HABERLER>GÜNCEL
23 Ağustos 2014 Cumartesi - 13:23

Ankara'da silahlı çatışma ve 'Foça' detayı: 1 ölü 4 yaralı

Başkent'te çete liderliği, mekan basma, tehdit, şantaj, uyuşturucu, adam yaralama, gasp gibi çok sayıda suçtan sabıkası bulunan Bülent A'nın polis takibinde olduğunu fark etmesiyle ortalık karıştı. Dikmen'de çatışma çıktı. Bir kişinin hayatını kaybettiği üçü polis, dört kişinin yaralandığı olay sonrası başlatılan operasyon devam ediyor. Bülent A.’nın, Foça'da iki kişinin hayatını kaybettiği ve bir kişinin yaralandığı, otomobilde silahların bulunduğu kazayla ilgili arandığı iddia edildi.

Ankara da silahlı çatışma ve  Foça  detayı: 1 ölü 4 yaralı

İki kişi oldukları tahmin edilen şüpheliler ile polis arasında çıkan çatışma sonrası üçü polis, biri kadın dört kişi yaralandı, bir kişi hayatını kaybetti. Çatışmanın meydana geldiği bölgede bir silah ve 50'nin üzerinde boş kovan bulundu. Apartmanların zillerine basarak sığınacak yer arayan saldırganlarla polis arasında kovalamaca başladı.
 
 
Polis, yaya olarak kaçan zanlı ya da zanlıları havadan ve karadan yapılan operasyonla yakalamak için çalışma başlattı. Şüpheli ya da şüphelilerin sıkıştırıldığı düşünülen binanın etrafında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bölgeye özel harekat polisleri de sevk edildi. 
CİHAN haber ajansına göre çatışma sonrası kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden kişinin, çete liderliği, mekan basma, tehdit, şantaj, uyuşturucu, adam yaralama, gasp gibi çok sayıda suçtan sabıkası olan Bülent A. olduğu belirlendi. Çatışmanın da yine zanlının ieçinde bulunduğu otomobilin durdurulmasıyla başladığı iddia edildi.
 
 
İzmir'de sahte kimlikli kalaşnikoflu esrarengiz kaza!

FOÇA'DAKİ KAZAYLA İLGİLİ ARANIYORDU
Ankara'nın Çankaya İlçesi Dikmen Mahallesi'nde, polisle girdiği çatışmada yaralı yakalanıp, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Bülent Aramaz'ın, İzmir'in Foça İlçesi'nde geçen haziran ayında meydana gelen, iki kişinin öldüğü bir kişinin de yaralandığı kazayla ilgili aranıyordu. Kaza yerinden bir kaleşnikof otomatik tüfeği alıp kaçtığı belirtilen Bülent Aramaz'ı yakalamak için Foça ve Ailağa ilçesindeki üç ayrı adrese baskın yapan jandarma iki tabanca ele geçirmiş, ancak kendisini yakalayamamıştı.

İzmir'in Foça İlçesi Bağarası Mahallesi, Foça Buz Fabrikası yakınlarında geçen 10 Haziran'da sabaha karşı saat 03.00 sıralarında meydana gelen kazada, iddiaya göre hız nedeniyle kontrolden çıkan 06 FFF 36 plakalı BMW marka otomobil, savrulup, yol kenarındaki gazinonun önünde park halindeki başka bir otomobile çarparak takla attı. Hurda yığınına dönen otomobilde üzerinden A.A. (24) adına düzenlenmiş nüfus cüzdanı çıkan sürücü ile yanında oturan ve kimliği belirsiz kişi hayatını kaybetti, aynı otomobildeki İsmail Altıntaş ise ağır yaralandı. Otomobilde ve 3 kişinin üzerinde, 3 tabanca, bu silahlara ait mermiler ile kaleşnikof marka uzun namlulu silaha ait şarjör, 38 kaleşnikof mermisinin yanı sıra bir de çelik yelek bulundu.

Kazanın ardından başlatılan soruşturmada, üzerinden A.A. adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı çıkan kişinin 23 yaşındaki Mahmut Kaya, yanında oturan kişinin de 37 yaşındaki Yılmaz İpek olduğu tespit edildi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturmayı yürüten savcı, Kaya ile İpek'in yakınlarından DNA örneği alınarak kimlik tespiti yapılmasını istedi. Bunun üzerine ölen iki kişinin yakınlarından kan örneği alındı. Sonuçların kesinlik kazanması üzerine 23 Haziran'da Kaya ile İpek'in cenazeleri ailelerine teslim edildi. Ölenlerden Yılmaz İpek Ankara'da, Mahmut Kaya ise Erzurum'da toprağa verildi.

BÜLENT ARAMAZ İÇİN ÇALIŞTIKLARI ÖĞRENİLMİŞTİ
Ölen 2 kişinin, Ankara'da pek çok suça karıştığı öne sürülen Bülent Aramaz için çalıştıkları, kazadan iki gün önce İzmir'e geldikleri belirlendi. Ölen 2 kişinin Foça'ya da kaza günü bir işletme sahibiyle görüşmeye geldikleri öne sürüldü.

KAZA YERİNDEKİ İKİNCİ ARAÇ
İki kişinin öldüğü kazayla ilgili ikinci bir araç bulunduğu yolundaki bilgiler üzerine soruşturma derinleştirildi. Audi marka olduğu ve önden gittiği belirtilen bu araçtaki kişinin, kazanın ardından geri dönüp, paramparça olan cipteki kaleşnikof otomatik tüfeği aldığı ve olay yerinden ayrıldığı bilgisine ulaşıldı. Bu araçtaki kişinin Bülent Aramaz olduğu bilgisini edinen jandarma, o dönemde Foça ve Aliağa'daki üç ayrı adrese baskın düzenledi. Baskınlarda ve yapılan aramalarda 2 tabanca ele geçirdi. Ancak Bülent Aramaz, baskın yapılan adreslerde bulunamadı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayındır’da RES isyanı
İzmir’in Bayındır İlçesi'nde, kurulmak istenen Rüzgar Enerjisi Santrali ...
İzmirli minik Zübeyde’nin dramı
İzmir’in Çiğli İlçesi Sasalı Mahallesi'ndeki barakayı andıran 2 odalı ...
Damlacık’ta sessizlik: Tarihi semt boşalıyor…
İzmir’de Konak Tüneli yapımı nedeniyle tehlike arz etiği için kamulaştıralan ...
 
İşte o an: AA muhabiri böyle gözaltına alındı
ABD polisinin, Anadolu Ajansı muhabirini gözaltına aldığı ana ilişkin yeni fotoğraflar ortaya çıktı.
İzmir’de uyuşturucuya bir kurban daha!
İzmir’in Menderes İlçesi'nde, arkadaşıyla birlikte denize giden ve iddiaya ...
Savunma reformu: Ağır suç işleyen askere!
Cumhurbaşkanı Gül'ün talimatıyla hazırlanan ''Savunma Reformu'' raporunda, ...
 
Soyadı değiştirmede devrim gibi karar
Üzerinde çalışılan taslağa göre yazım hatası bulunan veya ilginç soyadları ...
‘Ören Bayan’ vahşetinde flaş gelişme
İşadamı Jak Karako ile eşi Georgia Karako Ortaköy’deki villalarında bıçaklanarak ...
Yangını el ele söndürdüler!
Adıyaman'da sarp arazide çıkan yangına müdahalede zaman zaman güçlük çeken ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva