HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Eylül 2015 Salı - 11:36

Aziz Kocaloğlu net konuştu: Anahtarı elimizde olacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Fuar İzmir’in İstanbullu firmalara devredileceği” iddialarını yanıtladı: “Elbette her türlü işbirliğine açığız. Ama bu demek değildir ki, Fuar İzmir’in anahtarlarını başkasına vereceğiz! Bu fuarın gitmemesi için her türlü fedakarlığı yapmaya, her türlü mücadeleyi vermeye hazırım. Biz kesinlikle ve kesinlikle fuar alanını kiraya vermeyi, fuarcılığı bir şirkete devretmeyi düşünmedik ve burada olduğumuz müddetçe düşünmeyeceğiz. Biz bu yatırımı İzmir için yaptık.”

Aziz Kocaloğlu net konuştu: Anahtarı elimizde olacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kanal 35’in “Fuar Günlüğü” programına canlı yayın konuğu oldu. Tarık Yenen’in sorularını yanıtlayan Başkan Kocaoğlu, “Fuar İzmir’in İstanbullu firmalara devredileceği” iddialarıyla ilgili de önemli açıklamalar yaptı.   İzmir’de fuarcılığı ve kongre sektörünü büyütmek ve ekonomiyi canlandırmak amacıyla, Gaziemir’e, arsanın kamulaştırmasından başlayarak 400 milyonun üzerinde yatırım yaptıklarını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Başka kimsenin katkısı yok! Bunu kent için yaptık. Kentin ekonomisi,  fuarcılığı gelişsin diye yaptık. İzmir görücüye çıkarken ürünlerimizi daha etkin tanıtalım, refah düzeyimiz artsın diye yaptık. Biz kesinlikle ve kesinlikle Fuar İzmir’i kiraya vermeyi, fuarcılığı bir şirkete devretmeyi düşünmedik ve burada olduğumuz müddetçe  düşünmeyeceğiz” diye konuştu.

“KAPIMIZ HERKESE AÇIK AMA…”
Fuarların kentlerle özdeşleştiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı, “Bu pencereden bakarak bu yatırımı yaptım. Fuar sektöründe başarılı fuarlar yapmış, dünyada ve Türkiye’de bütün fuar organizasyon şirketlerine kapımızı açıyoruz. Görüşmeler yapıyoruz. Ortak olabiliriz, ya da onlar bizden yeri kiralayıp fuar yapabilirler. Geçmişte de bunu böyle yaptık. İZFAŞ’ın yaptığı fuarlar, diğer fuar şirketlerinin yaptığı fuarlar, partnerlerimizle birlikte yaptığımız fuarlar var. Onlar bizi ziyaret ediyor, biz onları ziyaret ediyoruz; fuarlarımızı bu hollerde yapabilirsiniz diyoruz, fuar alanımızı gezdiriyoruz. Burada fuar yapmak herkes için prestij meselesi.. Ama Fuar İzmir’i toptan kiraya vermek ayrı bir şey! Biz kesinlikle ve kesinlikle fuar alanını kiraya vermeyi, fuarcılığı bir şirkete devretmeyi düşünmedik ve burada olduğumuz müddetçe düşünmeyeceğiz” dedi.



“KÂR DEĞİL KENTİM VE ÜLKEM İÇİN YAPTIM”
Başkan Aziz Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Neyi yapmazsınız diye sorsanız; ‘Başta fuarı kimseye vermem’ derim.  Veremeyiz.  Çünkü biz oraya hem bakacağız, hem tamir edeceğiz, hem yaşatacağız.  Özel sektör mantığı ile iş yapsam, ben de kâra bakacağım. Ama ben belediye başkanıyım. Kâr değil kentim için, ülkem için yapıyorum. O zaman direksiyonda da bizim olmamız lazım. Teklif gelir partner oluruz, ortak oluruz; gelir kiralar, fuar yapar; bunlara açığız ama fuarın anahtarı bizde olacak, fuarın yönetimi bizde olacak. Elimizde İZFAŞ gibi Türkiye’nin en önemli fuarcılık şirketlerinden biri var.  1992’den beri, 23 senedir bu şirket fuar yapıyor. Elbette herkes gelecek, görüşeceğiz. Herkesle konuşup tartışıp ortak iş yapacağız. Yeter ki, koşullarımız uysun; herkesin menfaatine, ülkemizin kentin menfaatine olsun. Her türlü işbirliğine açığız ama bu demek değildir ki, ‘Gaziemir’deki fuar alanının anahtarını siz alın, tepe tepe kullanın!’ Bizim felsefemizde, dünya görüşümüzde böyle bir şey yok. Vereceksem yapmazdım zaten. Bakın; göreve başladığım günden beri yani 22 Haziran 2004’ten beri Mermer Fuarı ya İstanbul ya Antalya’ya gidiyor. Aynı söylentiler Gelinlik Fuarı için de çıkarılıyor.  Bu konuda verdiğim mücadeleyi, duruşumu burada anlatacak değilim. Kenti korumak için diğer konularda nasıl mücadele verdiysem, Fuar İzmir’in gitmemesi için her türlü fedakarlığı yapmaya, her türlü mücadeleyi vermeye hazırım. 12 yıldır da yapıyorum zaten.”
 

 
Yargıtay başkanından flaş Yüce Divan çıkışı!
 
Kemalpaşa'dan Ulucak’a ince dokunuş
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cesamin ÖZKAN 2 Eylül 2015 Çarşamba 11:06

İzmirde metroyu 12 yıl, teleferiği sekiz yıl, deniz ulaşımını yıllardır süründüren, partisiyle vekiliyle seçmeniyle kavgdan başka bir iş üretemeyen ve bu ndenlerle CHP ye İzmire ve ülkeye kayıplar yaşatan Aziz Kocaoğlu'nu artık bu parti yakasından atmalıdır. AKP nin iktidarda kalması için CHP yi muhalefete mahkum edercesine çalışan bu kişi ve onun oluşturduğu yapılar konusunda İzmir halkı özellikle CHP seçmeni artık durumun farkına varmalıdır.

Yorumu oyla      12      7  
Cesamin ÖZKAN 1 Eylül 2015 Salı 22:27

Aziz Kocaoğlu 'Fuarı kar için değil kentim ve ülkem için yaptım' derken ne demek istemiş anlaşılır değil. Benim bildiğim fuarlar bir yerel yönetim tarafından sadecec o kent için ve dolauısı ile ülke için yapılır. Kişilerin alt benliklerinde demekki başka motivasyonlar var. Bu yatırım anlatılırken sadece bölge halkı için sosyal ve ekonomik anlamda kazandıracakları akla gelir. Üstelik yeni fuar, kuruluş alanı ve diğer ayrıntılarında son derece başarısız bir iş olmuştur. Fuarcılığın kökenine bakınca o kökenin gerektirdiği ruhu İzmirin yeni fuarında görmeniz olanaksızdır. Aziz Kocaoğlunun Teleferiği sekiz yılda tamamlamasındaki becerisi fuardaki işinede yansımıştır. Üstelik yaklaşık kırk yıl öncesinin küçük Balçova belediyesinden devr aldığı bir ünite iken. Tüm başarısız işlerinden dolayıdırki CHP bu ilde yerel seçimlerde ve son genel seçimlerde çok büyük oy kaybı yaşayarak Türkiye genelinde CHP açısında en başarısız il olmuştur. Halkımızı aydınlatma, bilgilendirme işlevini gören basınımız ve yanı sara sivil toplum örgütleri, toplum için görev almış kişilerin anlatımını, değerinin doğru aktarmalıdırlarki sağlıklı bir karar verme niteliğini elde edebilelim. Türkiyeyi AKP iktidarlarına mahkum edenler muhalefet çatısı altında başarılı çalışamayanlardır. İzmirde CHP nin muhalefette olduğu, AKP ninde bu kadar başarısız olduğu iktidarı döneminde yerinde sayması, İzmirde kayıplar yaşamasına neden olanlar bellidir. O kişi ve yapılar var oldukça sağlıklı bir demokrasi aksamalarını sürdürür. Ancak bu yapılar İzmir de miadını doldurmuştur artık.

Yorumu oyla      14      12  
ceycey 1 Eylül 2015 Salı 21:01

Arkadaşım insanları hemen kötülemeyi ne kadar çok seviyorsunuz,neye göre zayıf neye iyi değil, rantı bitirdiler bence

Yorumu oyla      16      5  
1 Eylül 2015 Salı 14:25

Kavşak ve monoray ne oldu ? Eylül ayından itibaren yeni fuarlar olacak denmişti. Hani ? Bina yapmakla iş bitiyor mu ?

Yorumu oyla      38      11  
Esin 1 Eylül 2015 Salı 13:26

Gül Şener ve Ekibi Çok Zayıf Hala anlamadınız.Gülü neden hala tutuyorsunuz.

Yorumu oyla      18      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Belediyesi’nden huzurevi sakinlerine deniz gezmesi
Bornova Belediyesi, Nevvar- Salih İşgören Huzurevi sakinleri için gezi ...
Haritacılar Seferihisar'da buluştu
Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin Seferihisar Belediyesi ...
Bucalı 1000 çocuk Çeşme tatili yaptı
Buca Belediyesi’nin dar gelirli ailelerinin çocuklarına karne hediyesi ...
 
Başkan Kocaoğlu'na Kosova'dan samimi teşekkür
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret eden ...
Gaziemir'de tepki çeken çöp kamyonu garajı!
Gaziemir Belediyesi’nin temizlik işlerini yapan Gençoğulları Şirketi hazineye ...
Fuar’da Sanat Şöleni: 9 ülke, 75 sanatçı, 210 eser
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından Kültürpark’da ...
 
Başkan Kocaoğlu evini kiraya verdi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yıllardır ailesi ile birlikte ...
Foça'da Masterler Futbol Turnuvası'nda dostluk kazandı
Foça’da, bu yıl 2’incisi düzenlenen “Phokaia Nihat Hüsenay Masterler Futbol ...
Karşıyaka’dan dünyaya barış çağrısı yapacaklar
Karşıyaka Belediyesi; terör saldırılarının yaşandığı ve şehit haberlerinin ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva