HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Ağustos 2015 Cuma - 11:38

Başkan Uyar açıkladı: O evleri yıkacak mı?

Urla Balıklıova’da evleriyle ilgili tahliye ve yıkım kararı verildiği gerekçesiyle CHP İzmir İl Başkanlığı’na gelerek durumu protesto eden vatandaşların eylemi sürerken Başkan Sibel Uyar’dan açıklama geldi. Uyar, “Mahkeme kararları var. İdare Mahkemesi bölgenin boşaltılmasına karar verdi. İtiraz Bölge İdare Mahkemesi’nden ret edildi. Kimsenin evini yıkmadım. Danıştay’taki süreci bekliyorum. İstesem yıkım yaparım ama elektriği bile kesmedim, haksız yere eleştiriliyorum” dedi.

Başkan Uyar açıkladı: O evleri yıkacak mı?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçimlerin ardından Urla’ya mahalle olarak bağlanan Balıklıova’da yıllarca köy tüzel kişiliğinin kiraya verdiği 72 bungalov ev ile ilgili tahliye kararı verilirken tartışmalı süreç devam ediyor. Belediyenin aldığı “boşaltma” kararını yargıya taşıyan ve buradan istediği sonucu alamayan vatandaşların tepkisi ise sürüyor. Son olarak CHP İzmir İl Başkanlığı’na gelerek kamp kuran bölge sakinleri işlemlerin durdurulmasını istemişti. Mülkiyeti belediyeye geçen arazi üzerinde ruhsatsız bir şekilde yapılan bungalov evler için alınan karar nedeniyle yaşanan kriz sona ermedi.

CHP İZMİR'DE İKİNCİ İŞGAL GÜNÜ!

Konuyla ilgili yargı süreci devam ederken eylemin ardından Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar “hukuki süreç devam ediyor” dedi. Balıklıova’da köy muhtarlığının yıllar önce burasını kiralayarak vatandaşlara verdiğini anlatan Başkan Uyar, “Bu uygulama muhtarlığın kararı ile yıllarca devam etmiş. Orada tam 72 yapı var. Bunların tamamı kıyı kanununa ve gecekondu kanuna göre işlem yapılması gereken kaçak, ruhsatsız yapılardır.  Zaten konunun geçmişine baktığınızda arşiv araştırmasında 1998 yılında Valiliğin işlemleri bile ortaya çıkıyor. Valilik, burada tespit yaparak muhtarlığa yıkım kararını tebliğ etmiş. Mevzuata uygun hiçbir şey yok. Karavan olarak konulan yapıların etrafına daha sonra duvarlar bile örülmüş. Aradan geçen zamanda süreç çeşitli yazışmalarla devam etmiş. Tapuda tescilli olan köy gazinosu dışında hiçbir şey yok. Orasının ruhsat almasının da imkanı yok” dedi.

ART NİYETLİ DEĞİLİM
Yerel seçimlerin ardından köy tüzel kişiliğine ait mallar ile gayrimenkullerin ilçe belediyesine geçmesinden sonra buranın da belediyeye devredildiğini anlatan Başkan Uyar “Biz 12 Haziran 2014’te rıza ile tahliye edilmesi yönünde bildirimde bulunduk. Bir yıldır da bu süreç devam ediyor. Bizim işlemlerimiz ve yapılan idari uygulamalar mahkemeye götürüldü. İdare Mahkemesi bizi haklı buldu.  Ardından bölge idare mahkemesine itiraz ettiler. O mahkeme de bizim işlemlerin uygun olduğunu açıkladı. Şimdi süreç devam ediyor. İdari davanın gideceği yer Danıştay’dır. Ben belediye başkanı olarak kimsenin yerini yıkmadım. Kimseyi bulunduğu yerden de çıkartmadım. Danıştay’dan gelecek kesin kararı bekleyeceğim. Ayrıca, idare mahkemesinden alınan karar ‘hukuka uygundur’ görüşü gelince yıkım yapabilirdim. Çünkü yapılar ruhsatsız ve gecekondu vasfında.  Art niyetli olsam bunu yapardım. Bırakın yıkım işlemini yapmayı bölgedeki barınma yerlerine giden elektriği bile kesmedim. Haksız yere eleştiriliyorum. Bu da beni üzüyor” dedi.



KİMİN EVİNİ YIKTIM?
Başkan Uyar,  arazinin boşaltıldıktan sonra belediye tarafından birilerine verileceği ya da satışa çıkartılacağı iddialarını da yalanladı. Uyar, “Bu süreç devam ederken birçok kişi çeşitli açıklamalar yaptı. Her gelen bir şey söylüyor. Yerel seçim sonrasında belediyeye 947 tapu geçti. Bir tanesini bile satmadım. Şimdiye kadar bir karış yeri mi sattım da burayı vereceğim? Tamamen uydurma ve karalamaya yönelik ifadeler. Göreve geldiğimden bu yana kimin evini yıkmışım?  Bir yıkım işlemi bile yapmadım. Ne yazık ki süreç zaman zaman açıklamalarla farklı yönlere götürülüyor. Hak etmediğim ithamlarla karşı karşıya geliyorum. Biz kanun ve hukuk neyi gerektiriyorsa onu yapıyoruz” diye konuştu.

 
Akdeniz'de bir göçmen faciası daha!
 
Suriyeli göçmenden kan donduran kaçış yöntemi!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Selma 30 Ağustos 2015 Pazar 10:32

CHP ye oy vermeye devam edin.Evinizi başınıza yıksınlar.CHP ye oy verin sizi işten atsınlar.Verin, verin .Urla,Buca,Konak,Çiğli ...

Yorumu oyla      11      5  
ersin bektas 29 Ağustos 2015 Cumartesi 00:59

tapu ver tapu

Yorumu oyla      11      5  
nurettin 28 Ağustos 2015 Cuma 13:54

Başkan, rantı görmüş bence. Muhalifleride zayıf noktayı. Parti içi hesaplaşma ile karışık rant kavgası.

Yorumu oyla      13      7  
sinan 28 Ağustos 2015 Cuma 13:51

Burada bir işgal var, yani denize sıfır arazinin işgali ve sahiplenilmesi söz konusu. Balıklıovada evi olan birisi olarak söylüyorum, çevre kirliliği yaratan bu kaçak yapıların bir an evvel temizlenmesi lazım. Sibel başkanı destekliyoruz, eğer bunlar yıkılmazsa yarın sahilin her tarafı dolar, başta ben ev yapacağım madem bu kadar kolay herkes bir tane yapsın otursun. Diğer vatandaşın suçu ne bir uyanık bu kişiler mi ?

Yorumu oyla      17      6  
28 Ağustos 2015 Cuma 13:21

Ya Allah aşkına esas herşeyi çarpıtan kamuoyunu yanıltan kendisidir.Balıklıoava köy iken 2014 te belediyeye devredilerek MAHALLE olmuştur. Bizler yaklaşık 30 yıldır O ZAMANIN MÜLKİ AMİRİ Köy Muhtarlığın bize arsa olarak gösterdiği yerlere TAMAMEN KENDİMİZ MASRAF EDEREK gördüğünüz tüm bungola ve betonarme evleri biz yaptık, bu sahil bölümü sazlıklarla dolu bir BATAKLIK İKEN buraları biz temizleyip düzeltip oturulabilir hale getirdik ve Muhtarlıkla ARSA KİRA SÖZLEŞMESİ yaparak 2014 yılı Mart ayında SİBEL UYAR'a kadar SORUNSUZ OTURDUK.Sibel hanım söylediğinin aksine daha seçilir seçilmez BİZLERE YIKIM KARARINI GÖNDERMİŞTİR.devamında da hem derhal boşaltmamız için hemde elektriğimizi kesmek için DEFALARCA girişimlerde bulunmuş fakat GAYRETLERİMİZLE ve MÜCADELEMİZLE başarılı olamamıştır. Bizim istediğimiz buraya daha önceki Köy Muhtarlığının müsadesi ve kira sözleşmelerimiz gereği yine KİRACI OLARAK UZUN YILLAR KARDEŞÇE OTURABİLMEK için biran evvel TEKRAR URLA BELEDİYESİ ENCÜMEN KARARI ALARAK YIKIM KARARINI İPTAL ETTİRMELİDİR. Biz o zaman CHP nin Gerçekten HALK PARTİSİ olduğunu görmüş olcağız ve haklı davamızı da sonuna kadar karalılıkla götüreceğiz.

Yorumu oyla      14      14  
kemal erdem 28 Ağustos 2015 Cuma 13:21

İşgalcilerin avukatı Yusuf BARATALI Yani babası belediye başkanıyken kurulmuş bungolovlar,vay vay organize olmuşlar tişort bastırmışlar örgütlenip il binamızı basmışlar,üstelik yalanlarla süslemişler yok elektiriğimiz kestiler yok suyumuzu kestiler..dağ başımı burası sen kendine devlet malı üstüne yazlık yapacaksın,birda tapu isteyeceksin..vay memleketim vay

Yorumu oyla      22      8  
Nevin kutluer 28 Ağustos 2015 Cuma 12:53

Yazılanları okudum 7hazirandan 2gun önce yıkım kararı çıkartılmıştı ama itiraz edilince beklemeye alındı elektrikler de kesilmek istendi ama herkes parasını ödediği için bu girişimde başarısız oldu uğraşa yaşayan insanlar sadece kiracı ol.ak isteyen chp li vatandaslardir oy verdikleri chp li belediye bskn bunu yapmasına sasirmislardir ve uzulmuslerdir

Yorumu oyla      13      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla'nın Zeytinalanı Semt Evi açıldı
Urla Belediyesi, Urlalı vatandaşların, özellikle kadınların mesleki gelişimi ...
Gaziemir’den dünyaya barış mesajı
Japonya Hiroşima’da düzenlenen “Barışçıl Bir Gelecek” temalı Uluslararası ...
Bucalı kadınlara biçki nakış terapisi
Kimi emeklilikle gelen stresle, kimi eşini kaybetmenin acısıyla, kimi ...
 
Eşrefpaşa Hastanesi’nden Fuar’da Sağlık Sohbetleri
İzmirliler’e şifa dağıtan Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, 84. ...
Büyükşehir'den Fuar'a teknolojik sokak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 84. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında ...
Yılmaz Büyükerşen'den İzmir'e Fuar jesti!
İzmir Enternasyonal Fuarı’nın onur konuğu Eskişehir’in belediye başkanı ...
 
Urla teröre sessiz kalmadı
Son zamanlarda artan terör olaylarına Urla’dan tepki geldi. Urla Cumhuriyet ...
Selçuk’ta tarihi kiliseye restorasyon
İzmir’in Selçuk İlçesi Şirince Mahallesi'ndeki St. John Kilisesi, İzmir ...
84.coşku: İEF kapılarını bu kez ‘eğitim’le açıyor
Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen İEF, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva