Hava Durumu
İZMİR
22 / 15 

 Ana Sayfa 
 Yazar Cafe   Güncel  Yerel Yönetimler  Ege  Ekonomi  Politika  Spor  Kültür - Sanat  Dünyadan  Magazin  Sağlık   
Apartmanı ateşe verdi
Apartmanı ateşe verdi
 
Ruhen rahatsız S.U’nun evinin balkonunda gaz bidonunu devirerek yaktığı ateş, hızla büyüyüp tüm apartmanı esir aldı. Son dakikalarda uyarılarla evlerinden fırlayan apartman sakinleri, yanmaktan güçlükle kurtuldular.
 
3.9.2011 - 14:43
İZMİR – Karşıyaka’da psikolojik tedavi gördüğü ileri sürülen 46 yaşındaki S.U., 3'üncü kattaki evinin balkonunda bulunan gaz bidonunu devirip ateşe verdi. Balkonda başlayan yangın hızla büyüyerek üst katlara sıçradı. Yangında 5 katlı binanın en üst katında oturan 4 kişilik Sevil ailesi evde mahsur kalarak dumandan etkilendi, 1 kişi hafif yaralandı. Olayla ilgili olarak S.U. gözaltına alındı.
 
Soğukkuyu Mahallesi 1850 Sokak 13 numaradaki Kardeş Apartmanı'nın, 3’üncü katında annesi 84 yaşındaki Zişan U. ile yaşayan S.U. bugün saat 05.30 sıralarında balkona çıktı. Bir süredir psikolojik tedavi gördüğü ileri sürülen S.U. gürültü yapmaya başlayınca komşuları durumu polise bildirdi. Şikayet üzerine gelen polis, S.U.’yu gürültü yapmaması konusunda uyardı. Polislerin uyarısı üzerine S.U. içeri girdi.
 
GAZ BİDONUNU DEVİRİP ATEŞE VERDİ
Polisler gittikten kısa bir süre sonra tekrar balkona çıkan S.U. iddiaya göre, "Evi yakacağım" diye bağırdıktan sonra balkonda bulunan gaz bidonunu devirip ateşe verdi ve ardından annesi Zişan U.’yu da yanına alarak aşağı indi. Balkonda başlayan yangın kısa sürede büyüyerek 5 katlı apartmanın üst katlarına sıçradı.
 
KARŞI SOKAKTAN YARDIMA KOŞTU
Bu sırada, karşı sokakta oturan Engin Sarı alevleri görünce koşarak apartmana geldi. Apartman sakinlerini uyandırmak için içeri giren Sarı, elinden hafif yaralandı. Uyudukları sırada Sarı’nın çağrılarına ve dumana uyanan S.U.'nun üst katındaki komşuları yataklarından fırlayıp son anda kendilerini sokağa attı. Bu sırada çevre sakinlerinin durumu bildirmesi üzerine bölgeye kısa sürede çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevkedildi. Elinden yaralanan Engin Sarı’ya sağlık ekipleri ambulansta müdahale etti.
 
DAİRELERİNDE MAHSUR KALDILAR
Alevlerin hızla yayılması sonucu beşinci kattaki dairede yaşayan 4 kişilik Sevil ailesi yangında mahsur kaldı. Yangına müdahale ederek kısa sürede kontrol altına alan itfaiye ekipleri, 49 yaşındaki Mürşide Sevil, eşi 55 yaşındaki Özkan Sevil ve oğulları 27 yaşındaki Erkan Sevil ile 24 yaşındaki kızları Emel Sevil’i binadan çıkardı. Dumandan etkilendikleri belirlenen Sevil ailesi ambulanslarla Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
 
Yan apartmanda oturan Yakup Akcan, S.U.’yla bugüne kadar hiç konuşmadığını ve kendisini tanımadığını belirterek, "Akıl sağlığının yerinde olmadığını biliyoruz. Sabah balkonda gördüm. 'Yakacağım' diye bağırıyordu. Polisler gelince içeri girdi. Polisler gittikten sonra tekrar çıkmış ve gördüğünüz gibi evi ateşe vermiş" dedi.
 
Sevil ailesinin dumandan etkilendiği ve 1 kişinin elinden yaralandığı yangınla ilgili, evi kasıtlı olarak ateşe verdiği ileri sürülen S.U., polis tarafından gözaltına alınarak Karşıyaka Polis Merkezi'ne götürüldü. S.U., işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek. (DHA)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Zağar’ı ‘Yunan’ yaptılar

Plajlar da '5 yıldızlı' olacak

Uzanlar kaybetti
»  İzmirimiz'in vazgeçilmezi
»  Tatil rezaleti
»  Tartışmalı doktor üniversiteden atıldı
»  Füze kalkanı Türkiye'ye
»  “İzmir için, İzmirliler için çalışmaya devam”
»  Sadece yaz boyunca 'dost' olmayın
»  THY uçağı pistten çıktı
»  Kadıköy savaş alanı gibi
»  Arı soktu acile 10 metre kala öldü
»  İzmir'de 7 bin 360 kişiye 'kabahat' cezası
»  Otokent internet satışlarından dertli
»  Kendilerini izlediler şok yaşadılar
»  Kemeraltı'nda işporta işgali
»  45 gün sonra can verdi
»  Yöresel Yemekler Festivali 80. İEF'de
»  Bebeğini hastanede bırakıp gitti!
»  PKK’lılara bombalı gece baskını
»  10 bin lira için kendini astı!
»  İnterpol 3 yıl aradı, İzmir’de bulundu!
»  Bornova'da market kül oldu
»  Gürcü öğrencilerin Türkçe aşkı
 
 
Sayın Bakan Yıldırım'a açık çağrı
EXPO 2020… İzmir bu hedefe kilitlendi. Dünyanın en büyük ...
 

 
Berhan ŞİMŞEK
 
'Bizi artık Atatürk bile kurtaramaz!'

 
Sıtkı KÜRÜM
 
Erkek ıslah evi açmayı düşünüyorum

 
Bülent AKGERMAN
 
İzmir pasta fırınından ekmek çıkartıyor!

 
Mehmet Ali Çalkaya
 
Yönetmeye değil halkı örgütlemeye geldim

 
Suavi YARDIMOĞLU
 
Normal…

 
Adnan ÖZBAĞCI
 
Şiddet toplumuna doğru

 
Nüvit TOKDEMİR
 
Akhisar'dan Süper Lig'e merhaba...
Radyo Pause - Tıkla Dinle
   Günün tüm haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle   |   RSS
© egedesonsoz.com Tüm hakları saklıdır.
Smyrna Basın Yayın Gazetecilik ve Ajans Hizmetleri Ltd. Şti.
Şair Eşref Bulvarı Emlak Kredi Blokları B Blok No: 102  K:2 D:6 Alsancak 35220 İzmir / Telefon : (232) 463 77 76