HABERLER>EKONOMİ
7 Temmuz 2012 Cumartesi - 12:19

Artık işsizlerin de koçu var

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın kamuoyunda "İş Koçu" olarak bilinen meslek danışmalarından 119'u İzmir'de göreve başladı. Ülke genelinde 2 bin 817 danışmandan 119'u İzmir'de görevlendirildi.

Artık işsizlerin de koçu var

İZMİR - 'İş koçu' olarak da isimlendirilen iş danışmanlarına İzmir'deki işsizler zimmetlenecek. Danışmanların görevi, sorumlu olduğu işsizleri tanımak, ölçmek, mesleki eğitim almasını sağlamak ve ardından bir işe yerleştirmek olacak.

Projeyle ilgili bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Süleyman Boyacıoğlu, kamuoyunda İş Koçu olarak bilinen sistemde İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetleri verileceğini belirterek, "Meslek seçme aşamasında olan, mesleki becerilerini geliştirmek isteyenlere, iş bulmakta güçlükleri olan, meslek edinme veya seçmede kararsızlığı olanlara, meslek iş uyum problemi olan bireylere hizmet vereceğiz" dedi.

Öncelikli hedef kitlelerinin ise uzun süre işsiz kalanlar, dezavantajlı grupta bulunanların olacağını dile getiren Boyacıoğlu, bu danışmanların İl Müdürlüğü bünyesinde Konak, Çiğli, Karabağlar, Bornova ve Torbalı'daki hizmet noktalarında çalışacaklarını ifade etti. Boyacıoğlu, Konak'ta 31, Çiğli'de 25, Bornova'da 27, Karabağlar'da 21, Torbalı'da ise 15 danışmanın görevlendirildiğini söyledi. Boyacıoğlu, iş koçlarının 72'sinin kadın, 47'sinin ise erkek olduğuna işaret etti.

Boyacıoğlu, işsizlerin ikamet ettikleri noktalara göre danışmanlara zimmetleneceğini belirterek, "Danışmanlar, kişilerle ve işverenlerle bire bir ilgilenecekler. Öncelikle kişinin özelliklerini belirleyecek. Onunla randevulaşıp karşılıklı görüşmeler yapacak. Kişinin ne istediğini, özelliklerini öğrenecek. Ardından kişiye testler yapılacak. Hangi iş kolunda daha başarılı olabileceği belirlenecek. Bu süreçte işverenlerle de görüşülecek. Nasıl bir işgücüne ihtiyacı olduğu tespit edilecek. İşsizlik sorununun temel çalışmalar doğrultusunda çözülmesi için önemli bir adım olacak" diye konuştu.

Söz konusu danışmanların sayısının İzmir'de 300'e kadar çıkmasının öngörüldüğünü dile getiren Boyacıoğlu, ilerleyen süreçte 119 olan sayının kademeli olarak arttırılabileceğini kaydetti.

Boyacıoğlu, iş koçlarının ortaokul ve liselerde de meslek seçme aşamasına gelmiş öğrencilere de danışmanlık yapacaklarını ifade ederek, "Meslek seçme aşamasında bulunan gençlerimiz içinde hizmet vereceğiz. Okullarda rehber öğretmenlerle ikili ilişkiler canlandırılarak, öğrencilerin meslek seçimlerinde doğru tercih yapmaları için çalışacağız" şeklinde konuştu.

İzmir'deki istatistiki veriler hakıknda da bilgi veren Boyacıoğlu, 2012 yılının Ocak-Mayıs ayı döneminde geçtiğimiz yıla oranla kuruma müracaat oranı yüzde 13.24 arttı. İşçi arayan işverenlerin taleplerinde de aynı dönemde yüzde 1.44 oranında artış kaydedildiğini ifade eden Boyacıoğlu, kuruma kayıtlı işgücünün aynı dönemde yüzde 15.15, kayıtlı işsiz sayısının ise yüzde 6.41 arttığını ifade etti. Boyacıoğlu, aynı dönemde işe yerleştirme oranın ise yüzde 60.99 oranında artacak 6 bin 893'e ulaştığını açıkladı. (Soner Çağlar/Egeli Sabah)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in havaalanına ‘konfor’ geldi!
Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali’nde açılan özel yolcu salonu ...
ESİAD'tan Liman ve Alsancak AVM tepkisi
Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı ...
İşbirliği Enerji üretime başladı
İzmir Ticaret Organize Sanayi Bölgesi’nin (İTOB) ve İTOB’un bulunduğu ...
 
81. İzmir Fuarı'nın onur konuğu belli oldu
2005 yılında başlayan Onur Konuğu İl uygulaması bu yıl Hatay ile sürüyor. ...
ESBAŞ'ta Amerika'nın bağımsızlığı kutlandı
EGE Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi (ESBAŞ) Amerikan Bağımsızlık ...
''IMF'ye 5 milyar dolar borç verdik''
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, IMF’ye 23 milyar dolar olan borcun, 1.5 ...
 
Benzin artık 12 kuruş daha pahalı
Uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarının düşmesi benzine indirim olarak yansımıştı.
Binlerce şirketi kimler denetleyecek?
Yazarlarımızdan mali müşavir Burak Oğuz yeni Türk Ticaret Kanunu sonrası ...
İzmirli pastacı yurtdışından bile sipariş alıyor
İzmir'de yaşayan Şermin Kılıç, evinde hazırladığı pastalara şeker hamuru ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva