HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Kasım 2015 Çarşamba - 14:00

Başkan Bakıcı: İyi ki öğretmen oldum

Selçuk Belediyesi Öğretmenler Gününü bir dizi etkinliklerle kutladı. 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında ilçedeki okulları ziyaret eden ve öğretmenlere günün anısına hediye veren Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, daha sonra Selçuk Belediyesinin Öğretmenler Günü için hazırladığı etkinliğe katıldı.

Başkan Bakıcı: İyi ki öğretmen oldum

İZMİR - Aynı zamanda kendisi de eğitimci olan ve Dokuz Eylül Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak görev yapmış olan Başkan Bakıcı, Öğretmen olmanın en önemli özelliğinin zor koşullarda doğruları söyleyebilmek olduğuna dikkat çekerek; “Biz öğretmenler olarak; her zaman her koşulda doğruları söyleyerek, örnek oluşturarak, ahlaklı, ilkeli, samimi, dürüst davranarak bunu en iyi şekilde ortaya koymaya devam edeceğiz” dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü Selçuk’ta çeşitli etkinliklerle kutlandı. Resmi programlar ile başlayan kutlamalar, daha sonra Selçuk Belediyesinin hazırladığı bir dizi etkinliklerle devam etti. İlçedeki okulları gezen ve tüm öğretmenlerinin gününü kutlayan Başkan Bakıcı, günün anısına öğretmenlere hediye verdi. Kendilerini bizzat ziyaret eden Başkan Bakıcı’yı karşılarında gören öğretmenler; “Buraya kadar gelmeniz bizim için bir hediyedir zaten” diyerek Başkan Bakıcı’ya ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirip, teşekkür ettiler.



MEMNUNİYETİNİ SOSYAL MEDYA TAŞIDI
Öte yandan 15 yıldır Selçuk’ta görev yaptığını dile getiren bir öğretmen ise; ilk kez karşılaştığını söylediği bu jestten dolayı duyduğu memnuniyeti sosyal medyadaki hesabına taşıdı.

O’NUN İZİNDEYİZ
Aynı zamanda kendisi de eğitimci olan ve Dokuz Eylül Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak görev yapmış olan Başkan Bakıcı, Öğretmenliğin çok farklı bir duygu olduğuna dikkat çekerek; “Hepimizin bildiği gibi Öğretmenler Günü,  24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mekteplerinin oluşturulması ve Başöğretmenliğin Mustafa Kemal Atatürk’e verilmesiyle 1981 yılından itibaren kutlanan bir gündür. En büyük öğretmen de Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bizler de tüm öğretmenler olarak onun izinden yürüyerek devam ediyoruz ve etmekte de kararlıyız. Onun ilkelerini daima en yükseğe çıkartmak için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz” dedi.

EĞİTİMCİ OLMAK AYRI BİR MUTLULUK
Öğretmen olmanın en önemli özelliğinin zor koşullarda doğruları söyleyebilmek olduğuna vurgu yapan Başkan Bakıcı; “Biz Öğretmenler olarak; her zaman her koşulda doğruları söyleyerek, örnek oluşturarak, ahlaklı, ilkeli, samimi, dürüst davranarak bunu en iyi şekilde ortaya koyacağız. Bu anlamda ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarabilmek için öğretmenlerimize büyük bir görev düşmektedir. Zaten öğretmenlerde bunun bilinci içerisinde davranmaktadır. Bu bağlamda da öğretmen olarak çok mutluyum diyebilirim” dedi.

“HER ZAMAN YANLARINDAYIZ”
Tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü bir kez daha kutladığını ifade eden Başkan Bakıcı; “Hayatta olmayan öğretmenler içinde Allahtan rahmet diliyorum. Emekli öğretmenlerimizin de hiçbir zaman emekli olmadıklarını, sürekli bir görev içerisinde olduklarını bilenlerdenim. Toplumumuza en büyük faydayı sağlamak için el birliği ile bizlere ne görev düşüyorsa onları yerine getireceğiz” diye konuştu.     

SANAT EVİ’NDEN GÜNE ÖZEL KONSER
Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında Şef Neyzen Murat Gezer’in emek, özveri ve gururla hazırladığı Selçuk Belediyesi korosu izleyenler tarafından büyük alkış aldı. Selçuk Belediyesi Şef Neyzen Murat Gezer eşliğinde önce çocuk korosunun sahne aldığı etkinlikte, çocukların seslendirdikleri birbirinden güzel türküler oldukça beğeni toplarken, yine Selçuk Belediyesi korosunda yer alan Selçuklu Amatör ses sanatçılarının seslendirdikleri THM ve TSM şarkıları büyük alkış aldı.  Konsere eşi Ayşen Bakıcı ile birlikte katılan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, başarılı performansları ile sahne alan amatör ses sanatçılarının seslendirdikleri şarkılara zaman zaman eşlik etti. Konser sonunda sahne tüm koro üyelerini tebrik eden Başkan Bakıcı, daha sonra Selçuk Belediyesinin işletiminde olan Gazi Cafe’de onlarla birlikte akşam çayı içti.
 

 
Göztepe’de Vleminckx aranıyor!
 
‘24 Kasım ayıbı’nda Başkan konuştu: Herkes kelle istiyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’nın üniversite hayali yola çıktı!
Karşıyaka’yı hem ‘Üniversite Kenti’ haline getirecek hem de sağlık alanında ...
Büyükşehir’de ‘mor’ meclis, Aydoğan’dan anlamlı çağrı
“25 Kasım Uluslararası Kadına Karşı Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü”nde ...
Başkan Uğurlu öğretmenleri ağırladı
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, eşi Naciye Uğurlu ile birlikte ...
 
Foça Belediye Başkanı Demirağ’dan tehdit iddialarına yanıt
İzmir’in turistik ilçesi Foça'nın Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, sosyal ...
Başkan Atila’dan öğretmenlere karanfilli kutlama
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü Başöğretmen ...
1 Ocak tarifesi: İzmir'de suya zam var!
İZSU’nun 2016 yılı bütçesi Meclis’te onaylandı. Buna göre 1 Ocak 2016'dan ...
 
İzmir-Rodos arası dostluk köprüsü
Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Rodos Belediye Başkanı Fotis Chatzidiakos, ...
Mecliste İZSU gerilimi... Kocaoğlu: Şov yapmayın!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı sekizinci oturumunda İZSU genel ...
En güzel öyküleri İzmir'in kızları yazdı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Uluslararası Çocuk ve Gençlik ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva