HABERLER>POLİTİKA
28 Kasım 2013 Perşembe - 15:02

Avcı’dan yeni bir dershane açıklaması: Kimseyi…

Milletvekillerine dershaneler konusunda bilgi veren Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Kimseyi mağdur etmeyecek bir şekilde bu dönüşümü yapmayı planlıyoruz" dedi. Avcı, bazı medya gruplarının basın toplantısına çağrılmadığı iddialarına da yanıt verdi.

Avcı’dan yeni bir dershane açıklaması: Kimseyi…

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı geçtiğimiz günlerde dershanelerle ilgili yapılan basın toplantısına bazı basın mensuplarının davet edilmediği iddialarına yanıt verdi.
 
Avcı konuyla ilgili "Eğer biz bütün yayın organlarına 'Yarın bir basın toplantısı var' diye ilan etseydik ve sonra da toplantı uzadığı için veya toplantıya katılan arkadaşlar 'Biz böyle bir toplantıya katılmak istemiyoruz' deseydiler, o zaman biz üzerine çok spekülasyon yapılacak bir nedenle toplantıyı iptal etmiş durumuna düşerdik, onun için basın açıklaması yapacağımızı resmen ilan etmedik. Nitekim orada da bana ilk soruyu kim sordu? Samanyolu TV. Yani kendisine akreditasyon uygulandığını iddia eden kanallardan birinin temsilcisi ilk soruyu sordu. Oradaydı yani" şeklinde konuştu.
 
Avcı dershanelerin özel okula dönüştürülmesiyle ilgili, "Özel okula dönüşemeyenler akademik liselere dönüşebilir. 'Bunu da istemeyiz' diyenlere 'etüt eğitim merkezi olabilirsiniz' önerisi getiriyoruz. Mevcut dershanelerden özel okula akademik liselere dönüşemeyenler, etüt merkezlerine dönüşmek istemeyenlere de desteğimiz verir. Biz etüt merkezlerine dönüşmek istemiyoruz diyenlere 'O zaman biz alırız halk eğitim merkezine dönüştürürüz' diyoruz. Yani kimseyi mağdur etmeyecek bir şekilde bu dönüşümü yapmayı planlıyoruz"
 
'Partinin içinde muhalif sesler var mı' sorusuna Avcı, "Zamanlamaya ilişkin milletvekillerinin önerileri olabiliyor. 'Seçim sonrasına bırakmak daha doğru' diyenler oluyor. Ama uzatıldıkça kokutuluyor. O yüzden uzatmamak lazım" şeklinde yanıt verdi.
 
Avcı, "Etüt merkezlerinde bir üst eğitim kurumuna hazırlamanın kursları verilemeyecek" şeklinde konuştu.
 
Bakan Avcı sözlerine şöyle devam etti:
 
Pazartesi günü Bakanlar Kurulu'na sunacağımız konular onaylanır ve tasarıya dönüştürelim derlerse biz hazırlığımızı yaparız.
 
Biliyorsunuz SBS'yi kaldırdık ve her dönemde bir yazılı sınavın merkezden gönderilen bir sınavla kendi okullarında yapılmasını sağlayan bir şey yaptık. Bugün ilk günüydü. Çocuklar sınnavdan çıktı ve Türkiye genelinde sorunsuz bir şekilde uygulandı. Yarın da yapılacak. Sizden bir ricam var. Bugün girdikleri sınavlarla ilgili çocukları meşgul edecek şekilde gündeme getirmezlerse iyi olur, çünkü çocuklarımız istiyoruz ki bugün evlerine gitsinler, dinlensinler, yarın yeniden sınava girsinler. Cuma bütün yazılılar bittikten sonra görsünler soruların cevabını. Çok olağanüstü bir sınav olmuş gibi bir havaya sokmayalım. Çocukları rahat bırakın, kaç doğru yaptı falan diye tartıştırmayın, yarın için dinlensinler çocuklar.
 
Gazetecilerin dershanelerin kapatılmasıyla ilgili sorusuna Avcı, "İlla kapatma dedirtmeye çalıştığınızın farkındayım, ama yapmayın bunu. Meseleyi çarpıtmayın. Bu kurumların daha sonra dönüşeceği statüyü dejenere etmeyelim. Bu kurumlar dönüştükleri alanda çok güzel iş yapacaklar" diye yanıt verdi.
 
Dönüşümün zamanlamasıyla ilgili Avcı, "Ocak ayından itibaren yeni kayıt alınmayacak. Orada dershane işletmecilerinin bir sorunu var. Biz kayıt alırız, topladığımız paralarla bir sonraki yılı planlarız' diyorlar. Bu sorunu da çözmeye çalışıyoruz. Açık liseye dönüşecekler için ne tür bir maaliyet sağlanabilir. Bunların hepsini Bakanlar Kurulu toplantısında konuşma fırsatını buluruz" dedi.
 
Doğu'da ve Güneydoğu'da açılmış 1222 etüt merkezinin finanasmanı Kalkınma Bakanlığı, kaymakalık veya valilikler tarafından yapılıyor. Bunların büyük bir kısmının parasını devlet olarak biz veriyoruz, işletmeyi sivil toplum kuruluşları yapıyor. Bunlar ücretsiz. Bir de hiç kimseden izin almadan birileri özel etüt eğitim merkezi diye tabela asıyor ve ücreti karşılığında orada dershanecilik yapıyor. Bu dershanelere de ayıp. Bunlar vergi de vermiyor, güya gönüllü kuruluş gibi görünüyor, ama para alıyor. Bunları kapatıyoruz. Okuma salonları devam edecek. Anne babaların çocuklarını bıraktığı etüt merkezleri de devam edecek. Oraya da 12 yaş sınırı getireceğiz, kaçak olmasın diye.
 
Bütün bunlar olurken 'Ben her şeye rağmen takviyeye ihtiyaç duyuyorum, akademik liseye gidemiyoruz' diyenler içinde biz halk eğitim kurslarında ve kendi okullarımızda takviye dersler vereceğiz.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC. Öz Vatandaş. 29 Kasım 2013 Cuma 08:26

Konuştukça batıyor battıkça yanlış üstüne yanlışa koşuyorsun sn. Bakan. önüne ne konuyorsa onu okuyup basınla paylaşıyorsun ama dön arkana bakalım geçmişte neler söyledin bir muhasebesini yapıver zahmet olmazsa. Niyet nedir bunu açıkça söyleyin olsun bitsin, kime aba altından sopa gösterip göz dağı vermeye çalışıyorsunuz farkındamısınız acaba, düne kadar ne istedi de yapmadık dediğiniz cemaat size bunu yaptırmaz, veya cemaat ile sözüm ona bir çatışma görüntüsü verip neyin peşinden koşuyorsunuz. 11 yıllık iktidar döneminizde hala net olmayı öğrenemediniz öğrenemiyeceksiniz. Yazık bu gençlerin geleceğini karartmaya kimsenin hakkı yoktur, bu gençler ikide bir sistem değişikliğinden salak oldular, adam gibi bir sistemi oturtun ve kafaları bulandırmayın artık.

Yorumu oyla      11      5  
TC DEMOKRAT 28 Kasım 2013 Perşembe 16:13

Manevralar Başladı.Aman Kasetler Piyasaya Dökülmeden Elinizi Çabuk Tutun.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli aday adayı Yılmaz’dan çat kapı ziyaretler
AK Parti Çiğli Belediye Başkan aday adayı Adnan Yılmaz, seçim çalışmalarına ...
Bakan Yıldız: Kamer Genç bir canlı bomba
Enerji Bakanı Taner Yıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine ...
Gaziemir aday adayı Kar’a sanat ve paintball desteği!
İzmir Paintball Spor Kulübü Başkanı Ferhat Kayalı, Manga Grubu’nun solisti ...
 
Çiğli aday adayı Soylu sahada tam gaz!
CHP Çiğli Belediye Başkan aday adayı Birol Soylu’un büyük bir hızla sürdürdüğü ...
Ve EXPO fitili ateşlendi: İlk taş Şengül’den!
İzmir’in Paris’te ikinci turda elenerek EXPO 2020’ye ev sahipliği yapma ...
Flaş! Kılıçdaroğlu’ndan Kamer Genç’e ilk yorum
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in ...
 
Mal paylaşımı tartışmalarının gölgesinde ballı tahsis krizi!
İzmir’de, yerel seçimlerle fiilen kapatılacak İl Özel İdaresi'nin mallarının ...
AK Parti’de aday adayları için kritik uyarı
AK Parti’de Belediye Meclis Üyeliği aday adaylığı için genel merkez tarafından ...
Bornova aday adayı Dündar eğitim projelerini açıkladı
Mahallelerde geniş katılımlı halk buluşmaları düzenleyerek Bornovalıların ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva