HABERLER>SEÇİM 2015
16 Şubat 2014 Pazar - 12:56

Aslan da CHP'den DSP'ye geçti: Nereden aday oldu?

CHP’den Büyükşehir Aday Adayı olan, Ege Koop Başkanı Hüseyin Aslan partisinden istifa ederek DSP’ye geçenler furyasına katıldı. Aslan CHP’den Büyükşehir'e aday gösterilmeyince daha önce açıkladığı ve ‘Kentsel dönüşüm’ vurgusu yaptığı 4 ilçeden biri olan Bayraklı’dan aday oldu.

Aslan da CHP den DSP ye geçti: Nereden aday oldu?

EGEDESONSÖZ - CHP'de yaşanan 'adaylık krizi' sonrası DSP'ye geçeciği iddia edilen Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, partisinden istifa ederek DSP'den Bayraklı Adayı oldu. Aslan CHP'den Büyükşehir adayı olarak gösterilmeyince ilçelere aday adayı olmayacağını açıklmaş, ancak daha sonra kentsel döşüm vurgusu yapara Buca, Bayraklı, Karabağlar ve Çiğli için adaylık göndermesi yapmıştı. “Hizmet ve insan odaklı politikanın ancak geniş bir toplumsal destekle yapılabileceği bilinciyle Demokratik Sol Parti’den İzmir’de en çok kentsel dönüşüme ve kentsel hizmete ihtiyaç duyulan Bayraklı’dan İlçe Belediye Başkanlığı’na aday olmaya karar verdim” diyen Aslan’ın yaptığı yazılı açıklama şöyle:

Bilindiği gibi; 2 Kasım 2013’de, 10 bin’den fazla kişinin katılımıyla gerçekleşen görkemli bir toplantıyla Cumhuriyet Halk Partisi’nden İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığımı kamuoyuna açıklamıştım.
 Adaylığım süresince, toplumun tüm kesimlerinden her geçen gün artan bir destek ve teşvik gördüm.
 İnsan ve hizmet odaklı sosyal belediyecilik anlayışımı kent yaşamında ve kentleşme çalışmalarında uygulayacağım 200 projeden bazılarını da bu süreçte kamuoyuyla paylaştım.
 Ancak toplumun her kesiminde dalga dalga büyüyen desteğe karşın Cumhuriyet Halk Partisi’nden adaylığım kabul görmedi, kent ve insan’a hizmet olanağı tanınmadı.
 Bu süreçte, geniş toplum kesimlerinden, sivil toplum örgütlerinden, sendikalardan, hemşehri derneklerinden, gönüllü kuruluşlardan, muhtarlardan, şehit ailelerinden ve gazilerden Demokratik Sol Parti’den aday olmam konusunda yoğun bir taleple ve ısrarlı istekle karşılaştım.
 Hizmet ve insan odaklı politikanın ancak geniş bir toplumsal destekle yapılabileceği bilinciyle Demokratik Sol Parti’den İzmir’de en çok kentsel dönüşüme ve kentsel hizmete ihtiyaç duyulan Bayraklı’dan İlçe Belediye Başkanlığı’na aday olmaya karar verdim.
 Ege-Koop Genel Başkanı olarak bugüne kadar İzmir’in 12 ilçesinde adı konmamış kentsel dönüşüm projelerinin başarıyla uygulanmasına öncülük ettim. Bu projelerden önemli biri de Bayraklı sınırları içinde Körfez Evleri ve 25.Yıl Projeleri’dir. Bugüne kadar 100 binden fazla kişinin huzur, mutluluk ve güven içinde yaşadığı projelerin düşünülmesinde, tasarlanmasında ve uygulanmasında elde ettiğim bilgi, birikimlerimi ve deneyimlerimi bu kez de Bayraklı özelinde uygulamak istiyorum.
 Bu kararımda; Cumhuriyet Halk Partisi ile yaşadığım süreçten bağımsız olarak, uzun süredir Demokratik Sol Parti’nin her zeminde şahsıma gösterdiği sıcak ve yakın ilgi ile başarıyı özendiren politikası etkili oldu.
 Böylece noter aracılığı ile 15 Şubat 2014’de, üyesi olduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nden ve adaylıktan istifa ettiğimi Genel Merkeze ve İzmir İl Başkanlığı’na bildirdim. Bunun doğal sonucu olarak Cumhuriyet Halk Partisi ile olan hukuki ve fiili bağım sona ermiş oldu.
 İçinde bulunduğumuz yeni süreçle ilgili geniş açıklamayı 17 Şubat 2014 Salı günü düzenleyeceğim basın toplantısıyla kamuoyuna açıklayacağım.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 28 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ayşe 17 Şubat 2014 Pazartesi 11:38

yanlış üstüne yanlış oyları böl rahatla nasıl solculuk bu böyle yazık

Yorumu oyla      16      7  
Bizim Hüsiiin 17 Şubat 2014 Pazartesi 11:20

Leeen Bizim Hüsiiin ! Bayraklıda Oyları bölüceen ne CHP ye yarayacak Nede sana yarayacak kime yarayacağını sen iyi biliyooon. Bu Goltuk sevdan ne zaman bitcek üç günlük yalan dünyada.

Yorumu oyla      17      7  
Mustafa MOROĞLU-Emekli Bankacı-Buca 17 Şubat 2014 Pazartesi 11:09

Truva atının içinden tek tek çıkıyorlar, hiçbir istifacı arkadaşın kazanma olasılığı yok, sadece AKP ye yardım olsun ve atanamamanın intikamı alınsın adaylığıdır bu. Bu güne kadar atanma yoluyla yıllarca başkanlık yapanlar o zamanlar CHP çok iyi idi, CHP öz partinizdi, şimdi nöbet değişimi söz konusu olunca birden CHP kötü oldu, bilmiyorum AKP ye olan yardımınız gerçekleşirse toplum içinde nasıl gezeceksiniz, Sn. ASLAN'ın 'ben CHP den aday oldum , şimdi başka bir partiden aday olmam ETİK OLMAZ' ifadesi daha 5 gününü doldurmadı, bu sözü karşısında kendi kendime 'bravo dedim' Sn.Hüseyin ASLAN'a işte dik duruş budur adaylığı makam mevki için değil ilkeleri içinmiş dedim... lakin bir de ne göreyim düşüncelerim yerle yeksan oldu. Tayyip Erdoğan'ın 90 derece farklı beyanatlarını dinlemiştik de buna bir de Sn Hüseyin Aslan eklenirse galiba kanaat önderlerinin her sözüne inanmamamız gerektiği gerçeğini yaşayacağız, boşuna dememişler boğaz dokuz boğumdur 40 kere düşün bir kere konuş.. evet şu an AKP bu gelişmeler karşısında şüphesiz ki bayram yapıyor, ben yine de İzmir halkının çağdaş yüzüne aydınlık yüzüne güveniyor AKP ye geçit vermeden oylarını bölmeden Türkiyenin getirildiği kaos ortamının müsebbiplerine ve onların dolaylı destekçilerine gerekli dersi verecek ve CHP de birleşerek 30 Martta bir kere daha ,izmir li farkını dünyaya haykıracaktır

Yorumu oyla      23      6  
TC.İSİMSİZ 46 17 Şubat 2014 Pazartesi 10:37

ee , böyle zamanlar kimin ne olduğunu görmek için en iyi zamanlar.Kooperatifçi hüseyin kendine bir " yer çevirmenin " telaşına düşmüş..Sen hiçbir zaman siyaset sahnesinden rol kapamayacaksın hüseyin bey..

Yorumu oyla      22      9  
bülent ışık 17 Şubat 2014 Pazartesi 09:52

Yalnızca EGE-KOOP tan ev sahibi olanlar oy kullansın bana göre yinede kazanması şüpheli.

Yorumu oyla      20      9  
Aynur 17 Şubat 2014 Pazartesi 09:36

Bayraklı'da demek ki oyumuzu MHP adayına vereceğiz. Ranta gelmeyen düzgün bir aday.

Yorumu oyla      17      13  
ali 17 Şubat 2014 Pazartesi 09:16

ayıp canlı yayında buyuk sehır olmazsa aday olmam dedın . olmadı ilçe istedın vermedıler. olmadı partı degıstırdın byuk sehırı vermedıler.olmadı bayraklıya anlastın.ne tatlı bır koltukmus vayyy be yazık.

Yorumu oyla      29      8  
17 Şubat 2014 Pazartesi 09:05

olmadı hüseyin başkan büyük şehir adayı olmanızı bekliyorduk,tartan konaktan,cevat başkan karşıyaka dan metin başkan çiğiliden

Yorumu oyla      16      16  
izmirli 17 Şubat 2014 Pazartesi 08:58

ne oldu ya hüseyin bey dsp yerine chp yemi üye olmuşsun yanlışlıkla ani gidiş onu gösteriyor

Yorumu oyla      22      9  
şevket 17 Şubat 2014 Pazartesi 08:52

taşeron partisi durumuna düşen AKgüvercin kime hizmet edecek ...

Yorumu oyla      27      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tartan'dan istifa açıklaması: Kırgınlıklarım var...
CHP’den istifa eden Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan yaptığı açıklamadı ...
MHP'li Taşer: İzmir’e at gözlüğüyle bakıyorlar
MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, Üç ilçe programlarına devam ediyor.
Yıldırım kız istedi yüzük taktı: ‘Koltuk şahane İzmir bahane’
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir’in ...
 
Ünuz'dan adaylık sürecine farklı bakış:
Yazarımız Hanzade Ünuz, İzmir CHP'de büyük krizlere neden olan adaylık ...
CHP İzmir'in patronu Balçova'da 'dönek'e noktayı koydu!
Balçova’da CHP’den üçüncü dönem aday olarak gösterilen Balçova Belediye ...
Bornova'da Atila coşkusu: Miting gibi seçim startı
Yerel seçim çalışmaları kapsamında CHP Bornova Belediyesi Başkan Adayı ...
 
Adnan Yılmaz: Çiğli halkının çilesini ben bilirim
AK Parti Çiğli Belediye Başkan adayı Adnan Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında ...
Vural Selçuk'ta konuştu: Bunları milletime şikayete geldim
MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural Belediye Başkan Adayı Levent Görür’e ...
Türsen’den CHP’ye muhtıra gibi açıklama
Konak Belediyesi Başkan aday adayı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın PM kararıyla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva