HABERLER>SEÇİM 2015
27 Şubat 2015 Cuma - 12:02

Balbay bu sözlerle yola çıktı: Oyumun ölçüsünü…

CHP’de 2.Bölge’de önseçime girme kararı alarak dengeleri değiştiren İzmir Milletvekili Mustafa Balbay aday adaylığını resmileştirdi. Balbay, “En kötü ön seçim sıralaması en iyi genel merkez sıralamasından iyidir. Kendimi İzmir’deki üyelere emanet ettim. En yüce makam üyelerin vicdanıdır. Tabana gidip oyumun ölçüsünü almaya geldim” diye konuştu.

Balbay bu sözlerle yola çıktı: Oyumun ölçüsünü…

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ – CHP İzmir’de son başvuru tarihi olan 1 Mart öncesi flaş bir gelişme yaşandı ve Mustafa Balbay 2.Bölge’den önseçime girme kararı aldı.

İzmir Milletvekili Mustafa Balbay dengeleri değiştiren kararını yaptığı basın açıklamasıyla resmileştirdi.
 


Mustafa Balbay’a İl Başkanlığı’nda yaptığı toplantıda Karşıyaka İlçe Başkanı Mustafa Özuslu, Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak ve çok sayıda partili eşlik etti.
 
MESLEKİ DOĞUM YERİM İZMİR
Balbay sözlerine siyasi mücadelesini anlatarak başladığı toplantıda, “1977 yılında Ege Üniversitesi İletişim Fakültesine kazandığımda Türkiye toplumsal mücadelenin çok yükseldiği bir dönemdi. O gün genlik hareketleri içinde başlayan demokrasi ve özgürlük mücadelesi bugün İzmir’de 7 Haziran seçimlerinde milletvekili seçimlerinde ve ülkeyi yönetmek için yepyeni bir evreye girdim. 38 yıldır bu mücadelenin içindeyim. En önemli başlangıcı İzmir’deydim. Ben mesleki doğum yeri olarak İzmir’i gösteriyorum. ‘İnsanın memleketi doğduğu yer mi doyduğu yer mi ‘derler, ben ‘gençliğinin geçtiği yerdir’ derim. İzmir gençliğimin ve mesleğimin ilk 10 yılını geçirdiğim ve kopmadığım bir şehir” dedi.
 
TÜRKİYE’DE POLİSE GÜVEN YÜZDE 20’LERDE
İç Güvenlik Paketi üzerinden Başkent gündemini değerlendiren Balbay, “Ankara gündemini sizlerle paylaşmak ve Haziran seçimlerinin öneminin altını çizmek istiyorum. 41 madde olarak meclise geldi 132 madde olarak komisyondan çıktı. 21 yasada değişiklik öngörüyor. En tartışmalı bölümü polisimize verilecek yetkilerle ilgili. 2007 yılında polise silah kullanma yetkisini arttırdığında çok tartışıldı. Ama maalesef o yasadan sonra 183 kişi yaşamını polis kurşunuyla yitirdi. Şimdi daha da genişletilerek veriliyor. Yasa, ‘Polis kendisini yaralanma olasılığı anda da silah kullanmaya yetkilidir’ diyor. En basit bir aygıt bile yaralayıcı olabilir. O anda bile silah kullanacak. Polise de yazık ediyorlar. Artık insanlarda ‘kendimi polisten nasıl koruyabilirim’ düşüncesi olacak. Halk güvenmesi gerekirsen polisten kendini korumaya çalışacak. Polis teşkilatının yapısının değiştirilmesi amaçlanıyor. Japonya’da polise güven yüzde 80’lerdeyken ülkemizde yüzde 20’lerde. İç güvenlik yasasına sonuna kadar muhalefet edeceğiz” ifadelerini kullandı.


 
CUMHURBAŞKANI HALKIYLA KAVGALI
Balbay ülkede bir cumhurbaşkanı sorunu olduğunu söyledi. Balbay, “Merkez Bankası Başkanı hasta, Meclis Başkanvekili’nin tansiyonu yükseldi. Tüm bunların sorumlusu Cumhurbaşkanı’dır. Bu toplumu devleti hasta etmektedir. Şu an Türkiye’de Cumhurbaşkanı sorunu var. Anayasanın 104’üncü maddesiyle devlet kurumları arasında dengeyi sağlamak yerine yeni bir kurum getirir hale geldi. Son 5 ayda 80 üzerinde insan cumhurbaşkanı hakaretten ya tutuklandı ya gözaltına alındı. Halkıyla kavgalı bir cumhurbaşkanı var. Medyaya yönelik olarak sabah toplantısında SPK müfettişleri gitmesi, başka bir gazetenin 3-4 yazarının ifade vermeye gitmesi ülkenin geldiği noktayı gösteriyor. Önceleri TRT için ‘Tayyip Radyo Televizyonu’ derdim şimdi TMSF Tayyip’e medya sağlama fonu haline geldi. Biz bu ülkeyi 7 Haziran sonrasında halkın iktidarıyla buluşmak üzere yola çıkıyoruz. Bazı insanlar ‘bitti bu iş, uğraşmayın, bu iktidar değişmez’ diyorlar. Hayır… Biz inanırsak olur. İnanmak yeryüzündeki en büyük enerjidir” dedi.  
 
MÜDÜR DE ‘DEVRAN DÖNER’ DEDİ!
Silivri’de hapis yattığı dönemde bir anısını anlatan Balbay, “Kaçak saraydaki 4 ay yattı 15 yıldır anlatıyor. Ben Silivri’den bir anımı anlatmak istiyorum;  4 buçuk yıl yattık. Sincan’a geldik. Biz Silivri’de küçük küçük haklar almıştık. Havalandırma saatinin uzatılması, kitap sınırının kaldırılması gibi… ‘Sincan’da Mustafa Balbay’a hiçbir ayrım tanınmayacak’ demişler. ‘Bir kişiye 5 taneden fazla kitap verilemez’ deniyor. Dilekçe yazdım müdürle görüştüm. ‘Sayın müdür ben buraya hapis yatmaya gelmedim ileride bu ülkeyi biz yöneteceğiz hazırlık yapmaya geldim, bu devran döner’ dedim. Müdür beni dinledi ve ‘Sayın Balbay size bütün haklarınızı verelim bu devran döner’ dedi. Müdür haklı bu devran dönecek. Biz kendimizi topluma anlatırsak bu devran dönecek. AKP karanlığı bitecek.  Silivri’deyken herkese mektuplar yazdım. Özgürlük gelecek dedik” diye konuştu.
 
BU TOPLANTIYI SİZE HESAP VERME OLARAK GÖRÜYORUM
Özgürlüğüne kavuştuktan sonra yaptığı çalışmaları anlatan Balbay, “41 ile ve onlara ilçeye gittim. Türkiye ölçeğinde çalışmalara katıldım. Partimizi uzun dönem vekil çıkaramadığımız yerlere git insanlarla temas kur dedi. Oralarda nabız tutmaya çalıştım. İzmir’i bu zaman diliminde hiç ihmal etmedim. Meclis çalışmalarında 18 buçuk saat çalıştık. 1 Ekim’den bu yana kayıtlar ortada meclis devamsızlığım 5 gün.  Burada lise öğretmenlerim var herhalde 5 gün sınıfta bırakmaz.  Bu basın toplantısını size hesap verme toplantısı olarak görüyorum.  Anadolu’da bizi çağıran her yere giderek o insanlara dokundum. Siyasetin dokusu dokun dinle anlat şeklindedir. Şimdi özgürlükteki 400 günün ardından yeni dönem milletvekili için yola çıktım” dedi. 
 
OYUMUN ÖLÇÜSÜNÜ ALMAYA GELDİM
Ön seçime ilişkin de konuşan Balbay, “‘Üye bazlı’ deniyor, delege ne kadar sağlıklı?’ deniyor. Tartışılır en mükemmel bulunur. En kötü ön seçim sıralaması en iyi genel merkez sıralamasından iyidir. Bir başarı varsa örgüt alacaktır. Başarısızlık varsa kendine bakacaklar ‘hangi arkadaşlarımızı gönderdik ve ne sonuç aldık’ diye. Genel başkanı seçen bu örgüt adayı da seçecektir. Kendimi İzmir’deki üyelere emanet ettim. En yüce makam üyelerin vicdanıdır.  Tabana gidip oyumun ölçüsünü almaya geldim. Biz bu ülkenin geleceğine inanıyoruz.  Biz halkımıza Yaşama hakkı, barınma ve sağlık hakkı, eğitim hakkı ve kültürel hakları vaat ediyoruz.  Bunlar evrensel ve bizim partimizin kökeninde olan hakları vaat edip topluma vereceğiz. Hiçbirimiz hepimiz kadar güçlü değiliz. Bütün Türkiye’yi İzmir yapacağız” diye konuştu.
 
İZMİR SİZİ FEDA ETMEZ
Ön seçim düşüncesini genel başkanla paylaştıktan sonra genel başkanın kendisine, ‘İzmir’in sizi feda edeceğini sanmıyorum’ dediğini belirten Balbay, “Düşüncemi genel başkanla paylaştım. ‘Önseçim yarışına katılmak istiyorum’ dedim. Kemal Bey, ‘Ben sizin parlamentoda olmanızı istiyorum, bu yarışta da başarılar diliyorum’ dedi. ‘İzmir’in sizi feda edeceğini sanmıyorum’ dedi. Herhangi bir talebim olmadı. Bu mücadeleyi sürdürmek istediğimi söyledim.  Genel Başkanımız sadece İzmir’den değil her yerden girsin seçimi kazanacaktır. İzmir Kemal Bey’e yakışır. Girdiği her yerden oyu arttıracağını düşünüyorum” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tebrikler Balbaya 3 Mart 2015 Salı 09:45

“En kötü ön seçim sıralaması en iyi genel merkez sıralamasından iyidir." Diyen Mustafa Balbay'a Helal olsun. Ne tesadüf ki yanındaki diğer Mustafa da keşke tepeden inme değilde hayır ben seçimle gelmek istiyorum deyip aynı yürekliliği gösterebilseydi. Oyumuz Balbaya. Özuluda yanında durup nemalanmaya çalışmasın . Fayda yerine zarar getirir.

Yorumu oyla      11      5  
Prof.Dr. Adnan Akyarlı 28 Şubat 2015 Cumartesi 10:16

Sevgili milletvekilimiz Mustafa Balbay'ın ilk sırada yer alacağı bir önseçim sonucu, İzmir'in gururu ve Balbay'ın onuru olacaktır. Önseçim için başvurmuş olması, onun demokrasiyi ne denli içselleştirdiğinin bir göstergesidir.

Yorumu oyla      15      7  
HÜLOĞ 28 Şubat 2015 Cumartesi 09:38

YETER HAKKINI KULLANDIN KÖŞEYE YAZI YAZMAYA

Yorumu oyla      13      7  
seçmen 27 Şubat 2015 Cuma 22:35

Yazıları ile şimdiye kadar desteklediği partilerin hiç biri iktidara gelmedi.Bu kadar kendine güveni ve partiye yararlı olacaksa İzmir dışında bir yerden aday olsun da oyunun ölçüsünü alsın.İzmir'de her şey hazır,bırakın bunları bu partiyi omuzlayan insanların önünü kesmeyin,onların hakkını resmen gasp ediyorsunuz...

Yorumu oyla      15      6  
YOK ARTIK... 27 Şubat 2015 Cuma 22:17

ARKADAS BU NASIL SOZ;EN KOTU ONSECIM SONUCU EN IYI GENEL MERKEZ KONTENJANINDAN IYIDIR,diyorsun..2011 de kontenjandan milletvekili olan kim?..yapmayin yahu,tamam onsecime gir,dogrusu bu tamam da BU SOZU ETMIS OLMA BE ARKADASIM...nice yillarini CHP ye vermislerin hakkini yiyerek milletvekili oldu senin gibiler..az konus da sana saygimizi koruyalim...

Yorumu oyla      14      7  
VAROL ZENGİNOBUZ 27 Şubat 2015 Cuma 20:24

SEVGİLİ VEKİLİM YOLUNUZ AÇIK OLSUN. İZMİRLİ SİZİ BAĞRINA BASACAKTIR.BU YOLDA BAŞARILAR DİLİYORUM.

Yorumu oyla      16      10  
Hüseyin Gezer 27 Şubat 2015 Cuma 16:58

Yolunuz açık olsun! Yasa değil hedefimiz insan olsun!

Yorumu oyla      16      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayır sahada tam gaz: İzmir ayağa kalkarsa...
CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Aday Adayı Tacettin Bayır, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.
Kurtuluş da Meclis için AK Parti’den yola çıktı
AK Parti İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş milletvekili aday ...
Flaş! CHP İzmir’de bomba aday: O da önseçime girecek
CHP’de genel seçim öncesinde milletvekili aday adaylığı süreci devam ederken ...
 
Fahri Konsolos Dönertaş da Meclis yolunda: O dönemi anlattı, İzmir vurgusu yaptı
İzmir’de AK Parti’nin kurucuları arasında yer alan Makedonya Fahri Konsolosu ...
Sonuçları çok konuşulacak İzmir anketi: 7 soruda 7 Haziran
İzmir’in, ‘başkanlık sistemi, Erdoğan-Davutoğlu ilişkisi, yeni partiler, ...
Kadir Sinan startı Başkent’ten verdi: Laik sosyal devlet mücadelesi!
CHP’den 1’inci Bölge Milletvekili aday adayı olmak için örgüt tabanının ...
 
CHP İzmir’in Eski Başkanı da Meclis yolunda
CHP İzmir Eski Başkanı Kemal Karataş aday adaylığını resmileştirdi.
Eski Başhekim ‘ilk olmak için’ Meclis yolunda
Seferihisar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murat Balanlı, AK Parti İzmir ...
Dikili CHP aday adayı Elitaş’ı bağrına bastı
Destek ziyaretlerine Dikili ile devam eden Ali Kemal Elitaş hem ziyaret ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva