HABERLER>SEÇİM 2015
29 Mayıs 2015 Cuma - 11:39

Bakan Eroğlu EGE-GEP’i anlattı, CHP’yi bombaladı!

AK Parti’nin genel seçim öncesinde duyurusunu yaptığı Ege Gelişim Projesi’nin (EGE-GEP) ayrıntılarını Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu anlattı. Eroğlu, “2019 yılı sonuna kadar 4 bin 547 proje ile 25 milyar TL’lik yatırım yapılacak” dedi. Eroğlu, CHP’nin İzmir adayları içinde Kemal Kılıçdaroğlu dışında kimseyi tanımadığını onu da mecliste gördüğünü söyledi.

Bakan Eroğlu EGE-GEP’i anlattı, CHP’yi bombaladı!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - AK Parti Genel Başbakanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun İzmir mitinginde sadece rakamlarını verdiği genel seçim öncesinde Ege Bölgesi’nin kalkınmasını hedefleyen Ege Gelişim Projesi’nin (EGE-GEP) ayrıntılarını AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu anlattı.

8 ilde eşzamanlı düzenlenen toplantıda İzmir başta olmak üzere Aydın, Denizli, Muğla, Manisa, Balıkesir, Afyon, Uşak ve Kütahya illerini kapsayan projede yapılacakları anlatan Eroğlu, bölgenin her alanda kalkınacağını ifade etti.
 


Eroğlu, “Proje kapsamında 4.3 milyon dekar arazi sulamaya açılacak. Yılda 4 milyar TL zirai gelir artışı sağlanacak. Yine 4 milyon 800 bin kişiye ilave içme suyu temin edilecek.  2 milyar kilowat/saat yıllık hidrolik enerji üretimi gerçekleşecek. 862 bin dekar arazinin ve 686 adet yerleşim yerinin taşkınlardan korunması olacak. Projede 262 bin kişi istihdam edilecek. 8.8 milyon dekar arazide ağaçlandırma yapılacak.752 milyon adet fidan toprakla buluşacak. Yine 710 milyon adet fidan üretilecek. Kırsal kalkınmaya destek olarak 452 köy ve mahallede 452 adet gelir getirici orman kurulacak. Yine 650 bin dekar arazide badem, ceviz, dut gibi gelir getirici ürünler dikilecek, deliceler aşılacak” dedi
 
NE YAPACAKSINIZ ONU ANLATIN
Hükümetin İzmir’e yönelik yatırımlarını başlıklar halinde anlatan Eroğlu, 13 yılda 33 milyar TL’lik yatırım yaptıklarını söyledi. Eroğlu, “İzmir için çok büyük düşünüyoruz. Başbakanımız da ‘Ufuk Şehir’ tanımlaması yaptı. Sanayide, ticarette, turizmde, kültürde, eğitimde yani her alanda büyük hedeflerimiz var. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Biz İzmir’in meseleleri ile ilgili ‘bize ne’ demedik. Bazıları söz verebilir ama bizim sözlerimiz gerçekleşir. Onların sözleri ise havada kalır. Kırsala toplamda 45 milyon TL destek vermişsiniz. Biz sizin verdiğinizin 8-9 katı destek veriyoruz. Çiftçiyi düşünen biziz.  İzmir’i her alanda lider yapacağız.  Bütün İzmirlileri İzmir için düşünmeye davet ediyorum. Herkes büyük düşünsün. Bunu da yapacak olan biziz. İzmir halkı ‘istikrar sürsün İzmir büyüsün’ diyor. Bunu da 7 Haziran’da göreceğiz.  İzmir’de un, şeker var. Suyu da biz veriyoruz. O halde helva yapmamak için bir engel yok” diye konuştu.
 
Eroğlu, proje kapsamında yapılacak çalışmaların ayrıntılarını ve yerlerinin sunumunu Perşembe günü Başbakanlık Ofisi’nde anlatacaklarını söyledi.


 
ADAYLARI TANIMIYORUM
Eroğlu, muhalefete de çağrıda bulunurken CHP’nin adaylarının ortalıkta görünmediğini söyledi. Eroğlu, “Muhalefet gelip bir şeyler konuşuyor. Biz ‘ey muhalefet ne yapacaksınız onu anlatın. Kenti ideolojik bir noktaya getirmeyin’ diyoruz. Biz İzmir’e kavga için gelmedik. Hizmet etmek, daha güzel ve yaşanabilir hale gelmesi için çalışmaya geldik.  Bayrağı, vatanı, milletimizi en çok seven biziz. Ya hep konuşuyorsunuz. Biraz da bir şeyler anlatın. Projeleri kimlerin yapacağı, dakikası ve saati ile belli... Biz Ergenli Barajı için bile ‘6 Mayıs saat 16:00’ diye zaman verdik. Onlar konuşur AK Parti yapar. Sayın Kılıçdaroğlu İzmir’e geldi. Ne yapacak? Kendi bölgesinde ne var? Kuru ve boş laflardan başka bir şey yok. Ben de konuştuklarından bir şey anlamıyorum. Yapacağınız çalışmalar, kaynak nedir? Çıkıp ‘şöyle yapacağız’ demek balondur. Birisi çıkıp iğneyi batırır o balon da 7 Haziran’da söner. Ben polemik adamı değil iş adamıyım. Proje yaparım. CHP’nin adayları kim onu bile bilmiyorum. Bir tek Kılıçdaroğlu’nu biliyorum. Ona da mecliste gördüm. Diğerleri de zaten alanda falan yok” dedi.
 
KILIÇDAROĞLU HÜSRANA UĞRAYACAK
Seçim sonrasında İzmir’de başaralı olacaklarını da söyleyen Eroğlu, “İzmir’de AK Parti 8 Haziran’da birinci parti olduğunda Kılıçdaroğlu bunun şokunu yaşayacak. Özellikle ikinci bölgede çıkacak sonuçlardan hüsrana uğrayacak. Biz İzmir’de birinci parti olacağız. 8 Haziran’da güneş İzmir’de farklı doğacak. Seçim süresi boyunca esnafı gezdim. Vatandaş ‘bu belediyelerden bizi kurtarın’ diyor. Yaka silkiyorlar. Sandıkta da değerlendirme yapılacaktır” diye konuştu.
 
BİR TANE ÖRNEK VERİN
Eroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kırsalda yaptığını ifade ettiği çalışmaları görmediğini söyledi. Eroğlu, “Rekabet iyidir. Bundan vatandaş kazanır. Paraları başka yere harcamazlar. Hiç olmazsa buraya harcarlar. Kırsalda ne yaptıklarını göremiyoruz. Bir tane örnek verirseniz sevinirim.  Kiraz’da mahalleler perişan durumda. İlçelerde dere ıslahlarını yapıyoruz.  Bazıları bizim projelere sahip mi çıkıyor. Köprü, gölet yapmıyorlar.  Ormana zaten başka birisi giremez. Yolları, altyapıları biz inşa ediyoruz.  Bana bir tane örnek gösterin. Size bin tane örneği takır takır sayarım. Bizim her yerde izimiz var. Vatandaşa gidip sorun. Bir yere tabela asıyorlar ‘vatandaşa verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı’ diyorlar. Vatandaş da bir şey yapılıyor sanıyor” diye konuştu.
 
VENEDİK YAPTILAR!
Eroğlu, Kemeraltı’nın önemine dikkat çekerken yağan yağmurlar nedeniyle yaşanan su baskınlarının yetersiz altyapıdan kaynaklandığını söyledi. Eroğlu, “İzmir’i Venedik yaptılar. Onların 2040 yılı hedefi her halde Venedik yapmaktı. Kemeraltı’nı su altında bırakarak bunu yaptılar. Şu anda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile DSİ çalışıyor. Çok ciddi kültürel ve tarihi tesisler bu alanda bulunuyor. Orada yağmur suları ve su baskınları nereden kaynaklanıyor diye araştırıyoruz. Orada yaşananlar bizleri üzdü. Kemeraltı’nın gerçek sahipleri hepimiziz. Tarafları bir araya toplayacağız. Başbakanlık ofisi burada ve ‘şunu yapacaksınız’ diyeceğiz. Yine bölgede MOBESE kurulması için de çalışmalar sürüyor. Alt ve üst yapı düzenli bir duruma gelecek. İzmir’e bu yakışır.


 
GÖZLERİ DOLDU
Eroğlu, İzmir ile özel bağının olduğunu ifade ederken sürekli kente geldiğini ve askerliğini de burada yaptığını söyledi. Eroğlu, “İzmir’in Kavakları türküsü söylendiğinde evimizde duygusallık olurdu. Kurtuluş Savaşı’nda yakınlarımız, akrabalarımız savaştı. Atatürk’ü sevmek lafla olmuyor. Afyon’da Atatürk’ün karargahını restore ettik. Aziz şehitlerimizi anmak için zafer yürüyüşü yapıyoruz. Kocatepe’yi muhteşem şekilde ihya ettik. Bazıları laf ediyor. Lafla olmaz. Seviyorsan yapacaksın. Dedelerimiz, ninelerimiz anlatırdı. Bize ‘Atatürk buraya geldi ve ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir ileri’ derlerdi. Biz de onları dinlerdik” diye konuştu. Eroğlu çalışmaları ve yaşadıklarını anlatırken gözleri doldu.
 
İŞ YAPMAKTAN BİRİNCİ KORDON’DA GEZEMEDİK
Bakan Eroğlu, seçim sürecinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun açıklamaları ile gündeme gelen “İzmir’i bilmiyor” eleştirilerine de gönderme yaptı. Eroğlu, “Ben Türkiye’nin her yerini gezdim. İzmir’de ayak basmadığım yer var mı? Gidin vatandaşlara sorun. Ben buraya kaç defa geldim. Özellikle Bergama, Seferihisar, Küçük Menderes Havzası’na sayısız ziyarette bulundum. İş yapmaktan birinci Kordon’da geçmeye fırsat bulamadık. Basın mensupları bizi oralarda belki göremedi ama vatandaşlarımız sahada bizi gördü” dedi.
 
İŞTE EGE-GEP PROJESİ KAPSAMINDA YAPILACAKLAR
358 adet baraj ve gölet
586 adet sulama tesisi
87 adet içmesuyu temin projesi
33 adet hidroelektrik santrali
804 adet dere ıslah tesisi
1042 adet dere ıslah projeleri muhtevasında köprü
1 adet atıksu arıtma tesisi
8 adet havza yönetim planı
759 adet ağaçlandırma ve ormancılık
23 adet şehir ormanı
72 adet bal ormanı
362 adet mesire yeri
115 adet tabiat turizmi etkinlik alanında çalışılması
1 adet ulusal biyolojik çeşitlilik envanter ve izleme projesi
1 adet baraj gölaynası altında kalacak bitki türlerinin tespiti ve taşınması projesi
287 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonu
3 adet meteoroloji radarı
3 adet yıldırım tespit ve takip sistemi
2 adet yüksek atmosfer gözlem sistemi



İZBAN’A BİNDİ
Bakan Eroğlu ayrıca İl Başkanlığı’nda gerçekleştirdiği basın toplantısının ardından İZBAN’ın Salhane İstasyonu’ndan trene bindi. Şirinyer’e kadar yolculuk eden Bakan Eroğlu vatandaşlarla yolculuk boyunca sohbet etti. Seçim beyannamesinde partisinin vaatlerini vatandaşa anlatan Bakan Eroğlu, “Yüksek hızlı tren ile Ankara-İzmir arası 824 km.'den 624 km'ye seyahat süresini de 3,5 saate düşürüleceğinin sözünü veriyorum ve bu sayede de hattın taşıt işletme, zaman ve akaryakıt tasarrufundan ekonomiye sağlayacağı katkı ise 700 milyon olacak. İstanbul ve İzmir arasında yapmayı hedeflediğimiz otoyol ile birlikte 3,5 saatlik bir zamanda vatandaşlarımız kısa ve rahat bir yolculuk yapacaklar” ifadesini kullandı.


 
VATANDAŞA CEVAP
Bakan Eroğlu vagonlarda ilerlerken bir vatandaşın “AK Parti hükümeti olarak İzmir’de ne yaptınız? Biz yapılan herhangi bir hizmet göremedik Sayın Bakanım” demesi üzerine de “İzmir’de sanıyorum gerçekleştirmiş olduğumuz hizmetlerden haberiniz yok. Hükümet olarak çok hizmet gerçekleştirdik. İZBAN’ı da biz yaptık” dedi.
 
Vatandaş ise “Sayın Bakanım İZBAN bir hizmet değil, sosyal devletin sorumluluklarından biri. Ben hizmet olarak ne gerçekleştirdiğinizi öğrenmek istiyorum” diyerek soru sormayı sürdürdü. Bakan Eroğlu ise İzmir’de bugüne kadar gerçekleştirilen hizmetleri ve yapılması planlanan projeleri anlattı. 
 

 
İzmir’de oğlunu kurtaramayan annenin yürek yakan çığlığı
 
Karataş’tan Delican’a sert sözler: Yavuz hırsız olma!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
koray 29 Mayıs 2015 Cuma 22:11

istanbulu hatırlıyorum. chp enkazını almıştı rte. şehirde sular akmazdı, insanlar chp döneminde camilere tuvalete girmeye koşardı. o dönem bir hoca geldi iskinin başına. chplilerin yiyip bitirdiği İSKİ yi adam etti. barajlar arıtma tesisleri yaptı. ve susuzluğu tarihe gömdü. O isim veysel eroğluydu. Artık İzmirin bakanı olacak. CHP zihniyetini iyi biliyoruz. chp demek susuzluk demek, chp demek iski aski vurgunu demek. göknellerin zihniyetine hayır diyoruz. veysel eroğluyla daha ileriye izmirim

Yorumu oyla      12      7  
29 Mayıs 2015 Cuma 21:29

"merkez" İZSU Genel Müdürlüğü’nün 2015-2019 Stratejik Planı’nda 6.7 milyar liralık yeni yatırım programı da yer alıyor. Bazılarına çoktan başlanıldı bile. Çiğli 4.faz, Gördes Barajı için dev bir artıma tesisi gibi. Bunlar hizmet değil mi? Sadece bu iki projenin maliyeti bile oldukça yüksek.

Yorumu oyla      17      7  
Merkez 29 Mayıs 2015 Cuma 20:56

İzmir hizmet falan bilmez! onların işi gücü ideoloji ONLAR KONUŞUR AKP YAPAR.

Yorumu oyla      14      16  
METROLARDAN NE HABER? 29 Mayıs 2015 Cuma 19:24

İstanbul'a Ankar'ya Metrolar için Marmaray için köprü ve tüp geçişler için vergilerimizden par yağdırırken İzmir'deki METRO işleri için bir çivi bile çakmdınız.

Yorumu oyla      22      6  
konuşun 29 Mayıs 2015 Cuma 17:58

Bu projelere iyi bakın bunlar CHP nin merkez Türkiyesi gibi uydurma işler değil, Konak tüneli bölünmüş yollar kadar gerçekler.

Yorumu oyla      14      17  
kandırın 29 Mayıs 2015 Cuma 15:40

Geç bunları bir kalemde

Yorumu oyla      27      10  
misafir 29 Mayıs 2015 Cuma 15:24

Gediz'de balık tutmaya ne oldu? Baraj havzasında altın aramaya izin veren kimdi? Daha önce verilen sözlere ne oldu? Körfez taramaya ÇED neden verilmedi? Sadece bunların cevabını verin yeter!

Yorumu oyla      29      10  
izmirli 29 Mayıs 2015 Cuma 15:22

geçiniz...geçiniz... geçiniz...

Yorumu oyla      28      9  
OZZY 29 Mayıs 2015 Cuma 13:34

Bende seni tanımıyorum ilk defa geldin sanırım İzmire.358 adet baraj ve gölet yap sonrasındaki seçimde oyum sana

Yorumu oyla      33      13  
Atilla Kamar 29 Mayıs 2015 Cuma 13:18

Önce Gördes barajı yanlışını düzeltip su kaçağını önleyin... Daha sonra yapacaklarınızı sırası ile anlatın. Gördes başarısızlığına rağmen nasıl iddialı konuşursunuz...

Yorumu oyla      32      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Çıray’dan YSK’ya bombardıman!
Cumhurbaşkanı Erdoğan için Anayasa Mahkemesi’ne başvurma nedeninin YSK’nın ...
AK Parti Adayı Hotar’ın Yarımada mesaisi tam gaz
Seçim çalışmalarına hız kesmeden devam AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
AK Parti Adayı Nasır İzmir için hedef koydu!
AK Parti İzmir 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Necip Nasır, İzmir'in bir ...
 
MHP adayı Savaşan'dan DERİTEKS işçisine destek
Deri Dokuma ve Tekstil İşçileri Sendikası’na üye oldukları için işten ...
AK Parti adayı Şeboy'dan İzmir için 3 hedef
AK Parti İzmir Milletvekili adayı Cemil Şeboy, Meclis’e gittiğinde İzmir’e ...
İTB’de Kılıçdaroğlu günü: ‘Merkez Türkiye’yi anlattı, İzmir’e rota çizdi
İzmir Ticaret Borsası tarafından düzenlenen Borsa söyleşileri programına ...
 
CHP’den de Gündoğdu’ya tele-davet var!
AK Parti mitingi öncesi İzmirlilere Başbakan Davutoğlu’nun sesiyle giden ...
Bakan Eroğlu serbest bölgede: İstikrar vurgusu
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bugünkü İzmir mesaisini ...
MHP İl Başkanı Karataş’tan sert tepki: Bu hırsız kim?
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir il başkanı Necat Karataş’tan isyan! ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva