HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Ekim 2012 Pazartesi - 09:30

Başkan Kocaoğlu'ndan köylere bayram müjdesi

Torbalı’ya bağlı 8 köyü ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bayram müjdeleri verdi. 100 köyün mezarlığına prefabrik duvarlar örüleceğini ve içleri ile çevrelerinin düzenleneceğini belirten Başkan Kocaoğlu, ihtiyaç duyulan köylerde ise camilerin bakım onarımının yapılacağını açıklayıp ekledi: “164 köyün tamamını arıtma sistemine dahil etmek üzere çalışıyoruz.”

Başkan Kocaoğlu ndan köylere bayram müjdesi

İZMİR - Bayramın son gününü köy ziyaretlerine ayıran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Torbalı’ya bağlı Saipler, Bozköy, Çamlıca, Düverlik, Korucuk, Ormanköy, Helvacı ve Dağtekke köylerine giderek hem bölge halkının Kurban ve Cumhuriyet bayramlarını kutladı, hem de beklentilerini dinledi. Geçtiğimiz haftalarda Aliağa, Foça, Menemen, Kemalpaşa, Menderes, Seferihisar ve Urla’da köy ziyaretleri gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu kez Torbalı’daydı. İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ve Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un da eşlik ettiği gezi sırasında köylerde büyük ilgiyle karşılaşan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bugüne dek 120-130 civarında köy gezdik. Her gittiğimiz köyde sizlerden gelen talepleri dinliyoruz. Sadece sizlere layık olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
 
100 KÖYÜN MEZARLIK DUVARLARI YENİLENECEK
Yaklaşık 9 yıldır tüm köylerin acil altyapı sorunlarına eğildiklerini, ova yollarını asfaltladıklarını ve 107 köye otobüs ulaşımı sağladıklarını belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, sıranın kabristanlara geldiğini söyledi. Birçok köyden bu yönde talepler geldiğini vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Yaklaşık 100 köyün mezarlık duvarı yok denecek durumda. Bu mezarlıkların tümüne sıfırdan prefabrik duvar öreceğiz. İçlerine kilit parke döşeyeceğiz, kapılarını yapacağız ve çevre düzenlemelerini de tamamlayarak atalarımıza olan saygımızı göstereceğiz” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ihtiyaç duyulan bir çok köyde ise camilerin çatılarından, bahçelerine kadar bakım ve onarımının yapılacağını söyledi. 

 
HEDEF ARITMASIZ KÖY BIRAKMAMAK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, köylerin kanalizasyon ve arıtma sorununu bir bütün olarak ele aldıklarını da dile getirdi. Arıtma yapılmadan kurulan kanalizasyon sisteminin daha büyük sorunlar doğurduğunu ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, “164 köyün tamamını arıtma sistemine dahil etmek üzere çalışıyoruz. Belki birkaç köyü kapsayacak paket arıtmalar, belki bazı köyleri ana arıtmalara bağlayarak bu sorunu çözeceğiz. 164 köyün hepsini arıtma sistemine dahil ettiğimiz de İZSU olarak görevimizi yapmış olacağız” diye konuştu.
 
Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Tarımın kalkınması için, işçinin kalkınması için elimden gelen her projeyi yapıp, desteği veriyorum. Çiçeği bu bölgeden, fidanı bu bölgeden, sütü bu bölgeden alıyorum. Tarımın desteklenmesi için Toprak-Yaprak Analiz Laboratuarı kurduk, bünyemizde organik tarım birimi kurduk. 8 yıldır arazi yollarını asfaltlıyoruz. Bir ülke üretemezse, üretene muhtaç olur. Ekonomik olarak güçlü olmazsa bağımsızlığını koruyamaz. Benim yüzüm tarıma dönük. Benim yüzüm işçiye dönük. Büyükşehir Belediyesi’nde taşeronu ortadan kaldırdık. Taşeronunun cebine giren yüzde 25’i çalışana verdik.”

ORMANKÖY’ÜN “AMAZONLARI”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Torbalı ilçesinin köylerine yaptığı ziyaret turu sırasında en renkli tablo Ormanköy’de yaşadı. Diğer köylerin aksine burada başrolde köyün kadınları vardı. Köy kıraathanesinde dizilen sandalyeleri erkekler bırakmayarak Başkan Kocaoğlu’nun karşısına oturan Ormanköy kadınları, köyün sorunlarına da sahip çıkarak, altyapıdan ulaşıma tüm beklenti ve sorunlarını tek tek anlattı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
şimdi gerçeklerle yüzleşme zamanı hasan 30 Ekim 2012 Salı 08:42

geniş bir ufka sahip olman gerek en azından rant peşinde değil sana moğollardan bir şey yapmalı yı dinlemeni tavsiye ederim....

Yorumu oyla      11      5  
30 Ekim 2012 Salı 01:16

hasan karnın doyuyosa köylüye dua et aslanım betonarme yığınlarını gelişme sayıyosan onu bilemem bence beynin gelişsin Aziz başkan burjuva takımını salla gitsin sen bildiğin yolda ilerle hasan gibi zihniyetlerle seçim alacağimıza gider evde otururuz daha ii onlarda izmirin hayrını görsün

Yorumu oyla      11      5  
hsan 29 Ekim 2012 Pazartesi 15:35

aziz başkan köylere gide gele izmiri köy yapdı

Yorumu oyla      11      8  
şimdi dalga geçmenin tam zamanı 29 Ekim 2012 Pazartesi 13:23

işte başkan aziz kocaoğlu bir kez daha kanıtladı büyük başkan olmayı akp li milletvekillerine duyurulur acaba siz en son ne zaman köylere gittiniz cevap basit seçim zamanı hahahahahaha

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir sabahı beklemedi: Binler Cumhuriyet için yürüdü
Cumhuriyet’in ilanın 89. yıl dönümü nedeniyle Balçova’da düzenlenen fener ...
Tartan'a iki madalya birden
Türk Basın Ödülleri Seçici Kurulu, bugüne kadar sürdürdüğü vefalı girişimleri ...
'Başbakan'a da anlattık kimse ciddiye almadı'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sanayiciyi zor durumda ...
 
Narlıdere'de gözyaşlarına boğan açılış
Narlıdere Belediyesi’nin Limanreis Mahallesinde yaptığı park açılış törenine ...
Çiğli'de 29 Ekim törenine gazi damgası
Çiğli’de 29 Ekim kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı'na ...
Aliağa'da Cumhuriyet coşkusu başladı
Aliağa’da Cumhuriyetin 89. Yılı kutlamaları başladı. 29 Ekim Cumhuriyet ...
 
Çalkaya: Cumhuriyet olmasaydı kimse dini bayram kutlayamazdı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama etkinlikleri kapsamında Balçova Cumhuriyet ...
Bornova'da coşkulu 29 Ekim kutlaması
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda ...
Aliağa dev projesinin temeli için Kılıçdaroğlu'nu bekliyor
Geçtiğimiz günlerde inşaatına başlanan Aliağa Belediyesi çok amaçlı sosyal ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva