HABERLER>POLİTİKA
15 Nisan 2012 Pazar - 13:43

Balçova'da sürpriz başkan Eryılmaz

Son anda sürpriz bir şekilde Başkan Çalkaya'nın desteğiyle aday olan Aygül Eryılmaz kongreyi 156 delegenin oyunu alarak kazandı ve CHP Balçova ilçe Başkanı oldu.

Balçova da sürpriz başkan Eryılmaz

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Balçova'da liste anlaşmazlığı yüzünden yaklaşık iki saat gecikmeli başlayan ve bol tartışmalı geçen kongrede gülen taraf sürpriz aday Aygül Eryılmaz oldu. Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'nın barış formülüyle aday olan Eryılmaz'ıan Mavi listesi 156 oy alarak kongreyi kazandı. Kongrede 304 delegeden 281'i oy kullandı. Eryılmaz'ın mavi listesi 156 oy alırken İsmail Yıldız'ın beyaz listesi 120 oyda kaldı.

İŞTE KONGREDE YAŞANANLAR
Balçova Termal Tesisleri Kardelen Salonu’nda Aygül Eryılmaz ve İsmail Yıldız'ın yarıştığı iki saatlik gecikme ile başlayan kongreye İzmir Milletvekilleri Hülya Güven ve Mustafa Moroğlu, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, İl eski Yöneticileri, İlçe Başkanları çok sayıda partili katıldı. Kongrenin geç başlama sebebi ise listeler üzerinde anlaşmazlık olduğu belirtildi. Kongrenin Divan Başkanlığı İzmir eski Milletvekili Türkan Miçoğulları seçildi. Kongre başlamadan önce mini bir bayrak krizi yaşandı. Salonda yanlızca birtane ve diğer bayraklardan küçük bir Türk Bayrağı bulunması bazı partililerin tepkisine yol açtı.

Kongreden fotoğraflar için tıklayın

'KAZANAN CHP OLSUN'
İzmir eski Milletvekili Türkan Miçoğulları yaptığı konuşmada kongrede gerginlik yaşanmamsı gerektiğine vurgu yaparak “Bugün İlçe kongremizde İl Delegeleri ve İlçe yönetimini seçeceğiz. Bunun için hiçbir gerginliğe mahal vermeye gerek yok. Hepimizin amacı partimizi temsil etmektir. Cumhuriyet kurulduğundan bu yana gelişen ve hat safhaya ulaşan karşı devrim hareketiyle şiddetle mücadele etmek zorundayız. Kongremizden sonra bu kapıdan çıkarken 'kim kazanırsa kazansın CHP kazanmış' deyip çıkalım” diye konuştu.

BLOK LİSTE OYLAMASINDA İLGİNÇ OLAY
Divan Başkanı Miçoğulları oy çokluğu ile blok liste ile seçime gidilmesine karar verdi. Blok listenin seçiminin esnasında ise ilginç bir olay meydana geldi. Miçoğulları tarafından blok liste için yapılan oylama da Blok liste için el kaldıran delegelerin oylarının sayılmaması üzerine Divan Başkanı Miçoğulları delegelerden kartlarını kaldırmalarını istedi. Delegelerin kartlarını kaldırması ardından oyların sayılması ile blok liste kabul edildi. Öte yandan Başkan Çalkaya da blok liste için el kaldırdı.

MEHZEPÇİLİK YAPILIYOR İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI
Kürsüye gelerek konuşma yapan Delege Elif Sönmez konuşması esnasında ilçe örgütüne üvey evlat muamelesi yapıldığı ve CHP’de mezhepçilik yapıldığı vurgulaması üzerine Divan Başkanı Miçoğulları, “Konuşmalarınız Genel Başkana ve partimize zarar veriyor” diyerek konuşmayı sonlandırmasını istedi. Sönmez ise konuşmasını sürdürerek, “Birlik ve beraberlikten yanayız. Örgüt burada üvey evlat muamelesi yapıyor. Örgütü yok etmeyin bu partiye lazımdır. Emek vermeyen birilerini kullanıp diğerlerini kenara atmayın. Herkese eşit davranın. CHP’de mezhepçilik var. Aleviler burada kunta kinte muamelesi görüyor. Sokakta çalışan ve kölelik yapan benim bizi köle olarak görüyorlar. Biz köle olmak istemiyoruz. Kimse bizi korkutamaz. Murat Cihan çekilmesinden sonra Başkan Çalkaya aday çıkarmak yerine birlik beraberlik çağrısı yapmalıydı” dedi. Başkan Çalkaya ise Sönmez’in konuşmasına sert tepki göstererek söz alma için kürsüye yürüdü. Salon bir anda karışırken öfkelenen Başkan Çalkaya ısrarla söz almak istemesine rağmen Divan Başkanı Miçoğulları söz hakkı vermedi. Partililerin araya girmesi sonucu ise salonda tansiyon düştü.

MİÇOĞULLARI SERT TEPKİ GÖSTERDİ
Yaşanlara oldukça sinirlenen Divan Başkanı Türkan Miçoğulları, " Yeter be yeter. Bu şekilde konuşmalar partiye zara veriyor. AKP'ye fırsat veriyor. Etnik köken tartışması partiye zara veriyor. Bu parti Mustafa Kemal'in kurduğu bir partidir. Biz onun yolundan ilerliyoruz. Bundan sonra yapılacak bütün yanlış konuşmalara müdahale edeceğim"ifadelerini kullandı.

CİHAN: ALTI OK'U KENDİMİZE BATIRMAYALIM
Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'nın yeni isme destek vermesinin ardından adaylıktan çekilen Murat Cihan, yaşanan olaya tepki gösterdi. Başkanlık sürecinde kendisine destek veren herkese teşekkür eden Cihan, "Hiçbir zaman nüfus cüzdanımın arka yüzüne bakmadım. Benim için önemli olan en tepede yazan "Türkiye Cumhuriyeti" yazısıydı. Bugün sizlerden tek bir şey istiyorum. Lütfen birbirimizle uğraşmayalım. CHP'nin altı okunu kendimize batırmayalım. Bu okları AKP'ye çevirelim"dedi.

'BU YARIŞ DEMOKRASİNİN GÖSTERGESİDİR'
Kongrede konuşan Aygül Eryılmaz, “Ben örgütün bir üyesi olarak gurur duyuyorum. Şu anda burada yarış havası oluşmuşsa da bu demokrasi yürüyüşünün göstergesidir. Yarış sonunda kim kazanırsa kazansın amacımız partimizi iktidar yapmaktır. Amacımız koltuk işgali değildir. Ben bin anneyim ve çocuğumun geleceği karanlık bir ülkede büyümesini istemiyorum. Bizler sokak sokak gezerken Partimizin hedeflerini anlattık. Balçova’da birçok insana ulaştık. Hedefimiz bu kadar olmamalıdır. Hedefimiz Türkiye olmalıdır. Bunu başarmak için tek tek sorumlu ve görevliyiz. Partimizin iktidar yapmak için farklı arayışlara girmeye gerek yoktur. Bu yolu Genel Başkanımızın bize gösterdi. Amacımız hiç kimseyi dil, din ve ırk ayrımı yapmadan sosyal demokrasiyi ülkeye yaymaktır. Ülkemizin kötü gidişini dur demek için adaylığımı koydum. CHP bu ülkenin çimentosudur ve ilk seçimlerde iktidar olacaktır”diye konuştu.
 
Yarışın ikinci cephesini temsil eden adaylardan İsmail Yıldız,ise “Yapılan tüm konuşmalar bir konuşma hariç moral bozucuydu. Onaylamadığım bir konuşma oldu. Sonradan ortak söyleme dönerek Milletvekillerimiz, İl Başkanımız ve Belediye Başkanımız yaptığı konuşmalarda birleştirici konuşmalar yaptılar. Ben kalp kırmam. Ben kavga edenleri uzlaştırmazsam evde uyuyamayacağımı iyi bilirim. Bizi bir araya getiren partimizdir. Mustafa Kemal’in başlattığı aydınlanma devrimi Türkiye’den tüm ülkelere yayılacaktır. Mustafa Kemal’in başlattığı aydınlanma devri ile müslaman ülkelerde AVrupa ülkeleri gibi refah seviyesine ulaşacaktır. Ama Müslüman ülke tarikattan sıyrılmışsa bu aydınlanma mümkün olabilir. Emperyalist ülkeler Müslüman ülkelerin kafalarını yerden kalkmaması için uğraşmaktadır. Bizim ülkemizde de bu durum bazılarınca dürtükleniyor.  Bunu da AKP denen bir temsil ile yapıyorlar. CHP’nin önünde zorlu bir süreç var bizde bu süreç içinde uyanık ve birlik içinde olmalıyız. Kendi içimizde seçim yaparken tartışmalar olacaktır. Aile içinde de tartışmalar olur fakat daha iyisine varabilmek içindir. Kendimi fikri hür vicdanı hür delegelere bırakıyorum”ifadelerini kullandı.


YENİ BAŞKAN ERYILMAZ

281 delegenin oy kullanmasının ardında yapılan sayım işlemleri sonrası zafer Aygül Eryılmaz'ın oldu. Kongre'de mavi listeyle yarışan Eryılmaz, beyaz listeyle yarışan İsmail Yıldız'ın 120 oyuna karşılık, 156 delegenin oyunu alarak CHP Balçova İlçe Başkanı oldu.

KİMLER KAZANDI?
Seçimi kazanan Aygül Eryılmaz'ın listesinde ilçe yönetim kurulunda Ahmed Çoşkun, Dilek Demircan,Zuhal Dökmetaş, Cihan Falakalı, Turgut Karahüseyin, Yalçın Karayılan, Esra Kılıç, Ayfer Olcayhan, Mehmet Metin Önderli, Hüseyin Ahmet Özeren, Ali Törün, Hülya Yurtseven, Remziye Yüksel ve Semiha Zorer yer aldı.

Eryılmaz'ın seçimi kazanmasıyla birlikte Umut Karaduman, Nurcan Adıgüzel, Mehmet Emin Gazeller, Şerif Sürücü, Salih Küçükbayrak, Ercan Çınarlı Rabia Yüce, Murat Cihan, Derya Eren, Birsen Uyanık Dirik, Celal Biter, Turgay Geylani, Birsen Öztürk, Yücel Damar ve Haydar Pervanlar delege oldu.

KİMLER KAYBETTİ?
Kaybeden aday İsmail Yıldız'ın yönetiminde Aydın Altınışık, Müceddet Aral, Servet Aslan, Ali İhsan Doğan, Erkan Ertürk, Cemal Koçoğlu, Rıza Kurt, Aydın Kurtpınar, Murat Mat, Ebru Mutlubaş, Zeynep Özcan, Özgür Sönmez, Selma Savaşpektaş ve Kemal Şişman yer aldı.Yıldız'ın listesinde Hüseyin İvgen, Murat Aslan, Hüseyin Çorlu, Nurkut Çetiner, Onur Yiğit, Devrim Barış Çelik, Sabri Tek, Vecihe Özgür, Semra Görünmez, Aysel Küçukkuş, Mehmet Kömürcü, Zehra Tenbel, Cemil Bal ve Derya İncebacak vardı. Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya iki listede de yer aldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AYIPTIR 17 Nisan 2012 Salı 01:49

Çalkaya ya alevilere saldırıyor demek ayıptır vicdansızlıktır. belediyeye işçi olarak aldığı alevi kökenli vatandaş sayısını bir araştırın, alevi bektaşi derneğine yaptığı yardımları bir araştırın o kongrede konuşan hanımefendinin oğlu nerede çalışıyor bir araştırın, bu kadar da vicdansız olmayın, hep bana rabbena demeyin.

Yorumu oyla      18      9  
ÇALKAYA KAYBETTİ 16 Nisan 2012 Pazartesi 14:27

İsmail Yıldız seçilemedi ama Belediye Başkanı Çalkaya da Kaybetti. Belediyenin Tüm olanaklarını kullanıp, Eski kavga ettiği önderer savcı ve baykalcıları da yanına aldığı koalisyona rağmen zor kazanmıştır. Çalkaya alevilere saldırmaya devam etmesi halinde belediye Başkanı seçilme şansıda yoktur. Çünkü alevilerin kültüründe kürsüde konuşan kadına saldırma ve küfür yoktur.

Yorumu oyla      16      12  
dragon 16 Nisan 2012 Pazartesi 11:45

Şimdi bu moda oldu.kendileri etnik siyaset yapıyorlar,bütün delege ve ilçe seçimlerinde alevicilik yapıp, başkaları yapıyormuş gibi gösterip, suçluyorlar yeter insaf,ayıp.bu partide düne kadar böyle söylem yoktu.Y chp de oldu.

Yorumu oyla      18      6  
kemal 15 Nisan 2012 Pazar 23:14

Belediye başkanı yakışmayan tavırları,küfürleri ile tarihe geçmiştir.Korkunun ecele faydası yok.Yazıklar olsun.Yeni CHP bu olsa gerek.

Yorumu oyla      19      17  
işte bu 15 Nisan 2012 Pazar 19:47

sen mezhepçilik yaparsan bizde Sünni Türkler Chp de baya sizle mücadele ederiz bu mezhepçilik kılıçtaroğlunun rüzgarını kesiyor farkında değilmisiniz zaten sünnileri işe almıyorsunuz birde bunu yapmayın

Yorumu oyla      18      19  
Vahap Güler 15 Nisan 2012 Pazar 19:45

Kadın kotası(cinsiyet kotası) %33 konmuştu lakin bu kongre'de delinmiş :) Kota %50 olmuş 7 erkek 7 kadın yönetimde hatta il başkanı ile birlikte 8 kadın.% 50 nin de üzerinde.BALÇOVA'lı hemşehrilerimizi kutlarım.Helal olsun kadınlar yeri CHP'dir hiç bir parti kadına bu kadar yer vermiyor.CHP'ye katılın...

Yorumu oyla      27      10  
tırıvırı 15 Nisan 2012 Pazar 19:37

Chp İzmir milletvekillerine bir sorum var: Bu seçimler Tüzüğün 48. maddesinin ruhuna uyuyor mu? Maddeyi bilmiyorsanız lütfen bir okuyun.

Yorumu oyla      20      9  
ercüment şahin 15 Nisan 2012 Pazar 18:17

blok liste eski hastalık, atamayla gelen başkanlar anlaşılan koltugu çok sevdi seçimlerde ileri demokrasi uygulaması yapıyorlar. en büyük derbeyi CHP YE VURUYORLAR

Yorumu oyla      24      10  
BU TUTUMUYLA M.ALİ ÇALKAYA ÇOK ŞEY KAYBETTİ. 15 Nisan 2012 Pazar 17:02

Bşkan dedigin ayırım yapmadan kucaklayıcı olur. Maale sef M.Ali çALKAYA AYIRIMCI Ayırımcı bir tavır takın dı Dagdan gelen bagdakini kovar misali.Belediyedeki koltuk ÇALKAYAYA MÜLK OLMAZ.Bu işlerin bir gün hesa bı yeniden yapılır.

Yorumu oyla      23      13  
partili 15 Nisan 2012 Pazar 15:16

Kürsü 'deki konuşma hakkı kısıtlanmamalı .Cevap hakkı doğuyorsa bu hak kullandırılmalı.Konuşmak ve susturulmaktan çok otoriter tavırların bu partiye daha çok zarar vereceği kanısındayım.Hiç kimse kendisini partinin otoritesi görmemeli !

Yorumu oyla      20      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çıray Ödemiş'te hükümete yüklendi
3 Adayın yarıştığı CHP Ödemiş İlçe Kongresine katılan ve divan başkanlığı ...
Bakan Ergün şalvar giydi, çömlek yaptı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, partisi tarafından düzenlenen ...
CHP Seferihisar'da Hüseyin Ercan dönemi
CHP Seferihisar İlçe Başkanlığı seçiminde tek aday ve tek liste olarak ...
 
Kılıçdaroğlu: BÇG ve 28 Şubat mağduruyum
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "28 Şubat döneminde SSK Genel Müdürü’ydüm. Batı ...
CHP Balçova’da kadın aday sürprizi!
İlçe Kongrelerini yarılayan CHP İzmir'de gözler Gaziemir ve Balçova seçimlerine ...
Dinçer'den SBS'de değişiklik sinyali
Milli Eğitim Bakanı Dinçer, Seviye Belirleme Sınavı'nı kaldırmayı planladıklarını ...
 
Kılıçdaroğlu: Halkın hakkını savunmak görevimiz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ...
ABD 'özel görüşelim' dedi Davutoğlu ikna etti
İran ile ''5 artı 1'' ülkeleri arasındaki nükleer müzakere İstanbul'da ...
"Balans ayarı yapanlar hesabını versin"
MHP Lideri Bahçeli, ''12 Eylül'de parlamentoyu kapatanlara, 28 Şubat'ta ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva