HABERLER>SAĞLIK
26 Şubat 2015 Perşembe - 12:25

Bakan Müezzinoğlu’ndan çok önemli ‘salgın’ mesajları

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Avrupa'da yaşanan grip salgınının Türkiye'yi nasıl etkilediği sorusuna cevap verdi. Müezzinoğlu "Son 10 gündür hekimler grip vakalarıyla karşılaştı. Bir kaç ciddi seyreden vakamız var. Ama şu anda olağanüstü bir salgın durumu söz konusu değil. Bilim Kurulumuz da gerek Fransa'da, gerek Almanya'da, Avrupa'daki gidişatı gözlemliyor. Şu anda olağanüstü kamuoyunu teyakkuza geçirecek bir durum söz konusu değil" dedi.

Bakan Müezzinoğlu’ndan çok önemli ‘salgın’ mesajları

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Mövenpick Otel'de, İslam İşbirliği Teşkilatı Yönlendirme Komitesi Toplantısı'na katıldı. Toplantının ardından Bakan Müezzinoğlu gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. "Avrupa'da bir grip salgını var. Türkiye'de de var mı şu anda? Bilim Kurulu'nun toplanacağı söylendi" şeklindeki soruya Bakan Müezzinoğlu, grip salgını açısından kasım, aralık, ocak ve hatta şubat aylarının, diğer yıllardaki aynı dönemlere göre oldukça sakin ve sorunsuz atlatıldığını belirtti.
 
"OLAĞANÜSTÜ BİR SALGIN DURUMU SÖZ KONUSU DEĞİL"
Son 10 gündür hekimlerin grip vakalarıyla karşılaştıklarını belirten Bakan Müezzinoğlu, "Bir kaç ciddi seyreden vakamız var. Ama şu anda olağanüstü bir salgın durumu söz konusu değil. Bilim Kurulumuz da gerek Fransa'da, gerek Almanya'da, Avrupa'daki gidişatı gözlemliyor. Şu anda olağanüstü kamuoyunu teyakkuza geçirecek bir durum söz konusu değil. Özellikle çocuklarımızı tüm toplum açısından, hijyen özellikle el temizliğine daha çok dikkat etmelerini, diğer taraftan bol sulu gıda almalarını bir de aşarı yoğunluk ve yorgunluktan uzak durmalarını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.
 
"SINIRLARDA VİRÜSÜ KONTROL EDECEK HALİMİZ YOK"
Bakan Müezzinoğlu, "Sınırlarda bir sıkıntı var mı?" şeklindeki soruya da "Sınırlarda virüsü kontrol edecek halimiz yok. Neticede virüs pasaportlu gelmiyor" dedi.
 
"HERKES SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN PLANLARINA UYMAK ZORUNDA"
LÖSEV'e ilişkin soru üzerine Bakan Müezzinoğlu, "LÖSEV ile ilgili daha fazla konuşmak istemiyorum. Neticede Türkiye'de tüm özel, vakıf hastaneleri sağlık bakanlığı'ndan bir ruhsat alma ve planlamaya uymak gibi bir görevi ve sorumluluğu var. O zaman Sağlık Bakanlığı'nın bir anlamı olmaz. Ruhsatlandırma gibi bir yetki Bakanlıkta ise ya Türkiye'nin 78 milyonunun sağlığından sorumlu olarak Sağlık Bakanlığı varsa, herkes Sağlık Bakanlığı'nın planlamalarına uymak zorunda" şeklinde konuştu.  LÖSEV yönetiminin baştan Sağlık Bakanlığı'na yaptığı müracaatın arkasında durması gerektiğini belirten Bakan Müezzinoğlu, yaptıkları müracaatın karşılığının verildiğini de belirtti.
 
"ÜLKEMİZDE 900 LÖSEMİLİ ÇOCUĞUMUZ VAR"
"LÖSEV Başkanının 'Cumhurbaşkanı, Başbakan izin ver' der şeklinde bir değerlendirmesi var neler düşünüyorsunuz?" şeklindeki soruya Bakan Müezzinoğlu, "Demokratik ülkelerde, Türkiye'de, hukuk devletlerinde farklı makamları bu işlerin aracı yapmak doğru değil. Burada bir lösemili çocuklarımız bu anlamda kullanılıyor. İki, aileleri kullanılıyor. Ondan sonra diğer makamlar kullanılmaya çalışılıyor. Kamuoyu baskısı yapılarak kullanılmaya çalışılıyor. Ülkemizde (her yıl) 900 lösemili çocuğumuz var, LÖSEV 40 çocuğumuzu tedavisi yapıyor. Bu anlamda onların bu çocukları tedavi etmelerinden dolayı teşekkür ediyoruz" diye cevap verdi.
 
Sağlık Bakanlığı olarak Türkiye'nin her köşesindeki lösemili çocukları düşünmek zorunda olduklarını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, "Bu ülkenin toplam 161 çocuk hematoloğu ve onkoloğu var. Biz bunları planlamak durumundayız. Dolayısıyla bu planlamaya da LÖSEV ya da bir başkası uymak durumunda" ifadelerini kullandı.
 
"KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM"
"Kamuoyunda estirilmeye çalışılan sanki bir hayır kurumunun önü kesiliyormuş algısında, rantın gizlenme amacı olabilir mi?" şeklinde sorusuna Bakan Müezzinoğlu şöyle cevap verdi: "Onu kamuoyunun taktirine bırakıyorum. Herhangi bir özel sektör, vakıf ya da dernek bir sağlık kuruluşu açacak ise bu planlamalarına uymak durumunda ve ruhsat alma durumunda. Bu planlamalarla ilgili bize 2-3 yıl önce yaptıkları taleplere biz cevap vermişiz. 50 yataklı. Sonra bizim ihtiyacımız daha çok demişler 100 yatağa izin vermişiz. Ama biz binayı 400 yatak yaptık denirse bu olmaz. Dolayısıyla demokratik ülkelerde, bu şekilde bir algı operasyonunu doğru bulmuyorum."
 
"BU TIBBİ BİR KARARDIR"
"İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi'ndeki kürtaj iznine ilişkin neler söyleyeceksiniz?" şeklindeki soruya Bakan Mehmet Müezzinoğlu, "Kürtajla ilgili karar idari bir karar değildir. Dolayısıyla Sağlık Bakanını veya yöneticilerinin vereceği bir karar değildir. Bu tıbbı bir karardır. Hekim veya konsey karar verir. Dolayısıyla burada hekim arkadaşımız gerekli takipleri yaptıktan sonra bir izin konusunda tıbbi endikasyon konusunda bir şey varsa bunu bilim kuruluna götürür ve o da karar verir. Buralarda yanlış kararlar verildiyse ya da uygulamalar yapıldıysa biz idari veya mesleki inceleme başlatırız. Burada da öyle bir şey söz konusu değil" diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mükremin 26 Şubat 2015 Perşembe 13:48

Aman ortalık fazla karıştı. İç güvenlik yasa tasarısı,Süleyman Şah Ricadı, artan dolar ,kötü ekonomik gidişat ve yaklaşan seçimler. Biraz gündem değişikliğinde fayda var.Şimdi de gripden yarar umuyorlar.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avrupa'yı sarsan grip salgını kapımızda!
Avrupa ve Asya grip salgınıyla boğuşuyor. Hastalık en çok Fransa’yı ve ...
Sütlü keçiboynuzu radyasyondan koruyor
Sütün, radyasyona karşı en iyi koruyucu olduğu biliniyordu. Afyon Kocatepe ...
Zeytinyağı kanser hücrelerini yok ediyor
Fareler üzerinde yapılan araştırma, zeytinyağının bir faydasını daha ortaya ...
 
Sağlık Bakanlığı’ndan flaş Ayşe Kocaoğlu açıklaması
Ayrılmak istediği sevgilisi tarafından annesi öldürülen kendisi de kolundan ...
‘Masa başı hastalığı’na sarmaşıklı destek
Fitoterapist Prof. Dr. Erdem Yeşilada, Hindistan ormanlarında yetişen ...
Bakan’dan LÖSEV’e tepki: Cem Yılmaz şaka sandı ama…
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Cibuti Sağlık Bakanı’nı misafir etti. ...
 
İzmir sağlık camiasının acı kaybı
İzmir’de, Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'nde görev yapan ...
İzmir'de pes dedirten unutkanlık: Minik Timuçin'in...
İzmir'de bir özel hastanede geniz eti ameliyatı olan 7 yaşındaki Timuçin ...
İzmir'den acil servis dizilerine sert çıkış!
Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülseren ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva