HABERLER>POLİTİKA
27 Mart 2015 Cuma - 16:48

Bakan Öztürk'ten Gökçek için soruşturma açıklaması

Bakan Öztürk: “Bildiğim kadarıyla şikayetler devam ediyor. Yargıda bir şekilde muamele görürse bize gelecektir ve onunla ilgili olarak idari yönden de 4483’e göre işlem yapacağımız açıktır.” dedi.

Bakan Öztürk ten Gökçek için soruşturma açıklaması

TBMM Genel Kurulu'ndaki İç Güvenlik Paketi görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını cevaplayan İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, 17-25 Aralık operasyonları sonrasında vatandaşların fişlenmesiyle ilgili bir soruya "Bu, gazetede yer almış olan bir istihbarat programı üzerinden söylenmiş bir söz.

Kesinlikle, hiçbir şekilde 77 milyon değil, herhangi bir vatandaşın fişlenmesi söz konusu değil. Daha önceki yıllarda yapılmış olan bir program dâhilinde, bir sorgulama programı olarak düzenlenmiş ve bu da zaten yargıya intikal etmiş dinlemelerle ilgili olarak yapılmış olan bir savcı iddianamesinden alınmıştır" cevabını verdi.
 
ULUDERE AÇIKLAMASI
 

Uludere'de katırların öldürülmesiyle ilgili Öztürk, "Tamamen kaçakçılıkla ilgili bir faaliyet sonucu meydana gelmiştir. Tabii, herhangi bir şekilde bir hayvanın öldürülmesi güzel bir şey değil, insanların öldürülmesi hiç iyi bir şey değil ve dolayısıyla dikkat edilmesi gereken bir husus olduğunu ben de düşünüyorum. Ama kaçakçılıkla mücadele ederken bu tür olayların da bazen olması kaçınılmaz olabiliyor. İnsanlara zarar gelmesin, bizim birinci derecede istediğimiz şey budur" diye konuştu. Hasip Kaplan'ın "İnsanlara da gelmesin hayvanlara da gelmesin" demesi üzerine Öztürk, "Hayvanlara da gelmesin, evet" karşılığını verdi. Kaplan da "Yani, hayvanlara ateş edecek kadar âciz midir?" diye sordu.

"İŞLEM DEVAM EDİYOR"
 
Melih Gökçek ile ilgili bir soruya da Öztürk, "Ankara Büyükşehir Belediyesi hakkında bilebildiğim kadarıyla yargıda şu anda birtakım şikâyetler üzerine bir işlem devam ediyor. O işlemin sonucu, muhtemelen, eğer devam ederse, yargıda bir şekilde muamele görürse bize gelecektir ve onunla ilgili olarak idari yönden de 4483'e göre işlem yapacağımız açıktır" şeklinde konuştu.

YASA NE DİYOR?
Yasaya göre; büyükşehir belediye başkanları, il ve ilçe belediye başkanları; büyükşehir, il ve ilçe belediye meclisi üyeleri ile il genel meclisi üyeleri hakkında soruşturma açılması için izni verme yetkisi İçişleri Bakanı'na ait

MAZIDAĞI'NDA OPERASYON YAPILMADI
 
Mazıdağı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bazı operasyonlar yürüttüğüne ilişkin bir soruya da Öztürk, "Mazıdağı konusunda sayın milletvekilimize cevap vermek isterim. Yapılmış olan işlem bir arazi arama taramasıdır, herhangi bir operasyon orada yapılmadı. Dolayısıyla, politika değişikliği gibi bir şeyi bu olaydan yola çıkarak öne süremeyiz ama zaman zaman bu tür arazi arama taramaları bundan sonra da yapılacaktır. Oralar, malumunuz, biliyorsunuz, sınır olduğu için Kara Kuvvetlerimiz tarafından özellikle arazi arama taraması yapılacak" karşılığını verdi.

"DOĞAL OLARAK BAĞLI KALACAĞIZ"
 
Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Meclis Genel Kurul kürsüsünde "Anayasa'yı tanımadığını ve tanımayacağını" söylediğinin hatırlatılması üzerine Öztürk, "Şunu söylemek lazım: Hukuki olarak var olan bir metne uymak için özel olarak 'Bağlı kalacağım' diye bir beyanda bulunmak gerekmez, doğal olarak bağlı kalacağız, elbette öyledir" dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Bir sıkıntı görürsem müdahale ederim!
Karabük'te konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Paralel devlet yapılanmasıyla ...
AK Partili Şengül ve Ulema'dan Hotar'a ziyaret
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Nükhet Hotar, Kiraz Belediye ...
'Torba'ya muhalefetten sert tepki: ‘Kes ulan kes’ yasası!
Torba yasa içinde TBMM'den geçirilerek Başbakan ve bakanlara, istedikleri ...
 
Seçmen listeleri için son saatler: Tıklayın, sorgulayın!
14 Mart’ta askıya çıkan seçmen listeleri, bu akşam askıdan inecek. Oy ...
Tele-zirve: Erdoğan, Kral’la Yemen’i konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı ile Yemen konusunu telefonda görüştü.
'Torba' yasalaştı: Bakan isterse fişi çekecek!
İnternet ve sağlıkla ilgili düzenlemeleri de içeren "Torba Kanun Teklifi" ...
 
Güven sordu: Domuz gribinden ölenlerin sayısı…
CHP İzmir Milletvekili ve 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Hülya ...
CHP’li Çıray ‘iftira mailleri’ni Meclis’e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, son günlerde birçok şirketi derinden ...
Bomba karar: Cumhurbaşkanına da örtülü ödenek!
Meclis'te sabaha kadar görüşülen torba yasada son dakika önergesiyle sürpriz ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva