HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Eylül 2014 Cumartesi - 09:47

Kocaoğlu İzmir'e seslendi: Üç beş siyasetçinin hırsına...

İktidar partisinden bazı milletvekillerinin katı atık tesisine karşı yürüttükleri negatif kampanyaya tepki gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Duyarlı çevre örgütlerine, bilim adamlarına ve İzmir’i sevenlere sesleniyorum: Bu kentin geleceğinin üç beş siyasetçinin hırsına kurban edilmesine izin vermeyin. İzmir’e modern bir katı atık tesisi kurulmaması için bayraktarlık yapan iktidar milletvekilleri, kenti değil sadece yapılmadığı takdirde oluşacak mağduriyetten nasıl bir siyasi rant elde edeceklerini düşünüyor” diye konuştu.

Kocaoğlu İzmir e seslendi: Üç beş siyasetçinin hırsına...

İZMİR - Büyükşehir Belediyesi'nin Yamanlar'a yapmayı planladığı katı atık bertaraf tesisinin arazisine Valilik Mahalli Çevre Kurulu'ndan onay çıkmasının ardından AK Parti milletvekillerinden gelen muhalif açıklamalar sonrası Başkan Aziz Kocaoğlu çarpıcı bir açıklama yaptı.

- İZMİR'İN ÇÖP TESİSİ İÇİN FLAŞ KARAR!...

- DENİZLİ'DEN FLAŞ ÇÖP HAMLESİ: RAPORU...

- ŞENGÜL'DEN KOCAOĞLU'NA 'TOPLU' ÇÖP ELEŞTİRİSİ...

Aydın Şengül'ün sert açıklamaları, İlknur Denizli'nin de rapor ve direnyamanlar.org sitesi hamlesi sonrası konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kent insiyatifine çağrıda bulunurken AK Parti cephesini de rantçılıkla suçladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, iktidar partisine mensup bazı milletvekillerinin Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nin kurulmasına yönelik engelleme çabalarını “samimiyet sınavından ikmale kalmış siyasetçilerin küçük hesapları” olarak nitelendirdi.

Başkan Kocaoğlu, “Böylesine önemli bir konunun bilimden, akıldan ve mantıktan uzak bir şekilde, sadece siyasi kaygıların güdümünde ele alınıyor olması, kentimiz adına üzüntü vericidir. Değerli milletvekillerinden, gelecek nesillerin teminatı olacak bu projeyi desteklemelerini talep ediyorum” diye konuştu.
 
KENTİMİZ ADINA ÜZÜNTÜ VERİCİ
Çevre yatırımları konusunda Türkiye’nin lider kenti olarak gösterilen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, bu alandaki tek eksiğinin katı atık bertaraf tesisi olduğunu hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, yıllardır sürdürdükleri yer arayış çalışmalarının her defasında “bir yerlerden” geri döndüğünü belirterek şöyle devam etti: “İzmir’in modern teknoloji ile inşa edilmiş bir katı atık değerlendirme bertaraf tesisine kavuşması artık kaçınılmaz zorunluluk haline gelmiştir. Ancak böylesine önemli bir konunun, bazı kesimler tarafından bilimden, akıldan ve mantıktan uzak bir şekilde, sadece siyasi kaygıların güdümünde ele alınıyor olması, kentimiz adına üzüntü vericidir. Bugüne kadar defalarca açıkladığımız ve kentin tüm kesimleriyle paylaştığımız projenin, dış ortama koku, sızıntı suyu ve gürültü gibi hiçbir olumsuz etkisinin olmayacağını, tesis için 4 kilometrelik yol yapılacağını ve çöp TIR’larının hiçbir yerleşim yerinden geçmeyeceğini,  ortalama algı düzeyine sahip herkesin artık idrak etmiş olacağı kanaatindeyim.
Bilindiği üzere, projenin yer tespiti konusundaki çalışmalarımızı sadece ve sadece bilimin önderliğinde yaptık. Uzun araştırmalarımız sonunda Çiğli-Menemen-Karşıyaka’nın kesişme noktasında belirlediğimiz alan için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarına, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne, Devlet Su İşleri’ne, İZSU Genel Müdürlüğü’ne, Orman Bölge Müdürlüğü’ne, Gediz Dağıtım A.Ş ile Türkiye Elektrik İletim A.Ş’ye görüş sorduk. Hepsi ‘olumlu’ yanıt verdi. Konunun uzmanlarını, Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı meslek odalarının başkan ve temsilcilerini projenin tüm detayları ve aşamaları hakkında bilgilendirdik. 18 resmi kurumun temsilcilerinin yer aldığı Mahalli Çevre Kurulu, “Kuzey Bölgesi Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi Projesi”ne ait yer seçiminin uygun olduğuna oy birliği ile karar verdi. Tesisin kurulacağı yere ilişkin ön fizibilite raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na teslim edildi.”


 
İZMİR Mİ YOKSA SİYASİ RANT MI?
“Bugün gelinen nokta itibariyle, bir takım siyasi aktörlerin sadece ve sadece Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı olacağı kaygısıyla hareket etmesi, kentimize telafisi mümkün olmayacak zararlar vermektedir. İzmir’e modern bir katı atık tesisi kurulmaması için bayraktarlık yapan iktidar milletvekilleri, anlaşılıyor ki, aslında projelerin içeriğiyle ilgilenmiyor. Sadece yapılmadığı takdirde oluşacak mağduriyetten nasıl bir siyasi rant elde edeceklerini düşünüyorlar. Buradan duyarlı çevre örgütlerine, bilim adamlarına, İzmir’i seven tüm insanlara sesleniyorum: Bu kentin geleceğinin üç beş siyasetçinin hırsına kurban edilmesine izin vermeyin. Bu proje sadece benim ya da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin projesi değildir. Bu proje İzmir’in projesidir. Gelecek nesillerin temiz bir çevrede, sağlıklı bir yaşam sürmesinin teminatı olacak bir projedir. Kısır tartışmalarla kaybettiğimiz her gün, çocuklarımızın geleceğinden çalmaktadır.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 21 Eylül 2014 Pazar 22:31

Çocuklarımızın geleceğini çalma aziz ! Neden KSK neden Bornova'da değil ?

Yorumu oyla      11      5  
Yenifoçalı 21 Eylül 2014 Pazar 17:48

Arıtma ne oldu ... o da mı engeleniyor... gerçekten ya ne çalışkansınız.. ama teori de pratikte tık yok

Yorumu oyla      11      6  
gerçek izmirli 21 Eylül 2014 Pazar 11:03

izmirin projesi deyip duruyor ama 10 yıldır bir katı atık tesisine yer bulamıyor.Diğer projeleri gibi yine masal anlatıp milleti uyutuyor.İzban trobalı projesi (ağustos dedi açılmadı ) teleferik projesi ( 2014 yazı dedi açılmadı ) yeni fuar alanı projesi ( 2014 temmuz dedi açılmadı ).Bizim başkan masal konusunda La Fontaine yi geçti.

Yorumu oyla      15      9  
yunus toprak 21 Eylül 2014 Pazar 02:37

Sayın Başkan yine işini biliyor AKP ' lileri Projenin Karşısında gösterip, bu karşıtlıktan taraf topluyor. Oysa AKP'liler zaten ikiyüzlülük yapıyor Merkezi hükümet ve onlara bağlı İl Müd. leri ve Vali Aziz Bey' in yanında.Olan İzmir'in Sevilmeyen Kuzeyine oluyor. Termik Santral - Aliağa Rafineri-Yeni Foça Demir Fabrikaları- Harmandalı- Büyük Kanal arıtma-Çamur Kurutma tesisleri v.s, yeter artık bütün yük bizde.

Yorumu oyla      13      7  
menderesli 21 Eylül 2014 Pazar 00:01

Izmir herseye alıskin :)

Yorumu oyla      13      6  
EGE 20 Eylül 2014 Cumartesi 14:37

İZMİR BASMANEDEKİ ARSAYI EGS HOLDİNGLE BERABER İNŞAATINA BAŞLAYIP,PROJEYİ İNŞAAT AŞAMASINDA PAZARLAYARAK FİNANSMAN SAĞLANARAK İNŞAATLAR BİTER.EGS GRUBU VE İZMİR BÜYÜKŞEHİR KAZANÇLI ÇIKAR.İYİ BİR GELİR EDERLER.ÇUKUDAKİ SORUN ÇÖZÜLÜR..

Yorumu oyla      20      8  
Gökhan 20 Eylül 2014 Cumartesi 13:41

Burada olumsuz yazılar yazanlar, 3-4 gün çöpünüz alınmasa isyan etmeyi bilirsiniz. Ayrıca bu yapılacak olan, çöp depolama tesisi değil, katı atık bertaraf tesisi. Ne kadar cahil, okuduğunu anlamayan insan varmış görüyoruz

Yorumu oyla      22      85  
Nilay Acar 20 Eylül 2014 Cumartesi 13:32

Sayın kocaoğlu ve sayın akpınar Karşıyaka çok özel biryer size bu ilçeden yüzde yetmişüç oy çıktı teşekkürünüz çöplük yapmak olmamalı

Yorumu oyla      48      17  
sanki 20 Eylül 2014 Cumartesi 13:19

o üç beş siyasetçi senin de içinde olduğun gurup olmasın sakın.

Yorumu oyla      64      18  
444 20 Eylül 2014 Cumartesi 12:45

hı hı!!!!

Yorumu oyla      19      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZSU'nin 1 numarasından İzmir'in suyu hakkında her şey!
İZSU Genel Müdürü Dr. Ahmet Hamdi Alpaslan, Gönül Soyoğul'un sorularını yanıtladı.
Karabağlar’da taşeron krizi: Sözleşmeye işçi seti!
Karabağlar Belediyesi’nde Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde yapılan ihalenin ...
Foça'da gazilere minnet ve şükran töreni
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, 19 Eylül 1921′de “Mareşal” ...
 
Kemalpaşa gazileri unutmadı
19 Eylül Gaziler Günü sebebiyle düzenlenen tören, Kemalpaşa Atatürk Anıtı'nda ...
Buca'da çelenkler gaziler için
Buca Çevik Bir Meydanı’nda Gaziler Günü nedeniyle çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.
Menderes’te gazilerin gurur günü
9 Eylül Gazileri Anma Günü kapsamında Menderes’te tören düzenlendi. Törene ...
 
Karabağlar Kent Konseyi'nde Akyarlı dönemi
Karabağlar Kent Konseyi seçimlerine tek aday olarak giren Prof. Dr. Adnan ...
Çiğli Hasta Meclisi naylon poşete karşı!
Çiğli Devlet Hastanesi Hasta Meclisi üyeleri ile bir araya gelen Çiğli ...
Narlıdere'de plastikler yuvaya dönüşüyor
Plastik Sanayicileri Derneği ile Ege Plastik Sanayicileri Dayanışma Derneği'nin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva