HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Nisan 2014 Cuma - 11:52

Başkan Dalgıç'tan 'imar' çıkışı: Gerekirse kapıda yatarız

Turizm sinerjisini sokağa yaymak gerektiğini belirten Başkan Dalgıç, "Sezonun uzamasını sağlayacak imar planların hazırlanması için gerekirse bakanlık kapısında yatarız" dedi.

Başkan Dalgıç tan  imar  çıkışı: Gerekirse kapıda yatarız

İZMİR - 15-22 Nisan Turizm Haftası kutlamaları Çeşme Sıdıka Kelami Ertan Lisesi önünde toplanan kortejin yürüyüşü ile başladı. Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çeşme Garnizon Komutanı Binbaşı Yücel Ercan, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç,  İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Becel, , sivil toplum kuruluşları üyeleri ve yöneticileri, turizm okulu öğrencileri ile esnaf ve halkın katıldığı etkinlik, Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Ege Üniversitesi Turizm Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin renkli animasyon gösterileri ile devam etti.



İKİNCİ KONUTA İHTİYAÇ YOK

Çeşme'deki kaliteli yatak sayısının gereksinimin altında olduğunu kaydeden Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, ilçede 2. konut yapımının devam ettiğini fakat kentin ikinci konuta değil, yatak sayısını artıracak yatırımlara ihtiyaç duyduğunu söyledi. Deniz bir yana kültürel açıdan da zengin bir bölge olan İzmir'in de ülkemize gelen turistten yeteri kadar pay alamadığını vurgulayan Becel, kruvaziyer turizmin önemine ve bu turizmde yaşanan olumlu gelişmelere dikkat çekti. Becel, "Türkiye'ye gelen 39 milyon turistin sadece 1 milyon 200 bini İzmir'e geliyor. Bunu değiştirmek için hep birlikte çalışmamız lazım" şeklinde konuştu.



BELEDİYE HAMİLİK YAPACAK

Çeşme'nin gelirinin yüzde 70'inin turizm ve buna bağlı sektörlerden elde ettiğini kaydeden Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Turizm için öncelikle sinerjiyi sokağa yaymak lazım" dedi. İlçenin turizm sezonunun uzaması için kaliteli yatak sayısının artırılması gerektiğini bunun da ancak turizm alanlarının açılarak, yatırımlarının gerçekleşmesi ile mümkün olduğunu belirten Dalgıç, "Turizm sezonunu uzatmak için belediye hamiliğinde hem halk hem sektör temsilcileriyle birlikte; hep beraber elimizi taşın altına koyarak bu yatırımların gerçekleşmesi, yatak kapasitesinin artması için çalışacağız" diye konuştu.

GEREKİRSE KAPIDA YATARIZ
Çeşme'nin eşsiz güzellik ve zenginliklere sahip inanılmaz bir coğrafya olduğunu belirten Başkan Muhittin Dalgıç, 'Çeşme' markasıyla kruvaziyer ve termal turizmi geliştirmek için çalışacaklarını vurguladı. Kentin tanıtımda ise Çeşme Belediyesi'nin hamiliğinde sektör temsilcilerinin öncülük yapacağını kaydeden Dalgıç, "Çeşme ve Çeşme'de yaşayanlar olarak topyekun ayağa kalkmalıyız. Belediye olarak turizm alanlarının önünü açmak için ne gerekiyorsa yapacağız gerekirse turizm imar planlarımızın beklediği bakanlıkların önünde yatacağız. Fakat turizm sezonunun süresinin uzamasını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

GLOBAL PAZARDA YÜKSELİR
"Çeşme'yi seven turizm gönüllüleri, hepiniz hoş geldiniz" diyerek konuşmasına başlayan Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı (ÇEŞTOB) Veysi Öncel, "Çeşme'deki esnaf, otelci, halk; kısaca kentimizde turizmden para kazanan herkesi burada görmek isterdik. Bu sene 5'i yurtdışında olmak üzere toplam 8 fuara katıldık. Çok ilgi gördük fakat aynı sonuçla karşılaştık: 'Yatak sayımızı artırmamız lazım'. Kentimizde 6 bin 800 nitelikli yatak var. Butik oteller yerlilere hitap ediyor. Nitelikli yatak sayısı artarsa Çeşme, Türkiye pazarında olduğu gibi global pazarlarda da termaliyle, kruvaziyeriyle kendine çok iyi bir yer edinir" dedi.

REZİDANS TEHLİKESİ
Türkiye'nin ve Çeşme'nin fiziki şartları ve doğal zenginlikleri ile turizm konusunda çok büyük bir potansiyeli olduğunu belirten Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Osman Köfüncü ise halkın turizmin önemi ve ülkemize sağladığı katkı konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Turizmin geliştirilmesi konusunda fuarlarda katılım göstermenin de önemine dikkat çeken Köfüncü, gelen turistlerin teşviki konusunda esnafa da çok büyük işler düştüğünü kaydetti. İlçenin yatak ihtiyacı varken bazı otellerin rezidansa dönüşmesine de tepki gösteren Köfüncü, "Rezidansa dönüşen oteller yatak sayısını daha da azaltıyor" dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ÇEŞME TURİZMİ İle İlgili olmazsa olmaz çözüm... " YENİ TARZ TURİZM " 18 Nisan 2014 Cuma 17:27

Sezonu 12 aya yaymanın olmazsa olmazıda otellerde geceleme sayısının artmasının olmazsa olmazıda " ÇEŞMEDE YENİ TARZ TUİZM'İN UYGULAMASI " Yani üst düzey gelir guruplarına yönelik " İÇERİKLİ YATIRIM PROJELERİNİN " Süratle hayata geçirilmesi...Bu kadar iddialı söyliyorum bu tekrar ediyorum " içerikli projelerin uygulanması halinde ÇEŞMEDEKİ TURİSTİK OTELLERİN Tamamı Senenin 12 ayını hatta bir sonraki Sezonlarını KAPALI REZERVASYONLARLA GEÇİRİRLER...KemalÖZEN.

Yorumu oyla      12      5  
Lombak 18 Nisan 2014 Cuma 12:20

Muhittin Dalgıç'ı anlamak için Alaçatı mirasını anlamak lazım.

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Bakıcı: En önemli projemiz kardeşlik
Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı ve Çarşı Esnafı Selçuk Belediye Başkanı ...
Balçova'dan şair Behramoğlu'na anlamlı ödül
Balçova Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri’nin 2014 Aydınlanma Ödülü, ...
‘Dost kart’a ilk adım: Bornovalı esnafından alışveriş edecek
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ilçe esnafının kalkınması için işbirliği ...
 
Akpınar net konuştu: Kaldırım işgallerini bitireceğiz
Karşıyaka'nın en işlek noktalarındaki kaldırım işgalleri ve işporta sorununu ...
İZELMAN’dan örnek proje: Anaokulu çocuklara gitti
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni bir örnek sosyal belediyecilik projesine ...
İzmir'in 'öncü yunuslar'ı geldi!
İZBAN’ın yolcu kapasitesini artırmak amacıyla sipariş edilen yeni tren ...
 
Karabağlar’da kadro operasyonu: Hem atadı hem görevden aldı
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu kadroda değişikliğe gitti. ...
Altınordu’dan Selvitopu’na ‘35 numara’ forma hediye
İzmir’in en köklü spor kulüpleri arasında yer alan Altınordu Spor Kulübü ...
Başkan Akpınar'ın 'baba vasiyeti'ne izin çıkmadı!
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın resmi yazı ile Konak’tan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva