HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Ağustos 2013 Perşembe - 10:18

Başkan'dan 'bayramlık' metro ve Konak Tüneli çıkışı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, metro çalışmaları üzerinden kendisine yüklenen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a cevap verdi. Kocaoğlu, “metro bittiğinde ne olacak merak ediyorum” dedi. Kocaoğlu ayrıca, Konak Tünelleri’nin inşaatının bulunduğu yerde çalışan arkeologlara da saygı gösterilmesini istedi.

Başkan dan  bayramlık  metro ve Konak Tüneli çıkışı

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ -  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Raylı sistemde yeni hatlar için fikir verdiler ancak proje yok.Sadece yerleri kağıt üzerinde çizmişler. Onu da biz yapıyoruz" diyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a yanıt verdi. Yıldırım’ın AK Parti’nin düzenlediği vefa iftarında söylediği “ Biz, Marmaray Projesi ile denizin altından geçiyoruz. İzmir’de ise 5 kilometre metroyu bitmedi. Başkanın tabiri ile inşallah bir sabah ansızın binip gideceğiz' sözlerine Kocaoğlu "Sağ olsun, iyi temennide bulunmuş. Teşekkür ediyoruz” yanıtını verdi.

Bakan Yıldırım’ın daha önce eski belediye başkanları Yüksel Çakmur, Burhan Özfatura ve Ahmet Piriştina ve kendisi için söylediği “ dördü 20 kilometre etmiyor” sözlerine gönderme yapan Kocaoğlu, “4 başkan da 20 kilometre etmiyor zaten. Mümkündür. Bu metro bittiği zaman ne olacak onu merak ediyorum ben" dedi.

PROJELER VAR, BAKANA SORUN
Yıldırım’ın yeni metro projeleri için söylediği, “Raylı sistemde yeni hatlar için fikir verdiler ancak proje yok. Onu da biz yapıyoruz” sözlerinin de gerçeği yansıtmadığını ifade eden Kocaoğlu "Proje var, projeler hazırlandı. Hatta Halkapınar-Otogar arası çift tünel şeklinde proje yaptırılmıştı. Hızlı tren ile birleştireceklerini söylediler ve o iş hızlı trene bağlandı. Onu anladık. Narlıdere'ye kadar proje verildi. Sonra biz Yeni Liman Mahallesi'nin oraya kadar hedef koyduk. Ayrıca, Buca Tramvayı projesinin güzergahını TCDD'den istedik. Eski banliyö hattını vermeyince döndük şehir içine. Sonra bunu kendilerinin yapacaklarını söylediler. Onu da verdik. Onun da projesi hazırdı. Bakan Bey'in neden böyle söylediğini ona soracaksınız, bana sormayacaksınız. Ben var olduğunu söylüyorum.Bakana ‘Siz yok diyorsunuz, Başkan Kocaoğlu var diyor. Bu hususta ne diyorsunuz?’ diyeceksiniz" ifadelerini kullandı.

ARKEOLOGLARA SAYGI GÖSTERECEKSİNİZ
Başkan Aziz Kocaoğlu, Bakan Yıldırım'ın, Konak Tünelleri'ndeki arkeolojik kazılar ile ilgili sözlerini de eleştirdi. Yılrırım’ın “Konak Tüneli ulaşım projesinden çıktı, tarih-kültür projesi oldu. Bir ay süre verdik. Üç vardiya çalışacaklar” diyerek çıkıştığı arkeologlara saygı duyulması gerektiğini ifade eden Kocaoğlu "Arkeologlara diyecek bir şeyim yok. Onlara saygı göstereceksiniz. Kim nasıl bekliyorsa, yasa neyi gerektiriyorsa, onu uygulayacaksınız. Beklenmesi gerekiyorsa, biz beklerdik. Biz beklemedik mi? Fuarda yer altı otoparkı için iki sene beklemedik mi? Bornova eski Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan evlendirme dairesi için beklemedi mi? Bekleyecek. Başka bir sürü projede beklemedik mi? Tabii ki bekleyecektik. Bunların hepsi normal. Yarın seçim süreci gelecek. Herkesin yaptığı hatalar, benim, rakiplerin de yaptığı hatalar dökülecek. Şimdiden ortalığı karıştırmanın da gereği yok" diye konuştu.

YOLU KAPATIRLARSA KAPATSINLAR
Başkan Kocaoğlu, TCDD ile ortaklaşa hayata geçirilen İZBAN Projesi’nde yaşanan yüklenici krizini de değerlendirdi. Sık sık yapılan eylemler ile gündeme gelen Karşıyaka Şemikler Alt Geçit Projesi’nde firmanın hatası olduğunu dile getiren Kocaoğlu, “Müteahhit kalkıyor fiyat veriyor ve ihaleyi alıyor. Projeyi inceliyor. Ondan sonra oyunun kuralını değiştirmeye çalışıyor, yapmıyor. İş feshediliyor. Biz gitmişiz oraya. Söz vermişiz yapacağız diye. Bu iş herhangi bir malın alınması gibi bir şey değil ki. Proje yapıldı, TCDD ile anlaşıldı. Onların bir sistemi var. Demiryolunu geçmek için kullanıyorlar. Yapılmayan bir şey yok. Şu anda 8-10 geçit yapıyoruz. Karar verilmiş bir konuda müteahhitte bir aksama olmuş diye yolu kapatacaklarsa kapatsınlar. Yapmıyorum diyen yok, yapmak için çaba göstermeyen yok. İradeyi göstermişiz, ortaya koymuşuz. Özel sektör değiliz ki. Akşam işi yapanı çıkartıp yenisine ‘gel oğlum sabah başla’ diyemeyiz. Devletin parasını harcıyoruz. Bunun da bir prosedürü var. Yeniden ihale yapılacak.Firma ne yaparsa yargıda hakkını alır. Bu süreç tahliyeye gider. Yargı da ‘sen haklısın, sen haklısın’ der. Süreci göreceğiz. Kim ne alıyor bakacağız. Şimdiye kadar tasfiye ettiğimiz hiçbir işte açığa düşmedik. Kızılay ile Emekli Sandığı’nın ortak olduğu Emek İnşaat’tan 9 sene öncenin parası ile 1 milyon 800 bin TL para aldık. Bozoğlu’ndan, batan Bayındır İnşaat’tan aldık. Kimsenin parasını almak istemiyoruz. Keşke iş bitseydi de paraları almasaydık. İş bitmezse, belediyenin yaptığı sözleşmeye göre çalışıyoruz. O sözleşme neyi gerektirirse onu yapıyoruz” dedi.

Başkan Kocaoğlu, Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan tramvay projelerinin de henüz kendilerine gelmediğini söyledi. Kocaoğlu "Onay bize henüz ulaşmadı. Biz bunu bekliyoruz. İki yılı aşkın sürenin sonunda onaylandığı söylendi, bekliyoruz. Gelmedi henüz, gelirse bakacağız" açıklamasını yaptı. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
private35 9 Ağustos 2013 Cuma 02:11

Kocaoğlu topu taca değil proje yok diyen binali yıldırımın kucağına atmış ve projeleri verdik var diyor top binalide. 2 yıl geçti 35 projeden bir tanesi bile bitmedi bununda hesabını versin.

Yorumu oyla      14      6  
partizan cevap v1 9 Ağustos 2013 Cuma 00:05

önemli olan kimseyi eleştirmemek.. yapamadigi yaptirmayan şeylerden pay çikartiyorlar.. gerçekten adam gibi olan adam.. bu şeylerin peşinden gitmez.. gerçekten izmir'e hizmet olsa.. kusura bakma.. hükümet herşeyi onaylar.. der aziz kocaoglu ne sıkıntın var kardeşim.. biz izmir'inde HÜKÜMETİYİZ..gel beraber çözelim..ama onlarin derdi.. başka.. ankaradaki metro vs herşeyi devlet yapiyor.. ?

Yorumu oyla      12      7  
HASAN TUFAN 8 Ağustos 2013 Perşembe 23:48

AZİZ BAŞKAN BELEDİYE BAŞKANI PROJELERİNİ BİTİRMEK İSTİYOR. DOĞRUDA YAPIYOR

Yorumu oyla      12      7  
8 Ağustos 2013 Perşembe 23:41

bakan bey izmir de kendisine 2010 yani "3 yıl" önce devredilen metro hatlarında bir çivi çakmış mı?

Yorumu oyla      13      7  
barış catalkaya 8 Ağustos 2013 Perşembe 22:42

valla belediye işçileri olarak aziz başkana oy YOK hele izulaştan hiç yok

Yorumu oyla      13      6  
farfara 8 Ağustos 2013 Perşembe 15:28

Bazı arkadaşlar başkanın akp yi ve tayyip i neden eleştirmediğini sormuş ve sitem etmiş. arkadaşlar kocaoğlu anamuhalefet lideri değil ki, hizmet adamı ve bel. başkanı.eğer akpeyle kavga ederse izmirin hiçbir projesi geçmez her adıma engel koyarlar bu da izmire ve halkına zarar verir.bunu düşünerek hareket ediyor ve doğru yapıyor bunu yapacak olan chp lideri ve milletvekileridir.

Yorumu oyla      21      18  
partizana cevap 8 Ağustos 2013 Perşembe 15:07

Aziz başkanın işi iktidara laf yetiştirmek değil iş üretmek en doğrusunu yapıyor o tayyip gibi siyaset yapamaz çünkü siyasetçi değil o tam bi devlet adamı onu koşulsuz destekliyoruz izmirin ona daha çok ihtiyacı var sizn gibi düşünenlerde daha çok muhalefette kalırsınız çook millet herşeyi görüyo kavgayla biyere varılmaz it ürür kervan yürür hepinize iyi bayramlar

Yorumu oyla      21      19  
8 Ağustos 2013 Perşembe 13:18

2 yıl olmuş mu tramvay projesi.vay be!

Yorumu oyla      24      7  
Ahmet Dal 8 Ağustos 2013 Perşembe 12:55

Aziz Kocaoğlu yine topu taca atmış. Bu seçimde aday olamayacak bence. Egedesonsöz bunu başaran site olacak. Devam arkadaşlar iyilik yaparken.......

Yorumu oyla      22      20  
SEDAT 8 Ağustos 2013 Perşembe 12:52

MAKAMI DEVLET MAKAMIDIR AZİZ BEY BU MAKAMIN CİDİYETİNİN FARKINDADIR.İKTİDARLAR GELİR GEÇER ESAS DEVLETİN DEVAMLILĞIDIR.AZİZ BEY O KOLTUĞUN HAKKINI İNCE ZEKASIYLA VERİYOR.

Yorumu oyla      30      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaosmanoğlu belediye çalışanlarıyla bayramlaştı
Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, bir Ramazan Bayramını daha ...
Buca’da Coşkun Sabah’ı coşkusu
Buca Belediyesi’nin Ramazan Festivali etkinlikleri çerçevesinde sanatçı ...
Güzelbahçe’de bayram harçlığı Başkan’dan…
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, vatandaşlarla ve belediye personeliyle ...
 
Aliağa'da temizlik ekipleri bayram mesaisinde
Yaklaşan her bayram evlerde tatlı bir temizlik heyecanı başlatır. Evlerde ...
Konak’ta işletmelere denetimden tam puan
Konak’ta iş yerlerinin ruhsat uygunluğu kontrol edildi. Pek çok iş yeri ...
Şampiyon yelkencilere Karaosmanoğlu’ndan tebrik
Yunanistan'ın Alexandroupolis kentinde yapılan 2013 SummerRegatta yarışlarına ...
 
Batur çalışanlarıyla bayramlaştı
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte ...
Ve Başkan Kocaoğlu da Twitter’da: İşte ilk mesajları
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Twitter’da resmi bir hesap açtı. ...
Başkan'dan personele manifesto: Çalışmayanlar, eyyamcılar...
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, belediye personeli ile yaptığı bayramlaşmada ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva