HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Ağustos 2014 Cuma - 10:30

Başkan’dan ‘fuar’ mesajı: Tedbir İzmir halkıdır!

Türkiye’nin en büyük uluslararası fuar organizasyonu olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılışı öncesinde hazırlıklar devam ediyor. Bu yıl 83.’sü gerçekleştirilecek fuar öncesinde tanıtım toplantısı düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Fuar açılışlarında yanlış bir iş başladı. Sürdürülmek isteniyor. Tedbir İzmir halkıdır” dedi.

Başkan’dan ‘fuar’ mesajı: Tedbir İzmir halkıdır!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Türkiye’nin ilk ve tek en büyük uluslararası etkinliği olan İzmir Enternasyonal Fuarı bu yıl 29 Ağustos-7 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Hazırlıkların devam ettiği fuar öncesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu açıklamalarda bulundu. Kültürpark Fuar Alanı’nda düzenlenen toplantıda süreç hakkında bilgi veren Kocaoğlu, yapılan çalışmaları anlattı.
 


Kocaoğlu, “İzmir Enternasyonal Fuarı Türkiye’nin en önemli fuarlarından birisidir. İzmir fuarcılığı ve İZFAŞ, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin tespitlerine göre de çok önde yer alıyor. Türkiye’nin bir numaralı fuar organizasyonu yapan şirkete sahibiz. Bu organizasyonları fuar hollerinde yapıyoruz. Önümüzdeki yıl devreye girecek olan, bugünkü fuarlarımızdan kapalı alanı da beş kat büyük Gaziemir’deki fuar alanı inşaatı sürüyor. Gaziemir’deki fuar ile birlikte İzmir fuarcılığı çok büyük ivme kazanacak. Fuar sayısını 50’ye çıkartıp, ciddi firmalar ile iş birliği anlaşmaları yapmak istiyoruz.  Büyükşehir Belediyesi’nin arazi kamulaştırmasından inşaatına kadar tek başına yaptığı fuar yatırımı Dünya’da bir belediyenin tek başına yaptığı fuar yatırımıdır. Dünya’da eşi ve benzeri yoktur. Yeni alan tüm Dünya’da dikkat çeken bir fuar noktası olacak. Enternasyonal fuarı 29 Ağustos Cuma günü açıyoruz. Fuar 7 Eylül’e kadar devam edecek. İlk kez iki farklı açılış yapacağız.  Resmi açılışın dışında kortej yürüyüşü ve kutlamalar olacak. Geçen yıl sağlık temasını seçmiştik. Bu yıl lojistik sektörünü seçtik. İzmir ve bölgemiz için lojistik sektörü hepimizin malumudur. Lojistik sektöründe dikkat çekmek için bunu yaptık” diye konuştu.
 
TEDBİR İZMİRLİDİR
Başkan Kocaoğlu, her yıl tartışmalara neden olan fuar açılış programı için özel bir önlem almayacaklarını söyledi. Kocaoğlu, “Yanlış bir iş başladı. Bunu sürdürmek eğilimi devam etti. İlk yanlışın yapıldığı gün benim tavrımı, düşüncemi, değerlendirmemi hepiniz biliyorsunuz. Böyle bir şeyi tabi ki istemiyoruz. Umuyorum ve diliyorum ki bir daha böyle şey olmaz. Tedbir İzmirlidir. Başka türlü tedbir almak mümkün değildir. Tedbiri İzmirli hemşerilerimiz alacaktır. Bu fuar bir siyasi arena değildir. Burası bir organizasyondur. Kimsenin her hangi bir olumsuzluk dışında kem gözle bakmamasını istiyorum” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirliiiii 22 Ağustos 2014 Cuma 16:31

3 yıl önceki fuar açılışını, tribünlerin en yukarsında ayakta izledim. Bakana yapılan çirkin tezahüratları yapanlar, tribünlere önceden yerleştirilmiş gruplar olduğunu farkettim. hepsi birbirini tanıyo,önlü arkalı sohbet edenler, birbirine işaret çakanları gördüm. tribünün ortasında oturan birkaç kişi ilk yuhlamayı başlatıyor ve koro şefi gibi yuhlamayı ve çirkin sözlerin söylenmesine öncülük ediyor. sonra çoğu bu lafları tekrar ediyordu ve sonra birbirlerine gülümsüyorlardı ve çoğunun üzerinde aynı t-shirt vardı. Aziz başkan sahneye çıkıp yuhlamaların evsahibine yakışmadığını söylese de tam kesilmedi. organize yapıldığını düşünüyorum. yoksa izmirliler misafirperverdir kim olursa olsun gelene saygı gösterir. organize olunca başka tabii.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova’da muhteşem tatile muhteşem final
Yaz aylarında çocukların sosyal ve sportif etkinliklerle buluşmasını sağlamak ...
Çiğli’de ulaşım sorunlarına yerinde tespit
Çiğli’de daha rahat ulaşımın sağlanması amacıyla, Çiğli Belediye Başkanı ...
Güzelbahçeli kadınlar yoga yapacak
Güzelbahçe Belediyesi Yaz Spor Okulları'nda devam eden kurslara bu kez yoga eğitimi eklendi.
 
Ödemiş’in üç projesine Valilik desteği
İlçemizin kültürel mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması ...
Bakıcı’dan kum zambaklarına özel ilgi
Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Selçuk Belediye Başkanı ...
Kemalpaşa'da Türk Müziği esintisi
Kemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen ve TRT Müzik kanalından canlı ...
 
Başkan Uğurlu’nun yeni danışmanı Gürocak
EMD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili, İzmir basınının deneyimli ...
BUHASDER üyelerinden Pekdaş’a ziyaret
Bulaşıcı Hastalıklar ve Enfeksiyon ile Mücadele Derneği (BUHASDER) yöneticileri ...
Selvitopu’ndan kooperatiflere tam destek
Kurulduğu yıldan bu yana geliştirdiği projelerle adından söz ettiren Bayındır ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva