HABERLER>SEÇİM 2015
25 Nisan 2015 Cumartesi - 13:31

Bakan Eroğlu İzmir'de: Havzaya vaatlerle indi!

AK Parti İzmir Milletvekili adayı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu 2 günlük İzmir programına Menderes’ten start verdi. Eroğlu, “Tahtalı Havzası için özel hüküm belirleme çalışmalarına başlayacağız. Menderes'i, İzmirli’nin nefes alacağı, denize gireceği, yayla turizmi yapacağı bir merkez haline getirileceğiz" dedi.

Bakan Eroğlu İzmir de: Havzaya vaatlerle indi!

İZMİR – AK Parti İzmir Milletvekili adayı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu 2 günlük İzmir programına Menderes’ten start verdi.

AK Parti İzmir milletvekili adayı Eroğlu, Menderes ilçesinde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.
 
Bölgenin evladı olarak İzmir'e hizmet etmeyi ibadet gördüğünü belirten Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığının en fazla yatırım yapan bakanlıklar arasında yer aldığını, hükümet olarak İzmir'e 28 milyar liralık yatırım yaptıklarını söyledi.
 
Eroğlu, daha önce vadedilen 35 projenin bir bölümünün bittiğini, ayrıca 466 proje daha öngörüldüğünü dile getirerek, "Toplam 501 projeyle İzmir'de destan yazacağız" diye konuştu.


 
Yapacakları hizmetlerle Menderes'in 4-5 yıl sonra ciddi anlamda gelişeceğini vurgulayan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tahtalı Havzası yönetmeliğini biliyorum. Bizim Bakanlığın özel hüküm belirleme yetkisi var. Müsteşarıma talimat verdim, yıldırım hızıyla Tahtalı Havzası özel hüküm belirleme çalışmalarına başlayacağız. Mutlak koruma alanlarını ağaçlandıracağız. Diğer alanlarda, dere kenarlarında muhteşem bir planla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve belediyelerimizle şehircilik açısından fevkalade estetik düzenleme yapacağız. Vatandaşın mağduriyetini gidereceğiz. Bu konuyla bizzat alakadar olacağım."
 
Bakan Eroğlu, dere ıslahlarını büyükşehir belediyelerinin yapması gerektiğini ancak ilçedeki derelerin Bakanlık eliyle ıslah edilmesi konusunda talimat verdiğini, sulama projelerine de hız vereceklerini kaydetti.


 
GÖLET PROJELERİ
İlçe sınırlarındaki Gümüldür Göleti'nin yüzde 50'sinin tamamlandığını ve yıl sonunda bitirilmesinin planlandığını vurgulayan Eroğlu, yüzde 70'i tamamlanan Özdere Göleti'nin de bin 540 dekar araziyi sulayacağını belirtti.
 
Muhtarların talep etmesi halinde jeolojik açıdan problemi olmayan ve su bulunan bölgelere yeni göletler yapabileceklerini bildiren Eroğlu, ilçenin mesirelik alan ihtiyacının Orman Bölge Müdürlüğünce karşılanacağını, Menderes'in İzmirlinin nefes alacağı, denize gireceği, yayla turizmi yapacağı bir merkez haline getirileceğini kaydetti.
 
İlçede bir hayvan barınağı kuracaklarını, ormanlık alan içindeki zeytin ağaçlarının aşılanarak kurayla vatandaşa verileceğini söyleyen Eroğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığına da gençlik merkezi kurabilmeleri için yer tahsis edeceklerini anlattı.


 
İzmir'e hizmet etme konusunda gayretli ve azimli olduklarını vurgulayan Eroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun İzmir ziyaretinde, Ege Gelişim Pojesi'ni (GEP) açıklayacağını bildirdi.
 
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu da Eroğlu'nun İzmir'den adaylığının, bir şans olduğunu belirterek, "İzmir, büyükşehir belediye başkanı adayı Binali Yıldırım'ın kıymetini bilemedi ama inşallah Sayın Bakanımızın kıymetini hep birlikte bileceğiz" ifadesini kullandı.



İLÇE BAŞKANLIĞI’NDA ‘YAŞAM TARZI’ MESAJI
Menderes programı kapsamında AK Parti ilçe teşkilatını ziyaret eden Eroğlu, İzmir milletvekili adayı olarak, kente hizmet etmekten gurur duyacağını belirterek, 7 Haziran’ın Türkiye için bir milat olacağını söyledi.
 
Eroğlu, "Bu milletin önünü kesmek isteyenlerin son ümidi 7 Haziran. İnşallah milletimiz onlara sandıkta gereken dersi verecektir. İzmir’de yaptıkları iş, eser üretmek değil karalama politikası takip ediyorlar. 'İnsanların hayat tarzına karışacaklar' diyorlar. Öyle bir şey yok, biz zaten yeni bir parti değiliz, 13 yıldır iktidardayız. Kimsenin giyimine kuşamına, hayat tarzına karışacak değiliz. Üstelik yıllardır biz bunu geliştirmek için mücadele verdik" dedi.
 
7 Haziran'ın basit bir genel seçim olmadığını vurgulayan Eroğlu, "Mücadele, Türkiye’nin yükselişini önlemek isteyenlerle, Türkiye’nin önünü açmak isteyenlerin, 2023 ve 2071 hedeflerini yakalamak için büyük düşünenlerin mücadelesidir” diye konuştu.
 
İlçe esnafını ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet eden Bakan Eroğlu, Menderes Belediyesi’ne yaptığı ziyarette de ilçenin turizm potansiyelini harekete geçirmeye çalışacaklarını kaydetti.
 
Bir süredir üzerinde çalıştığı "Serbest Turizm ve Ticaret Bölgesi" projesini ilçede uygulayabileceklerini anlatan Eroğlu, zengin turistlere hitap edecek bölgelerin kurulması için uygun alanların bulunarak 49 yıllığına işletmecilere tahsis edilebileceğini de sözlerine ekledi.

TORBALI’DA STK’LARA SESLENDİ
Eroğlu, Torbalı ilçesindeki bir otelde muhtarlar, oda başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.
 
Bakanlığı döneminde İzmir'de tarımsal sulama ve içme suyuna yönelik büyük yatırımları tamamladıklarını, gelecek dönemde 36 baraj, gölet ve sulama tesisi daha yapmak için karar aldıklarını dile getiren Eroğlu, İzmir'e gelecek dönemde dev projeler yapılacağını, açıkladıkları 466 proje ve yapımı devam eden 35 projeyle İzmir'in dönüşüm geçireceğini ifade etti.
 
İzmir'de sadece deniz turizmi değil, tabiat turizmini geliştirmek için büyük bir master plan hazırladıklarını kaydeden Eroğlu, ilçedeki Fetrek Deresi'ni ıslah edeceklerini, estetiği ön plana alan projenin 2019 yılına kadar bitirileceğini dile getirdi.
 
Eroğlu, daha sonra bir süre önce yaşamını yitiren AK Parti Torbalı Gençlik Kolları Başkanı Aydın Soğukçeşme'nin evini ziyaret ederek, ağabeyi Kadri Soğukçeşme'ye taziyelerini iletti.
 
AK Parti Torbalı ilçe başkanlığını da ziyaret eden Bakan Eroğlu, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'in önceki ziyaretinde kendisinden devlet hastanesi için arazi istediğini, tahsis edilen arazinin üzerinde devlet hastanesinin yükseldiğini, yatırımın bir an önce bitirilmesi için TOKİ yetkilileri ile görüşeceğini söyledi.
 
Eroğlu, daha sonra Belediye Başkanı Görmez'i de makamında ziyaret etti. 

BAKAN EROĞLU: "SELÇUK'A HİZMET BOYNUMUZUN BORCU"
İzmir 1. Bölge Ak Parti Milletvekili Adayı olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,  Selçuk İlçesi'nin çok çalışkan, Selçuk'u kalkındıracak bir belediye başkanı olduğunu söyledi. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı'yı makamında ziyaret eden Bakan Eroğlu, "Başkanımızın Selçuk için Selçuk'un geleceği için önemli talepleri var. Selçuk'u cazibe merkezi haline getirmek için doğa ve inanç turizmi hedefliyoruz. Turizm, ticaret ve inanç merkezi projemiz var. Sayın başkanımızla birlikte hedeflerimize adım adım yürüyeceğiz. Selçuk'a hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur" dedi. 
 
Orman ve Su İşleri Bakanı ve Ak Parti İzmir Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu, Ak Parti İzmir İl başkanı Bülent Delican, İzmir Milletvekili Ali Aşlık ve beraberindeki parti yöneticileri ile birlikte Selçuklularla buluştu. Partisinin Selçuk ilçe teşkilatını ziyaret eden ve Ak Parti hükümetinin bugüne kadar yaptığı çalışmaları özetleyen Bakan Eroğlu, Selçuk için partisinin talep ettiği çalışmaların bir bir yapılacağını müjdeledi.
 
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_04/2015_04_25/f02c52baecd278d5ceb80dc80e6de092.jpg

KAPIMIZ ARDINA KADAR AÇIK
Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı'yı ziyaret eden Bakan Eroğlu, Ak Partili Belediyelerin halkın belediyeleri olduğunu söyledi. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı'ya desteklerinin süreceğini kaydeden ve Selçuk'ta belediyenin kapılarını vatandaşına ardına kadar açtığını belirten Bakan Eroğlu, "Ak Partili Belediyecilikte kapımız her zaman vatandaşımıza açıktır. Başkanımız Zeynel Bakıcı'nın Selçuk'un geleceğine yönelik önemli ve birçoğu bizim alanımızda olan talepleri var. Tüm bunlara destek vereceğiz kısa sürede gerçekleşmesi için harekete geçtik bile. Bizim bakanlığımızla ilgili olmayanların da takipçisi olacağız" dedi.
 
SELÇUK'A NE YAPARSAK AZ
Selçuk'un turizm açısından önemli bir potansiyeli olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı'yı göstererek şöyle konuştu; "Çok çalışkan bir başkanımız var. Selçuk'un gönlümüzde apayrı bir yeri var. Değerli başkanımızla şöyle düşünüyoruz. Selçuk'a öylesine doğa turizmi, inanç turizmi merkezi kuralım ki; burası çok önemli bir cazibe merkezi olsun. Turizm, ticaret ve inanç merkezi diye bir proje hazırlıyoruz. Buranın kalkınması için bu proje çok önemli. Selçuk'a hizmet etmek bizim de boynumuzun borcudur. Selçuk'a ne yapılırsa azdır."
 
Selçuk'a çok turist geldiğini ve gidenlerin yanında bazı yöresel ürünleri götürdüğünü kaydeden Bakan Eroğlu, "Biz şu anda Türkiye'de bazı bölgelerde bal ormanları kuruyoruz. Burada Selçuk ile ilgili bal markası oluşturulsun. Bazı alanları çok güzel mesirelik alanlar yapmak istiyoruz. İzmir'e hizmeti ancak Ak Parti'nin getirir" ifadelerini kullandı.
 
SELÇUK HİZMETLERLE BULUŞMAYA BAŞLADI
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bakan Eroğlu'nun İzmir'den aday olmasının İzmir'e büyük bir güç ve ivme kazandıracağına dikkat çeken Bakıcı, şunları kaydetti; "Sayın Hocamız, Sayın Bakanımız İzmir'in dümenine geçmiştir. Kendisinin gücünü hissetmeye başladık. Selçuk'ta Ak Parti bayrağını daha yukarı taşımak için İzmir Milletvekillerimiz, İl Başkanımız Bülent Delican, İlçe Başkanımız Sema Yeşilçimen ve teşkilatlarımızla birlikte çalışıyoruz. Selçuk halkının da irade koyacağını düşünüyorum. Selçuk, önemli değişimler için harekete geçti, yola çıktı. Selçuk halkı uzun yıllardan bu yana şimdi rahat nefes alıyor. Selçuk ileriye doğru hızlı ve emin adımlarla ilerlemektedir. Doğalgaz ve Selçuk Devlet Hastanesi konusunda iyi bir yere geldik. 2009'dan bu yana çözülemeyen Efes Meslek Yüksek Okulu'nu yakın zamanda açıyoruz. Sayın Bakanımızın katkılarıyla 13 proje daha hazırladık. Selçuk'a Ak Parti Belediyecilik anlayışı geldi ve Selçuk hizmetlerle buluşmaya başladı."
 
Bakan Veysel Eroğlu Selçuk'taki programının son durağında STK'larla buluştu. Sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya gelen Bakan Eroğlu, Selçuk için müjdelerini tekrar sıraladı.(a.a)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
26 Nisan 2015 Pazar 03:50

seçime kadar proje sayısı 1000'i bulur :)

Yorumu oyla      12      6  
necla. 25 Nisan 2015 Cumartesi 22:50

eroğlu gelse tayyip gelse yine.ne yazar.CANIM İZMİRLİM

Yorumu oyla      14      6  
merkez 25 Nisan 2015 Cumartesi 22:07

Chp atar Akp hizmet yapar

Yorumu oyla      13      7  
konak 25 Nisan 2015 Cumartesi 19:51

35 projenın hangisi tam olarak bitti sayın bakan hangi izmirden bahsediyoruz.. metro? izmir kruvaziyer? çandarlı? bayraklı hastanesi? marinalar? çevre yolu? masallar masallar yazık

Yorumu oyla      22      7  
semih yolcu 25 Nisan 2015 Cumartesi 14:34

Sayın bakanım 2 kez expo adayı olduk,dünyayı izmire getirip inciraltına hayran bıraktık..ancak halen moloz dökülen yer,hala kurban kesim yeri olmaktan öteye gidemedi...lütfen icraat...

Yorumu oyla      21      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP seçim vaatlerinin maliyetini açıkladı
CHP yazılı bir açıklamayla, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 1 ...
AK Parti İzmir’de 2.başkanlar zirvesi!
İl Başkanı Delican ilçe başkanlarıyla yapılan toplantının ardından bu ...
Eroğlu’ndan haftasonu çıkarması: 2 günde 5 ilçe
AK Parti 1.bölge 1.sıra adayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ...
 
DSP adayı Karakülçe CHP’yi ‘Syriza’yla vurdu: Bölünmeden…
DSP İzmir’in 2’inci Bölge 1’inci sıra milletvekili adayı Selçuk Karakülçe ...
Ve YSK kesin listeyi açıkladı: 2 İzmir sorusuna yanıt
7 Haziran’da yapılacak genel seçim için milletvekili kesin aday listesi ...
AK Kadınlar İzmir’de sosyal vaatlerle sahada!
İzmir’de AK Partili kadınlar, ev ve esnaf ziyaretlerine başladı. Kadınlar, ...
 
AK Parti’de ‘sıra krizi’nde son karar: Bayındır istifa edecek mi?
İzmir listesinde 6.sırada yer bulan ve süreçte sosyal medyadan verdiği ...
MHP’li Koç: Kenetlenme zamanı geldi
Sendikaları ziyaret eden MHP İzmir Milletvekili adayı Murat Koç, işçinin, ...
Kitap Fuarı’nda Sertel’e sevgi seli: AYM nöbeti başlıyor!
Kitap Fuarı’nda imza gününe katılan Sertel, YSK’nın kararına isyan etti. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva