HABERLER>GÜNCEL
1 Mart 2015 Pazar - 12:44

Barolardan İzmir’de ‘paket’ zirvesi: Polis devleti uyarısı

İzmir Barosu öncülüğünde toplanan 79 baro başkanı iki gün süren toplantıyla, görüşmeleri devam eden İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nı masaya yatırdı. Açıklanan sonuç bildirgesinde, "Bu tasarının yasallaşması halinde demokratik ülkelerdeki 'kuvvetler ayrılığı ilkesi' ortadan kaldırılarak, hukuk devleti yerine polis devletine geçilecek, yurttaşların hak arama güvencesi olarak gördüğü demokratik hukuk düzeni, yerini baskıcı, faşizan bir sisteme terk ederek, hukuk devleti mülki amir ve polis eliyle ortadan kaldırılacaktır" uyarısı yapıldı.

Barolardan İzmir’de ‘paket’ zirvesi: Polis devleti uyarısı

İzmir Barosu öncülüğünde hafta sonunda İzmir'deki Ege Palas Oteli'nde bir araya gelen 79 baro başkanı İç Güvenlik Paketi ve bu pakete ilişkin özgürlükler, yargının geleceği gibi konuları masaya yatırdı. İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, TBMM gündeminde olan 'İç Güvenlik Yasa Tasarısı' ve torba yasalar nedeniyle yargıda yaratılan güven kaybına karşı, yargıyı yeniden toplumda itibarlı kılmak ve yargı alanında yeni bir mücadele aşaması planlamak, Avukatlık Kanunu'nun 76'ncı maddesinin barolara yüklediği görevlerden olan insan hakları ve hukukun üstünlüğünü korumak amacıyla bu toplantıyı düzenlediklerini belirtti. Toplantının ardından açıklanan sonuç bildirgesinde şöyle denildi:
 
"Kamuoyuna iç güvenlik paketi olarak yansıtılan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülmekte olan 'Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı' halkın var olan hukuk güvenliğini ortadan kaldıracak hükümler içermektedir. Hakim ve savcı gibi yargı makamlarının sorumluluk alanında olan yetkiler, bu tasarı yasalaşırsa, siyasi iktidara bağlı olan vali ve kaymakam gibi yürütme makamları ile doğrudan polise verilmiş olacaktır. Bu tasarı yasalaşırsa, demokratik ülkelerdeki 'kuvvetler ayrılığı ilkesi' ortadan kaldırılarak, hukuk devleti yerine polis devletine geçilecek, yurttaşların hak arama güvencesi olarak gördüğü demokratik hukuk düzeni, yerini baskıcı, faşizan bir sisteme terk ederek, hukuk devleti mülki amir ve polis eliyle ortadan kaldırılacaktır. Anayasal hak ve özgürlüklere sahip çıkan ve evrensel hukuk kurallarının savunucusu, hak arama mesleğinin uygulayıcıları olan biz avukatlar ve onların örgütlü gücü olan barolar, anılan yasa tasarısının karşısında olduğumuzu açıkça belirtiyoruz. Biz baro başkanları ve hukukçular olarak, bu vahim tasarının yasalaşması durumunda, toplumsal barışın tümüyle ortadan kalkacağını, bireysel ve kollektif hukuk güvenliğinin yok edileceğini, totaliter bir düzenin keyfi uygulamaları ile karşı karşıya kalınacağını biliyoruz. Bu tasarının yasalaştırılması ısrar ve inadından vazgeçilmediği taktirde, başta Türkiye Barolar Birliği ve barolar olarak, hukuk mücadelemizi, her platformda kararlılıkla ve eylemli olarak sürdüreceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
reco baba 2 Mart 2015 Pazartesi 13:42

polise yetki vereceginize kanunlari degistirip,silah tasimayi ve bulundurmayi yasaklayin boylece polisin isini kolaylastirirsiniz....adam elinde pompali tufekle sehirde dolasirken polis ne yapsin,onlarin da canini tehlikeye atiyorsunuz....

Yorumu oyla      13      5  
2 Mart 2015 Pazartesi 13:15

polise sebepsiz gözaltı yetkisi verilmemeli.savcılar ve hakimler varken polise laf düşmez.bu yasa halkın polise düşman olmasını sağlar.ileride bir polisin yaptığı yanlış gözaltı kararı tv de haber olursa halkımız buna kızar.

Yorumu oyla      12      6  
SELDA 2 Mart 2015 Pazartesi 13:03

POLİSİMİZE YETKİ SONUNA KADAR VERİLMELİDİR. BU AZ BİLE. BAROLAR VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI HALKI YANSITMIYOR. DİKKATE ALMAYINIZZZZ.

Yorumu oyla      13      7  
izmirli 2 Mart 2015 Pazartesi 10:25

Ukrayna Halkı ve Ukrayna polisi !!!... sonuçta bu olacak... demedi demeyin....

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sessiz dünyada çifte vahşete 3 tutuklama
Manisa’da kendileri gibi sağır ve dilsiz olan 21 yaşındaki Emine Girginer ...
PKK silah bırakma çağrısına ne yanıt verdi?
Öcalan'ın PKK'ya yaptığı 'silah bırakmak için olağanüstü kongre toplamaya ...
ÖSYM başkanında kritik sınav açıklaması!
ÖSYM Başkanı Demir, üniversiteye giriş sınavlarında ‘açık uçlu sınav’ ...
 
Reyhanlı'da yeni faciadan kıl payı dönüldü!
Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde, Suriye plakalı bir otomobilin altına bırakılan ...
İzmir eğitiminde pes dedirten zincirleme vekalet!
İzmir'deki çeşitli ilk ve orta dereceli okulda "vekaleten müdürlük" kader ...
İnce Memed ölür mü: Okurlarına vasiyeti...
“O iyi insanlar, o güzel atlara bindiler çekip gittiler” diye yazmıştı ...
 
Başbuğ'dan Bahçeli-Özel tartışması yorumu!
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Şah Fırat Operasyonu nedeniyle ...
KAYAD'dan İzmir'de dayanışma toplantısı
Kadın ve Yaşam Derneği (KAYAD) Pınarbaşı Aşiyan Düğün Salonu'nda kahvaltılı ...
Fırat Çakıroğlu için Bornova'da anma
Ege Üniversitesi’nde bıçaklanarak öldürülen Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva