HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Temmuz 2015 Çarşamba - 12:17

Başkan Pekdaş sahaya indi: Eleştirilere yanıt, takıma moral!

Konak Belediyespor’un şampiyon kadın takımını ziyaret eden Başkan Pekdaş, son dönemde artan maddi destek eleştirilerini tek tek yanıtladı. Narlıdere Ali Artuner Spor Sahası’nda yapılan antreman öncesi futbolcular ve teknik heyetle buluşan Pekdaş, 11 Ağustos’ta Bosna Hersek’te başlayacak grup maçları öncesi moral verdi.

Başkan Pekdaş sahaya indi: Eleştirilere yanıt, takıma moral!

Türkiye Kadınlar Futbol Ligi’ni lider tamamlayan Konak Belediyespor’da gözler 11-16 Ağustos tarihleri arasında Bosna Herkes’te oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme grup maçlarına çevrildi. Sözleşmeleri sona eren futbolculardan boşalan yerlere genç ve yetenekli oyuncularla takviye yapan takımda moraller yerinde. Hazırlıklarını Narlıdere Ali Artuner Spor Sahası’nda günde çift antrenmanla sürdüren takımı ziyaret eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, grup maçları öncesi futbolculara başarılar diledi. Kulüp Başkanı Zeki Günen ve yöneticilerle birlikte futbolcular ve teknik heyetle bir araya gelen Pekdaş, zorlu grup maçlarından galip çıkarak Türkiye’yi Şampiyonlar Ligi’nde temsil etme arzusunu taşıdıklarını söyledi.



“4 MİLYON LİRALIK BORCU ÖDÜYORUZ”
Futbolcularla yakından ilgilenen Başkan Pekdaş, gündemdeki konularla ilgili de açıklamalarda bulundu. Konak Belediyespor Kulübü’nün yaşayan bir kulüp olduğunu dile getiren Pekdaş, “Biz bir belediyeyiz ve kamu bütçesini yönetiyoruz. Kamu bütçesini yönetirken de kanunlara bağlıyız. Belediye olarak İller Bankası’ndan gelen payların sadece binde 12’sini spor kulüplerine aktarabiliyoruz. Bu bedel de bu sene için yaklaşık 660 bin lira. Konak İlçesi’nde 24 amatör spor kulübü var ve Konak Belediyespor onlardan sadece bir tanesi. Belediye olarak 660 bin lirayı hakkaniyetli bir biçimde Konak’ta spor yapan tüm amatör kulüpler arasında dağıtmamız, onlara çeşitli yardımlar yapmamız lazım. Oysa göreve geldiğimizde çok zor bir tabloyla karşılaştık. Bir önceki dönem Konak Belediyespor’un yaklaşık 4 milyon liralık borcu vardı. Biz 16 aylık süreçte bu borçların önemli bir bölümünü tasfiye ettik. Ödemeye de devam ediyoruz” dedi.

TAKIMIN OMURGASI BOZULMADI
“Bir taraftan borçları öderken bir taraftan da takımın etkili, verimli, sürdürülebilir çalışmaları için de gayret ediyoruz” diyen Başkan Pekdaş, hem Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarına hem de yeni sezona hazır bir takımla çıkacaklarını söyledi. 

Pekdaş, “Her takımın yaptığı gibi, her kulübün yaptığı gibi hangi oyuncularla ve hangi teknik ekiple devam edip etmeyeceğimizi planlamamız gerekiyordu. Bütçe olanaklarımız çerçevesinde ve kamunun parasını harcadığımızı unutmayarak, asli görevlerimizin de bilincinde olarak bir planlama yaptık. Bu planlama uyarınca bizimle anlaşan oyuncularımızla anlaştık. Fiyat uygun gelmeyenlerle de anlaşmadık. Her profesyonel takımın yaptığını biz bir amatör kulüp olarak öncelikle yapmak durumundaydık. Takımımızın ana omurgası bizimle anlaştı. Zaten kaldı ki; sporculuk memurluk değildir. Her takım yeni insanların spor yapmasına uygun olarak yeni insanlarla anlaşır. Biz de bu takımı hem gençleştirdik hem de yeni kızlarımızın da futbol oynamasını, müsabakalara çıkmasını sağladık” diye konuştu.

HER İSTEYEN SPONSOR OLAMAZ
Hedeflerinin sporu daha da yaygınlaştırmak olduğunu belirten Başkan Pekdaş sözlerini şöyle sürdürdü:  “Konak Belediyespor hedefimize uygun bir şekilde planlı, programlı, bütçe kariyerlerini ayarlamış bir şekilde çalışıyor. Herkes sorumluluğunun bilincinde… Har vurup harman savurmadan, dikkatli bir şekilde kamu parasını harcamanın sorumluluğuyla hareket eden bir Konak Belediyesi var” dedi.

Takıma katkı amaçlı sponsor söylentilerine de cevap veren Başkan Pekdaş, “Bu konuda çeşitli girişimlerimiz oldu. Bunların bir kısmı olumlu, bir kısmı olumsuz sonuçlandı. Belediye olmamız nedeniyle de herkesle sponsorluk anlaşması yapmıyoruz. Kamu parasını idare ediyoruz, kamu kaynaklarını kullanıyoruz. Kamunun rantı bizden soruluyor. Dolayısıyla da bunu yaparken çok titiz davranıyoruz” şeklinde konuştu.



FUTBOLCULARDAN BAŞARI SÖZÜ
Kulüp Yöneticisi Zeki Günen de takımdaki ayrılışlarla yönelik çıkan haberlere cevap verdi. Günen, “Bazı medya organlarında çıkan haberler doğru değildir, hepsi siyasi haberlerdir. Kulübün kapanması, devredilmesi, mali sıkıntılardan Şampiyonlar Ligi’ne gidilmemesi gibi çıkan haberlerin hiç biri doğru değildir. Konak Belediyespor takımı dimdik ayaktadır” dedi.

Yeni Teknik Direktör Ali Alanç da takımın kondisyonunun yerinde olduğunu belirterek, “Genç ve dinamik bir ekip kurduk. 29 kişilik çok kaliteli bir kadromuz var. Onlarla Bosna’ya en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Hedefimiz geçmiş yıllardaki başarının daha üstüne çıkabilmek. Bir önceki sene turu atlamış ve ilk 16’ya kalmıştık. Bu yıl da hedefimiz ilk 16’ya kalıp deplasmanlı olarak oynamak istiyoruz. Bunu başaracak güçteyiz” dedi. Takım Kaptanı Didem Taş da arkadaşlarıyla birlikte yoğun bir hazırlık dönemi geçirdiklerini, bu yıl daha üst başarılar elde etmek istediklerini söyledi.

 
Serter’den çarpıcı işsizlik isyanı: 10 bin özgeçmiş var...
 
Çifte gurur gecesi: İGC 69, 9 Eylül Gazetesi 3 yaşında!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taçsız Kral Metin Oktay Konak'ta ölümsüzleşecek
Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran ‘Taçsız Kral’ lakaplı ...
Bakan Eroğlu İzmir'de 'Güreş Ağası' olacak!
Ata Sporu Yağlı Güreşlerin En Büyüklerinden Birisi Torbalı’da Düzenlenecek. ...
Başkan'ın 35. yılına 35 numaralı forma!
Geçtiğimiz Mayıs ayında göreve gelen Altay Spor Kulübü yönetimi Karabağlar ...
 
Buca'da 7’den 70’e ücretsiz güzellik
Buca Belediyesi, ilçede yaşayan kadınları meslek sahibi yapmak için açtığı ...
Büyükşehir ‘İzmir’in malları’nı birer birer kazanıyor: 3 iptal daha!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kapatılan İl Özel İdaresi mallarının dağıtımıyla ...
Selçuk’ta muhteşem turnuva: Santra Başkan Bakıcı’dan
Türkiye Masterlar ve Veteranlar Ligi Federasyonunda 31. sırada yerini ...
 
Çevrimiçi Karşıyaka Projesi'nde sona doğru
Karşıyaka Belediyesi; ilçe ile ilgili tüm bilgi ve hizmet detaylarına, ...
Menderes sahilleri tertemiz: 12 noktada…
Menderes’e bağlı sahil bölgesindeki 12 noktada deniz suyunun kalitesine ...
Sakin Şehir'de halka açık internet!
Seferihisar Belediyesi tarafından hayata geçirilen “halka ücretsiz internet ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva