HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Mayıs 2013 Çarşamba - 10:23

Başkan Sındır ‘Bornova’nın bitmeyen çilesi’ni anlattı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından inşaatına başlanan fakat bir türlü bitirilemeyen Kültür Merkezi’nin ilçeye çok görülmemesi gerektiğini ifade eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Bir yapının ihalesi anahtar teslim yapılır. Bakanlık kaba inşaatını ayrı, ince işlerini ayrı yapıyor. Daha sonra biz katkı koymak istediğimizde sorun çıktı. Bakanlık yetkilileri ve İzmir’deki görevliler protokol metnini önümüze getirmediler” dedi.

Başkan Sındır ‘Bornova’nın bitmeyen çilesi’ni anlattı

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay’ın açıklamaları ile yeniden gündeme gelen Bornova’daki Kültür Merkezi’nin inşaatı ile ilgili sorun devam ediyor. Günay’ın “Müteahhitlere para kazandırmak için hazırlanmış eski bir proje” dediği merkez yıllardır bitirilemedi. Bakanlığa şu ana kadar yaklaşık 25 milyon TL’ye mal olan kaba inşaat ancak biterken ince işleri için başlatılan ikinci ihale hazırlıkları ise sürüyor. Normal projeye göre çok yüksek maliyete sahip olan kültür merkezi tekrar gündeme geldi.
 
Bakan Günay’ın Bornova’da yaptığı toplantıda söylediği, “Kendi dönemimde yerel yönetim ve valilikle ortak çalışacaktık. Mesele öylece kaldı” sözlerine Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır yeni bir açıklama ile dahil oldu. 



Sındır, bakanlığın yetersiz kalmasından sonra gündeme gelen valilik yani il özel idaresi ve yerel yönetim masraf paylaşımı konusunun gerçekleşmesinde sorumlunun kendileri olmadığını söyledi. Sındır, “Ortak çalışma gündeme geldiğinde bakanlık işlerine devam edecekti. Ardından Valilik yani İl Özel İdaresi ile Bornova Belediyesi’nin katkıları gündeme geldi. Ben, bizzat Ertuğrul Günay ile görüştüm. Projeye destek vereceğimizi söyledim. Hatta Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu bana ‘işe sen gir, senin yerine parayı ben veririm, belediye bütçesinden kaynak ayırma’ dedi. Yani başkanımız bu konuda bizim üzerimize düşen payı yine bizim adımıza verecekti. Her şey ayarlandı fakat bakanlığın ilgili bürokratları protokolü hazırlayım masaya koymadılar. Şimdi de sanki yerel yönetimler bu işe karşıymış, projeye katkı koymayacakmış gibi algılanıyor. Durum böyle değildir. Yetkililer görevlerini yerine getirmedi” dedi.
 
BORNOVA’YA YATIRIM YOK
Bornova’nın kültür merkezine ihtiyacının olduğunu ifade eden Başkan Sındır, projenin bir an önce tamamlanmasını beklediklerini söyledi. Bakanlığın devir işlemi yapması halinde merkezi çalıştırabileceklerini ifade eden Sındır, “Bir adet kültür merkezini Bornova’ya çok görmesinler. İçinde sergi alanları ve salonları bulunan bir projede üzerine düşeni yapmayan bakanlığın sonra da bizi sorumlu göstermesini vicdani bulmuyorum. Hükümetin Bornova’ya yaptığı elle tutulur, gözle görülür bir yatırım yok. Yol ve köprü yapmak zaten ilgili bakanlıkların görevidir. Özelliği olan, kentin ön plana çıkmasını, farkını göstermesi için yararlı olan bir çalışma maalesef olmadı. Trafik Hastanesi’nin ek bina ihalesine bir türlü çıkamadılar. Emniyet Müdürlüğü’nün kriminal inceleme merkezinin arazisini bile biz verdik. Bedavaya getirip para bile vermeden projenin yapılmasını sağladık. Bizim için önemli olan insana hizmettir. Tek yapılan iş olan Kültür Merkezi’ne üç kuruş fazla para verecekler o da çok geliyor” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mustafa 23 Mayıs 2013 Perşembe 01:00

Zamanın Kültür Turizm Bakanı na verilen plaketin pek faydası olamamış demek ki...

Yorumu oyla      12      5  
ismail hakan özdoğan 22 Mayıs 2013 Çarşamba 17:19

özgür arkadaşa alt yapı demişsin üst yapı demişsin .haklısın ama bu tür işleri ilçe belediyeler yapmıyor bakın bornova neler yapmış ,kapalı pazar yerleri türkiyede kaç ilçe baştan aşağıya kapalı pazar yeri var.kültür merkezleri.ücretsiz dersaneler.sağlık köyü.kimsesiz yaşlılara yerinde tam kapsamlı bakım evin temizliğine kadar.yeni doğum yapmış vatandaşa lausa hizmeti.birinci sınıf düğün salonları vede diğerleriyle yarı yarıya halka hizmet değilde ne TEŞEKKÜRLER BAŞKANIM HİZMETE DEVAM ....

Yorumu oyla      23      8  
private35 22 Mayıs 2013 Çarşamba 12:01

onların niyeti izmire bişeyler yapmak olsa 12 yılda yaparlardı zaten.Yapmadıkları için algı yönetmeye insanları 35 proje diyerek kandırmaya çalışıyorlar.Bakın geldiğimiz boktada 35 projeden geriye temeli atılmış 300 metre kazılmış konak tüneli var.Başka ne var?

Yorumu oyla      30      11  
özgür 22 Mayıs 2013 Çarşamba 11:37

kültür merkezi, konser çiçek, böcek sevgi kelebekleri. tüm alt üst yapı sorunlarımız çözülmüş de , sanki İsviçre de yaşıyoruz. Anca şikayet

Yorumu oyla      19      25  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in ‘Süt Kuzusu’ 100 bin kapısında!
Büyükşehir Belediyesi, “Süt Kuzusu Projesi” kapsamında İzmirli çocuklara ...
İzmir’in ‘Harem-Selamlık’ı yeniden doğuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, metruk durumdaki tarihi Ahmet Ağa Konağı’nı ...
Doğa Okulu’nda öğretmenler köylüler!
İzmir’in Seferihisar İlçesi’nde, belediye ve Doğa Derneği ortaklığıyla ...
 
Diyarbakır uçağına bakış: Kim var/kim, neden gitmiyor?
Başkan Kocaoğlu önderliğinde hatrı sayılır bir katılımla gerçekleşecek ...
3 cepheden ‘elektrik’ krizi: Tatı, Akay ve Yörükler!
Pazar günü Bakan Eroğlu’nun sürpriz ziyaretiyle ortaya çıkan ve mikrofon ...
Başkan Tatı sert çıktı: ‘T.C’yi kaldırmaya çalışan Bakan…
Yörük Şenliği’ndeki krizi sonrası yaşanan mikrofon kazasıyla gündem olan ...
 
Aliağa’da toplu sözleşme bayramı
Aliağa Belediyesi’nde çalışan 97 kadrolu işçiyi ilgilendiren toplu iş ...
Kıraç’ın vedası ve gözyaşları…
İzmir’de 6 yılı aşkın süredir görev yapan ve Diyarbakır'a atanan Vali ...
Narlıdere’de kazanan dostluk
Narlıdere Belediyesi Gençlik ve Çiçek Festivali kapsamında düzenlenen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva