HABERLER>POLİTİKA
28 Ağustos 2015 Cuma - 12:58

Bakan Zeybekci'den Fuar öncesi ilginç sözler!

İzmir Enternasyonal Fuarı 84. Kez kapılarını açıyor. Açılış öncesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci basın açıklaması yaptı. Kocaoğlu ve Zeybekci İEF’nin sadece İzmir için değil Türkiye ve dünyada büyük öneme sahip olduğunu vurguladı. 2023 hedeflerinde İzmir’in büyük öneme sahip olduğunu söyleyen Zeybekci, İzmir’in ilerlemesi için “İzmir’i kurtarıcılarından kurtarmak lazım” ifadesini kullandı. Sözlerinin yanlış anlaşılmaması gerektiğini söyleyen Zeybekci, Suriyeli göçmenler ve İzmir adaylığıyla ilgili soruları da yanıtladı.

Bakan Zeybekci den Fuar öncesi ilginç sözler!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - 84. İzmir Enternasyonal Fuarı bugün kapılarını açıyor. Fuarın resmi açılış töreninden önce Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ortak basın açıklaması düzenledi.
http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s359536.jpg
Hilton Otel’de düzenlenen toplantıya Kocaoğlu ve Zeybekci’nin yanı sıra İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege İhracatçılar Birliği Başkanı Sabri Ünlütürk, çok sayıda oda ve ülke temsilcisi katıldı. 

http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s993493.jpg

İEF BARIŞA VE İNSAN HAKLARINA KATKI SAĞLAMIŞTIR
Toplantıda ilk olarak fuarla ilgili konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir Enternasyonal Fuarı,  ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bu kentte fuarlar yapın’ sözüyle yola çıkmış, efsane başkanımız Behçet Uz tarafından başlatılmış, bugüne kadar tüm başkanlarımızın verdiği önemle ilerlemiş, Ekonomi Bakanlığı’mızın katılarıyla bugünlere gelmiştir. İEF hem geçmiş hem gelecektir. İEF ekonomiye, sanayiye güç katmıştır. Ama bunun yanında barışa ve insan haklarına katkı sağlamıştır.  Dünyada birçok dijital devrim geliştirdi. Birçok değişim kattı. Biz de İEF’ye yeni misyonlar yükleyerek bu günlere taşımaya çalıştık.  Fuar programı köklü bir geçmişe tanık olacaktır.” şeklinde konuştu.
 
FUAR’DA YENİ TASARIM YARIŞMASI
Bugüne kadar birçok dijital devrimin gerçekleştirildiğini ve globalleşen dünyada fuara yeni misyonlar yüklemek gerektiğini kaydeden Kocaoğlu, “2016 yılından itibaren uluslararası fuarımız, uluslararası düzeyde bir tasarım yarışmasıyla, uluslararası gençlik festivaliyle bugünkü dünyaya adapte olmaya çalışacak. Bu yıl 28- Ağustos 6 Eylül arasında gerçekleştirilerek fuarımızda Türkmenistan partner ülke, onur konuğumuz Eskişehir, temamız ise Eğitim olacak” ifadelerini kullandı. Kocaoğlu, fuarın bu yılki onur konuğu ili Eskişehir’in Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in 2 operasyon geçirdiği için fuara gelemediğini de sözlerine ekledi

TÜM KAYNAKLARI SEFERBER EDECEĞİZ
Fuarın açılışıyla ilgili konuşmasını yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, fuarın sadece İzmir için değil, tüm ülke için önemli olduğunu söyledi. İEF’nin dünya çapında en önemli fuar olması için her türlü desteği sağlayacaklarını söyleyen Zeybekci, “İzmir fuarının her yönüyle Türkiye’yi anlatan bir fuardır. Türkiye’nin önemli şirketlerinin toplandığı bir fuardır. İEF bundan sonra inşallah uluslararası tanıtımını daha üst seviyede tanıtacak. Uluslararası boyuta ilerletebilmesi için bakanlığımız tarafından tüm kaynaklarımızı seferber edeceğiz” dedi.

‘İZMİR’İ KURTARICILARINDAN KURTARMAMIZ LAZIM’
İzmir’in Türkiye açısından çok önemli bir il olduğunu ifade eden Zeybekci, “ İzmir, Türkiye gayrı safi milli hasılasının yüzde 10’unun üretildiği yerdir. İzmir bizim için sadece İzmir körfezi değildir. İzmir dendiği zaman biz Ege deriz, Anadolu deriz. İzmir Anadolu’nun geçiş kapsıdır. İzmir’i ilk olarak kurtarıcılarından kurtarmamız lazım. İzmir’i kurtaracak olan biziz. İzmir’i ekonomik olarak kurtaracak olan Ege illeridir. İzmir; bilim, tarım, sanayi serbest bölge ile birlikte gelişmesi gereken bir ildir.  İzmir’i o muhasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkaracağız. İzmir’i o parlak günlerine geri götüreceğiz. Bunu biz yapacağız. Biz şimdi İzmir Antalya hızlı tren projesini son noktaya getirme aşamasındayız. İnşallah bu çalışmaları birlik ve beraberlik içerisinde başaracağız. Antalya İzmir hızlı trenini sonbaharda somut hale getireceğiz.  İzmir nasıl ticaretin merkezi olacaksa İzmir’in sağlık merkezi olmasını da istiyoruz. Bununla ilgili adımlar atıyoruz” diye konuştu.

2023 HEDEFLERİNDE EN ÖNEMLİ KENT İZMİR
Ülke ekonomisine değinen Zeybekci, 2023 hedeflerinde İzmir’in rolüne değindi. Zeybekci,  “Türkiye son 13 yılda yüzde 4.7 büyüdü. Ama 13 yılda bu oran yeterli değildir. Bizim yüzde 5’i yakalamamız lazım. Çünkü bizim her yıl 1.6 milyon insanı iş sahibi yapmak istiyoruz. Hedefimiz 2023. 2023’te dünyadan ilk 10 ekonomisi Avrupa’nın da ilk 3 ekonomisi arasına girmek istiyoruz. Bu hedefleri sağlayacak en önemli kent de İzmir’dir. İzmir’in ev sahipliği yaptığı 13 OSB var. Şu an biri yeni kurulacak olan 3 serbest bölgemiz ile 3 teknoloji geliştirme bölgemiz var. Yeni liman yatırımlarımızla İzmir turizmle ilgili bir cazibe merkezi haline gelecektir” ifadelerini kullandı.
http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s192781.jpg
MALTA İLE ORTAKLIK ANLAŞMASI
Zeybekci, “Bu sene ata yolumuz Türkmenistan’ın ortak ülke olarak fuara katılması bizim için ayrı bir öneme sahiptir.  Onur ili olan Eskişehir’i de katılımından dolayı tebrik ediyorum. Bugün burada 15 ayrı ülkede bakan ve bakanlık düzeyinde katılım yapan ülkelerimiz var. Sizleri burada görmekten onur duyduğumuzu belirtmek isterim. Malta ile Türkiye ekonomik ortakları içeren bir ortak anlaşma imzalayacağız” dedi
 
Konuşmanın ardından Malta Maliye Bakanı Christian Cardono iki ülke arasında ortak anlaşma imzalandı.
 
İZMİRLİLER, SURİYELİLER’E İZMİRLİ’YE YAKIŞIR ŞEKİLDE DAVRANACAKTIR
Açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Zeybekci İzmir’deki Suriyeli sığınmacılarla ilgili, “ Suriyeli Suriye’den gelen göçmenlerimize sadece görüntü anlamında yabancılara mahcup oluruz gözüyle bakmak bence son derece yanlış olur. Allah hiç kimseyi yurdundan vatanından etmesin. Suriyeli kardeşlerimizin Türkiye’ye ihtiyacı var. Onları istenmeyen insan olarak nitelemek bizim inançlarımıza ve Türkiye’nin misyonuna aykırıdır. Onları açık alanda değil de başlarını sokabilecekleri yerde korumanın yollarına bakmamız lazım. Ama her şeyden önce onları kendi memleketlerine güvenle gitmelerini sağlamak lazım. Suriyeli kardeşlerimiz orada barış içinde olsaydı buraya gelmezlerdi. İzmirli hemşerilerimizin Suriyelilere karşı davranışı da İzmirlilere yakışır şekilde olacaktır” ifadelerini kullandı.

BANA HİÇBİR ALLAH’IN KULU İZMİR’E GİT DEMİYOR
Son dönemde İzmir’i sık sık ziyaret eden Zeybekci’nin olası bir İzmir adaylığı sorusuna, “İzmir’e sevgimiz başka. İzmir’e gelmeyeceğiz de nereye gideceğiz. Ben Ekonomi Bakanıyım.  Partimin ne genel başkanı ne üst düzey yöneticisi hiçbir Allah’ın kulu bana İzmir’e git demiyor. Böyle bir adaylık söz konusu değil.  Görevim ve İzmir’e olan sevgimiz gereği geliyoruz. İzmir gelinmesi gereken bir yer” dedi.

SÖZLERİM BAŞKA YERE GİTMESİN
Zeybekci konuşmasında İzmir’i kurtarıcılarından kurtaracağız ifadesine de açıklık getirdi. Zeybekci şöyle konuştu: “İzmir’i değil her şeyi kurtaracağız dedi. Ben orada işin kolayına kaçmayın. Hep böyle işi kurtarıcıya sevk etmemek anlamında söyledim. Yani işi tek kişiye indirmemek anlamında söyledim. Nihat Zeybekci gelsin kurtarsın değil, hep beraber topyekûn kurtarmaktan söz ettim. O şehrin, o işin, o konuyu kurtarması anlamında söyledim. Sözlerim sakın başka yerlere gitmesin.”
 

 
Yastık altına Türk Lirası yetişmiyor!
 
Davutoğlu yeni hükümeti bugün açıklayacak
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mhk 29 Ağustos 2015 Cumartesi 22:15

Gelmezse gelme izmir halkı sizi istemiyor zaten

Yorumu oyla      11      5  
HÜSEYİN AHMETOĞLU 29 Ağustos 2015 Cumartesi 12:04

KURUNUN YANINDA YAŞ DA YANIYOR YA BAKALIM. İNŞAALLAH BİR GÜN BELKİ PAÇALARI TUTUŞUR DA UYANIRSINIZ,ALLAH İSLAH EYLESİN .DİRENİN BAKALIM GEZİ ZEKALILARI SİZİ.

Yorumu oyla      11      6  
ersin bektas 29 Ağustos 2015 Cumartesi 00:57

sehit olmak istiyorum aziz bakanim

Yorumu oyla      11      5  
9 EYLÜL 28 Ağustos 2015 Cuma 22:20

Sayın bakan o sözün nereye gittiğini anladık biz...lAFI ÇEVİRMEYİN LÜTFEN!

Yorumu oyla      11      5  
ozzy 28 Ağustos 2015 Cuma 22:18

Sayin bakanim,biz suriyelilere bakamiyoruz,siz lutfetsenizde bogazdaki fakirhanenizde agirlasaniz !!!

Yorumu oyla      12      5  
Haaahh 28 Ağustos 2015 Cuma 22:08

Gene aynı teraneler yol yol yoll....

Yorumu oyla      11      5  
ozzy 28 Ağustos 2015 Cuma 14:02

Biz halimizden memnunuz,golge etmeyin yeter,sayin bakan

Yorumu oyla      38      15  
egeden 28 Ağustos 2015 Cuma 13:35

Evet evet valiniz çok güzel kurtarıyor izmiri.Maşallah izmire zararı olan ne varsa izin veriyor ,verdirtiyor. Sonra gel izmirliden oy bekle. kusura bakmasın sayın bakan ama izmirin %70 i sizden pek hoşlanmıyor

Yorumu oyla      39      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'de ikinci işgal günü!
Balıklıova Mahalle sakinleri evleri için yıkım kararı alan Urla Belediye ...
Demirtaş'tan özerklik açıklaması: Kürtler...
"AK Parti valisi" olarak nitelendirdiği Hakkari valisinin, seçilmiş milletvekillerini ...
Tuğrul Türkeş'ten istifa ve ihraç açıklaması!
Başbakan Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul etmesiyle gündeme bomba ...
 
Kılıçdaroğlu'dan seçim öncesi Erdoğan açıklaması
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçimleri için meydanlara çıkması ...
Kardeş Türkeş'ten ağabey Türkeş'e ilginç sözler
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu her fırsatta babası Alparslan Türkeş’e dil ...
Davutoğlu-Türkeş görüşmesi sona erdi
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Geçici Seçim Hükümeti üyeliği teklifini kabul ...
 
Balbay: Milletvekili aday listesi değişmeyecek
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, ön seçimde ortaya çıkan milletvekili ...
Baykal bakanlık teklifini 3 sayfalık mektupla reddetti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçici hükümeti kurma görevi verdiği ...
Flaş! Kılıçdaroğlu: O danışmanın işine son verilmiştir
CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yanıt ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva