HABERLER>POLİTİKA
28 Ocak 2015 Çarşamba - 18:34

Başkan Serter’den CHP’li kadınlara yüzde 50 vaadi!

CHP İl Başkanı Bedri Serter kadın kollarıyla yaptığı toplantıya eşi Huriye Serter’le katıldı. İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, Başkan Serter’in yüzde 33’lik kadın kotasının yüzde 50 olması için kişisel ağırlığını koyacağını söylediğini açıkladı.

Başkan Serter’den CHP’li kadınlara yüzde 50 vaadi!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ – CHP’nin yeni İl Başkanı Bedri Serter örgütün kadın kolları yönetimi ve ilçe kadın kolları başkanlarıyla geniş katılımlı bir toplantı yaptı. Başkan Serter kadın örgütünün sorunlarını dinlediği toplantıya eşi Huriye Serter ile birlikte katıldı. 


 
Yaklaşık iki buçuk saat süren ve ana gündem maddesi seçim süreci olan zirvede karşılıklı talepler sıralanırken detaylı açıklama CHP İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku’dan geldi.

Toplantının çok verimli geçtiği belirten Başkan Özgün Utku, “Bedri Başkanımız bizi bir bir dinledi. Taleplerimizi ilettik. Başkanımız bizden her zamanki gibi alanda olmamızı istedi. Biz ondan biraz bütçe ve destek talep ettik. Aracımız olsa güzel olur dedik. İlçe kadın kolları başkanlarımız gözlemlerini çalışmalarını özetlediler” dedi.
 
ARTIK ALANA İNECEĞİZ
1 Şubat’tan itibaren alana çıkacaklarını belirten Utku, “Şu andan itibaren alana çıkacağız. Eğitimlerimizi tamamladık. İlçelerdeki danışma kurullarımızı da bitirdik. Kadın üyelerimizle beraber bitirdik. Şu an mahalle temsilcileriyle görüşmelere devam ediyoruz. Kılcal damarlara dokunan en nokta birimdeyiz. Artık alana çıkacağız. Zaten genel başkanımızın emeklilerle ilgili 12 maddelik vaadi geldi. ‘Öncelikle vatandaşa ulaşacağız söylemi’ diye bir vaat. Bugünkü toplantıda takvim sistemini de anlattık. 1 Şubat’tan itibaren alana çıkacağız. Vatandaşın oyunu istiyoruz. Kız çocuğu, torunu olan kendisi kadın olan bireylerin tamamından erkeklerle eşit olarak görülmek isteyen herkesten oylarını istiyoruz. Mahalle bazında çalışmak üzere alana çıkacağız” ifadelerini kullandı.
 
3 YILDIR İLK DEFA…
Serter’in toplantıya eşiyle gelmesi hakkında da konuşan Utku, “İl başkanımızın eşini aramızda görmekten tüm örgüt olarak çok mutlu olduk. Bizim düşündüğümüz bir şeydi. Seçilen erkek yöneticilerimizin eşleri de bizle olsun isterdik. Benim başkanlığım döneminde 3 yıl içinde ilk defa gördüm. Kendisi telefon numarasını her şeyini verdi bize. Zaten partiye üyeliği de bulunuyor.  Huriye Hanım her zaman her etkinliğe çağırın dedi. Biz de elimizden geldiği kadarıyla çağıracağız. İl başkanımızın eşidir. Her etkinlikte başımızın üstünde yeri vardır” şeklinde konuştu.
 
BAŞKAN O TABİRDEN RAHATSIZ
Başkan Serter’in kadın kollarının yan kol olarak görülmesinden rahatsızlık duyduğunu ifade eden Utku, “Partimizin kadın kolları yönetmeliği var. Yönetmeliğin birinci maddesi ‘kadın kolları örgütün yan koludur’ diye üzüntülü bir girişi var. Bizi öteki gibi tarif ediyor. Bedri Başkan bize söz verdi. Bu cümlenin düzeltilmesini istedi. Bu tabirin onu rahatsız ettiğini söyledi. Bizim birlikte yürüyeceğimizi, eşit olduğumuzu, toplumun yarısı olduğumuzu düşündüğünü belirtti” dedi. 



YÜZDE 50 VAADİ
Utku ayrıca başkanın kota hakkında vaadinden de bahsetti. Utku, “Yüzde 33 cinsiyet kotası var. Başkanımız bu kotanın 7 Haziran seçimlerinden itibaren yüzde 50 olarak uygulanması için kendisi kişisel ağırlığını koyacağını vaat etti.  Biz de kendisine şöyle dedik; ‘bir fermuar muhabbeti var ama biz fermuarı genel merkez seçilmiş olarak anlamıyoruz. Bir kadın bir erkek olarak yukarıdan aşağı iner vaziyette anlıyoruz’ dedik. O da ‘tamam arkadaşlar sizi anlıyorum’ dedi” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hüseyin avni 29 Ocak 2015 Perşembe 01:56

Hala mı kırmızı karanfil yaa..

Yorumu oyla      11      5  
necla keser 28 Ocak 2015 Çarşamba 23:02

yazıyı okudum il başanımın bu zarif davranışı için teşekkür ederim kadınlar zaten zor şartlarda siyasete giriyoruz bazı aşmamız gereken engeller var erkeklerle eşit koşullarda siyaset yapmak isteriz genel başkanımın bizat konuşmasını dinledim ön seçim yapılacak dedi sonra fermardan bahsediliyor bizler verilen sözlerin sagı solu delinmeden yapılmasını isteriz teşekkür edrim saygılar sunarım

Yorumu oyla      12      5  
BAY X 28 Ocak 2015 Çarşamba 19:20

Eyy CHP.Eğer Gerçekten İktidar Olmaya Niyetiniz Varsa.Alexis Çipras Nasıl Seçim Kazandı Diye Günlerce Kafa Yorun.Onun YUNAN Halkına Söz Verdiği 35 Maddenin 15 ini Bile Hayata Geçireceğinizin Taahhütünü Millete Verin.Biz Yarısınada Razıyız.Böyle Karanfillerle Olmuyor Bu İşler.

Yorumu oyla      15      6  
YORUMCU BABA 28 Ocak 2015 Çarşamba 18:57

Bizim Zihniyette Hala Herhangi Bir Gelişme Yok.Aklımızca Karanfillerle,Güllerle Milleti Etkileyebileceğimizi Zannediyoruz.

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fuat Avni yine bildi: Erdoğan'a bitki uzmanı başdanışman
Fuat Avni'nin bir iddiası daha doğru çıktı. Hazırladığı bitkisel kürlerle ...
Türkiye’de bir ilk: ‘Saray Sözcüsü’ basın karşısında
ABD'den alışkın olduğumuz ve "Beyaz Saray Sözcüsü" diye bildiğimiz görev ...
AYM Başkanı Kılıç seçimde aday olacak mı?
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, "siyasete atılacak mısınız?" sorusuna yanıt verdi.
 
CHP İzmir’de o isim de vekillik için yola çıktı
Mimar Sevgi Molva, CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili aday adayı oldu.
Alper Taş’tan ‘CHP’ye geçecek’ iddialarına yanıt
CNN Türk’te Ne Oluyor programına konuk olan ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ...
Bayraklı Belediyesi’nde maaşlı ikinci başkan!
Bayraklı’da CHP İlçe Başkanı Cemalettin Alper’den sonra MHP İlçe Başkanı ...
 
Flaş! Davutoğlu ‘öncelikli’ programı açıkladı
Ekonomide öncelikli dönüşüm programını açıklayan Başbakan Davutoğlu, kıdem ...
Başdanışman Mahçupyan: Ermenistan’da sokağa çıksanız…
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, Ermenistan ...
Davutoğlu’na İzmir’den Rock şarkısı: Kutlu yürüyüş
İzmir’de AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi olan opera sanatçısı Lütfi Tuna, ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva