HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Eylül 2013 Pazartesi - 13:10

Başkan’dan ‘ahilik’ zirvesinde Başkent’e proje mesajı

Ahilik Haftası kapsamında esnaf teşkilatının temsilcilerini ağırlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son dönemde gündeme gelen plan değişiklikleriyle AVM’lerin önünün açılmaya çalışıldığını belirterek, bu tür projelerin kenti en iyi tanıyan Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlarla istişare edilerek yapılmasını önerdi.

Başkan’dan ‘ahilik’ zirvesinde Başkent’e proje mesajı

İZMİR - Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Vali Yardımcısı Cengizhan Aksoy ve beraberindeki esnaf heyeti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette “Yılın Ahisi” seçilen ve 45 yıldır oto tamirciliği yapan Yakup Demirtaş da yer aldı. Esnafın topluma maddi olduğu kadar manevi katkısı da olduğunu ve toplumun ayakta durmasına katkı sağladığını belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, ahiliğin iyi insan yetiştirmek gibi önemli bir görevi de yerine getirdiğini söyledi. Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu ise ahilik geleneğini günümüzde de yaşatmaya çalıştıklarını, esnaf ve sanatkarlığı bir eğitim kurumu olarak gördüklerini dile getirdi.
 
“İcraatlar yerel yönetimle uyumlu olmalı”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, esnafın kentteki temsilcileriyle yaptığı söyleşide son günlerde yapılan bazı planlama çalışmalarının kamuoyunda yarattığı rahatsızlığa dikkat çekti. Merkezi hükümetin yapacağı icraatlara kesinlikle karşı olmadığını belirten Başkan Kocaoğlu, “Ama bunun uyum içinde olmasından yanayız. Kenti en iyi tanıyan, kentin planlamasından sorumlu olan Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyesi ve ilgili kurumlarla birlikte istişare edilerek yapılması en doğrusu diye düşünüyorum. Aksi takdirde memleketin kaynaklarını israf etmiş oluruz” diye konuştu. Başkan Aziz Kocaoğlu, bugün İzmir’de devlet gayrimenkullerinin planlarda değişiklik yapılarak satışının gündeme getirilmesini şu sözlerle değerlendirdi:
 
“Bu plan değişikliklerinde tek hedef var: Alışveriş merkezleri”. Ağaçlı Yol olarak anılan Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait, yıllardır Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Karayolları şantiyesi olarak hizmet veren iki arsanın plan değiştirilerek satılması söz konusu. Bunun hemen arkasından DSİ arazisinin gelmesi söz konusu. Bir de Alsancak Limanı’nda çok büyük bir AVM teşebbüsü vardı. Orada bu projenin trafiği kilitleyeceği, Alsancak’ın, Kemeraltı’nın çökeceği noktasında yargıya başvurumuz olmuştu. Bu proje hakkında da “yürütmeyi durdurma kararı” alındı, onu da bekliyoruz.”



“Marinalara değil, yerine karşıyız”
Başkan Aziz Kocaoğlu Körfez’de yapılması planlanan üç adet marina projesi konusundaki görüşlerini de açıklayarak, “Biz marinalara karşı değiliz. Ancak belirlenen marina yerlerinin kentin durumuna ve körfezin yapısına uymadığı konusunda yetkililere çeşitli defalar uyarılarda bulunduk” dedi. Marina yeri olarak belirlenen alanların körfezde sirkülâsyonu engelleyeceğini söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, öngörülen alanlarının yerine çevreye zararı en düşük düzeyde olacak alternatif noktalar önerdiklerini söyledi. Başkan Kocaoğlu, “Biz Körfezi kurtarmaya çalışıyoruz. Körfez ve Liman, İzmir’i İzmir yapan bir numaralı zenginliğimiz” diye konuştu. 
 
Mutlu: “Kamu arazilerine AVM yapılmasına karşıyız”
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da, büyük alışveriş merkezlerinin kuruluş yerleri ve çalışma esaslarına itirazları olduğunu belirterek, “Biz bu mağazaların kuruluşlarına değil, kuruluş ve faaliyetlerine ilişkin bir yönetmeliğe bağlı olmamalarına karşıyız. Bizler de esnaf teşkilatı olarak kamuya ait yerlerde, yabancı ülkelerden gelen yatırımcılar tarafından AVM kurulmasına karşı çıkarız” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
miisafiir 23 Eylül 2013 Pazartesi 16:53

avm yapılacak yer optimum gibi raylı sistemin geçeceği yer olmalı.agora ya da ulaşım kolay.salhane durağının oraya yapılabilir.zaten yapılacakta galiba.alsancak ve çevresine hiç gerek yok.zaten heryer açık avm gibi.point bornova da da metro olacak.agora önünden de geçecek.optimum da zaten var.bir de forum bornova nın yakınından geçse çok iyi olur.bornova durağı biraz uzak kalıyor.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seferihisarlılar Buluşması’nda gündem barış!
4. Seferihisarlılar Buluşması’na katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Başkan Kocaoğlu’ndan ‘kuzey’ çıkarması
Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu, hafta sonu mesaisini kentin kuzeydeki ...
Yazmaya devam etsin diye İsmail’e sevgilerle…
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZELMAN A.Ş., İzmir’in Beydağ ...
 
Alsancak sokaklarında bayram havası!
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, yıllardır esnafın ve vatandaşın ...
Bornova'dan 'can dostlarımıza' şefkat
Bornova Belediyesi, hasta ve yaralı hayvanların tedavisi başta olmak üzere ...
Karşıyaka'dan KARBİS'e tam koruma
Karşıyaka’yı bisikletle buluşturan KARBİS’e “hırsız” önlemi alındı. Yıl ...
 
Seferihisar 4. kez kültürleri buluşturdu
Seferihisar Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen ve 6 gün ...
Öğrenci ve öğretmen kartlarına 4 yıl vize yok
İzmir’de toplu ulaşımda kullanılan öğretmen ve öğrenci kartlarının ücretsiz ...
Bayram'da Buca'ya 'Uçanyol' süprizi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 35 metre yüksekliğindeki Buca viyadüğü ve ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva