HABERLER>POLİTİKA
12 Haziran 2013 Çarşamba - 12:36

“Başbakan çok tehlikeli şeyler söylüyor”

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler: Başbakan çok tehlikeli şeyler söylüyor. ‘Ben bir işaret verirsem 250 bin kişiyi 500 bin kişiyi hatta 1 milyon kişiyi karşılarına çıkartıveririm’ diyor.

“Başbakan çok tehlikeli şeyler söylüyor”

İZMİR - İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, Konak Güzelyalı - Göztepe – Gültepe mahallelerinde oturan partililer ve muhtarlar ile bir araya geldi.

Partililerin görüş ve düşüncelerini dinleyen Güler, tüm yurda yayılan Gezi Parkı Direnişi eylemlerini, Yeni Anayasa çalışmalarını, yaklaşan yerel seçimleri ve gündemdeki diğer konuları değerlendirdi. Güler ayrıca Meclis çalışmaları hakkında partililere bilgi verdi.
Güzelyalı Mahallesi'nde gerçekleşen toplantıya CHP Konak İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ali Alanç, CHP Konak İlçe Kadın Kolları Başkanı Nüket Akyıldız, CHP Konak Gençlik Kolları Başkanı Kemal Özdönmez, önceki İl Başkanı Tacettin Bayır, partililer ve muhtarlar katıldı.
Sohbet havasında geçen toplantıda, tüm yurda yayılan Gezi Parkı Direnişi eylemleri hakkında açıklamalarda bulunan Güler, “Ankara’da ve İzmir’de katıldığım ‘Gezi Parkına Destek’ eylemlerine polis müdahalesinin söz konusu olmadığı anlarda insanlar demokratik hakları çerçevesinde seslerini ve tepkilerini herkesin duyabileceği şekilde ortaya koydu. Fakat polisin fecaat müdahalesinin söz konusu olduğu zamanlarda meydanlarda bulunan insanlara adeta zulmedildi. Polisin orantısız güç kullanmadığını söylemek, başbakanın tabiriyle ‘eğer buna sertlik diyorsanız, kusura bakmayın…’ demek, polis tarafından uygulanan orantısız gücün hükümet tarafından gelen emrin gereği olduğunu ilan etmekten başka bir şey değildir” dedi.

“Başbakan toplumun değerlerini görmezden gelerek adeta kendi değerlerinin kölesi olarak yaşıyor”
Başbakan’ın yükselen tansiyonu düşüreceği ve olayları yatıştıracağı yerde yangına körükle gittiğini belirten Güler, “Başbakan sadece ‘polis orada olacak ve görevini yapacak’ demiyor, Başbakan çok tehlikeli şeyler söylüyor. ‘Ben bir işaret verirsem 250 bin kişiyi 500 bin kişiyi hatta 1 milyon kişiyi karşılarına çıkartıveririm’ diyor. Başbakan toplumun değerlerini görmezden gelerek adeta kendi değerlerinin kölesi olarak yaşıyor. Türkiye’nin neredeyse her ilinde Konya’sında, Mersin’inde, Samsun’unda, Edirne’sinde, İzmir’inde, Ankara’sında, Adana’sında, İstanbul’unda ve daha nicesinde ortaya çıkan ses ortak: bizim yaşam tercihimize karışma, bizim rejimimize dokunma, iktidar bu sesi duymazdan gelmenin yanı sıra bu sesi sindirmek ve bastırmak için elinde geleni yapıyor. Halkın çığlık gibi yükselen bu sesini bastırmaya çalışan iktidar, yaptığı her hamle sonrasında halkın sesinin daha fazla çıktığının farkına varamıyor” dedi.

“YAŞANANLAR İSYANDIR”

Bu eylemlerin bir halk hareketi olduğunun farkına varmayan AKP’nin Türkiye’yi karanlık olayların içine çektiğini söyleyen Güler, “Türkiye’nin 15 gündür yaşadığı sürecin nedeni uzun yıllardır iktidar tarafından toplumun sürekli olarak bir gerilim içinde tutulmasıdır. Yaşananlar Anayasa değişikliklerine isyandır, sözüm ona barış-çözüm dedikleri gizli kapaklı anlaşmalara isyandır, akil insanlar üzerinden Türk ulusunun aşağılanmasına isyandır. İktidarın, asla vazgeçemeyeceğimiz temel değerleri terör örgütüne teslim etmiş olabileceği duygusuna isyandır, başbakan tarafından sürekli olarak azarlanmaya isyandır. Yaşadığımız bu süreç bütün bu gerilimlerin birikimidir ve bu artık net bir şekilde açığa çıkmıştır. İktidar halkla inatlaşmaktan vazgeçerek, halkın taleplerini yok saymayarak, polisin orantısız gücüne ve insan haklarına aykırı tutum ve davranışlarına son vererek derhal tüm Türkiye’de gerilen ortamı yatıştırmalıdır. Bunu yapamıyorsa da istifa etmelidir” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
saim 12 Haziran 2013 Çarşamba 18:36

başbakan doğru söylüyo kendinizi dünyanın merkezi gibi görmeyin sokağada çıkarsak assameniz okunmaz hanfendi bırakın insanları kışkırtmayı

Yorumu oyla      11      10  
İYİDE BİR MİLYON VATAN EVLADINDAN ... 12 Haziran 2013 Çarşamba 16:39

NEDEN KORKUYORSUNUZ.Yüreginiz yetiyorsa Olmaz ama sizde İKİ MİLYON KİŞİYİ...Bir meydana toplayın. AMA Olmıyacak duaya amin denilmez...Önce MİLLETTEN KORKMIYACAKSINIZ... Ama sizler alışmışsınız SALLAMA SİYASET YAPMAYA. Onun için allama , sallama politikası yaparak,..Gününüzü gün etmekle Döneminizi doldurmaya bakıyorsunuz...

Yorumu oyla      12      9  
12 Haziran 2013 Çarşamba 12:48

YOK ASLINDA BİRBİRİMİZDEN FARKIMIZ AMA BİZ OSMANLI BAKASIYIZ

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tanrıkulu: Ekonomi kan kaybetmeye devam ediyor
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ...
Günay’dan 2 önemli ‘Gezi’ çıkışı: ‘Taban’ ve derin devlet!
Gezi Parkı Direnişi’ne başlangıçtan bu yana attığı twetler ve yaptığı ...
“Gezi’de 4 AK Partili vekilin çocuğu da var”
Gezi Parkı için yapılan eylemlere destek veren BDP Milletvekili Sırrı ...
 
CHP'de geceyarısı MYK'sından Köşk'e çağrı çıktı
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlığında Genel Merkez'de olağanüstü ...
CHP'de Gezi teyakkuzu: Geceyarısı MYK'sı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Taksim Gezi Parkı’nda çıkan olaylar ...
Çıray'dan şok iddia: AKP sıkıyönetim hazırlığında
CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, ilginç bir iddiada bulundu. Çıray, ...
 
Erdoğan'dan sanatla Gezı zirvesi: Kimlerle konuşacak?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yarın Taksim Gezi Parkı ile ilgili 20 kişilik ...
Meclis’te görülmemiş tartışma: Salya kavgası
TBMM Genel Kurulu’nda daha önce benzeri görülmemiş bir tartışma yaşadı.
CHP İzmir’de ‘adaylık’ trafiği: Kimler istifa edecek?
Keskin’in açıklamalarının ardından çalışmalar hızlanırken gündeme ilk ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva