HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Nisan 2013 Pazar - 09:21

Atila’dan ulaşım raporu :ESHOT okul gibi

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ulaşım Komisyonu Başkanı Olgun Atila, ESHOT Genel Müdürlüğü’nün 2012 yılı faaliyet raporunu değerlendirdi. Atila, “ESHOT bir okul, bir ekoldür. Hayata geçirdiği projeler ve uyguladığı sistemlerle Türkiye’ye örnek olmuştur” dedi.

Atila’dan ulaşım raporu :ESHOT okul gibi

EGEDESONSÖZ -  İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde belediye faaliyet raporunun yanı sıra kent içi ulaşımın en önemli kuruluşu olan ESHOT Genel Müdürlüğü’nün 2012 yılı faaliyet raporu da kabul edildi. AK Partili meclis üyelerinin eleştirdiği ESHOT’un çok önemli işlere imza attığını ifade eden Ulaşım Komisyonu Başkanı CHP Meclis Üyesi Olgun Atila, resmi bilgiler de verdi.

Yıl boyunca entegre ulaşım sistemiyle taşınan toplam 452 milyon 223 bin 837 yolcunun 268 milyon 884 bin 520’sinin ESHOT Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren otobüsler aracılılığıyla taşındığını anlatan bu sayının ulaşımda taşınan insan sayısının yüzde 60’ına denk geldiğini ifade etti.

AB STANDARTLARININ ÜSTÜNE ÇIKACAK

Kurumun özelliklerinden ve otobüs filosunun durumundan bahseden Atila, “Halkımızın emniyetli, güvenli, konforlu, rahat ve huzur içinde yolculuk yapabilmelerini sağlamak amacıyla 2012 yılında 300 adet solo otobüsü alımı için sözleşme imzalanmış, 100 adet körüklü otobüs için ihale süreci başlatılıp sürdürülmüş, ayrıca yıl içerisinde 100 adet otobüsün alımı tamamlanarak filo yenileme çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Alımı tamamlanacak otobüslerle birlikte filo yaş ortalamasının 5 yaşın altına düşürülmesi ve alınan tüm araçların klimalı, Euro5 standardında çevreye duyarlı motorlu, engelli binişine elverişli, alçak tabanlı ve yana yatma özelliğine sahip olmasına özen gösterilmiştir. Haziran ayı sonu itibari ile otobüslerimizin yüzde 85 engelli yurttaşlarımıza hizmet verecek, yüzde 100  klimalı olacaktır.Avrupa Birliği standartları ortalaması ideal filo yaşı 6 yaş olarak bilinmektedir. Türkiye de yaşam standartlarının Avrupa Birliği ülkelerinin çok altında olmasına rağmen İzmir de ESHOT, Avrupa Birliği standartların üstüne çıkmaktadır” dedi.

UZAK KÖY KALMADI
Ulaşımda ilk binişten sonraki bütün binişlerin ücretsiz olduğu 90 dakika uygulamasına bu sene de devam edildiğini ifade eden Atilla, “İzmir’deki toplu ulaşım verileri sürekli olarak takip edilmektedir. Toplu ulaşım olanaklarının artması, alternatiflerin çoğalması, toplu ulaşım araçlarındaki gelişmeler ve yeni otobüslerin hizmete alınmasına paralel olarak 3 Ekim 2012 tarihinde Kent Tarihinde ulaşımın en yoğun kullanıldığı ve 1,5 milyon sınırı aşılmıştır. Kent yaşamını iyileştirmede büyük önem arz eden toplu ulaşım tercihindeki artış, tüm İzmirliler için mutluluk verici bir gelişmedir. Yine, ‘Artık köyler uzak değil’  sloganıyla başlatılan en uzak köyleri bile kentin bir mahallesine dönüştürme hedefiyle 2012 yılında 60 orman köyüne daha başlatılan seferler ile hizmet götürülen köy sayısı 109’a ulaştırılmış ve her gün okullarına ulaştırılan öğrenciler için ulaşım bir sorun olmaktan çıkarılmıştır” diye konuştu.

ESHOT EĞİTİMİN MERKEZİ

ESHOT’un şoför eğitimlerine de önem verdiğini anlatan Atila yapılanları sıraladı. Atila, “Geleceğin çalışanlarına, mesleki eğitimleri açısından büyük katkı sağlayacak teorik ve pratik bilgilerin aktarılması amacıyla Kurum, Gediz Ağır Bakım Atölyesinde teknik lise öğrencileri ağırlanmaktadır. Engelli vatandaşlarımıza ve refakatçilerine ücretsiz ulaşım imkanı sağlanmış, öğrenci ve öğretmenlere indirimli ücret uygulamasına devam edilmiştir. Vatandaşlarımızdan gelen talepler ve gerçekleştirilen çalışmalar sonucu belirlenen ihtiyaçlara göre hatlarda düzenlemeler yapılmıştır. Yeni hatlar ilave edilmiş, gerektiği durumlarda güzergah değişikleri yapılmıştır.ESHOT bir okul, bir ekoldür. Kendi içerisinde eğitim kadrosuyla hizmet içi eğitim devam ediyor. 2008’in sonundan itibaren filo takip merkezi şoförlerin güzergah boyunca denetimi, kaza, arıza, trafik yoğunluğu, durak yoğunluğu, hız limitleri merkeze iletiyor, denetlenmektedir. Meslek lisesi öğrencileri ziyaret etmekte simülatör cihazı ile 3 boyutlu gerçek bir araç kullanılır gibi araç kullanmaktadır” dedi.

Kurumda uygulanan yeni sistemler ve değişik model çalışmalardan da bahseden Atila,  şöyle konuştu: “ESHOT’un yönetici kadrosu beşer kişilik gruplarla kentin 5 ulaşım bölgesine dağılarak gün boyunca ulaşımı denetlemektedirler. Bir şablonla denetleyip sorunları tespit edip ivedilikle çözüm odaklı çalışılmaktadır. Ayrıca , Hemşeri İletişim Merkezi’nden gelen taleplerinde denetlenip uygunluğuna göre hareket edilmektedir. Psikolog-doktorlar tarafından psiko-teknik değerlendirilmesi yapılmaktadır. Öğrenci ve öğretmen kartlarının vize işlemlerini kolaylaştırmak için belirlenen okullara gidilmiş Kurum personelimizce toplam 25 bin 186 adet vize işlemi yerinde yapılmıştır.Teknolojik gelişmeler takip edilerek vatandaşlarımızın cep telefonlarıyla, internet aracılığı ile harita üzerinden bulundukları noktadan gidecekleri yere hangi otobüsle nasıl ulaşılacağını kolaylıkla bulabilmesi için çalışmalar yapılmış ve nisan ayı sonu itibari ile yurttaşlarımızın kullanımına sunulacaktır. Bir yerel yönetim tarafından kurulan, uluslar arası standartlardaki “İlk Güvenli Sürüş Teknikleri Pisti “  kurum tarafından 20 bin metrekare alan üzerine kurularak 2012 Eylül ayından itibaren eğitim vermeye başlamıştır. Mali tablolarına bakıldığında gelirlerinde yüzde 92.74, giderlerinde ise yüzde 84,15 gerçekleşme olduğu görülmüştür. Uluslararası toplu taşımacılık kongresi bu yıl İzmir de yapılmıştır. Uluslar arası kamu taşımacıları toplantısında gerek 90 dakika gerekse elektronik bilgi teknolojileri konusunda tüm dünya ülkelerine örnek olmuştur ve katılımcıların takdiri kazanmıştır”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BORNOVALI 17 Mayıs 2013 Cuma 12:16

Editörün notu: Yorumları Sayın Yaldız onaylamaz...yazınız yorum kriterlerine uymadığı için kaldırılmıştır...ilginiz için teşekkür ederiz...

Yorumu oyla      11      5  
ali zeybek 15 Nisan 2013 Pazartesi 10:41

izmiri beğenmeyenler ankara ve istanbul da otobüse bindi mi acaba? özellikle istanbulda çalışanların tamamına yakını kaba insanlar ve otobüsler eskilikten ve pislikten dökülüyor. izmirde şehir merkezlerinde neredeyse eski otobüs kalmadı.

Yorumu oyla      30      8  
Hasan Kepcen 15 Nisan 2013 Pazartesi 10:39

90 dakika uygulaması ile sadece Türkiye de değil dünyada örnek bir uygulamadır

Yorumu oyla      30      7  
Deniz 15 Nisan 2013 Pazartesi 10:21

Sayın Atila'nın detaylı açıklamalarına ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin Ankara ve İstanbula kıyasla toplu ulaşımdaki cabalarındaki samimiyetlerine inanıyor ve ileride daha da başarılı olacaklarına inanıyorum. Keşke başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere belediye yönetimlerinde sayın Atila gibi kalifiye, genç ve azimli kişileri daha sıklıkla görebilsek...

Yorumu oyla      32      8  
İZMİRLİ 15 Nisan 2013 Pazartesi 09:06

izmirde birtane belediye başkanı otobüsle konaktan eşrefpaya kadar bile olsa gitmişmi ? arkaya ilerleyelim kelimesinden bıktık usandık.DOMOKRAT rumuzlu arkadaşın dediği gibi konak otobüs duraklarında otobüse binicez diye vatandaşın neler çektiğini belediye yönetimi nereden bilecek ! ne kadar müdür daire başkanı varsa hepsiniz şöförü emrinde araçları var. aziz başkan lafa gelince memurdan işçiden tasarruf yapma derdinde ! hiç biryerde izmirdeki gibi rezillik yok ....

Yorumu oyla      18      16  
Cengiz Nuri 15 Nisan 2013 Pazartesi 07:39

Otobüsler dolu gitti dolu geldi, Eshot bu sene ne kadar zarar etti?

Yorumu oyla      14      16  
YANLIŞ DİPLOMA... 14 Nisan 2013 Pazar 23:26

ESHOT,1970'li yılların işletme mantığı ile önetilmektedir.Şöför eğitiminde Similatör kullanıyor olması bu gerçeği değiştirmez.Bu işletmeyi Çağdaş bir işletme olarak görenlerin diplomalarını gözden geçirmek gerekir.

Yorumu oyla      12      18  
Serdengeçti 14 Nisan 2013 Pazar 21:45

Sevgili kardeşim İzmirli'nin de durakta sıraya girme terbiyesinin olmadığını kabul etmen lazım. Millet otobüs durağa yaklaşırken "nerde dursam benim önümde durur" hesabı yapıyor. Kim 20 dakidadır bekliyor, kim 3 saniyedir orda önemli değil. Birbirimize saygı gösterip sıraya girebilsek... ama nerdee! Bu konuda Ankara bizden çok önde. Aşırı bireyselleşmiş İzmir'de herkes kalan bir gıdım modernitesinin sadece ve sadece kendine ait olduğunu sanıyor.

Yorumu oyla      14      15  
TC DEMOKRAT 14 Nisan 2013 Pazar 13:34

Kardeşim Bana Rakamlarla HİKAYE Anlatma!Sen Akşamları İş Çıkışı Gel Bakalım Konakta Buca Duraklarına,Gör Bakalım Millet Evine Ne Şartlarda Gidiyor.Bütün Otobüsler Balık İstifi Gibi.Millet Durakta Otobüs Bekliyor,Otobüs 20 mt.Geride Duruyor.Millet Binicem Diye Hurra Oraya Koşturuyor.Şöför İniyor,Otobüs,Kapalı,İçindede Yolcular da Var.Gidiyor,Hareket Amirinin Yanına.5 Dakika da Orada Bekliyor,Belki Tabela Değişir Diye.Bazen Tabela Değişiyor,İçindeki Yolculara,Arkadan Gelene Binin,Diye İndiriyorlar

Yorumu oyla      36      35  
adalet haksever 14 Nisan 2013 Pazar 11:47

pes vallahi çok güzel anlatmışsınız maşallah

Yorumu oyla      25      24  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Esnaftan Başkan'a köprü teşekkürü
Gıda Çarşısı ile Şehitler Caddesi bağlantısında ikinci karayolu köprüsünü ...
Alaçatı’da ‘doğanın keyfini çıkaranların’ festivali…
İzmir’in Çeşme İlçesi’nde, 'Doğanın kıymetini bilip, keyfini çıkaranların ...
Kocaoğlu’ndan Erdoğan’a çağrı AK Parti’ye ‘Hatay’ çıkışı!
Hatay Katlı Otoparkı açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz ...
 
Hatay’da mutlu son: Otopark zincirine bir halka daha
Alsancak Hocazade Camii karşısındaki alana tam otomatik otopark inşa etmeye ...
İnebolu-Bornova dostluk köprüsü
Kastamonu’nun İnebolu İlçesi’nde görev yapan Bornovalı öğretmen Filiz ...
Karşıyaka’da çocuklara hayvan sevgisi ‘aşısı’
Karşıyaka Çocuk Meclisi, Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ...
 
Sandra Bullock Çeşme'ye uğur getirdi!
Amerikalı ünlü oyuncu Sandra Bullock’un oynadığı filmde sahne olan gemi ...
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde arbede çıktı!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında kavga çıktı. AK Parti ve ...
İzmir standına Çin’de büyük ilgi
Çin’in başkenti Pekin’de gerçekleştirilen Çin Yurt Dışı Seyehat ve Turizm ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva