HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Nisan 2015 Çarşamba - 10:57

Başkan Pekdaş: Konak’ta gelecek güzel olacak

Görev süresinin bir yılını geride bırakan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir’in kalbi Konak’ta kültürel ve sosyal hizmetleri ön planda tutan, yatırıma önem veren ve mali yapısı güçlü bir belediye oluşturduklarını belirterek, “Konak güzelleşecek, gelecek güzel olacak” dedi.

Başkan Pekdaş: Konak’ta gelecek güzel olacak

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ın ilk kadın Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 30 Mart yerel seçimlerinin yıldönümünde belediye meclis üyeleri, belediye çalışanları ve ilçede görev yapan muhtarlarla biraraya geldi. Fuar Evlendirme Dairesi’nde gerçekleşen törende ilk olarak Konak Belediyesi Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü bünyesinde kurulan ‘Bizim Orkestra’ sahne aldı. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası şeflerinden Nesrin Bayramoğlu yönetiminde yaklaşık üç aydır eğitim gören 11 yetenekli çocuktan oluşan ‘Bizim Orkestra’ kısa zamanda ulaştığı noktayla dinleyenleri kendine hayran bıraktı. Dünyaca ünlü eserlerin yanı sıra Roman müziğine yaptıkları uyarlamayla konuklara keyifli bir akşam yaşatan Bizim Orkestra, performanslarıyla büyük alkış aldı.

“BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ”
Bir yılda yapılanları içeren kısa filmin ardından kokteylle süren törende Başkan Pekdaş, davetlilerle yakından ilgilendi. Muhtarlarla bol bol sohbet eden Pekdaş, “Meclis üyelerimizle, muhtarlarımızla, çalışanlarımızla bir yılı dolu dolu geçirdik. Ama yapılacak daha çok şey var. Konak’ın değerine değer katmak için, Konak’ta yerel kalkınmayı sağlamak için birlikte üretmek, geleceği birlikte örmek zorundayız. Bunun adımlarını sağlam atıyoruz. Birlikte güçlüyüz, birlikte varız Konak birlikte güzel” dedi.

TÜRKİYE’NİN PARLAYAN YILDIZI
Geride bırakılan yılda ortaya konan performans oranlarının birebir gerçekleştiğini belirten Başkan Pekdaş, “Gelirlerini artıran, vadesi gelmiş borcu kalmayan, bütün borçlarını gününde ödeyen, sağlam bir bütçeye sahip bir belediyeyiz. Çalışanlarımızın ücretlerine zam yapmamıza rağmen bütçe hedeflerini tutturduk. Gelirlerimizi artırdık, temsil ağırlama giderlerinde yaptığımız tasarruflarla araç filomuzu zenginleştirdik. 4 milyonluk yatırımla güçlü bir araç filosu edindik ve Konak’ın her tarafına adım adım hizmet vermeye başladık. Bu anlamıyla performans hedeflerini tutturan tüm çalışanlarımıza da teşekkür ediyorum. Konak’ı güzelleştirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Kenti planlamak, yollarını, parklarını yapmak, dezavantajlı bölgelerimizde yaşayan vatandaşlarımıza hizmet etmek bizim en temel görevimiz. Gelecekte Konak, Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak. Konak güzelleşecek, gelecek güzel olacak” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Konaklı 2 Nisan 2015 Perşembe 09:08

hükümet destek vermezse belediye nasıl kentsel dönüşüm yapacak. Herkesin beklentisi farklı şuan belediyeler sadece yol ve temizliği ön plana atsalar seçim zamanı son 6 ay koşmalarına gerek yok. Seçimi çalışmaları 5 yıla dağılmalı yani kente hizmet en azından bu şekilde yapılmalı.

Yorumu oyla      11      5  
1 Nisan 2015 Çarşamba 18:11

Konak Merkez ve mahalleleri-semtlerinin çoğunun yıkılması gerekiyor. Yıllardır değişmiyor. Lafla değil biraz icraat yapmak lazım.

Yorumu oyla      11      5  
Mustafa Y 1 Nisan 2015 Çarşamba 14:55

konak izmirin "tarihi bölgesi" bu bakımdan konağın güzelleşmesi tarihe vereceğiniz öneme ve tarihi yapıları koruma, restore ve rehablite ettiğiniz özçüde güzelleşecektir.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar Belediyesi otizmin farkında
Tüm dünyada kabul edilen 2 Nisan “Dünya Otizm Farkındalık Günü” etkinliklerine ...
Güzelbahçe’de zabıtadan etiket denetimi
Güzelbahçe Belediyesi Zabıta ekipleri, pazaryerinde etiket ve terazi denetimi ...
Başka Soylu’dan muhtarlar zirvesi
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, mahalle muhtarlarıyla ile bir ...
 
Başkan Kocaoğlu izne çıktı!
Fuar İzmir açılış süreci ve önseçim maratonuyla yoğun bir mesaiden çıkan ...
İzmir’de tiyatro coşkusu sokağa taştı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Dokuz Eylül Üniversitesi ...
Pekdaş’tan 1.yıl toplantısında ‘önseçim’ sitemi: Üzüldüm çünkü…
Görevdeki birinci yıldönümünde basın mensuplarıyla buluşan Konak Belediye ...
 
Bornova'da İnogenç zirvesi
Bornova Belediyesi'nin katkıları ile Ege Üniversitesi İşletme Kulübü ve ...
Yarımada'nın geleceği masaya yatırılıyor
Seferihisar’da, İzmir Yarımadası’nın geleceğini etkileyecek çok önemli ...
Gaziemir sahnesinden ‘barışa’ mesajı
33. İzmir Tiyatro Festivali kapsamında, savaşın insanlık üzerindeki etkilerini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva