HABERLER>POLİTİKA
13 Haziran 2013 Perşembe - 10:20

Bakan Güler’den şok açıklama: Gezi’deki çadırları…

İçişleri Bakanı, "Kamuoyuna açıklıyorum. Oradaki çadırlara benzin dökülüp yakılmak istendi arkadaşlar bunları engelledik" dedi.

Bakan Güler’den şok açıklama: Gezi’deki çadırları…

ANKARA - İçişleri Bakanı Muammer Güler, Gezi Parkı protestolarıyla ilgili açıklama yaptı. Güler, "Kamuoyuna açıklıyorum. Oradaki çadırlara benzin dökülüp yakılmak istendi arkadaşlar bunları engelledik" dedi.
 
İşte Güler'in konuşmasından satırbaşları:
 
"YARGININ DURDURMA KARARI VAR"
2011 seçimlerine girerken başbakanımız büyük projeleri anlatmıştı. 2011 seçimleri büyük bir referandum sayılır. Başbakanımız Taksim'le ilgili referandum görüşünü ortaya koydu. Referandum Beyoğlu'nda veya İstanbul genelinde yapabilir.Kamuoyunda yanlış algı yaratıldı, bilgi kirliliği var. Topçu Kışlası ile ilgili şu an bir işlem yapılmıyor. Kaldırım genişletme çalışması Topçu Kışlası yapılıyor gibi yansıtıldı. İdari yargının yürütmeyi durdurma kararı var.
 
"GEZİ PARKI BU ŞEKİLDE DEVAM EDEMEZ"
Şu an Gezi Parkı kamuya açık olmasına rağmen ayın 1'inden itibaren arkadaşlarımızın çadırlar kurarak 24 saat orada yaşama durumu var.Bunun izahı yok. Taksim alanı yaklaşık 30 binlik bir otel yatağına sahip. Yapılan ikazlara rağmen arkadaşlar eylemlerini sürdürdü.Meydanda bir temizleme yapıldı, Taksim'de güvenlik sağlandı. Taksim alanında polislerimize illegal gruplarının yaptıklarını herkes gördü. Kanuna uygun açıklamalara polis müdahalesi olmaz. Ama Gezi Parkı bu şekilde devam edemez.
 
"ÇADIRLAR BENZİNLE YAKILMAK İSTENDİ"
Kamuoyuna açıklıyorum; Oradaki çadırlara benzin dökülüp yakılmak istendi arkadaşlar bunları engelledik. Polisle gezi parkını kullanarak çatışmaya girmek isteyenler var. Ülkenin marka değeri düşürülüyor İnşallah akıl hakim olacaktır. Gençlerimize zarar gelmeden inşallah bu konu sonuçlanacak. Orantısız güçle ilgili müfettişlerimiz çalışıyor, incelemeler yapılıyor. Sadece polisin orantısız güç göstermesini göstermenin anlamı yok. Diğer tarafta polise yapılanları da görsünler, yakanları yıkanları görsünler.
 
"KİMSENİN BURNU KANASIN İSTEMİYORUZ"
Ölenlerin ailelerin acısını paylaşıyorum. Ölümlerden büyük üzüntü duyuyoruz. Bu olayların bitmesi gerekir. Bir polis elinde silah molotof atıyorlar denildi. Bunların yalan olduğunu söyledik. Provokasyonu gördüğünüz değil mi arkadaşlar. 90'lı yılların gençliğinin jenerasyonu değişik, istekleri farklı olabilir. Çocuklarımızı biliyoruz samimiyetlerine inanıyoruz. Gezi Parkı'nda bu şeklinde provokatörlerle bu çocuklarımızın bir arada olması mümkün değil. Marjinal gruplar çatışmayı sürdürecekse polisimiz görevini yapmak zorundayız. Kimsenin burnunun kanamasını istemiyoruz."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC. Çapulcu Öz Vatandaş. 14 Haziran 2013 Cuma 11:24

salla salla iyi gidiyorsunuz maşallah, başbakan çıkmış yok camide içki içilmiş, yok başörtülü bayana saldırılmış üstüne işenmiş, yok efendim bunlar çapulcuymuş, yok efendim %50 yi evlerinde zor tutuyormuş, bunlar tutmadı şimdi sen başladın yumurtlamaya, oradaki insanlar içinde barındığı çadırı niye yaksın. bunu yapsa yapsa oraya kendi elinizle yerleştirdiğiniz ajanlar yapar halk tahrik olsun diye ama yemiyor millet bu sallamalarınızı. bunlar nafile oyunlar ve halk iradesine pes edeceksiniz.

Yorumu oyla      11      5  
TC DEMOKRAT 13 Haziran 2013 Perşembe 12:56

Tamamen Yalan.Aynen Başbakanın Biz Bu Olayların Olacağını 3 Ay Öncesinden Biliyorduk Dediği Gibi Buda Yalan.Bu Millet Artık Sizlerin Hiç Bir Açıklamasına İnanmıyor,İtibar Etmiyor.Haberiniz Olsun.

Yorumu oyla      14      6  
doğan 13 Haziran 2013 Perşembe 12:45

Kimlerin gezi parkında çadırlarında insanlar uyurken nasıl yakılmak istendiğini türkiye gördü gaz bombalarının nasıl atıldığı kabak gibi ortada sayın bakan.halkı kandıramasınız ancak sizler iyi niyetli saf müslümanları kandırırsınız.iktidarın söylediği şeylerin iftira ve yalan olduğunu görüntülerle çürütülüyor. cumaya kadar beklicekmişiniz ozaman görüntğleri yayınlıcakmışınız elinizde öyle bir görüntü varsa neden beklersiniz.yokki cuma ya kadar montajcılar çalışır herhalde

Yorumu oyla      13      6  
Işık Dikicigil 13 Haziran 2013 Perşembe 11:08

İLLEGAL GRUPLAR, CİZRE'Yİ DİYARBAKIR'I, HAKKARİ'Yİ YAKARKEN DEVLET ORTAYA ÇIKMIYOR AMA. HATTA TÜRK BAYRAKLARI TAHRİK OLMASIN DİYE TOPLATILIYOR. TAKSİM DEKİ AĞAÇLAR BATIYOR, AMA MEŞE AĞACININ DALI BATMIYOR MU??

Yorumu oyla      16      6  
capulcu 13 Haziran 2013 Perşembe 11:08

Tam şahsına yakışan demeç.lutfetmişler insanları diri diri yanmaktan kurtarmışlar.valinin ve emniyet kuvvetlerinin birinci vazifesi zaten vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak değilmidir.Buna teşebbüs edenleri bulupta yargılamak gerekmezmi.?eğer böyle bir eylem teşebbüsü varsa bu terör ayaklaması değilde nedir>?yoksa bu demeç aba altından sopa göstermekmidir?.bu demeçten =bak eylemi bitirin çadırları toplayın yoksa benzin döküp yakarlar bizde kurtaramayız demedi demeyin mi anlaşılmalıdır?

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güven: Taksim demokrasi çıtasını yükseltti
CHP’li Hülya Güven Gezi Parkı eylemlerinin demokrasinin çıtasını yükselttiğini ...
Topçu Kışlası için referandum ihtimali
Başbakan Erdoğan'ın, 11 kişilik 'Gezi heyeti'yle gerçekleştirdiği toplantı ...
AK Parti mitinglerine sınav ayarı
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, hafta sonu yapılacak AK Parti miting saatlerinin ...
 
Akay çok kızdı: Bunun hesabı sorulacak!
AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen teşkilat toplantısında konuşan ...
Erdoğan’dan talimat: Bu iş 24 saat içinde bitecek!
Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı eylemlerinin İsrail'e yakın kesimleri sevindirdiğini ...
Ve Erdoğan Gezi Heyeti’yle görüşüyor
Ankara'da gündem Gezi Parkı eylemleri. Başbakan Erdoğan, 11 kişilik 'Gezi ...
 
CHP ‘Gezi için’ bir kez daha meydana iniyor
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı Taksim Gezi parkından başlayan ...
Fatih Yapar yazdı: ‘Günay’ın zirvesinde’ neler yaşandı?
Kültür ve Turizm Eski Bakanı, İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay’ın İzmir’de ...
Cumhurbaşkanı Gül’den flaş ‘Gezi’ açıklamaları
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gezi olaylarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva