacak?
Bu yıl rekor katılımın olduğu “İzmir’in Kurtuluşu Yarı Maratonu” nedeniyle, ...
Egedesonsöz'e Barış Selçuk onuru!
Doğan Haber Ajansı Muhabiri Nurettin Kurt’un birincilik alan eserinin ...
Buca'da temizlik seferberliği
Buca Belediyesi ilçede yürüttüğü temizlik çalışmaları ile cadde ve sokakları ...
 
Konak’ta barışın sesi müzikle yükseliyor
Konak Belediyesi’nin Dünya Barış Günü kutlamaları kapsamında Tarihi Kemeraltı ...
İzmir’in kurbanlıkları Torbalı’dan
Dini bayramlarımız arasında önemli yer tutan Kurban bayramıyla ilgili ...
Ödemiş’in mahallelerinde çocuk şenliği
Ödemiş Belediyesi kurtuluş etkinlikleri kapsamında düzenlenen Çocuk Şenliği’nin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva