HABERLER>EKONOMİ
21 Mayıs 2015 Perşembe - 21:15

Bakan Eroğlu’ndan İTB’ye: Siz söyleyin, biz yapalım!

İzmir Ticaret Borsası, 7 Haziran öncesi siyasi partilerle gerçekleştirdiği toplantılara AK Parti ile devam etti ve AK Parti İzmir 1. Bölge adayı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu ağırladı. Toplantıda konuşan İTB Başkanı Işınsu Kestelli, tarımdaki düşüşe dikkat çekerek Bakan Eroğlu’ndan proje desteği istedi. Eroğlu ise tarımda önemli çalışmaların kapıda olduğunu söyleyerek, “İzmir’i tarım üssü yapacağız. Siz yeter ki taleplerinizi söyleyin beraber çalışalım” dedi.

Bakan Eroğlu’ndan İTB’ye: Siz söyleyin, biz yapalım!

Onur DENİZ / EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Borsası (İTB) 7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala siyasi partilerin İzmir milletvekili adayları ile buluşmaya devam ediyor.

- BAKAN EROĞLU VAPURA BİNDİ, KOCAOĞLU'NA SESLENDİ...
 
MHP İzmir adaylarının ardından Borsa’nın sıradaki konuğu AK Parti İzmir’in milletvekili adayları oldu. Çok sayıda oda ve borsa temsilcisinin katıldığı buluşma Swiss Otel’de düzenlenen kokteyl ile gerçekleşti. Kokteyle AK Parti İzmir 1. Bölge adayı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve diğer adaylar katıldı.
 


TARIMDA DÜŞÜŞ VAR
İTB’nin organize ettiği buluşmada konuşan başkan Işınsu Kestelli, İzmir başta olmak üzere Türkiye tarımında yaşanan düşüşe dikkat çekti. Bakan Eroğlu’ndan İzmir tarımı için talepte bulunan Kestelli, “Bu akşam konuşmaktan çok dinlemeyi tercih edeceğim. Bizim işimiz tarım ve hayvancılık. Orman ve su, İzmir ve Ege gibi, önemli ölçüde tarımdan geçinen bir bölge için çok önemli. Türkiye son 12 yılda ekonomide önemli bir değişim yaşadı. Ancak tarım ve hayvancılığın bu büyümeye yeterince ayak uyduramadığını hepimiz biliyoruz. Tekrarlamakta bir beis görmüyorum: 2002 yılında yüzde 10.3 olan tarımın Gayri Safi Yurtiçi Hasıla Payı, 2014 yılı sonunda yüzde 7.1’e indi. Türkiye, dünyanın 10 büyük tarım üreticisinden biri ama potansiyelimizi yeterince kullanamadığımız ortada. Sayın Eroğlu’ndan bugün Türk tarım ve hayvancılık sektörünü çağdaş dünyanın ilerisine taşımak için ne tür bir planları olduğunu duymak isteriz” diye konuştu.
 
BU TOPRAKLARDA ADAM EKSEN BİTER
Gecede konuşan Veysel Eroğlu, “Sizler gibi iş adamları, ticaret temsilcileri ile İzmir’i birlikte yöneteceğiz. 7 Haziran’dan sonra 4 yıl seçim yok. İnşallah o yıllar altın yıllar olacak. İzmir için tarım ve hayvancılık açısından çok önemli. Türkiye’nin en güzel toprakları Ege’de yer alıyor. Bu topraklar için 'adam eksen biter' derler. Ancak burada sulama olmadan verim almak mümkün değil. İzmir’de ne kadar toprak varsa sulayacağız. Ben de İstanbul Teknik Üniversitesi’nde de hocaydım o zaman İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’un su sorununu çözmek için beraber çalıştık. İstanbul’dan sonra Türkiye’nin su sorununu bitirmek için çalışıyoruz” ifadesini kullandı.
 


İZMİR’İ TARIMDA ÜS YAPACAĞIZ
Eroğlu, bakanlık olarak tarımda yaptıkları çalışmaları sıraladı. Yaptıkları çalışmaların, projeler şeklinde devam edeceğini ve İzmir tarımında yaşanan su problemini kısa sürede çözeceklerini ifade eden Eroğlu, “Borsaya en çok hizmet edenlerden biri olmanın gururunu yaşıyorum. İzmir’de sulama konusunda destan yazdığımıza inanıyorum. İzmir’de 7 baraj ve 6 göletle Küçük Menderes’in sulama sorununu çözeceğiz. O zaman bu bölgede çiftçinin geliri yılda 470 milyon TL olacak. Burayı organik tarımda bir üretim üssü yapacağız. Buna karar verdik. Burada 45 baraj ve gölet tesisini tamamlayacağız. İzmir için gece gündüz çalışıyoruz” diye konuştu.
 
YETER Kİ GELİN BERABER ÇALIŞALIM
Eroğlu İzmir’i geliştirmek için beraber çalışma yürütülmesinin altını çizerken, “Gıda ve tarım sektörü ileride çok önemli bir sektör olacak. Burada sizlere çok büyük bir iş düşüyor. Bütün araştırmalar çalışmalar sizin için bütün kapılarımız size açık. İzmir’i hep beraber üretmemiz lazım. Gelin beraber üretelim. Bütün fikirlerinize açığız. Bizi gerekirse tenkit edin. Bizde tenkit de çok önemlidir. Siz yeter ki görüşlerinizi söyleyin. İzmir de ne gerekiyorsa yapacağız. Ben esnaf çocuğuyum, vatandaşla iç içeyim. DSİ sizin hizmetinizde ne kadar sulanacak alan varsa hizmetinizde. Bizim için çocuk oyuncağı” dedi.
 
Gecenin sonunda Eroğlu, katılımcılardan görüş ve önerilerinin olduğu formları aldı. 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş rıza 22 Mayıs 2015 Cuma 09:33

daha önce nerelerdeydin sayın bakan!

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
APM Türkiye'yi küresel ağa bağlayacak
Dünya'da 5 kıtada ve 39 ülkede liman işletme şirketi olarak faaliyet gösteren, ...
Renault’dan üst düzey eylem açıklaması
Renault Avrasya Bölge Başkanı Jean Christophe Kugler Oyak Renault işçilerinin ...
Türkiye’nin ilk uydu merkezi açıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akıncılar'daki TUSAŞ Uzay Sistemleri ...
 
Babacan’dan grev çıkışı: Zamanlama manidar!
Habertürk canlı yayınında konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bursa'daki ...
Fitch'ten Türk bankalarına ilişkin değerlendirme
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türk bankalarının ...
İzmirli gençler vefa borçlarını girişimcilik ile ödüyor
TOBB İzmir İl Genç Girişimciler Kurulu Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ...
 
Bakanlıktan onay: Petkim’e özel RES planı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı PETKİM’e Aliağa’da özel plan yaptı. Bakanlık ...
Beyaz eşyada vergi indirimi müjdesi
Beyaz eşya sektörüne doping etkisi yapacak ÖTV indirimi geliyor. Enerji ...
Financial Times’tan Türkiye için karamsar tablo
Financial Times gazetesinde yer alan bir analizde, Türkiye ekonomisi için ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva