HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Ocak 2015 Perşembe - 13:45

Ankara’da ‘ray’ zirvesi: Kocaoğlu’ndan 2 kritik talep

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman Ankara’da zirvede buluştu. Kocaoğlu, İZBAN’da sefer aralıklarının kısaltılmasını talep ederken TCDD’nin normal trenlerinin raylardan çekilmesini talep etti. Toplantıda ayrıca şehir dışından gelen trenlerin İZBAN’a aktarma yapması konusu da gündeme geldi.

Ankara’da ‘ray’ zirvesi: Kocaoğlu’ndan 2 kritik talep

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’nin ortaklaşa hayata geçirdiği 80 kilometrelik Aliağa-Menderes Raylı Sistem Hattı’nın Kuzey’de Bergama’ya, Güney’de ise Torbalı ve Selçuk’a uzatılması çalışmaları devam ederken artan yolcu sayısı sistemi zorluyor. Hat üzerinde işletmecilik yapan İZBAN A.Ş’nin satın aldığı yeni tren setleri belirli zaman aralıklarında teslim edilirken günlük taşınan yolcu sayısı 400 bine yaklaştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda hayata geçirdiği aktarma sistemi nedeniyle yolcu yükü tekerlekli taşıma araçlarından raylı sisteme kaydırılınca talep daha da arttı. Buna önlem almak için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi öneri paketi hazırladı.


 
KOCAOĞLU ANLATTI, KARAMAN DİNLEDİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ulaşımdan sorumlu yetkilileri yanına alarak Ankara’ya gitti. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve yardımcılarının katıldığı toplantıda yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı. Başkan Kocaoğlu, şu anda 10 dakika aralıklarla istasyonlara gelen İZBAN trenlerinin sefer sıklığının 5 dakikaya düşürülmesi için yapılması gerekenleri söyledi. Kocaoğlu, daha önce TCDD Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile paylaştığı “normal trenlerin hafif raylı sisteme girmemesi” konusunu önerdi.  Toplantıda, Kocaoğlu, Basmane ve Alsancak’a gelen TCDD’ye ait yük ve yolcu trenlerinin gün içinde raylara girmemesi gerektiğini iletti. Sefer sıklıklarının artması için başka trenlerin gelmemesini isteyen Kocaoğlu, özellikle sabah ve akşam saatlerinde artan yolcuların aksamalar nedeniyle şikayet ettiğini belirtti. Trenlerin gece İZBAN seferleri bittikten sonra sisteme girmesi önerisinde bulundu.
 


AKTARMA YAPILSIN
Toplantıda, ayrıca TCDD’ye ait trenlerin belli yerlere kadar gelmesi daha sonra yolcuların oradan aktarma sistemi ile İZBAN trenlerine geçmesi konusu da masaya yatırıldı. Öneri kabul görürse Bandırma-Balıkesir-Soma gibi yerlerden gelen TCDD yolcu trenleri şehir merkezine girmeyecek. Aliağa-Menemen gibi şehir dışında aktarma yapılarak diğer trenlere geçecek. Denizli ve Aydın’dan gelen trenler ise Torbalı’da aktarma yapılarak normal sisteme dahil olacak. Böylece yük trenleri şehir merkezine bağımsız olarak ulaşmamış olacak.
 
YÜK VE EŞYA SORUNU
Kocaoğlu’nun önerilerini dinleyen TCDD yetkilileri, yolcu profilindeki değişiklik nedeniyle çekincelerini iletti. Ankara-Eskişehir-Kütahya-Denizli ve Balıkesir gibi illerden gelen trenlerin yıllardır kullanıldığını belirten yetkililer aktarma sisteminin zor olacağını söyledi. Yük ve eşyaları ile birlikte gelen yolcuların İZBAN trenlerine aktarma yapmasının güçlüğüne dikkat çekti. TCDD yetkilileri Söke-Ödemiş-Tire ve yakın ilçelerden gelen trenlerin ancak İZBAN’a aktarma yapabileceğini vurguladı.  
 
Toplantıda,  yolcuların yoğun olarak taşındığı saatlerde TCDD trenlerinin sisteme mümkün olduğunca girmemesi kararı alındı. Diğer önerilerin ise rapor halinde kuruma iletilmesi fikri netleşti. TCDD yetkilileri ile Büyükşehir yetkilileri önümüzdeki günlerde yine bir masa etrafında buluşacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tayfun 30 Ocak 2015 Cuma 12:06

yazılanları okuyunca sasırmamak elde degil.Belediye Başkanı daha iyisini yapmak icin yırtınıyor karsısında hantallıgı ile nam yapmıs TCDD var , vatandas TCDD yi elestirecegine kalmıs iş yapanı eleştiriyor. turkiye nin kaderi, dogrucuları dokuz koyden cok guzel kovarız...

Yorumu oyla      14      10  
ibrahim 30 Ocak 2015 Cuma 09:34

baştan hesap edemediğiniz, öngöremediğiniz ne varsa tek tek önünüze çıkıyor. sıradan bir vatandaş bile aktarma rezaletini duyduğunda bunların olacağını öngörmüştü. kervam yolda düzülür mantığı ile kapı aşındırırsın böyle işte.sonra kabul görmedimi de bakıp AKP önerimizi kabul etmedi dersin.yemezler

Yorumu oyla      15      8  
Kemal Kar 30 Ocak 2015 Cuma 09:29

TCDD tarafından işletilen 159 yıllık çift hat demir yolunu elinden alarak bu şehre girme demek, ulaşımdan hiç anlamamaktır. Ana hat tren işletmeciliği yapılan çift hat demiryolunun banliyö ile birlikte yetersiz kalacağını, 10 yıl öncesinden avazı çıktığı kadar bağıranlara kulaklarını tıkayanlar bugün çözüm öneriyor. Yeni çift hatlı demiryolu yaparsın istediğin sistemi uygulayarak istersen 2 dk da banliyö çalıştırabilirsin. 5 yıl ilerisini göremeyen kör yöneticiler bu koltukları bırakın artık...

Yorumu oyla      17      6  
izkent 30 Ocak 2015 Cuma 09:25

Herkes ulaşım profesörü olmuş

Yorumu oyla      11      9  
zabita 30 Ocak 2015 Cuma 07:27

Gercekten ataturkun partisine yakismiyor hic ongoru yok bu hatlarin boyle sikinti yaratacagini hocmi kimse dusunmedi keske bi zabitanizdan fikir alsaydiniz oyle meydanda dikilince sabah aksam aklimiz cok calisiyor baskanim yillar omce meydanda bu konuyu konusmustuk bu 2 hattin yanina en azindan bir yedek hat yapmalari lazim diye demistik hadi simdi yapta gorelim tabi gebe kalirsin iktidara baskanim memurunu iscisini dikizlemekten baska bisey yapmayan kadronla mutlu ol emi biz yine meydanda gelecegi dusunuruz ama bos bos bos

Yorumu oyla      15      7  
29 Ocak 2015 Perşembe 23:12

Aaa bu raylardan yük trenleri de mi geçiyor? bak hiç haberimiz yoktu.

Yorumu oyla      14      5  
melih 29 Ocak 2015 Perşembe 22:14

şu 4 yıl geçsede şu 67 yaşındaki delikanlıdan kurtulup 40 yaşlarda aklı başında bir belediye reisi seçsek

Yorumu oyla      15      7  
Liman İşçisi 29 Ocak 2015 Perşembe 21:37

Evet Kocaoğlu Alsancak Limanına gelen konteyner vagonlarınıda aktaracak. Buna gülerim başkada bişey demem. :D Herkes o raylardan insan yükü geçtiğini sanıyor. Hergün birçok noktaya konteyner taşınıyor o hat üzerinden. Milleti aktarmada süründürürken çözüm şimdi mi aklarına geldi.

Yorumu oyla      19      11  
ksk 29 Ocak 2015 Perşembe 21:32

Başkan sonunda şehirler arası ulasimada aktarmalı sistemi önerdi:) hatta bu yeterli değil birde limana gelen yük trenlweinide menemen ve menderes ten izbana aktaralim:)))

Yorumu oyla      18      9  
zabita 29 Ocak 2015 Perşembe 20:05

Gercekten ataturkun partisine yakismiyor hic ongoru yok bu hatlarin boyle sikinti yaratacagini hocmi kimse dusunmedi keske bi zabitanizdan fikir alsaydiniz oyle meydanda dikilince sabah aksam aklimiz cok calisiyor baskanim yillar omce meydanda bu konuyu konusmustuk bu 2 hattin yanina en azindan bir yedek hat yapmalari lazim diye demistik hadi simdi yapta gorelim tabi gebe kalirsin iktidara baskanim memurunu iscisini dikizlemekten baska bisey yapmayan kadronla mutlu ol emi biz yine meydanda gelecegi dusunuruz ama bos bos bos

Yorumu oyla      19      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pamucak Sahili’nde yeni dönem başlıyor!
Türkiye'nin en uzun plajlarından birine sahip olan İzmir'in Selçuk ilçesine ...
Balçovalı annelerle üniversite arasında örnek proje
Balçova Belediyesi Semtevleri’nde kurs gören ev hanımları şimdi de üniversiteli ...
Başkan Piriştina'dan çocuklara tatil hediyesi
Buca Belediyesi, yarıyıl tatilini keyifli hale getirmek için öğrencileri ...
 
Torbalı'da 'yetenek sizsiniz Türkiye' rüzgarı
Yetenek Sizsiniz Türkiye’nin ikinci tur eleme çekimleri bugün ve yarın ...
Konak'tan 4 bin can dostuna yardım eli
Konak Belediyesi, 2014 yılında 4 bin sokak hayvanının tedavilerini yaparak, ...
Karşıyaka'da vergi rekoru: Neredeyse sıfır fire!
Sosyal ve gündelik olaylara karşı gösterdiği duyarlılıkla fark yaratan ...
 
Bornova Belediyesi'nden Patnos'a dost eli
Dost Kart, Dost Market ve Paylaşım Noktası gibi sosyal projeleri ile tüm ...
İzmir’in derelerinde maksimum güvenlik
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 7 ilçedeki 13 dereye 12.3 kilometrelik korkuluk ...
Çiğli Belediyesi'nin ambulansı halkın hizmetinde
Çiğli Belediyesi’nin sağlık hizmetleri kapsamında yürüttüğü hasta nakil ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva