HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Ocak 2015 Cumartesi - 12:34

Başkan Şenol isyan etti: Bu ihaleden pis kokular geliyor!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Sarnıç Belediyesi’nin 2005 yılında kiraladığı 33 hektarlık alanda 2009 yılından bu yana 1,5 milyon lira harcamayla yaptıkları sosyal tesisler ve göreve gelir gelmez giriş ücretini kaldırdıkları piknik alanının ellerinden alınmasına isyan etti.

Başkan Şenol isyan etti: Bu ihaleden pis kokular geliyor!

Daha önce Sarnıç Belediyesi’ne tanınan süre uzatımına ilişkin kendilerinin de iki yıldır başvuru yaptıklarını ancak olumsuz cevap aldıklarını söyleyen Şenol, “Tahliye etmek zorunda kaldığımız tesisler yakıldı, harabeye döndü. İhaleyle yeniden kiralanacağı bilgisi bile bizden saklandı” dedi
 


Sosyal tesislerde yer alan kır düğün salonlarından 1000 lira gibi cüzi ücretle faydalanan halkın mağdur olacağını kaydeden Şenol, şöyle devam etti: “Birisi gelir ihaleyi alıp 8 bin liraya düğün yaptırırsa, piknik alanı girişi ile spor tesisleri kullanımına ücretli hale getirirse yazık değil mi?”
 
Yaklaşık 20 yıldır Gaziemir ve Sarnıçlıların yararlandığı piknik alanı ile belediyenin beş yılda yaklaşık 1,5 milyon liralık harcamayla düzenleme yaptığı piknik alanı ve restoran ile içinde kır düğün salonları ve spor tesisleri olan alanın kira süresinin uzatılmaması, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’u isyan ettirdi.  2005 yılında imzalanan sözleşmeyle kiralanan 33 hektarlık alanın kullanım süresinin uzatılmasına yönelik olarak Sarnıç Belde Belediyesi’nin 2007 yılındaki talebine olumlu yanıt veren ve süreyi 27 Eylül 2014 tarihine kadar uzatan Orman Bölge Müdürlüğü’nün kendilerine çifte standart uyguladığını savunan Başkan Şenol, iki yıldır yaptıkları başvurulara olumsuz cevap verildiğini ve sözleşme tarihinin sonunda tahliye işlemi uygulandığını söyledi.


 
‘İHALE BİLE BİZDEN SAKLANDI’
Milletvekilleri, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarların da katıldığı basın toplantısında süreç hakkında bilgi veren Başkan Şenol, yaklaşık 1 milyon 500 harcamayla yaptıkları ve içinde kır düğün salonları, gençlik merkezi ve spor tesisleri olan Mümin Gençoğlu Sosyal Tesisleri ile 2009 yılından itibaren giriş ücretini kaldırdıkları piknik alanını boşaltmak zorunda kaldıklarını anlattı. O tarihten sonra bakım ve güvenlikten yoksun kalan tesislerin yakıldığını ve harabeye döndüğünü vurgulayan Başkan Şenol, “Tahliyeyi bildiren yazıda söz konusu alanın pazarlık ya da ihale yöntemiyle yeniden kiraya verileceği bildirildi. Sürecin nasıl gelişeceği konusunda bir türlü bilgi verilmedi. Önümüzdeki Salı günü ihale olacağının bilgisini bile kendi çabalarımızla ve tesadüfen öğrendik” diye konuştu.
 
‘KAMU YARARI GÖZETİLMEDİ’
Sosyal tesisler içindeki kır düğün salonundan vatandaşların 1000 lira gibi cüzi ücretle yararlandığını hatırlatan, spor tesisleri, gençlik merkezi ve spor tesisleri ile piknik alanında ücret almadan hizmet verdiklerini anlatan Şenol, şöyle devam etti: “Çünkü biz belediye olarak kamu yararını gözetiyoruz. İhaleyle burasına alanlar bundan böyle kır düğün salonunu 1000 lira yerine 8 bin liraya kiraya verirse yazık değil mi? Piknik alanı ile diğer tesisler de ücretli hale gelecek. Bu olanaklardan yararlanan Sarnıçlı ve Gaziemirlilerin uğrayacağı mağduriyetin hesabını kim verecek? 2007 yılında tek başvuruyla kira sözleşmesinin süresini uzatan söz konusu idare neden başvurularımıza kayıtsız kaldı. Tüm bunları kamuoyunun takdirine bırakıyorum ve bu ihaleye halkımızın dikkatini çekiyorum.”


 
‘SÖZ BİTTİ, EYLEM ZAMANIDIR’
Sorunun çözümü için aylardır çaba gösterdiklerinin altını çizen ve bugüne kadar suskun kaldığını söyleyen Başkan Şenol, “Ben fakir bir belediye olarak 30 milyon lira değerindeki arsamı devlet hastanesine verdim. İki cami yeri ve okul yerlerini verdim. Fakat İller Bankası’ndan bugüne kadar 1 lira dahi alamadım. Altı yıldır sürekli engellerle karşılaşıyoruz. İzmir’in en büyük rekreasyon projesi ile gölet projemiz için bize yer tahsis etmeyen, parasıyla kiralamamıza bile izin vermeyen orman idaresi, konu taş ocakları olunca hemen ruhsat verebiliyor. Bugüne kadar hep sustum ama artık konuşma zamanı, artık eylem zamanı. Ben önde yürüyeceğim. Tüm sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini ve Gaziemir halkını bu haklı mücadelemizde arkamda yürümeye davet ediyorum” şeklinde konuştu. 
 
‘İHALEDE ÖNÜMÜZE ENGEL VAR’
Başkan Şenol, 3 Şubat Salı günü Orman Bölge Müdürlüğü’nde yapılacak ihalenin saklandığını ve tesadüfen öğrendiklerini vurgularken, hazırlanan şartnamede belediye ile vakıf ve derneklerin ihaleye girmesinin önünün kesildiğini açıkladı. Belediye şirketiyle ihaleye gireceklerini belirten Başkan Şenol, “Fakat orada birtakım bahanelerle ihaleyi almamız da engellenebilir” dedi. Gaziemir halkının vergileriyle yapılan tesislerin bulunduğu alanla ilgili açılan ihaleyi kazanacak kişi ya da kurumun tek kuruş harcama yapmadan hazıra konacağını da anlatan Şenol, “Ben özellikle medya mensuplarının ihaleyi yerinde izlemesini rica ediyorum” diye konuştu. Toplantıda söz alan çeşitli siyasi parti temsilcileriyle, ilçedeki sivil toplum kuruluşları temsilcileri söz alarak destek ve eylem sözü verdi.
 
‘BURADA BİR HAK GASPI VAR’
Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve sendika temsilcileri ve muhtarların yanı sıra, CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu ve Musa Çam ile CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin de katıldı.



Demokratik ve katılımcılığı amaçlayan bu toplantıyı düzenlediği için Başkan Şenol’u kutlayan CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, “Burada oluşan dayanışma ve mücadele ruhunun sorunun çözümüne yeteceğini görüyorum. Sorunlarına sahip çıkan ve hakkını arayan halkımızı hiçbir engel yolundan döndüremiyor” dedi. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu da, “Burada bir hak gaspı var. Hep birlikte ihalenin yapılacağı yerde kararlı bir direniş gösterip bu tesisleri belediyeden başkasının işletmesine izin vermeyiz diyelim” şeklinde konuştu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gaziemirli 1 Şubat 2015 Pazar 13:46

belediye otoparkını gaxiemirlinin haberi olmadan kapalı ihale yapıp istanbul firmasına siz verdiniz. bu konuda yorum yapmaya hakkınız yok...

Yorumu oyla      11      5  
reco baba 31 Ocak 2015 Cumartesi 14:38

hangi ihalede yokki? turkiye yagma hasanin boregi gibi , gucu yeten biryerleri parselliyor,memleket insaat alanina dondu,rusvet,fesat,uckagit,kitabina uydurma ne ararsan var......birileri mali goturuyor...bizde seyrediyoz tatli tatli

Yorumu oyla      24      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’nın dayanışma bankası!
Buca Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin ...
Teleferikte kabinler geldi, test başladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balçova’daki yeni teleferik tesislerinin ...
İzmir’in çocuklarına yeni nesil park!
Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir geneline yaymak istediği yeni çocuk parkı ...
 
Urla Belediyesi'nde Balıklıova zirvesi
Balıklıova Köyü’ndeki 74 evin işgalci olarak görünmesi ve yıkım kararlarının ...
Kıyı Ege’den Kıbrıs çıkarması
Kıyı Ege Belediler Birliği ve Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ile belediyeler ...
Karabağlar’da kooperatifleşen kadınlara belediye desteği
Geçtiğimiz ay Kavacık Köyü’ndeki kadınların el emeklerini değerlendirerek, ...
 
Vali Toprak Başkan Kocaoğlu’nun davetine ne yanıt verdi?
İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun son yapılan toplantısında ...
Karşıyaka’nın en iyi penaltıcı ve kalecileri seçildi
Çeşitli etkinliklerle, çocukları ve gençleri spora yönlendiren Karşıyaka ...
Konak Belediyesi’ne yeni araç filosu
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta belediye hizmetlerinin kalitesini artırmak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva