HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
22 Nisan 2014 Salı - 20:54

Aydın Doğan karikatür yarışması sergisi Muğla'da

Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen 30'uncu Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması sergisi Muğla'da açıldı. Ödüllü karikatürlerin yer aldığı sergi büyük ilgi gördü.

Aydın Doğan karikatür yarışması sergisi Muğla da

 MUĞLA - Serbest konulu 30. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'na 77 ülkeden 842 sanatçı 2 bin 544 karikatür ile katıldı. Önseçiciler Kurulu'nun seçtiği 43 ülkeden 199 sanatçının 234 karikatürünü 17 Haziran 2013 Pazartesi günü Bodrum Işıl Club'da toplanan Uluslararası Seçici Kurul üyelerinin değerlendirmesine sunuldu. Seçici Kurul yarışmada, birincilik ödülünü Polonyalı sanatçı Krzysztof Grzondziel'e, ikincilik ödülünü Türkiye'den Asuman Küçükkantarcılar'a, Üçüncülük ödülünü ise Lüksemburg'tan Pol Leurs'e verdi. Seçici Kurul ayrıca, Majid Amini (İran), Amir Catic (Bosna Hersek), Hamed Bazrafkan (İran), Rafael Correa (Brezilya), Jose Antonio Garci Nieto (Meksika), Mojtaba HeidarPanah (İran), Ali Raşit Karakılıç (Türkiye), Rodrigo Machado da Rosa (Brezilya), Paul Verschaeren (Belçika), Sajad Rafeei (İran), William Rasoanaivo (Madagaskar) ve Didie Sri Widiyanto'yu (Endonezya) başarı Ödülüne değer gördü. Yarışmaya, düzenlendiği yıllar içinde 137 ülkeden 7 bin 800 sanatçı 80 bine yakın eser ile katıldı.
 
 Yarışmada dereceye giren eserler, Muğla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde sergilendi. Serginin açılışına Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, CHP'li Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, belediye meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, Aydın Doğan'ın yeğeni Pınar Canan Topuz ile çok sayıda seçkin davetli katıldı.
 
30. YILDA ONURSAL BAŞKAN AYDIN DOĞAN'A PLAKET
 Arşivlerinde 70 bin civarında karikatürün yer aldığını belirten Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, "Burada sergiyi açmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yarışmamız bu yıl 30'uncu yılını tamamladı. Önemli işlere imza atıyoruz. Genelde yarışmalar etkinlikler 3-5 yıl devam eder daha sonra kaybolup gider. Bu etkinliği uzun yıllardan buyana sürdürmek bunun arkasında ciddi bir destek, kurumsallaşma ve ciddi bir inanç olduğunun göstergesidir. Yarışmamız kendisini dünya çapında tamamlamış, çizerlerin saygısını kazanmış, ülkemizin gurur duyduğu uluslararası yarışmalardan biri. İstanbul'da 30. yılımızı kutlarken, Dünya Karikatürler Birlikleri Başkanı, onursal başkanımız Aydın Doğan'a özel bir plaket getirdi. Kendisine tüm dünya çizerleri adına teşekkür etti. Bütün dünyada ne kadar önemli bir yerimiz olduğunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Her yıl binlerce çizer tarafından yarışmamıza katılım oluyor. Bunu uluslararası bir jüri değerlendiriyor. Jürinin en büyük özelliği bütün kıtaları temsil etmesi. Kendi alanında başarılı olmuş tüm çizerler ülkemize geliyor" dedi.
 
 Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise, uluslararası düzeyde karikatür sanatının Oscar'ı olarak nitelendirilen söz konusu yarışmanın sergisini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Karikatür sanatı farklı düşünce ve inançlara açık bir toplum anlayışını desteklemesi, demokrasilerin gücünü oluşturan ifade özgürlüğünün, bilgi ve fikirlerin etkin biçimde paylaşıldığı bir ortam oluşturması açısından önemlidir" diye konuştu. Sergi, 3 Mayıs tarihine kadar gezilebilecek. (dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Afife Tiyatro Ödülleri jürisine büyük tepki
Ali Poyrazoğlu, Behzat Uygur, Nilgün Belgün, Levent Özdilek, Zafer Diper ...
Ege’de Boğaziçi Caz rüzgarı
Boğaziçi Üniversitesi Caz Topluluğuna bağlı Boğaziçi Üniversitesi Caz ...
Türkiye’nin tüm renkleri bu festivalde
2. Yöresel Ürünler El Sanatları ve Kültürel Tanıtım Festivali Türkiye’nin ...
 
Bosna Hersek'te Türk Film Festivali başlıyor
Bosna Hersek'te Türk Film Festivali'nin altıncısı, 25 Nisan'da yapılacak özel gösterimle başlayacak.
23 Nisan’da sahne genç solistlerin
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk ...
Balçova Rotary’den anlamlı konser
Uluslar arası Rotary 2440. Bölge Federasyonu’nun Türkiye Görme Özürlüler ...
 
Marquez’in kitaplarına ilgi arttı: Yüzyıllık Yalnızlık yok satıyor!
İzmir Kitap Fuarı'nda, geçen 17 Nisan'da 87 yaşında ölen Nobel ödüllü ...
Seramik severler 'Metaforikil' sergisinde buluştu
Seramik sanatçıları Sinem Şentürk ve Zeynep Yılmaz'ın "Metaforikil' adlı ...
IMF heyeti Türkiye'ye geliyor
IMF'den bir heyet önümüzdeki hafta Türkiye'ye geliyor. IMF heyeti özel ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva