HABERLER>POLİTİKA
19 Haziran 2018 Salı - 13:25

Başbakan, İzmir'de konuşurken birden ayağa kalkıp bunları söyledi!

Başbakan Binali Yıldırım İzmir’de Esnaf Buluşması’nda konuştu. Konuşması sırasında Başbakan Yıldırım ile İzmir Kahveciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Başbakan, İzmir de konuşurken birden ayağa kalkıp bunları söyledi!

Başbakan Binali Yıldırım İzmir’de düzenlenen Esnaf Buluşması’na katıldı. Binali Yıldırım’ın konuşması sırasında dinleyiciler arasında bulunan İzmir Kahveciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı ayağa kalkarak, “Belediyeler, 100 metre üstündeki kahvehane, pastahenelerden esnaflardan 230 TL her ay katı atık parası alıyor... Her ay ödüyoruz. Karar almışlar” diye konuştu.

- BAŞBAKAN YILDIRIM’DAN İZMİR’E İKİ MÜJDE: KAMPÜS VE MİLLET BAHÇESİ YAPIYORUZ!

Başbakan Yıldırım bu sözlere, “Bunun yasal dayanağı yok, bu haraca girer. Dava edin, hemen iptal olur. Dava edin, dava açın kardeşim. Biz destek verelim. Kafasına göre para alırsa bu iş nasıl olacak yani? Yani ne yapacağız, ya değiştireceğiz zamanı var. Veyahut da dava edeceğiz. Günü gelince de sen bize niye bunları yaptın? Biz seni bunun için seçtik deme hakkımız da var” şeklinde cevap verdi.

İşte Başbakan Yıldırım’ın sözlerinden satır başları:

10 yılda 19 milyar dolar ithalatımızda azalma olacak. Cari açığımıza bu kadar katkı sağlayacak. Benzer şekilde doğu güneydoğu Anadolu'da cazibe merkezleri kanununu çıkardık. Bölgede terör Allah'a şükür tamamen bitme noktasına geldi. Şehirlerde kırsalda artık terörden ziyade devletin otoritesi ağırlığı geçerli. Bu şartlar altında yatırımların bölgeye kazandırılması lazım.


Bu yatırımları çekmek için şimdi bütün o bölgedeki illere altıncı bölge teşviki veriyoruz. Bu teşvikten yararlanacaklar.

Can ve mal güvenliği meselesi hallolduktan sonra artık oralarda gençlerimize, vatandaşlarımızın daha ziyade üretim yapması, daha ziyade yeni yeni iş yerlerinin açılması, istihdamın artması için teşvik vermeye devam edeceğiz.

Taksicilerle ilgili düzenlemeler yaptık, halk otobüsleriyle ilgili düzenlemeler yaptık. Bir çok düzenleme sessiz sedasız yapılıyor. Belki de bunların tanıtımını tam olarak yapamıyoruz.

Hizmet bedeli diyor, geldim sayaca baktım, okudum yazdım, çeşitli başka kalemlerle ilave edebiliyorlar.

YENİ YOL MÜJDESİ VERDİ
Konuşmasında Kuzey Otoyolu projesinin yapımının sürdüğünü söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, ilk kez yeni bir yol güzergâhından da bahsedip şöyle devam etti:

"Kuzey Otoyolu başladı, yapılıyor; biliyorsunuz. Menemen'e kadar yaptık. Menemen Çandarlı Limanı ve İstanbul otoyoluna bağlantı yolu var. Bu otoyola ikinci bir çevre yoluyla birleştirilme planı söz konusu. Bunu da ilk kez burada açıklıyorum. Etüt çalışması devam ediyor. Orta ve uzun vadede yapılacak olan bir çalışma. Yolların bir başka özelliği de bölünmüş yol bağlanan illerdeki yerel ticaret yüzde 40 artmış. Ülkenin ihracatına yüzde 1 katkı yapmış, işsizliğine yüzde 1,5 katkı yapmış, iller arasındaki mesafeyi ortalama 1 saat azaltmış. Daha güzel yatırımları İzmir'e yapacağız."

İzmirlilerin imar barışı konusuna da önem vermelerini isteyen Başbakan Yıldırım, "İmar kanunun en fazla faydası olan il İzmir. İzmir'in yüzde 62'si imara aykırılıklarla dolu. Bütün bunları kökünden halledecek, İzmir'in kentsel dönüşümü için bir hukuki zemin hazırlayan önemli bir reform. Bunu da İzmirli hemşehrilerimizin iyi değerlendirmesini ve bu fırsatı kaçırmamalarını diliyorum" diye konuştu.

'ÜLKEMİZİN SÜREKLİ GÜÇLÜ OLMASI LAZIM'
Konuşmasında "Güney sınırlarımızda terör devleti kurulmak istendi" diyen Başbakan Binali Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu oyunu ilk kez Fırat Kalkanı ile bozduk. Daha sonra Zeytin Dalı Harekâtı ile 2 bin kilometrekareyi kontrol altına aldık. Şimdi Kandil'e kadar uzayan bölümü kontrol altına almaya çalışıyoruz. Menbiç'te operasyon yürütüyoruz. Fırat'ın doğusuyla Kamışlı'ya kadar olan 650 kilometrelik bu bölgelerde PKK'nın uzantısı YPG, ciddi manada ABD'nin silah desteğiyle güçlü duruma geldi. Bundan sonraki hedef o bölgeleri güvenli hale getirmek. Ülkemiz içinde terörü temizlemek yetmiyor. Suriye'de, Irak'ta otorite boşluğu olduğu için terör sızmaları oluyor. Ülkemizin güvenliği tehlike içinde oluyor. Ülkemizin sürekli güçlü olması lazım. 'Kürtlere devlet kuracağız' diyorlar. Size mi kaldı? Kürtlerin devleti var. Bin yıldır Anadolu toprağında Türkler Kürtler etle tırnak gibi. Tasada, sevinçte İzmir'de de Hakkari'de de birlikteyiz. Bizi kimse bölemez. Onun için terörün akıl hocalarının oyununa gelmeyeceğiz. Cumhuriyeti kuran partinin bugün ne yapmak istediğini anlayabilmiş değilim. Cumhurbaşkanı adayı Edirne Cezaevi'ne gitti. Kobani olaylarının baş sorumlusu Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti. Bunun ülkemizin birliğine faydası yok. Kürtler ve Türkler için bir numaralı sorun PKK'dır. İzmir'de de böyledir, Hakkari'de de böyledir. PKK'ya destek olacak hiçbiri hareketi hoş karşılamayız." (Haber servisi, DHA, Hürriyet)

 
Kılıçdaroğlu’ndan net mesaj: İzmir gibi yaşamak istiyorsanız, CHP’ye Muharrem İnce’ye oy vereceksiniz!
 
HGS cezası kesilen sürücünün plaka zaferi
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hayat pahalılığı 19 Haziran 2018 Salı 16:31

Hayat pahalılığı benimde belimi büktü, herşey ithal ve çok pahalı, istatistik kurumunun rakamları beni yansıtmıyor.Kırmızı eti unuttum beyazı almaya zorlanıyorum.Gıda fiyatları uçaktan hızlı uçuyor.Tarım ve hayvancılık öldü.Seçime kadar akaryakıt resmen zamlanmadı seçimden sonra ne olacağını kimse bilmiyor, döviz aldı başını gidiyor ben kime şikayet edeyim.

Yorumu oyla      13      5  
Ercan 19 Haziran 2018 Salı 15:53

Kanunsuzsa açarsın bir sorusturma ama acmadigina göre uygunsuz bir durum yok..Yetkiyi belediyelere vermişsin.Yasayi sen çıkartmışsın.Sonrada verdiğin yetkiye haraç diyorsun.Cikarin bir düzgün kanun nasıl nereye göre bu vergi toplanacağını bir standarta bagla Haraç demek siyasi showdan başka bir şey değil

Yorumu oyla      13      5  
Uygulamayı Belediye yapar... 19 Haziran 2018 Salı 15:34

MADDE 23 – (1) 2872 sayılı Çevre Kanununun 11 inci maddesinde belirlenen idarelerce ve belediye meclisince atıksu ve evsel katı atık tarife ücretleri kararı alınmadan önce halkın önerilen tarifeler ve esasları hakkında bilgilendirilmesi, görüş ve önerilerinin alınması maksadıyla ücretlerin hangi esaslar çerçevesinde belirlendiğini, hangi ana maliyet kalemlerinin dikkate alındığını, geçmiş yıllardaki maliyetleri, planlanan yatırım programını ve önerilen tarifeleri içerecek bir rapor hazırlanır. Belediye meclisinde onaylanırsa uygulamaya konulur ama burda adaletsiz olan 100 m2 dükkanı olandan ne kadar tüketiğine bakılmaksizin 230 tl alınmasıdır.Bu haraçtır,bu kanunun 18.maddesi tam maliyet ve kireleten öder ilkelerine dayanır yani ben 3 ay dükkanımı açamadım yine de öde şu 230u her ay diyemezsin bu kanunsuz bir uygulama olur adamın anlatmaya çalıştığı bu kanunu devlet çıkarır uygulama esaslarını belirler uygulamayı belediyeler yapar..Lütfen yanlış bilgiendirme yapmayalım ezbere konuşmayalımm..

Yorumu oyla      19      7  
Bülent ışık 19 Haziran 2018 Salı 15:27

Ankara 'da havaalanına toplu ulaşım ile gitmek 11 lira.yaklaşık 30 kilometre.Üstelik indirimli bilette yok.Bunu nereye şikayet edelim.Haberin başlığını okuyunca bende kalkıp ekonomik durumu şikayet etmiş sandım.Soğanın ve patatesin kilosu 5 lira.Kıymanın orta yağlısı 45 lira.

Yorumu oyla      20      5  
Nurizade 19 Haziran 2018 Salı 14:48

Yasa ve yönetmelikleri hükümet ve TBMM çıkarır, uygulanmasını hükümet yapar. Uygulamayı yapmayanları da müfettiş gönderir cezalandırır veya Sayıştay toplanmayan parayı almayanlardan alınması kararı verir.

Yorumu oyla      20      6  
otomatik sallama... 19 Haziran 2018 Salı 14:30

Arkadaş öyle bir alışmşsınız ki iyi bir şey olursa belediyeden kötü olursa salla hükümete gitsin.Parayı alan belediye niye hükümet suçlu olsun biraz mantık diyecem ama çok zor amaç sadece sallamak bak bakalım o yönetmeliğe nerede yazıyor hükümetle ilgili bir şey bu kadar boş konuşmayın Başbakan doğru söylemiş aç davayı kardeşim mahkeme karar versin sonra belediye o paraları geri ödememek için başka bir kılıf altında almaya devam eder hiç merak etmeyin...

Yorumu oyla      12      20  
izmirli 19 Haziran 2018 Salı 13:48

27.10.2010 tarih ve27742 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan"Atıksu Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifelerinin Belirlenmesinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik"gereği alınır muhatap belediye değil hükümet. sallayıp duruyorlar...

Yorumu oyla      22      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu’ndan net mesaj: İzmir gibi yaşamak istiyorsanız, CHP’ye Muharrem İnce’ye oy vereceksiniz!
Hemşeri dernekleri, STK temsilcilerine seslenen Kılıçdaroğlu, “İzmir’de ...
CHP'li Kılıç: Huzur ve istikrar için geliyoruz
Seçim startının verilmesiyle birlikte gece gündüz çalışan ve sahada basmadık ...
İzmir'de Kılıçdaroğlu'na karanfilli karşılama
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, havalimanından etkinliği yapılacak Ahmet ...
 
AK Partili Kaya'dan seçim mesaisi: 19 saatte 11 program!
AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Menderes, Gaziemir, Buca ve Konak'ta ...
Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'na: Kargalar epey güler
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, memleketi Yozgat'ın ...
Çavuşoğlu'ndan kritik F-35 gelişmesi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı canlı yayında, dün son dakika ...
 
Adalet Bakanı kanunlaşacak ilk yasayı açıkladı
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, özellikle son günlerde hayvanlara yönelik ...
Başbakan Yıldırım’dan İzmir'de ‘istemezük’ tepkisi: Hizmet yaparken sopa yiyoruz!
Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'de yapmak istedikleri projelerin dava ...
24 Haziran seçimleri öncesi animasyon yarışı
24 Haziran seçimleri öncesi sosyal medyada seçim animasyon filmleri yayınlanmaya ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva