HABERLER>POLİTİKA
24 Aralık 2016 Cumartesi - 12:18

Bakan Arslan'dan 'Sabuncubeli' teftişi: Tarih verdi!

Bakan Arslan, yapımı devam eden Sabuncubeli Tünelleri’nde incelemede bulundu. Bakan Arslan, “İnşallah 8 Eylül Manisa’nın, 9 Eylül İzmir’in kurtuluş yıl dönümlerinde ışık gördü törenini yapacağız” dedi.

Bakan Arslan dan  Sabuncubeli  teftişi: Tarih verdi!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir ve Manisa’yı birbirine bağlayacak Sabuncubeli Tünelleri’nde “ışık gördü töreninin” iki kentin kurtuluş yıl dönümü olan 8 ve 9 Eylül 2017 tarihine yetiştirileceğini söyledi.

İzmir ve Manisa programları kapsamında iki kent arasındaki Sabuncubeli Geçidi’nde yapımı süren tünelleri inceleyen Bakan Arslan, burada İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, Manisa milletvekilleri Selçuk Özdağ, Recai Berber ve İsmail Bilen ile birlikte tünele girdi.

Tünelde işçilerle sohbet eden Bakan Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, tünel inşaatını yakından takip ettiğini, 2 ay önce geldiği tünelde hızlı bir ilerleme kaydedildiğini gördüğünü ifade etti.

İki tüpte toplam yaklaşık 8 bin 200 metrelik tünel projesinde 6 bin 200 metreye ulaşıldığını ifade eden Arslan, şöyle konuştu: “2 ay önce 5 bin 500 metre olan ilerlemenin bugün 6 bin 200 metreye ulaşılması memnuniyet verici bir durum. Bu hızla gidersek ki ayda ortalama çift tüpte 250 metre tünel açmış oluyoruz, yaklaşık 8 ayda biz bu tünelleri bitireceğiz. İnşallah 8 Eylül Manisa’nın, 9 Eylül İzmir’in kurtuluş yıl dönümünde, bu iki ilin kurtuluş yıl dönümleriyle anlamlandırarak 'ışık gördü' törenini yapacağız. Daha sonra da aynı hızla devam ederek projeyi bitireceğiz ve bölgemiz insanının hizmetine sunmuş olacağız. Mevcut güzergahı takip ettiğinizde 14 tane viraj var. Biz bu tünelle 14 virajın tamamını kaldırmış olacağız. Yolu da yaklaşık 17-18 dakikaya düşürmüş olacağız.”

"EKONOMİK KALKINMAYA KATKI YAPACAK"
Sabuncubeli Tünellerinin bölge insanının hayatını kolaylaştırmasının yanında Ege Bölgesi ekonomisi açısından önemli olduğunu dile getiren Bakan Arslan, projenin ekonomik kalkınmayı da beraberinde getireceğini dile getirdi.

Başlayan ama bir türlü bitirilemeyen proje alışkanlığının AK Parti hükümetleriyle tarihe karıştığını kaydeden Arslan, “Bu projeyi de öngördüğümüz sürede insanımızın hizmetine sunmuş olacağız. Sıklıkla geleceğiz, denetleyeceğiz. Projenin çok daha hızlanması adına ne yapılması gerekiyorsa yapacağız.” diye konuştu.

PROJE DETAYLARI
İzmir ve Manisa arasında Spil Dağı ve Yamanlar Dağı arasındaki 685 metre rakımlı Sabuncubeli Geçidi'nde yapımı süren proje kapsamında 4 bin 70 metrelik 2 şeritli çift tüp tünel açılacak.

Bağlantı yollarıyla toplam 6,6 kilometrelik projede sağ tüpte 3 bin 170 metre, sol tüpte 3 bin 49 metre olmak üzere 6 bin 219 metrelik kazı ve destekleme yapıldı.

ANKARA-İZMİR HIZLI TREN PROJESİ 3 YILA HAZIR
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi'nde ihaleye çıkılmayan etap kalmadığını belirterek, hattın 3 yıl içinde hizmete sokulacağını bildirdi.

Manisa programı kapsamında Vali Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret eden Bakan Arslan, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren projelerinde gelinen aşamalara ilişkin bilgi verdi.

Arslan, İstanbul ile İzmir'i birbirine bağlayan otoyolun yaklaşık üçte birine karşılık gelen 112 kilometrelik bölümünün Manisa'dan geçtiğini, bu otoyolun yanında Manisa’yı Ege’ye ve İç Anadolu’ya bağlayacak ikinci otoyol için de proje çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. Arslan, Manisa'nın endüstriyel büyüklüğüne dikkati çekerek, bu yatırımların kalkınmaya hizmet edeceğini söyledi.

Bakan Arslan, "Endüstrinin, ekonominin kalbi olan bir şehirde mevcut tren yollarının rehabilitasyonu ve yüksek hızlı tren yapılması da çok önemliydi. Bunu da arkadaşlarımızla birlikte takip ediyoruz. Ankara’dan Afyonkarahisar, Manisa ve İzmir'e gidecek hızlı tren hattının ihale süreçleri başlatılmayan hiçbir yeri kalmadı. İnşallah onu da 3 yıl içinde hizmete sokacağız. Böylece Manisa’nın otoyollar, yüksek hızlı tren, konvansiyonel tren hatları ve bölünmüş yollarıyla çok daha gelişmiş hale gelmesini sağlamış olacağız." dedi.

Yüksek Hızlı Tren hattının Manisa şehir merkezindeki mevcut hat üzerinden geçmeyeceğine işaret eden Arslan, şehrin kuzeyinde yer alan otogarın güneyinden geçecek hattın çevre yoluna paralel olarak ilerleyeceğini ifade etti.

"Yüksek Hızlı Treni, Manisa’yı bölen değil, kuşaklayan bir şekilde Ege’ye ulaştırmış olacağız." diyen Arslan, şunları kaydetti: "Bunun yanında mevcut yük trenlerine hizmet eden konvansiyonel hattımızı da şehrin içine sokmayacağız, yüksek hızlı tren hattımızın yanından üçüncü bir hat yaparak, inşallah bunu da Ege’ye yükleri yetiştirecek şekilde yapacağız.

Manisa merkezden başlayarak Menemen’e giden mevcut tren hattını iki hatta çıkartacağız. Bu iki hattı da banliyö tren hizmeti verecek şekilde Manisa’yı Menemen’e dolayısıyla EGERAY’a bağlamış olacağız. İzmir ile Manisa’nın karşılıklı gidiş gelişini de yüksek hızlı tren dışında banliyö tren işletmeciliğiyle sağlamış olacağız. Manisa banliyö hattıyla EGERAY’ı entegre edeceğiz. Bunun da ihalesini yaptık, sözleşmesini imzaladık. İşe şu an başlanıyor. İki sene içinde bitireceğiz."

Manisa’nın mevcut konvansiyonel tren hatlarını da rehabilite ederek, elektrikli, sinyalli ve 160 kilometre hıza uygun hale getireceklerini dile getiren Bakan Arslan, Akhisar'ı ikiye bölen tren hattını da şehrin kuzeybatısına almak amacıyla 7,2 kilometrelik hat çalışması yaptıklarını, bunu da 2017'de hizmete almayı hedeflediklerini söyledi.

Bakan Arslan, Valilik programı sonrası Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’yi ziyaret etti, Manisa Şoförler Esnaf Odasında esnafla bir araya geldi. (AA)

 
Aydın'daki PKK operasyonunda 8 tutuklama
 
Erdoğan'dan 'milli seferberlik' ve faiz çıkışı!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 25 Aralık 2016 Pazar 12:49

YHT. İzmirde Basmane garına gelecek.. yalnız ulaştırma bakanı konuşmasında izmirden değil de manisadan bahsetmiş hep, manisaya nasıl katkı sağlayacağından,

Yorumu oyla      11      5  
24 Aralık 2016 Cumartesi 17:23

"Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi'nde ihaleye çıkılmayan etap kalmadığını belirterek, hattın 3 yıl içinde hizmete sokulacağını bildirdi." denmiş de Manisa -İzmir arası ihale edildi mi ? Edilmedi diye biliyorum. Ayrıca İzmir' de hızlı tren nereye gidecek ? Ankara' ya, Konya' ya YHT garları yapıldı ancak bizde herhangi bir çalışma yok. Niye yok ? Bu projede sözde 2017' de bitiyordu. Daha 3 yılı varmış. 😡

Yorumu oyla      13      5  
Atilla Kamar 24 Aralık 2016 Cumartesi 13:37

Yapılan her yatırım vatandaş yararınadır ve bunu yapanlar da görevi olduğu için yapıyor. Sorun ve eleştiri nedeni yalanlardır. Bir önceki bakan bu konuda yeterince abartılı iddialarda bulundu. Şimdiki bakan biraz daha makul. Süre hesaplaması yine abartılı.

Yorumu oyla      13      6  
Bu ne hız ! 24 Aralık 2016 Cumartesi 13:17

Temeli 2011' de yap-işlet-devret şeklinde atıldı; 2014' de açılacak dendi ancak yüklenici işi bırakınca yüklenicinin borcu kamuya kaldı ve şimdi de açılış 2017 yılının son aylarına kalmış. 6 yılı aşkın bir sürede 4,2 km tünel açılacak. Belediyeye sürekli metro konusunda laf edenlerin nedense bu tünel konusunda sessiz kalmaları manidardır. Ve metronun yapıldığı yere bak bir de buraya ! Aynı sessiz kalan grup 1,6 km' lik ve yaklaşık 4 yılda biten Konak Tüneli'nde de sessiz kalmışlardır. Aynı projeleri belediye yapsa ve bu kadar geç bitirse söylemedikleri laf kalmazdı ama dert proje değil siyaset olunca böyle oluyor. Sabuncubeli Tüneli ise her ne kadar oldukça geç bitiyor olsa da oldukça işe yarayacak bir tünel olacak. Emeği geçenlere teşekkürler.

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bakan sordu: Neden hep İHH tercih ediliyor?
Bakan, ‘Halep’e Yol Açın’ başlığı ile okullarda dağıtılan bağış zarfları ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan 2017 bütçesini onayladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu" ...
 
Bakan Işık'tan kritik 'El Bab' açıklaması
Işık, "Şu ana kadar 3 askerimizin DEAŞ'ın elinde olduğuna yönelik bilgimiz ...
Erdoğan İzmir’de açıkladı: Vatandaşım 2 milyar dolar bozdurdu
SÜTAŞ Tesisleri açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çıktım ...
Başbakan Yıldırım’dan İzmir’de tarım raporu
SÜTAŞ Tesislerinin açılış töreninde konuşan Yıldırım, hükümetin tarım ...
 
CHP'de Murat Hazinedar'a uyarı cezası
Parti kurallarına aykırı hareket ettiği iddiasıyla Yüksek Disiplin Kurulu'na ...
Tire’de miting gibi açılış: Erdoğan ve Yıldırım ne mesaj verdi?
Sütaş’ın dev tesisi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın katıldığı ...
Kılıçdaroğlu hükümete o görüntüleri sordu!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İnternette yayınlanan görüntüler ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva