HABERLER>POLİTİKA
18 Eylül 2014 Perşembe - 13:29

Balyoz hükümlüsü General Karataş İP'ye katıldı

Balyoz Davası hükümlülerinden emekli Hava Tümgeneral Beyazıt Karataş İşçi Partisi’ne üye oldu. Karataş, İşçi Partisi'ne neden katıldığını anlattı ve “Buradan herkese sesleniyorum; gelin öncü görevi yapan ve yükselen bir değer olan İşçi Partisi’nde buluşalım” dedi.

Balyoz hükümlüsü General Karataş İP ye katıldı

Mehmet İŞLER/Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Balyoz Davası kapsamında 33 ay tutukluluk geçiren emekli Hava Tümgeneral Beyazıt Karataş İşçi Partisi İzmir İl Başkanlığında yapılan basın toplantısıyla parti üyesi oldu.
 
İşçi Partisi'ne katılma nedenlerini anlatan Karataş şunları söyledi: "Atatürk ilke ve devrimlerini, cumhuriyet değerlerini, ülkenin milli birliğini ve bütünlüğünü savunan eylemlere imza atan İşçi Partisi ile vatan cephesinde yer aldım. Büyük sorunlarla uğraşılan ve büyük bedeller ödenen bu dönemde çözümün adresini İşçi Partisi olarak gördüm. Türkiye’nin bölünme planını gören, bunu önceden anlatan İşçi Partisi’dir. 2007 yılında Diyarbakır’da görev yaptığım sırada toprak ağalarına karşı yapılanları gördüm ve bu mücadeleye şahit oldum. İşçi Partisi soy kırım yalanlarını boşa çıkaracak girişimler yapıyor. Silivri mahkemelerinde TSK’ya kumpası görüp korkmadan, yılmadan kitleleri harekete geçiren bizlerin ve ailelerimizin yanında yer alan İşçi Partisi’nin mücadelesi içinde bende olmak istedim. Çünkü başlangıçta muhalefet partileri kenarda durdular. Genelleme yapmıyorum içlerinde bize destek veren sayılı milletvekilleri vardı. Ama Silivri mahkemelerinin düzmece olduğunu savunan yoktu. Emeğe saygı için İşçi Partisi’ndeyim. Sendikalar sıfırlanmış, işçiler sokağa çıkamıyor, özelleştirmeler almış başını gitmiş, bakıyorum yine İşçi Partisi yine görev başında. Diğer muhalefet partileri nerede? Bölge barışının korunmasıyla dikkat çeken İşçi Partisi’yle ‘Yurtta barış dünyada barış’  ilkesinin ışığında ön saflarda olmak istedim. Çünkü bölgedeki kalıcı barışı sağlamak için dik ve kalıcı bir duruşu sadece İşçi Partisi sergiledi. Gençlere, hanımlara, emekçilere en fazla yer veren, sorunlarını irdeleyen, onurlu duruşa sahip olan yer İşçi Partisi’dir. Birçok konuda öncü görevi yapıyor. Ama bunları yaparken soru işareti olan, İşçi Partisine oy versem oyum boşa gider mi, diye düşünenlere söylüyorum; İşçi Partisi’nin öncü görevi çok net görülmektedir. Buradan sesleniyorum eğer öncü görev almak istiyorsanız, ülke kaynaklarına sahip çıkmak, barışa katkı koymak istiyorsanız, Kemalist devrimlerin tekrar hayata geçirilmesini istiyorsanız artık vakit kaybetme zamanı değildir. Uçurumun eşiğine kadar geldiniz, belki de düştünüz çalıya tutununuz. Ben bu yolda İşçi Partisi’ne katılma kararı verdim. Gelin öncü görevi yapan ve yükselen bir değer olan İşçi Partisi’nde buluşalım."

 

ÜLKEMİZ KUKLA HÜKÜMETLERLE YÖNETİLİYOR
Türkiye’de siyasal düzen ve atmosferle ilgili de düşüncelerini açıklayan Karataş, “Türk halkının iradesiyle kurulmuş bir hükümet olduğunu söyleyebilir miyiz? Ben söyleyemiyorum. Egemenlik şu an milletin değil. Ülke şu an dışarıdan yönetilen kukla hükümetlerle yönetiliyor. Ben bunları çok iyi biliyorum. Bundan dolayı bunları desteklemiyorum. Bir bedel ödüyorsunuz ve dedikleriniz doğru çıkıyor. Ordunuz tasfiye dilmiş sindirilmiş, devletin bütün kurumları iflas etmiş. Yargı şu anda tamamen denetim altına girmiş. En son yapılacak seçimlerden sonra iyice girecek. Eğitimin millisi kaldırılmış. Bizim bundan sonra mevcut yönetimle, siyasi partilerle uyum içinde olmamız mümkün değildir. Kurtuluşun yolu, birleşmenin yolu öncülüğün yolu işçi partisidir. Buradan tutuklu bulunan asker arkadaşlarıma da bu çatı altında buluşmak için sesleniyorum” dedi.

BEYAZIT KARATAŞ KİMDİR?
13 Kasım 1956 tarihinde Tokat'ta (Memleketi: Aşkale-Erzurum) dünyaya gelen Tümgeneral Beyazıt Karataş; İlkokulu 1967'de, Ortaokulu 1970'de Almus-Tokat’ta bitirmiş, 1973 yılında İzmir Hava Lisesi’nden, 30 Ağustos 1976 tarihinde ise Hava Harp Okulu'ndan mezun olarak Teğmen çıkmıştır.
 
1978 yılında Pilot Eğitimi'ni tamamlayan Tümgeneral Karataş; aynı yıl 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı-Konya 132’inci Filo Komutanlığına, 1979 yılında da Kol Uçucusu olarak 6’ncı Ana Jet Üs Komutanlığı-Bandırma 161’inci Filo Komutanlığına atanmış, 1986 yılında girdiği Hava Harp Akademisi'nden 1988, Silahlı Kuvvetler Akademisi’nden 1992 yılında mezun olmuş ve 1988-1992 yılları arasında 5’inci Ana Jet Üs Komutanlığı-Merzifon’da Üs Eğitim ve Üs Harekat Subaylığı ile 152’nci Filo Komutanlığında Kol Komutanlığı, görevlerinde bulunmuştur.
 
Tümgeneral Karataş; 1992-1995 yılları arasında Hava Kuvvetleri Komutanlığı-Ankara Eğitim Daire Başkanlığı’nda Yurt Dışı Kurslar Plan Subayı, 1995-1996 yıllarında 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı-Konya’da 133’üncü Filo Komutanı olarak, görev yapmıştır.
 
Tümgeneral Karataş; 1996-1999 yılları arasında Atina Hava Ataşesi, 22 Eylül 1999-17 Ağustos 2001 2’nci Hava Kuvveti Komutanlığı-Diyarbakır Harekat Başkanı,   17 Ağustos 2001-15 Ağustos 2003 tarihleri arasında 6’ncı Ana Jet Üs Komutanlığı-Bandırma Harekat Komutanı olarak görev yapmıştır. 25 Ağustos 2003 tarihinde atama yeri olan ABD’ye giden Tümgeneral Karataş; 30 Ağustos 2003 tarihinde Tuğgeneralliğe terfi etmiş, 1 Eylül 2003- 1 Eylül 2005 tarihleri arasında Washington Silahlı Kuvvetler Ataşesi olarak ikinci kez yurtdışında ülkesini ataşe görevi ile temsil etmiş ve 4 Eylül 2005 tarihinde Türkiye’ye dönmüştür.
 
10 Eylül 2005-10 Ağustos 2006 2’nci Hava Kuvveti Komutanlığı-Diyarbakır Kurmay Başkanı, 10 Ağustos 2006-10 Ağustos 2007 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığı-Diyarbakır’da Üs Komutanı olarak görev yapan Tümgeneral KARATAŞ; 30 Ağustos 2007 tarihinde Tümgeneralliğe terfi ederek, 13 Ağustos-10 Eylül 2007 tarihleri arasında kısa bir süre Hava Eğitim  Komutanlığı-İzmir Komutan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 10 Eylül 2007-13 Ağustos 2010 tarihleri arasında Milli Savunma Bakanlığı-Ankara’da Müsteşar Teknoloji ve Koordinasyon Yardımcısı (Milli Silahlanma Direktörü) olarak görev yapan Tümgeneral Karataş, 16 Ağustos 2010 tarihinde 2’nci Hava Kuvveti Komutanlığı-Diyarbakır’a Komutan Yardımcısı olarak atanmış ve 03 Ağustos 2012 Askeri Şura Kararları ile 30 Ağustos 2012 tarihinde bu görevinden emekli olmuştur.
 
Tümgeneral Beyazıt Karataş, evli olup, bir kız çocuk babasıdır. Yunanca ve İngilizce bilmektedir.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan sert çıktı: O banka batmış zaten!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi'nde cumhurbaşkanı ...
CHP’nin bonzai ile savaş timi sahada!
CHP İzmir İl Başkanlığı uyuşturucu/bonzai ile mücadele çalışma grubu tarafından ...
DİSK büyük miting için CHP İzmir’den destek istedi
Büyükşehir’de yaşanan ihale krizinin ardından 15 gündür taşeron sistemine ...
 
Diyanet eski başkanı: AK Parti'yi defalarca uyardım ama...
AK Parti iktidarının ilk döneminde TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanlığı ...
İlknur Denizli’den flaş çöp hamlesi: Raporu...
Büyükşehir Belediyesi tarafından katı atık bertaraf tesisi yapılmak için ...
Akdoğan: İkisinin de sıkılı yumruğu yok!
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 2023 hedefine ulaşmak için muhalefetin ...
 
Çıray’dan Davutoğlu’na BDDK çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi yazılı bir açıklama yaparak Başbakan Davutoğlu’na sert çıktı.
Şengül’den Kocaoğlu’na ‘toplu’ çöp eleştirisi
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, İzmir’de çöp sorunun giderek ...
Köşk’teki güvenlik zirvesinde flaş IŞİD kararları
Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen Güvenlik Zirvesi, 3 saat sürdü. Zirveden kritik kararlar çıktı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva