HABERLER>POLİTİKA
26 Ekim 2014 Pazar - 09:44

Başkan Soyer'den AK Partili Nişancıya sert yanıt!

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer AK Parti İlçe Başkanı Hamit Nişancı’nın 'borç ve satış' iddiaları üzerine sert bir açıklama yaptı: ‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ dedi.

Başkan Soyer den AK Partili Nişancıya sert yanıt!

EGEDESONSÖZ - AK Parti İlçe Başkanı Hamit Nişancı Bu zamana kadar 70 milyon TL’lik gayrimenkul sattılar. Şu anda borç 50 milyon TL ama bir çivi çakmadılar” suçlamalarında bulunmuş ve Başkan Tunç Soyer’e arama konferansı yapması önerisi getirmişti. İddiaları tek tek yanıtlayan Tunç Soyer “Atalarımız ne güzel söylemiş, “yavuz hırsız ev sahibini bastırır” diyerek şunları söyledi:

“Atalarımız ne güzel söylemiş, “yavuz hırsız ev sahibini bastırır” Sayın Nişancı’nın açıklamalarını okuyunca, şaşırmamak mümkün değil. Bugüne dek kamuoyunda belediyenin mali sorunlarını ve onun payını dile getirmekten özenle kaçındım. Ama her ne kadar dostlar basın üzerinden değil, yüz yüze oturup konuşmayı tercih etmeliler ise de, konu açıldığına  göre söylenecekleri ifade etmek kaçınılmaz oldu.
Kendisi, 5.5 yıl önce görevi devrederken, Seferihisar Türkiye’nin en borçlu belediyelerindendi.
 
Belediyemiz, o dönemde   tamamlanan ve parası ödenmeyen  parke taş kaplaması, yeni belediye binası gibi imalatların bedellerini ödemek için büyük sıkıntılar yaşadı, başkanlık makam aracını hacizden kurtarmak için saklandığı zamanlar oldu. Kendi başkanlık döneminde 11 milyon liraya  satılan ve daha sonra satışı iptal edilen arazi  için alınan  2.5 milyon lira faizleriyle beraber ödenmek zorunda kalındı. Aynı yer daha sonra  40 milyon lira bedelle satıldı. O dönemde mal satarak ekonominin düzeltilmeyeceğini bilmediği için onlarca parseli satmakta hiçbir sakınca görmediği anlaşılıyor.
 
Belediyenin mülk satışı konusunda hem onun kafasındaki hem de kamuoyundaki belirsizlikleri ve yanlış algıları gidermek için bazı hususları netleştirmek gerekiyor:
 
 

  1. Belediyeler asla köy mallarını  satmamalıdır. Köylünün imece usulüyle ve ortak emek koyarak dedesinden atasından devraldığı mülkleri, bir yasal düzenleme hak doğuruyor diye  satmamalıdır. Çünkü yasal düzenlemelerin doğurduğu haklardan daha değerli olan  ilahi adalet ve kamu vicdanı vardır. Bu nedenle, o mülkler, köylü için korunmalıdır ve onun tasarrufunda bırakacak yöntemler  yaratılmalıdır.
  2. Şeker fabrikası, tekel işletmesi, demiryolları işletmesi gibi artı değer yaratan mülkler de satılmamalıdır. Çünkü yeterli kar etmediği gerekçesi ile yapılacak satış kolaycılık olacağından meşru değildir ve  kamu yönetimi verimi arttıracak yöntemler bularak satış yoluna gitmemelidir.
  3. Belediyeler, mevcut haliyle vatandaşına bir fayda yaratmayan ve üzerine, tesis, fabrika, otel, tatil köyü yapılabilecek arazileri satabilmelidir. Bu tür araziler için yap- işlet-devret formülü ile yatırımcı bulunması tercih edilmeli ise de yatırımcı mülkiyete sahip olmayı tercih ediyorsa bu tercihe uygun davranılmalıdır. Çünkü belediyenin bu tür araziler üzerine tesis kurması ve işletmesi hem finansman zorlukları hem de yasal düzenlemeler nedeniyle mümkün olamamaktadır.
  4. Seferihisar Belediyesi  şimdiye kadar bu ilkeler doğrultusunda  tasarrufta bulunmuş, sadece istihdam yaratacak ve kentin toplam değerini arttıracak   satışları onaylamıştır. Bundan sonra da bu ilkelere bağlı davranmaya devam edecektir.
  5. Sayın Nişancı, bir çivi çakılmadığından bahsediyor ancak, başkanlık yaptığı 10 yıl boyunca, Seferihisar  kimsenin adını bilmediği bir taşra kasabasıyken 5.5 yılda yapılanlarla, hem kendi halkının gurur duyduğu  hem  de herkesin hayranlıkla izlediği bir kent haline gelmiştir. Seferihisar halkı da demokratik tercihini bu yönetimden yana kullanmıştır.
  6. Sayın Nişancı, “mal satarak ekonominin düzeltilmeyeceğini” önce kendi parti yöneticilerine hatırlatmalıdır. Mülk satışlarında hükümetin ilkesizliğini sorgulamalıdır, hükümetin hangi ilkeler doğrultusunda satış yapması gerektiği konusunda bir arama konferansı  düzenlemesi de çok yerinde  olabilir. Ancak unutulmamalıdır ki, gelecek yereldir ve özellikle yerel yönetimlerin içinde bulunduğu mali sıkıntıların giderilmesi ile ilgili bir yerel yönetim reformunun ihtiyacı acil önem taşımaktadır. Belediyelerin içinde bulunduğu   mali krizden çıkması için eski-yeni başkanların kendi arasında konuşmasından çok daha fazla etkili olacak olan çözüm, hükümetin sorunu anlayıp samimi  adımlar atmasındadır.
Son olarak, belirtmeliyim ki, 27 Ekim Pazartesi günü itibariyle, Belediyemizin hiç bir personeline, tek kuruş maaş borcu kalmayacaktır.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Suskun 27 Ekim 2014 Pazartesi 16:02

Mustafa Tunç Soyer in başarılarını sindiremeyenler var :) Emin olun Mustafa Tunç SOYER başarılarına başarı katmaya devam edecek. Ve bununla beraber Seferihisar in yıldızı daha fazla parlayacak. Tüm kara propagandalara rağmen.

Yorumu oyla      20      6  
selim çaycı 27 Ekim 2014 Pazartesi 14:44

Hulisi rumuzlu angus akp nin son seçimde aldığı oy 6 bin chp nin ise 13 bin sen nerde yaşıyorsun

Yorumu oyla      22      5  
27 Ekim 2014 Pazartesi 09:03

seferihisarın marka olmasını sağlamış bir adam..bunlar daha çamur atacak delik bulur muyuz diye bakıyor..

Yorumu oyla      23      8  
sevil 27 Ekim 2014 Pazartesi 03:09

Unuttular her halde ulamistaki mandelinligi satisa cikardiginda koylunun belediyeyi bastigini sattirmayiz diye

Yorumu oyla      12      7  
26 Ekim 2014 Pazar 22:34

İşin özü bu.

Yorumu oyla      21      6  
Hulusi 26 Ekim 2014 Pazar 21:23

Yine yer satarak personel maaşları ödenecek yeter başkan kabus oldun ilçeye senin yüzünden CHP den uzaklaştık.. Sen başkan olmadan önce AKP nin oyu 2 bin di ilçede şimdi 9 bine yaklaştı... Bu mu senin başarın .. Sözde tanıtım 0 yatırım ve satılan 70 trilyonluk mülk .

Yorumu oyla      16      18  
Helal olsun başkana 26 Ekim 2014 Pazar 19:17

İzmir büyükşehir e de böyle bir başkan lazım Sayın Kılıçdaroğlu alın artık Aziz Kocaoğlu nu iş yapacak başkan lazım İzmir e

Yorumu oyla      30      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın HSYK'ya atadığı isimler belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, HSYK'ya 4 ismi atadı.
Başbakan Davutoğlu’ndan ‘Milli aşı’ açıklaması
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Aşı geliştirmeyle yüzde 100 milli bir aşı sektörü, ...
AK Parti İzmir’de ‘koordinatör’ mesaisi
AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı, Ege Bölge Koordinatörü, ...
 
Mahçupyan Başbakan Davutoğlu'nun A Takımı'nda
Akil İnsanlar Heyeti'nde de yer alan gazeteci-yazar Etyen Mahçupyan, Başbakan ...
CHP’li Vekil’den ‘cami’ çıkışı: Arsamı bağışlayacağım…
CHP İstanbul Milletvekili ve İnsan Hakları İnceleme Komisyon Üyesi Mahmut ...
Güler: Görevimiz karşı devrimi püskürtmek!
Eğitim – İş şube başkanları CHP’li Güleri Meclis’te makamında ziyaret ...
 
İzmir'in 22 başkanından Kocaoğlu'na destek deklarasyonu
İzmir’in yirmi iki ilçe belediye başkanı Narlıdere Belediyesinde bir araya ...
CHP’de Menemen zirvesi: Yine önseçim çağrısı
İlçe başkanları Ekim ayı toplantısı Menemen’de yapıldı. Ana gündem maddesi ...
Bahçeli: Olmaz dediğimiz oluyor!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Peşmergeye Kobani'ye geçiş izni verilmesine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva