HABERLER>POLİTİKA
28 Ekim 2012 Pazar - 17:17

Bahçeli İzmir'den AKP ve CHP'ye sert çıktı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partililerle bayramlaşmak için geldiği İzmir'de Cumhuriyet Bayramı törenlerinin kısıtlanmasına tepki gösterirken, iktidardaki Ak Parti'ye ve ana muhalefet CHP'ye yüklendi.

Bahçeli İzmir den AKP ve CHP ye sert çıktı

İZMİR - Bahçeli, "Cumhuriyet bayramını değersizleştirmek ve çekişmelere boğmakla kimin değirmenine su taşımaktadırlar? Milletimizin bayramını elinden almak, kutlamalara engel olmak, şayet bir planın aşamaları değilse, affı mümkün olmayan gaflet halidir. Bize göre bayram kutlamasını yokuşa sürmek, sinsi amaç ve hazırlıklar için ganimet gibi görmek, Cumhuriyetin fikrine ve faziletine açık bir suikasttır" dedi.

Devlet Bahçeli, partisinin İzmir il yönetiminin Kültürpark Uluslararası Fuar Alanı 1-B Hol'de düzenlediği bayramlaşmaya katıldı. Bahçeli'nin promterdan (konuşma metninin aktığı ekran) yaptığı konuşma 40 dakika sürdü. MHP lideri, 'Hareketin lideri Devlet Bahçeli' tezahüratıyla kürsüye çıktı. Bahçeli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 89. yılı kutlamaları öncesinde yaptığı konuşmada, cumhuriyetin önemini şu sözlerle vurguladı: "Cumhuriyet; ateşle girdiğimiz imtihandan, zaferle çıktığımız İstiklal Harbimizin tacı, unvanı ve ilelebet yaşayacak son kararıdır. Cumhuriyet kutsiyetimize ve her türlü hayat hakkımıza göz koyan bedbahtlara karşı şehit kanlarıyla harcı karılmış hayranlık verici bir değerdir. Hakimiyetin sonsuza kadar milletimizin tertemiz varlığında somutlaştığının ve temerküz ettiğinin garanti ve kayıt altına alınması Cumhuriyetin ilanıyla gerçekleşmiştir. Bu tarihi mutabakat kesin bir hükümdür. Bunun için asla tartışmaya açık bir tarafı yoktur."
 
"TÜRK MİLLETİNİN RUHU HİÇBİR DÖNEMDE ZAPTOLUNMAMIŞTIR"
Türk milletinin ruhunun tarihin hiçbir döneminde zaptolunmadığını belirten Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çünkü, Türklük mahkum olmaz, zillete boyun eğmez. İşgale, esirliğe, menfur niyetlere rıza göstermez. Mütecaviz emellere, tehditlere onay vermez. Her birimiz Hasan Tahsin, her birimiz Yüzbaşı Şeref oluruz; sonuna kadar direniriz. Her birimiz Konak'taki hükümet binasına şanlı Türk bayrağını çeken kahraman oluruz, her şeyi göze alırız. Ve her birimiz Mustafa Kemal olur `Ya istiklal ya ölüm' seslenişinin çevresinde halka halka toplanarak yurdumuzu ve mukadderatımızı tesadüflere bırakmayız. Milletimizin meydanlarda ibraz ettiği zaferler, kanla yazdığı tarih sayfaları çeliğin, barutun ve her türlü ölüm vasıtasının iman ve vatan sevgisi karşısında çaresiz kalacağına tam olarak şahitlik etmektedir. Türk milletinin akan kanları, semada yankılanan Allah Allah nidaları ve topraklarımızın her karışında bulunan aziz şehitlerimizin ruhları varlığımızın güvencesi, Cumhuriyetimizin ebedi muhafızlarıdır."
 
"İHTİLAFLAR KÖRÜKLENİYOR HASSASİYETLER KAŞINIYOR"
Ak Parti iktidarının milli bayramların ruhunu zedelediği görüşünü savunan CHP'ye de sert eleştiriler yönelten Bahçeli, "30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'dan yükselen muzafferiyet 9 Eylül'de İzmir'de son vuruşunu yapmış; Allah'a şükürler olsun ki, kiri, pası ve düşman postalını denizin dibine süpürmüştür. Türk milleti ateşin karşısına inancıyla dikilmiş ve kesinlikle geri adım atmamıştır. 29 Ekim'de ilanı yapılan milli hakimiyet; boyunduruk altında tutmak için hazırlanmış esaret zincirlerini eritmiş, varlığımıza geçirilmeye çalışılan prangaları parçalamıştır. Türk vatanının her yöresi gaza ve şehadet diyarı olduğunu yüksek bir erdem eşliğinde tescil etmiş ve geleceğine toz ve pislik konmayacağını haykırarak duyurmuştur" diye konuştu.
 
Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak için yapılan hazırlıkların arifesinde yine art niyetli ve kastı aşan uygulamalara muhatap kalındığını belirterek şöyle dedi: " Milletimizin kanı pahasına elde ettiği bu muazzam bayramın, AKP ile gizli ortağı CHP tarafından kutuplaşmalara ve söz düellolarına dönüştürülmesi utanç ve üzüntü vericidir. AKP'nin yasakçı tutumu, CHP ve bazı malum sivil toplum kuruluşlarının şaibeli alternatif kutlama inatları Cumhuriyetin manasına hazımsızlık olarak görülmelidir. Milletimizi birleştirmesi ve bir araya toplaması gereken Cumhuriyet Bayramı'nı, ihtilafların körüklenmesi ve hassasiyetlerin kaşınması için seferber etmeye kalkışmak samimi bir davranış değildir. Şurası bir gerçektir ki, milletimize ait olan bir bayramın nasıl ve ne şekilde kutlanacağının çatışma ve gerginliklere konu olması hiç doğru olmamıştır."

 
"CUMHURİYETİN İLANINDAN ALERJİ Mİ DUYMAKTADIR"
Bahçeli, Ak Parti ve CHP'yi, Cumhuriyet üzerinden kozlarını paylaşmakta ve bu özel günü istismar etmekle suçladı. Yıllardır düzen ve insicam içinde kutlanan bu bayramın, şimdi tahrip edilmesi kimseye fayda sağlayamayacağını kaydeden Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "AKP'nin faşist yönetimleri, zorba idareleri aratmayacak şekilde bu millet bayramına sınırlar çekmesi, CHP zihniyetinin yanına aldığı gruplarla kutlamaları hizip ve anlaşmazlığa çevirmesi en başta Cumhuriyete saygısızlık ve nankörlüktür. Bu hadsizliğin Cumhuriyet ruhuna aykırılık teşkil ettiği aşikardır. İzmir'den, bayrama bir gün kala sormak isterim ki; AKP ve CHP, Cumhuriyet Bayramı'ndan ne istemektedir? Kutlamaların neyinden ve hangi yönünden rahatsızlardır? Cumhuriyetin ilanından içten içe alerji mi duymaktadırlar? Cumhuriyet bayramını değersizleştirmek ve çekişmelere boğmakla kimin değirmenine su taşımaktadırlar? Milletimizin bayramını elinden almak, kutlamalara engel olmak şayet bir planın aşamaları değilse, affı mümkün olmayan gaflet halidir. Bize göre bayram kutlamasını yokuşa sürmek, sinsi amaç ve hazırlıklar için ganimet gibi görmek Cumhuriyetin fikrine ve faziletine açık bir suikasttır. AKP zihniyeti bugüne kadar, 23 Nisan'ı hırpalamıştır. 19 Mayıs'ın ruhunu zedelemiştir. 30 Ağustos'un emanetini aşındırmıştır. Şimdi de 29 Ekim'i alınan istihbaratlar gereğince sabote etmiştir. Başbakan Erdoğan'ın Habur'da terörist karşılama törenleri esnasında sesi çıkmazken, halihazırda milli bayramlara bariyer olması akıl, izan ve insafla izah edilemeyecek bir çarpıklıktır."
 
"AKP'NİN `GAVUR' DEDİĞİ İZMİR İŞTE BUDUR"
MHP lideri, bayrak çekme törenlerinin de kaldırıldığını hatırlatarak, şu sözlerle İzmir'i örnek gösterdi: "AKP tarafından hazırlanıp çıkarılan, `Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar' hakkındaki yönetmelik bayramların manasına gölge düşürmüştür. Bu kapsamda Türk bayrağı çekme töreni bile yasaklanmıştır. Gururla söyleyebilirim ki, İzmir AKP'ye rağmen Türk bayrağına sahip çıkmış, kurtuluş gününde tüm engellemelere rağmen Türk bayrağı layık olduğu göndere çekilmiştir. AKP'nin gavur diye hayasızca itham ettiği İzmir işte budur. İzmirli kardeşim milli ve manevi değerlerini AKP tasallutuna aldırmadan zirveleştirmiştir. Yüzbaşı Şeref'in ruhu incinmemiş, şehitlerimizin emanetlerine sırt çevrilmemiştir. Basmane Meydanı'ndan Alsancak Cumhuriyet Meydanı'na kadarki tarihi yürüyüş İzmirli kardeşimin katılımıyla gerçekleşmiştir. İzmir'e de bu yakışır, İzmir'in milli vicdanı bunu gerektirir."
 
"YANGINA KÖRÜKLE GİDEN CHP MEŞRU VE MASUM DEĞİLDİR"
Bahçeli, CHP'yi sert sözlerle eleştirerek şöyle konuştu: "Cumhuriyetin gerilim ve cepheleşme konusu olması hem AKP hem de CHP'nin sorumsuz ve sığ yaklaşımlarından kaynaklanmaktadır. Cumhuriyeti yalnızca kendisinin koruduğu vehmine kapılan CHP'nin, yangına körükle gitmesi hiç meşru ve masum değildir. Keşke aynı CHP, bölücülüğe de, teröre de benzer hassasiyetle karşı durabilseydi. Keşke aynı CHP, Dersim isyanını katliam olarak görmeseydi ve Türk milletinin birliğini ve kardeşliğini kuşkuya yer bırakmayacak şekilde savunabilseydi. Keşke aynı CHP, sözde Kürt sorunu ipinden tutarak milleti ayrıştırma tuzağına düşmeseydi. Keşke aynı CHP, PKK taleplerine sözcülük yapmasaydı ve Cumhuriyetin hakkını koruyacak yürekliliği gösterseydi. Ve elbette Oslo'da PKK'yla kurulan pazarlık masalarına destek vermeseydi ve İmralı canisiyle görüşmelere tamam demeseydi. Cumhuriyetin değerlerini savunmak için önce samimiyet, idrak; ardından da mangal gibi yürek gerekmektedir."
 
Bahçeli, Ak Parti'nin cumhuriyetin şuurunda gedik açmaya çalıştığını öne sürerek, "AKP ile CHP karındaşlığı, Cumhuriyetin iki yanından çekerek yıpratmakta ve husumetleriyle bayramımızı zehir etmektedir. İzmir'den sesleniyorum ki, Cumhuriyet Bayramı'nın üzerinden kimse geçinmemelidir. AKP ve CHP'nin Cumhuriyete gölge etmemeleri en içten tavsiye ve ikazımızdır" dedi
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasının ardından yaklaşık 2 bin partili ile bayramlaştı. Bahçeli daha sonra, Ankara'ya gitmek üzere, karayoluyla İzmir'den ayrıldı.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bayraklı ak genc 29 Ekim 2012 Pazartesi 01:37

sızın ıkdıdarınızıda gorduk sayın bahcelı

Yorumu oyla      12      6  
ali çetin 29 Ekim 2012 Pazartesi 00:48

EYYY devletin arka bahçesi her sıkıştığında sen kurtarmasaydın payanda olmsaydın belki de bu hükümet çoktaamm yıkılacaktı, sen ne hikaye anlatıyorsun, bir daha sana oyy yokk

Yorumu oyla      14      5  
olmuyor olmuyor sayın başkanım 28 Ekim 2012 Pazar 20:33

anladık ki bu iş devlet bey ile olmayacak kendisi artık abilik yapıp kenarıya çekilmelidir.izmirde gördük ki kimsede artık heyacan kalmamış herkes kara kara düşünmekte ne olacak bu partinin hali diye eğer devlet bey kazanırsa barajı bile aşamayacağız malesef kendisine sevgimiz saygımız sonsuz ama olmuyor işte olmuyor.izmir il başkanı arkadaşımızda izmir sensiz asla dedi ama delegeden kaçı bu sözüne uyacak, ey delege kardeşim lütfen oyumuzu kullanırken bu parti eğer sayın bahçeli ile devam ederse geleceği nasıl olur diye de düşünün. eğer ben yenilgilere alıştım parti küçük olsun benim olsun diyorsan karar senin ama ben artık iktidar görmek istiyorum, torunlarımız bile böyle giderse hiç iktidarı göremeyecek aynı yönetim devam ederse lütfen delege kardeşim elini vicdanına koy.saygılar

Yorumu oyla      15      7  
izmirli 28 Ekim 2012 Pazar 18:58

bdp yandası chp yerine izmirli olarak oyumu mhp ye verecegim. Sizde tepkinizi gösterin 1 dönemlikte olsa oyunuzu yerel secimde mhp ye verin..

Yorumu oyla      12      10  
Yılmaz Orhan 28 Ekim 2012 Pazar 18:46

orhan beyciğim ya sen okuduğunu anlamayn ya orada olup da dinlediğini anlamayan ya da Akp nin karşısında mhp nin nasıl dimdik durduğunu kavrayamayan şaka gibi bişeysin. ha evet evet şakasın sen ya şaka

Yorumu oyla      11      11  
Bilal-İzmirli 28 Ekim 2012 Pazar 18:40

Bahçeli, direniriz. Her birimiz Konak'taki hükümet binasına şanlı Türk bayrağını çeken kahraman oluruz, her şeyi göze alırız.....Sayın Bahçeli sizi üzmek istemem fakat buna ajitasyon derler şu an bir çok askerimiz ve vatandaşlarımız eşkiya pkk tarafından esir sizler nutuk atmayı bırakın esaret altındaki Yurttaşlarımızı kurtarın anne babalar aileler perişan.

Yorumu oyla      15      5  
Orhan Yılmaz 28 Ekim 2012 Pazar 17:41

Sayın Bahçeli AKP ye yaran mak için ne yapacağını şaşırdı.Eğer genel seçimlere kadar iş başında kalırsa MHP için iyi olmaz sanırım.Arasıra muhalefet olduğunu unutuyor.

Yorumu oyla      17      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan çok sert 29 Ekim mesajı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anadolu'yu işgal edenlerin bile ...
CHP Gaziemir çelenk yasağını deldi
Cumhuriyet Bayramı töreninde Abdullah Arda Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na ...
Sait'ten STK'lara İstanbul eğlence turu!
AK Parti, yerel seçim öncesi İzmirlinin 'yaşam tarzına müdahale' endişelerini ...
 
Yerel seçime doğru: Karabağlar'da aday bolluğu!
Yerel seçimlerden önce çıkartılan kanun ile oluşturulan İzmir’deki iki ...
Devlet Bahçeli yarın İzmir'e geliyor
MHP Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partililerle bayramlaşmak üzere yarın İzmir’e geliyor.
Yerel seçime doğru: Buca şimdiden kaynayan kazan!
Yerel seçim heyecanının yaşandığı ilçelerin en başında gelen yerlerden ...
 
Vekil oğluna 4, polise 8.5 yıl hapis!
Hatay Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde polisleri teşhis için sıraya ...
Şengül'den Kocaoğlu'na 'istismar' suçlaması
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, katıldığı bir toplantıda bütünşehir ...
Bakan anlatmak istedi, AK Partililer dinlemedi!
AK Parti'nin İstanbul İl Başkanlığı'ndaki bayramlaşma töreni ilginç görüntülere sahne oldu.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva