HABERLER>EKONOMİ
6 Temmuz 2014 Pazar - 13:39

Avcılar’dan Bayraklı’ya yeni gökdelen projesi

Bayraklı ve Bornova’da hayata geçirdiği projelerle modern mimarinin öncülüğünü yapan Avcılar İnşaat, 38 katlı yeni gökdelen projesine start veriyor. Projenin inşaatı ise 2015 baharında başlayacak.

Avcılar’dan Bayraklı’ya yeni gökdelen projesi

İZMİR - İzmir’de özellikle Bayraklı ve Bornova’da hayata geçirdiği modern projelerle adından söz ettiren Avcılar İnşaat, şimdi de kentin siluetini değiştirmeye hazırlanıyor. Yeni kent merkezi Bayraklı’da yapılacak projenin zemin etütleri tamamlandı. Emsalsiz bir proje olması için de Türkiye’nin sayılı mimarların katıldığı, çağrı usulü bir yarışma düzenleyen Avcılar İnşaat, önümüzdeki günlerde tanıtımını yapacağı projesini de belirledi. 
 
2015 yılının bahar aylarında başlaması planlanan 38 katlı gökdelen projesini 24 ayda tamamlayarak hak sahiplerine teslim edeceklerini belirten Avcılar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İdris Avcı, “Mimari projemizi belirledik, mimarımızla anlaşmamızı yaptık. Diğer projelerimizi hazırlatıp onayladık. Projemiz aynı bölgede yapımı başlayan diğer projelerden yeşil alanının yoğunluğu ile ayrılıyor. 
Doğa ile iç içe bir proje hazırladıklarını, projenin modern şehir yaşamı ile iş hayatını birleştireceğini anlatan Avcı, projenin yapımında da akıllı bina ve temiz enerji sistemlerinin kullanılacağını söyledi. 
 
Avcılar İnşaat’ın alanında hızla yükselen bir marka olduğunu, sadece son 5 yılda İzmir’de  milyon dolarlık yatırımlar gerçekleştirdiklerini kaydeden Avcı, doğru proje, doğru konum, kalite ve uygun fiyat dengesinin bu başarıyı getirdiğini söyledi. Hayata geçirdikleri projeleri hep taahhüt ettikleri tarihten önce hak sahiplerine teslim ettiklerini de vurgulayan Avcı, müşteri memnuniyetinin ise firmanın ana prensibi olduğunu anlattı.  
 
 
YAKINDA OFİS BULUNAMAYACAK 
Eski kent merkezindeki iş ve ticaret yoğunluğunun Bayraklı’ya kayacağını söyleyen Avcı, “3 sene sonra Bayraklı’daki gökdelenlerde ofis bulunamayacak. Eski kent merkezindeki en genç bina 30 yaşındadır ve bu semtlerin alt yapısı trafik yükünü artık kaldıramıyor. İzmir’in yeni kent merkezinde, ulaşım ve otopark sorunu bulunmayan, İZBAN gibi bir imkana sahip Bayraklı; yakın dönemde hukuk, bilişim, lojistik, finans ve tıp sektörlerinin gözdesi haline gelecek” dedi.  
İzmir’de birçok marka projenin yapıldığını ancak bu yapılarda çok yüksek aidatlar istendiğine dikkat çeken Avcı, “Kurduğumuz AVC Profesyonel Site Yönetimi şirketimizle bu sorunu da çözüyor; hayata geçirdiğimiz marka projelerde, kaliteli residence hizmetini çok daha uygun aidatlarla sağlıyoruz” diye konuştu. 

İZMİR’İN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK
Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Avcılar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İdris Avcı, yeni kent merkezinde birçok yüksek yapı projeleri bulunduğunu belirterek, “Bu projelerimizden birisini de Civas A.Ş. ve Selvili ailesinin bu değerli arazisinde hayata geçireceğiz. Projemiz, adliye çevresinde yapılmakta olan ve İzmir’in çehresini değiştirecek onlarca yüksek yapıdan biridir. Diğer projeleri hayata geçiren meslektaşlarımı da kutluyorum. Çünkü hem Bayraklı sahil şeridinin hem de İzmir’in böyle bir değişime ihtiyacı var. İzmir’in 2020 vizyonu da bunu gerektiriyor” dedi. 
Projenin hayata geçirileceği Selvili ailesi ve Civas A.Ş’nin de ortağı olduğu  arsa hakkında bilgi veren Avcı, “Arsamız 10 bin metrekareden biraz büyük, o bölgenin ise 8 kat imarı vardı. Arsa sahiplerimizin isteği, bizim de değerlendirmemiz doğrultusunda, bu bölgede iş yapan diğer meslektaşlarımız gibi biz de bir plan değişikliği talebinde bulunduk. Talebimiz neticelenmek üzeredir. Yüksek yapılar, inşası daha zor olsa da mimari ve estetik bakımından Bayraklı’nın ve İzmir’in çehresine daha yakışacağını düşündük ve tercihimizi bu yönde yaptık. 

KAYMAKAMLIĞA YOL KAZANDIRDIK
Plan değişikliği ile aynı zamanda Bayraklı Kaymakamlığına giden 7 metrelik yolu, 12 metreye çıkarıyoruz. Böylece vatandaşlarımız da kaymakamlığa, nüfus ve sosyal hizmetler müdürlüklerine daha rahat ulaşım sağlamış olacaklar. Bu plan değişikliği ile yapacağımız inşaatın tabanda oturum alanını 0,60’tan 0,45’e çektik. Bu da toplamda 5.500 – 6000 metrekare yeşil alan bırakmak anlamına geliyor. Projemizi, diğer benzer projelerden ayıran özelliklerden biri de çevresindeki yeşil alanın yoğunluğu olacak. Böylece İzmir’in yeni kent merkezinde doğa ile iç içe ve temiz enerji sistemleri ile inşa edilmiş bir projeyi Bayraklı’ya kazandırmış olacağız.”



PROJE 38 KATLI OLACAK
10 bin metrekare alan üzerinde 5-6 tane sabun kalıbı gibi bina yapmak yerine inşaat yoğunluğu ve bağımsız bölüm sayısı aynı kalmak kaydı ile 38 katlı modern bir yapıyı tercih ettiklerini de kaydeden İdris Avcı, “Net olarak ifade etmek istiyorum ki; sadece bu arsanın değil, Bayraklı Altınyol girişinden Turan’a kadar olan bölgenin de iki hat veya 3 hat olacak şekilde tekrar planlanmasıdır. Oradaki arazilerin inşaat yoğunlukları değiştirilmeden kat yükseklikleri artırılıp, yeşil bir Bayraklı oluşturulmalıdır” dedi.
 
LOBİ PARLAS’DA SON FIRSATLAR  
Avcılar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İdris Avcı, Ankara Caddesi’nde, Bölge Metro Durağı yanında ve Yaşar Üniversitesi karşısında hayata geçirdikleri Lobi Parlas Residence’nin 5’te 4’ünün temelden satıldığını söyledi. Yaşamın 24 saat devam edeceği Lobi Parlas Residence’de toplamda 5 bin 500 metrekare kapalı alışveriş merkezi bulunacağını kaydeden Avcı, “Lobi Parlas Residence, 1+1 ofis, home ofise, süit ve loft daire seçenekleri; sosyal alanları, konum ve yatırımcıya sunduğu eşsiz avantajları ile önemli bir fırsat sunuyor” dedi.  
 
YENİ KUŞAK HEDEF BÜYÜTTÜ
Hikmet Avcı tarafından 1989 yılında kurulan Avcılar İnşaat, şimdiye kadar yaklaşık 10 bin aileyi konut sahibi yaptı. 2000 yılında Yönetim Kurulu Başkanlığını İdris Avcı’ya devreden Hikmet Avcı, Onursal Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. Avcılar İnşaat’ın önümüzdeki 10 yılda İzmir’in en büyük inşaat  firması olma vizyonu ile yoluna devam ettiğini anlatan İdris Avcı, 2020 yılına kadar kentte hayata geçirmeyi planladıkları tüm projelerin hazır olduğunu ifade etti
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni sistem ortaya çıkıyor: İhracatı yap teşviği kap!
İzmir’de 25 Temmuz’da yapılacak olan teşvik zirvesi öncesi yeni teşvik ...
Ege-Irak hattına savaş darbesi!
Irak’ta şiddetlenen iç savaş Ege’nin bölgeye ihracatını da olumsuz etkiledi. ...
Vestel’de memnuniyet görev, teşekkür hedef!
Vestel Müşteri Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Tarkan Tekcan dev firmanın ...
 
Urla’ya kötü haber: Çalık’ın RES’inde sona doğru
Çalık Enerji'nin kuracağı Urla Yarımadası'nın en büyük rüzgar santrali ...
Travel Turkey’de partner ülke İtalya
İzmir’de 4-7 Aralık 2014 tarihlerinde düzenlenecek TRAVEL TURKEY İZMİR'de ...
Kadın başbakan görevden alındı
Senegal Başbakanı Toure, yerel seçimlerde yenilgiye uğraması üzerinde ...
 
Bakan Şimşek: Af değil, yapılandırma!
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, BAĞ-KUR ve SGK'nın alacaklarıyla ilgili düzenlemeye ilişkin konuştu.
Alaçatı’da yine ‘sarı’ kriz!
Geçen yıl Alaçatı durağında çalışmak üzere ihale edilen 3 ticari taksinin ...
Güneş enerjisi sektörü İzmir'de buluşuyor
Türkiye’de önemi giderek artan güneş enerjisinin yaygın kullanımında, ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva