HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Ağustos 2014 Cuma - 11:28

Başkan Kocaoğlu’ndan stat çıkışı ve ihale krizine ilk tepki

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ankara temaslarının verimli geçtiğini ifade eden Kocaoğlu, tartışmalı Alsancak Stadı’nın maçlara kapatılması için ise “Oraya ne yapılacak?” sorusunu sordu. Kocaoğlu, Büyükşehir’deki ihale krizi için ise, “Sendika ve arkadaşların muhatabı ben değil yasayı çıkartanlardır” dedi.

Başkan Kocaoğlu’ndan stat çıkışı ve ihale krizine ilk tepki

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ - Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyenin park bahçeler daire başkanlığı bünyesinde çalışan bin 170 işçinin taşerona geçmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

- FUAR MESAJI: TEDBİR İZMİR HALKIDIR!...

Belediye şirketi İZENERJİ ile aynı teklifi veren Mardinli Dermar Temizlik Şirketi’nin ihaleyi kazanmasından sonra yaşanan tedirgin sürecin yasal mevzuattan kaynaklandığını söyledi. Kocaoğlu, “Sürekli açıklamalar yapılıyor. Hakkımızda ‘Kordon’daki çim ihalesini İzmir dışına veriyor. İzmir’i seviyor da dergi matbaa ihalesini Ankara’ya niye veriyor’ deniliyor. Bunların hepsi bizim nasıl ihale yaptığımızı, nasıl kurallara uygun davrandığımızı gösteriyor. Derginin Ankara’da basılması benim kabahatim değil ki. Dergi için ihale açılıyor, firmalar giriyor. Gaziantep’teki de kazanabilir, İstanbul’daki kazanabilir. Bunun için belediye başkanı suçlanmaz kutlanır. Doğru dürüst, kurallara uygun ihale yapıyorsun diye kutlanır” dedi.


 
YAPACAK BİR ŞEY YOKSA…
Kocaoğlu, belediyedeki ihale krizi ile ilgili de, “Bir yasa değişikliği yapıldı. İhalede yaklaşık maliyet verilerle hesaplanıyor. Yaklaşık maliyetin açıklanması, başkasına bildirilmesi suçtur. Yaklaşık maliyetin hesaplanması kurallara tabidir. Hele hele işçilik maliyeti gibi konularda kuruşu kuruşuna aynı olabiliyor. Bir firma da biz de hesaplamışız. Biz zaten karsız yapıyoruz. Yeni kural geldi. Burada ‘iki firma eşit teklif verilirse ve bunların içinde ekonomik durumu kimin iyiyse ona ihale verilir’ deniliyor. Şu anda teklifler aynı. Tabi ki belediye şirketinde durum ortada. Sermaye artırımı yapılıyor. Şirketlerin ekonomik durumu hiçbir özel şirket kadar iyi değil. Bu da bir realite. Arkadaşlar ister istemez hak arayacaklar, gösteriler yapacaklar. Ama bu gösterilerin nereye yapılacağı önemlidir. Taşeronu kaldıran, işçiyi destekleyen biziz. Ama yasal olmayan işi de yapacağız diye kimseye taahhüdümüz yok. Tam tersi tüm İzmirliye doğru davranacağız diye taahhüdümüz var. Vatanın milletin malını koruyacağız. Bunun sonucudur. Bu yasayı kim çıkarttıysa sendikanın ve işçi arkadaşların muhatabı odur. Ben değilim. Beni suçlayabilirler. Bir şey demeyiz. Zaten belediyenin önü koruma altında. Protestolara açıktır. Ondan sonra başlıyor problem. Biz tabi ki üzüldük. Günlerdir kafa patlatıyoruz. Yapacak bir şey yoksa yapılamayacak.  Burada arkadaşlar üç ay böyle duracak. Biz de yasal olarak ne gerekiyorsa onu yapacağız” diye konuştu.
 
TRANSFER İSTASYONUNA ONAY
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün veda resepsiyonu için Ankara’ya giden ve iki günlük temaslarda bulunan Başkan Kocaoğlu, bakanlıklardaki görüşmelerin ayrıntılarını anlattı. Kocaoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, Milli Emlak Genel Müdürü ve Özelleştirme İdaresi yetkilileri ile temas kurduklarını söyledi. Kocaoğlu, ana gündem maddelerinin metro, raylı sistem ve Körfez Kıyı Tasarım Projesi kapsamındaki alınacak izinler olduğunu dile getirdi.
 
Kocaoğlu, “TCDD yetkilileri ile İZBAN’ın Selçuk’a ve Bergama’ya kadar uzatılması konusunda görüştük. Torbalı Metrosu’nun durumunu masaya yatırdık. Hepsini konuştuk ve verimli oldu. Bakan Lütfü Elvan ile bakanlık altyapı yatırımlarını görüştük. Altyapılar Genel Müdürü Mustafa Kara ile de görüştük. Milli Emlak Müdürlüğü’nden beklediğimiz izinler vardı. Körfez’deki beş tane iskelenin tahsisinin çıktığını söyledi. Ayrıca Buca Kırıklar’daki Gediz Transfer İstasyonu’nun tahsisinin çıktığını ifade ettiler. Ayrıca Körfez’deki iskeleler Özelleştirme İdaresi’ne devredildi. Yeni vapurlar için ciddi tadilat yapmamız gerekiyordu. Onlarla ilgili görüşmemiz oldu. Yine Hızlı Tren güzergahında yer alan Halkapınar-Otogar metrosunu değerlendirdik. Biz taleplerimizi, dileklerimizi anlattık. Kararda mutabık kaldık ama bakanlık düzeyinde değerlendirme yapılacaktır. Yine yeni fuar alanı için karayollarından beklediğimiz bir izin vardı. Önümüzdeki hafta yetkililer ile görüşme yapacağız. Monoray’a izin verilmesi ve kavşak izni için çalışıyoruz” dedi.


 
BURAYA NE YAPILACAK?
Başkan Kocaoğlu, Alsancak Stadı’nın maçlara kapatılmasından sonra yaşanan tartışmalı süreç hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kocaoğlu, “buraya ne yapılacak” sorusunu tekrarladı. Kocaoğlu, “Alsancak Stadı’na ne yapılacak. Bu sorunun cevabı verildikten sonra tartışmaya gireriz. Yoksa konuşacak bir şeyimiz yoktur. Eğer bir rapor varsa ‘seyirci gelsin’ diyemeyiz. Tamam stat yıkılacak ama ne yapılacağı konusunda bir karar verilir ve irade beyanı olursa ondan sonra biz ne diyeceğiz? Destekleyecek miyiz, mahsurlarını masaya yatıracak mıyız? Bir dayanağımız olmadan ‘onu istemem, bunu isterim’ demek doğru değil. Biz 7-8 bin kişilik stadı Bornova Belediyesi ile birlikte yapıyoruz. Yer büyütülseydi kapasite artardı. Alsancak Stadı’nın boşluğunu hiçbir şey yapmayan belediye başarmış olurdu. Bu tür statlar zaten yapılır. Seçimden sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı, yetkililer ile görüştük. Hatta GS-Soma maçında bakan yardımcısı ile görüştüm. Ama bakan bey ile bir toplantı yapıp randevu alamadık. Seçimden bu tarafa görüşemedik. Milletvekilleri bir şey söylemiş bizi bağlamıyor. Onların üzerinde durmanın kente bir yararı yok. Yanlışa yanlış cevap vererek doğru bulunmuyor. Biz doğrunun peşindeyiz. Görüşmemiz gerekiyor. Ankara’da iken özel kalem müdürden arkadaşlarımız bakanlık ve yetkililerle görüşme talep etti. Bir cevap alamadık. İşleri vardır yoktur. Yarın derlerse gider, gece yarısı gel derlerse gideriz. Buradan yine randevu talebinde bulunuyorum” diye konuştu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
24 Ağustos 2014 Pazar 08:44

Taseron işçisi ve sendika işçisi bunların arasındaki farkı bilmiyorsanız konuşmayın burda egerki burda sendika getiripte sonra kaldiriyorsa bunda yasanın arkasına siginmiyacaksin bin 170 tane işçi arkdaslarimiz şecimde ve her zaman belediyemizin arkasında durduk burda yok yatıyor işçi yok iyi oldu diyenlere sesleniyorum siz egerki parkta sahilde güzel hava tenefus ediyorsanız bizlerin sayesinde egerki yatsak bi tane yeşil alan göremezsiniz NALET OLSUN TASORENA....

Yorumu oyla      11      5  
Tesisçi 23 Ağustos 2014 Cumartesi 12:59

En az 2 yıldır alınan katı atık bedeli diye abone başına 5TL'lik bir kalem var su faturalarında. Sen sağa sola izmirin malları diye soru soruyorsun da ben de sana izmirlinin parası için soruyorum. Daha tesis yerinde olmadığına göre izsunun bu katı atık tesisi için topladığı milyonlarca TL'lik paralar nerede?

Yorumu oyla      12      5  
izmir 22 Ağustos 2014 Cuma 21:02

Aziz baba daha ölmedi rahat olun bakin işinize gucunuze ..

Yorumu oyla      11      5  
sen ne yaptın 22 Ağustos 2014 Cuma 15:06

Sen ne yaptın İzmir'de oyları yükseltmek için. sen ben bizim oğlan. gemisini kurtaran kaptansınız hepiniz.

Yorumu oyla      113      8  
bırakalım bu işleri 22 Ağustos 2014 Cuma 14:41

Arkadaşlar taşeron kaldırıyorum demekle kalkmaz!!..Yasa lazım..Beğenmiyorsan gider AKP ye oy vermezsin.Hem şikayet et sonra oylara bak.Bu ülke 12 yıl taşerona oy verdi..Geçin bunları

Yorumu oyla      22      40  
halk..buca 22 Ağustos 2014 Cuma 14:39

AKP ALSANCAK STADINI YİNE YAKINLARAINA HİBE EDECEK...ALIŞTIK MEMLEKETİN TOPRAKLARININ SATILMASINA

Yorumu oyla      25      12  
Halkın Avukatı 22 Ağustos 2014 Cuma 13:52

İşçi dediğin kim. Benim vergilerimle maaşını alan, günün yarısını yatarak geçiren adam. Belediye tüm işçilerin ve memurların yarısından kurtulsa verimliliği artar...Memurlarda az değil ki, yasayla güvence altındayız diye iş yapmıyorlar doğru düzgün. İşçilerde aynı...

Yorumu oyla      23      11  
İZMİRLİ 22 Ağustos 2014 Cuma 13:30

Sen yine İşçinin emekçinin yanında durma Aziz başkan. Sen yine işçiyi karşına al. Ama yukarıda ilahi adalet var ve er geç tecelli edecek. O zaman görmek isterim seni meydanlarda.

Yorumu oyla      91      12  
izmirli 22 Ağustos 2014 Cuma 13:18

işçiyi kandırmakkolay izenerşimaliyet hesaplanırken aynıçıkabiliyor diyorsunuz demekki kazanan firma işçinin haklarınıçalarak kaar etmeyi pilanlıyor hiçmi belediyede dorudüzgün ihaleyi hazırlayaçak şartları zorlaştırıp taşoron deyilde belediye şirketi kazanaçakşekilde şartname hazırlanamazmı amaolmaz dürüstüzya hani işçisömürülüyordiye taşorona hayırdiyordunuz tabi seçim bitti işçibitti helalsize başkan

Yorumu oyla      84      13  
yanlış propaganda 22 Ağustos 2014 Cuma 11:46

Belediyeciler yıllardır işçiyi ve halkı kandırdılar: TAŞERONU KALDIRACAĞIZ dediler. yanlış yaptılar. Onun yerine TAŞERON YASASINI KALDIRACAĞIZ deselerdi şimdi başları ağrımazdı.

Yorumu oyla      25      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Fuarı rehberi: Partner ve odak ülke, onur konukları ve tema
Türkiye’nin ilk, tek ve en büyük uluslararası fuar organizasyonu İzmir ...
İzmir’in gözde caddesi pırıl pırıl oldu
Her gün yüz binlerce İzmirlinin ve turistin uğradığı Alsancak Kıbrıs Şehitleri ...
Başkan’dan ‘fuar’ mesajı: Tedbir İzmir halkıdır!
Türkiye’nin en büyük uluslararası fuar organizasyonu olan İzmir Enternasyonal ...
 
Balçova’da muhteşem tatile muhteşem final
Yaz aylarında çocukların sosyal ve sportif etkinliklerle buluşmasını sağlamak ...
Çiğli’de ulaşım sorunlarına yerinde tespit
Çiğli’de daha rahat ulaşımın sağlanması amacıyla, Çiğli Belediye Başkanı ...
Güzelbahçeli kadınlar yoga yapacak
Güzelbahçe Belediyesi Yaz Spor Okulları'nda devam eden kurslara bu kez yoga eğitimi eklendi.
 
Ödemiş’in üç projesine Valilik desteği
İlçemizin kültürel mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması ...
Bakıcı’dan kum zambaklarına özel ilgi
Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Selçuk Belediye Başkanı ...
Kemalpaşa'da Türk Müziği esintisi
Kemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen ve TRT Müzik kanalından canlı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva