HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Nisan 2015 Pazartesi - 11:40

Bakanlıktan Konak’ın 2 başkanına ‘bar’ soruşturması!

İçişleri Bakanlığı, Mülkiyeliler Birliği’ne ait tarihi binanın restorasyonu yapıldıktan sonra üçüncü kişilere kiraya verilmesi nedeniyle soruşturma izni verdi. İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk imzalı izinde Konak eski Belediye Başkanı Hakan Tartan ve şimdiki Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile üç bürokratın soruşturulmasına onay çıktı.

Bakanlıktan Konak’ın 2 başkanına ‘bar’ soruşturması!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Konak eski Belediye Başkanı Hakan Tartan döneminde İzmir İl Özel İdaresi’nin yüzde 80’ini, belediyenin de yüzde 20 maliyetini karşılayarak 700 bin TL’ye restore ettiği Mülkiyeliler Birliği’ne ait Alsancak Gazi Kadınlar Sokağı’ndaki tarihi bina nedeniyle kriz çıktı.

İçişleri Bakanlığı, restorasyon yapıldıktan sonra üçüncü şahıslara kiralanan yerin farklı amaçla kullanıldığı gerekçesiyle soruşturma izni verdi. 

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk imzalı izin sonrasında Konak eski Belediye Başkanı Hakan Tartan, şimdiki Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Eski Ruhsat Denetim Müdürü Mustafa Kıraytun, şimdiki Ruhsat Denetim Müdürü Kemal Selvitopu ile eski İmar ve Şehircilik Müdürü Hulusi Erdoğmuş’un soruşturulmasına karar verildi.


 
Bakanlık soruşturma iznini, binanın restorasyonu için Anıtlar Kurulu’ndan alınan izne aykırı olarak kullanım olduğu için verdi.  Yapılan açıklamada, Mülkiyeliler Birliği Başkanı Kadir Timurtürkan ile Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan arasında imzalanan protokolün belediye meclisinden geçtikten sonra İzmir 1 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun onayı alınarak işlemlerin başlatıldığı ifade edildi. Restorasyon yapıldıktan sonra geçici kabulü yapılan fakat yapı kullanma izin belgesi düzenlenmeden mal sahibi birliğin VSE Organizasyon Turizm LTD. ŞTİ ile “büfe, kafe-bar ve restoran” olarak kullanılmak üzere kira sözleşmesi düzenlendiği ifade edildi.  Belediye ile birlik arasındaki protokolde ise “sosyal tesis, lokal” amaçlı kullanım yazdığı dile getirildi. Konuyla ilgili defterdarlık uzmanları tarafından düzenlenen ayrı raporda da belediye başkanının üst amir olarak alt kadroların yaptığından sorumlu olduğu da vurgulandı. 
 
 
FARKLI İSİMLER
Bakanlık, Mülkiyeliler Birliği ile Konak Belediyesi’nde protokol hazırlanarak restorasyonu yapılan yapıyı farklı konular üzerinden değerlendirdi. Mülkiyeliler Birliği’nin üçüncü kiracılarla yaptığı sözleşmede alta bulunan işletmenin adının Rock’ın Roll olmasına rağmen uygulamada ve tabelalarda Öküz Bar ismi ile işletmeye açılması nedeniyle bir işlem yapmadı.
 
Yine yapılan incelemede Mülkiyeliler Birliği’nin binasının tarihi bina olduğu, İzmir Valiliği İl Özel İdaresi bütçesinde tarihi eserlerin onarımı ve bakımı için pay ayrıldığı ve bunun kullanıldığı dile getirildi.
 
YAPI KULLANMA İZİN BELGESİ VAR MI?
Ayrıca bakanlık kiralanan yerin ruhsat ve yapı kullanma izin belgesinin olmadığı iddiasıyla ilgili olarak da inceleme yaptı. Yapılan incelemede, “Belediye tarafından düzenlenmiş yapı ruhsatı, yapı kullanma için belgesi, VSE Organizasyon Turizm adına düzenlenmiş işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı bulunmaktadır. Dolayısıyla yapı kullanma izni ve işyeri açma belgesi vardır” denildi.
 
Öte yandan soruşturma izni nedeniyle başkanlar ve bürokratlar savunma yapacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mülkiyeli 28 Nisan 2015 Salı 16:38

Sorun Özel İdarenin Bütçesinden yapılıp, başka bir işletmeciye kiraya verilmesinde değil. Sorun Birlik/Dernek lokali olarak kullanılmamasında, bu amaçla müstecire verilebilirdi. Dernek faaliyetlerine kapatılmış, tamamen farklı bir yer olan "Öküz"de yasal olarak olduğu gibi etik olarak da sorun var.

Yorumu oyla      12      5  
28 Nisan 2015 Salı 08:55

Bura barlar sokağıymış. Dünyanın en komik barlar sokağı burası herhalde. 5 metre yürüyorsun bitiyor :D Böyle birşey yapacaksanız Kemeraltına yapacaksınız. Konaktan gireceksiniz İkiçeşmeliğe kadar Didim, Bodrum, Marmaris, Antalya'daki barlar sokağı gibi eğlence ve alışveriş merkezleri olması gerek. Böylece kemeraltı sınıf atlar. Bu öküz'ün olduğu yer dandik ötesi.

Yorumu oyla      13      12  
Hasan Hüseyin 27 Nisan 2015 Pazartesi 20:43

Tabi tabi bazıları için Anıtlar kurulundan özel izin çıkarılarak bar yapılacak öylemi.Buna müsaade edileceğine inanamıyorum.Ruhsat hangi torpille alınmıştır.Kimlere verilmiştir.O bina kimler tarafından kiralanmıştır.

Yorumu oyla      23      8  
mustafa kıraytun 27 Nisan 2015 Pazartesi 18:59

soz konusu bar ın yapı kullanma izni mevcuttur protokolün herhangi bir tapu tescili yoktur yapılan işlemde bir usulsüzlük bulunmamaktadır ruhsat yasa ve yonetmeliklerine uygundur saygılar

Yorumu oyla      38      20  
Hayriye 27 Nisan 2015 Pazartesi 15:03

Bu Öküz Barın şu sahipleri kimler acaba.

Yorumu oyla      34      7  
utku karademir 27 Nisan 2015 Pazartesi 14:16

izmirin turizm sektörüje darbedir bu eski bina demişler diğerleri de eski bina ve bar

Yorumu oyla      27      9  
27 Nisan 2015 Pazartesi 12:52

Muhalif adlı yorumcu, devletin kasasından 700bin tl tadilat parası çıkıyor ve burayı Mülkiyeliler birliği değil bir bar kullanıyor.yani devletin parasıyla özel bir şahsa işletme hediye ediliyor. Bunun neresi boş? Biraz objektif olun!!!

Yorumu oyla      30      13  
muhalif 27 Nisan 2015 Pazartesi 12:02

bakanlığın "boş" işleri....boş işler bakanlığı

Yorumu oyla      21      20  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali Toprak'tan Urla'ya ziyaret
İzmir Valisi Mustafa toprak, Urla esnafıyla bir araya geldi. 1. İzmir ...
Başkan eşleri Çiğli'de buluştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu’nun ...
Basketbolun efsaneleri finalde nefes kesti
Bergama Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen basketbolun ...
 
Şehit Üsteğmen Özkaya Karşıyaka’da yaşayacak
Karşıyaka Belediyesi, geçtiğimiz ay Malatya’da yaşanan uçak kazasında ...
Başkan Kocaoğlu ‘tematik yol’ için dağları aştı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 6 antik İyon kentini ...
Başkan Pekdaş'a Drama'dan sıcak ziyaret
Yunanistan’ın Drama Belediye Başkanı Hristodoulos Mamsakos Konak Belediye ...
 
‘Sakin Şehir’in çehresi bu yaz değişecek
Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını üstlendiği Seferihisar Kültür Merkezi ...
Barınak yenilendi, Karşıyakalı bayram etti
Altyapı yatırımlarına ağırlık veren Karşıyaka Belediyesi, Mavişehir Balıkçı ...
Gaziemir Çocuk Şenliği'ne muhteşem kapanış
Gaziemir’de 18’inci kez düzenlenen Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’ne ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva